Entry Merapu Pun Kalau Menarik , Boleh Naik Jugak ..

Gadis Kidal Berceloteh...
11/03/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



"Entry merapu" means ape ? hekhek . Entry yang merapu meraban merepek tak ketahuan hala ke ? hee~  Siapa dekat sini suka merapu dalam blog ? Update entry merapu-merapu .. Sila naikkan hidung anda , gerak-gerak kan telinga , julingkan mata , ngangakan mulut ber-diameter 100 cm :)


Heh . Tu dah kira merapu dah ler tuu . Eh , siapa kata blog yang entry merapu tak boleh naik ? Err . Asal kena dengan gaya , orang tetap akan baca blog kita kan ? Tetapkan di dada , kita nak buat blog sebab ape ? Nak kongsi perjalanan hidup kita .. Nak kongsi kan ilmuu . Itu tak menjadi masalah :) Itu hak kita kan .. So , merapu la kot mana pun , kalau orang nak baca , orang baca jugak . Ye takk ?


Lyssa terima kata dari seorang ni ... He said that ;


 


Heh . Merapu ape tuu ? Haaaa . Syiok apa baca entry awak , wahai Encik Pait .<<-------
Kan ? Kan ? Pait asal dari Kedah . So , entry dia banyak ke arah utara ! Maknanya , dia dah cari identitinya sebenar . huhu ~ Tapi , tak de lah pekat sangat kot . Korang mesti faham jugakkan ? ;P


By the way , kalau nak naik dengan cepat , blog korang tu mesti ada banyak kategori . Itu apa yang Lyssa tahu lah . Tak kira lah korang nak ceritakan pasal kehidupan korang ke , korang nak selitkan resepi ke , tutorial make up , blog .. Or macam-macam kan ?
Tips-2 pun ok apa untuk dijadikan entry . Nak buat kisah lawak ke . Oooo . Mesti ramai yang sukakan kalau benda-benda lawak ni . hehe~


Blogger ? Mana ada yang tak pernah merapu dalam entry . Ye dakk ? Mesti ada jugak . Kalau serius sangat pun , bosan jugak =)  Apa kelebihan yang korang ada ? Lukis kartun .. Buat komik ? Pun boleh jugak apa buat entry pasal tuu . Haihh . Banyak lahh . Cuma rajin dengan malas je yang jadi masalah nye pun . hee . Peace ^^v
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

68 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
March 11, 2012 at 12:37 PM delete

merapu takpe...org bace boleh release tensen ;)

avatar
shiema sufian
AUTHOR
March 11, 2012 at 12:40 PM delete

wowwww, nice entry. Shiema datang nak mengundang lyssa join segmen shiema. itupun kalau sudi (:

avatar
nadia
AUTHOR
March 11, 2012 at 12:43 PM delete

memang selalu buat entry merapu
tu jus cara nak release tension.. kahakahkah

avatar
Clara Rella
AUTHOR
March 11, 2012 at 12:44 PM delete

clara pown byk jugak entry merapu.. release tension.. ahha..

tapi mggu lepas byk entry pasal exam sebab tgh exam.. hahaha..

avatar
March 11, 2012 at 12:44 PM delete

kadang2 merapu tu ohsemmm dan sangat cool ! >.< hehehehehe

avatar
March 11, 2012 at 12:45 PM delete

hee saya pon tak tau apa identiti blog sy HIIHAA

avatar
Tieya Azmi
AUTHOR
March 11, 2012 at 12:45 PM delete

Sila naikkan hidung anda , gerak-gerak kan telinga , julingkan mata , ngangakan mulut ber-diameter 100 cm :)

haha , siyes merapu kak . xD

avatar
SunnyFunny
AUTHOR
March 11, 2012 at 12:47 PM delete

betul tuu .
kekadang yang merapu tuu lahh yang leh wutt org ketawa .

:)

avatar
March 11, 2012 at 12:48 PM delete

apa yg pting niat sewaktu nk bt blog tu apa? klau skdr nak popular maybe tak pyah kot kan...
tapi klau popular maybe tu gift dari tuhan untk dia... maybe !

avatar
March 11, 2012 at 12:48 PM delete

nak merapu lebih2 pon takut jgak kdang..huhu..

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
March 11, 2012 at 12:49 PM delete

adoai~ pening saya masa try buat

Sila naikkan hidung anda , gerak-gerak kan telinga , julingkan mata , ngangakan mulut ber-diameter 100 cm


ahaha!!!

avatar
March 11, 2012 at 12:49 PM delete

merapu pon best gak..xde la bosan bile bace entry!

avatar
eizrul eizad
AUTHOR
March 11, 2012 at 12:59 PM delete

yang nie pun merapu jugak,hahah

http://dazzilurzzi.blogspot.com/2012/02/rekod-dunia-yang-belum-dibuat.html

avatar
March 11, 2012 at 1:13 PM delete

kt suke yg ada byk kataegori..jgn stay kat 1 theme je,means,kalo tutor,tutor je..nnti org just catch up kalo nak cari tutor saja..heheh..better ada byk cerita

avatar
March 11, 2012 at 1:16 PM delete

farah pun kalw tiba2 merapu..meraban kekadang gak..kdg2 nk luahkn perasaan skit hti xsdar diri dah..hahahha...=)

avatar
TIM_Fahid
AUTHOR
March 11, 2012 at 1:33 PM delete

kadg2 yg mrapu tu yg kita seronok bce...

avatar
March 11, 2012 at 2:27 PM delete

entry saya merapu la jugak. haha

avatar
Faizz's Jamil
AUTHOR
March 11, 2012 at 3:30 PM delete

ouh teruja gyla lyssa mention nama pait kat sini . ty noh <3 u ! wkakakaka.

avatar
MiSz fiFiEyQa
AUTHOR
March 11, 2012 at 3:48 PM delete

kategori blog sy??undefined...hehe

avatar
suzie rahman
AUTHOR
March 11, 2012 at 4:14 PM delete

salam lyssa..hihi kalu dh xder idea.mmg suke merapu. jnji post entry. kan kan..

avatar
Adam Narzuan
AUTHOR
March 11, 2012 at 4:24 PM delete

kategori blog??? blog adam masih ada error... error sebab kecelaruan identiti... hahahaha

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
March 11, 2012 at 4:29 PM delete

betul3.. apit tak reti merapu dlm penulisan..hihi

avatar
March 11, 2012 at 4:30 PM delete

ikutkan saya tak berapa suke entri merapu

avatar
9n0L4
AUTHOR
March 11, 2012 at 4:56 PM delete

orang comel merapu pasti kelihatan lagi comel. hee.

avatar
Cik Kay Jue
AUTHOR
March 11, 2012 at 5:42 PM delete

hehe.. banyak cara nak buat entry.. hehe.. blog CKJ biasa2 je.. mengarut banyak. hehe.. tak macam blog.. best. hehe.. :P

avatar
March 11, 2012 at 5:53 PM delete

Merapu itu perlu dalam setiap entri. HAHA :D

avatar
March 11, 2012 at 6:23 PM delete

merapu tu lah yg best .... merapu yg bleh diterima org .. tp, naura xtau la naura pnye blog org bace ke x .. cmne la yee nk tarik rmai pngunjung bace n kritik baik buruk entri naura .. :(

avatar
Afiq Yassin
AUTHOR
March 11, 2012 at 6:32 PM delete

afiq pun selalu merapu juga

avatar
O CIKTEDDY
AUTHOR
March 11, 2012 at 8:16 PM delete

merapu yg bernasihat..dats okay ‎(♥♥,)

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
March 11, 2012 at 9:07 PM delete

hehe..saya x taulah saya ni merapu ke tak...haha..Kak Lyssa rasa?

nape nama dia pait lak? mcm pahit..hehehe

jgn marah ha pait..(kalau terbaca)..

mcm mana kak Lyssa tau pasal entri saya tu eh? plsss jawab..saya nk sgt tau...x sangka smpai tuan empunya nama pun tau..kihkih.. :P

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
March 11, 2012 at 9:07 PM delete

ooo...comment moderate..

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
March 11, 2012 at 9:09 PM delete

btw, semalam saya baca yg Apit beli Galaxy Tab 7.7...pergh jeles betul..pastu dia kata kak Lyssa pun sama..

wah..kak Lyssa pakai duit churp2 tu kan? ...
jelesnya....hohoh

avatar
poohrist
AUTHOR
March 11, 2012 at 9:13 PM delete

merapu tue harus ada baru best kn lyssa

avatar
hahafyza
AUTHOR
March 11, 2012 at 11:01 PM delete

merapu tuu tak salah , asalkan jgn merapu bende lain , kan kak lyssa kann . hihihi

avatar
Ida Roslan
AUTHOR
March 11, 2012 at 11:10 PM delete

kita pun selalu merapu =)

avatar
March 12, 2012 at 12:10 AM delete

saya pun suke merapu dalam blog jugak kekadang . blog tu dah mcm kawan kite . hee :)

avatar
March 12, 2012 at 12:14 AM delete

mimi ade gak terpike nk lukis komik n upload kt blog tpi,x de scanner la,,huhuhu BTW,tengs kak lyssa

avatar
Rann
AUTHOR
March 12, 2012 at 2:29 AM delete

kalau blog puitis? macam mana erk? hehehe. ^^v

avatar
shahrazali
AUTHOR
March 12, 2012 at 3:24 AM delete

merapu biasanya tersurat jek...tp setiap satunya akan ada makna tersirat....

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
March 12, 2012 at 5:47 AM delete

klu yg serius sgt pun x best..suka yg simple2 n sempoi2 je :)

avatar
March 12, 2012 at 7:04 AM delete

untuk menjadi blogger yg hebat adalah bagaimana kita membuat seuatu entri tu jadi menarik dengan kreatif oleh kita disamping entri yg ada penyampaian dalam lawak kn...semua blog ada kelebihannya cuma memerlukan masa untuk naik setapak demi setapak. masa tu lah kita rasa bertapa indahnya dunia blog nie..

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
March 12, 2012 at 8:55 AM delete

merapu mesti satu kemestian dalam blog~

avatar
March 12, 2012 at 9:51 AM delete

ade bc dkt blog apit . ingat lysa surihani . hehe . tapi lysa punya blog bg bnyk jasa dkt blogger blogger lain . gemok selau dtg sini utk lihat tutorial (=

avatar
Muhamad Azam
AUTHOR
March 12, 2012 at 10:07 AM delete

i think my blog really merapu.. sampai boleh la ganti ikan kerapu untuk di buat stim... HAAHA

avatar
SYAFIQA
AUTHOR
March 12, 2012 at 10:08 AM delete

sama lah ngan entry kiter...hehehe kak lyssa iqa adeer tulis something.
http://blogbudaksekoahfiqa.blogspot.com/2012/03/thanks-kak-lyssa.html


jangan marah ek....blogg pun burok

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
March 12, 2012 at 10:23 AM delete

Kak Lyssa..bila nak update?? hoho

ok2,.sini2

http://tiniersakura.blogspot.com/2012/03/lyssa-faizureen-follow-saya-part-3.html

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
March 12, 2012 at 10:23 AM delete

thanks sbb follow saya kak :)

avatar
March 12, 2012 at 11:48 AM delete

I like what u write..merapu is like daun kari in masak kari kepala ikan..: )...air liur

avatar
March 12, 2012 at 11:52 AM delete

Merapu perlu ada ... macam daun kari dalam masak kari kepala ikan..slurrp..sedap : )...

avatar
Hanis Aliya
AUTHOR
March 12, 2012 at 12:02 PM delete

entry merapu memang best.. bile baca boleh hilang tension..enjoy je baca sambil ketawa terbahak-bahak. :D

avatar
waniey20~
AUTHOR
March 12, 2012 at 12:23 PM delete

blog saya pon banyak cerita yang merapu ! huhu :)

avatar
March 12, 2012 at 1:29 PM delete

salam kak Lysa .

Nak tnye macam mane nak delete fanpage timeline tue . Tolong buadkan tuto yee . Kalau dah buad tuto tolong kasik tau yee . Nie blog saye .

mistaqila.blogspot.com

avatar
shar90
AUTHOR
March 12, 2012 at 3:35 PM delete

knape sye merapu xnaik pon... hahaa XD

avatar
Cik Nur
AUTHOR
March 12, 2012 at 4:08 PM delete

Lyssa, dekat komen lyssa ni de tulis " REPLY HERE SAYANG <3"

mcm mana lysaa buat ye. ?

ade tuto ke yg sis terlepas pandang..?

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
March 12, 2012 at 4:25 PM delete

kak, boleh tolong ajar x?
saya ada pergi satu blog tu...
yg sebelah perkataan link within tu ada cute icon..
mcm ni..
kalau kat blog akak kan tulis mcm ni..

Jom Terjah Entry Lyssa Yang Lain!

sebelah kiri perkataan JOM tu ada cute icon..akak reti x? kalau reti buat lah tuto.hehe

avatar
paan
AUTHOR
March 12, 2012 at 6:31 PM delete

Cheq pun kaki merapu gak... sesuai la ngn title blog..
merapu si paan..hehehe...

http://www.paanzai.blogspot.com

avatar
Maya Diana
AUTHOR
March 13, 2012 at 12:25 PM delete

kikiki...suka merapu gak...

wak nak ajak exchange link kat http://www.rakanblog.com
leh naikkan trafik n bantu membantu sesama bloggers.

p/s: tutorial leh tgk kat blog MD: 8 SEBAB kena join Rakanblog.com...

c ya

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
March 14, 2012 at 10:32 PM delete

tuh bkn cousin fizzy ke?
yang merapu la best.ilang stress gak.mas layan je semua.hihihi

avatar
Putry
AUTHOR
March 22, 2012 at 2:16 AM delete

yes betul ckp lysa tuu

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers