Oh , Dah Tua Rupanya Lyssa Faizureen Ni !

Gadis Kidal Berceloteh...
23/03/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v
 

 


Haaaa . Apa macam ? Ada tak yang nak tergelak tertungging-tungging kat sini bila tengok wajah Lyssa akan datang tahun 2045 ? Ehemm . Umur berapalah time tu kan ? kahkah .

Lyssa sorang-sorang tengok pun tak tahan pecah habis aih perut ni tahan gelak . hahaha .
Boleh pulak jadi muka se-tua tuu . hihi . Lepas edit , saja post dekat >> FANPAGE LYSSA ! Nampaknye , respond meriah jugak dengan pertanyaan itu ini . Grr . Pening pale baca komen banyak-2 gitu . haha .

Ramai tanya , macam mana boleh edit gini ? Edit guna software ape ? Uhukk . Tak .. macam ni ceritanya .. Minggu lepas , Lyssa saje godek-godek Galaxy Tab Lyssa tu dekat Market . Tiba-tiba terkeluar "AgingBooth" . Lyssa tengok gambar boleh ubah jadi muka tua . Macam menarik . Terus INSTALL ! haha . 

Then , main-main capture wajah dahku ni .. nak tengok cikit , macam mana ghupe aku masa tua nanti . Haaaa  . Itu lah hasilnya. Amacam ? Ramai yang cakap , tua pun CUN ! Siap pakai Contect Lens lagi tuu . hahaha . Opah moden lah katakan :)

Ok . Bagi yang nak tahu sangat , Lyssa edit guna AgingBooth tu lah . Siapa kat sini ada Android boleh lah kalau nak install benda ni . Try , jangan tak try :) muehehe .
Menarikk . Tengah sedih pun boleh jadi happy bila tengok gambar lucu macam ni . Kan ? hihi :P

Tadi , Lyssa try cari software tu untuk laptop , tak ada pulak . -.- Baru nak tolong korang :(
Nanti , Lyssa try belek lain , kalau ada software untuk komputer/lappy Lyssa inform korang ok ? :)

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

76 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Darwish
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:36 PM delete

Ouw/...nak bodex jugak la galaxy tab darwish nieyh

avatar
March 23, 2012 at 4:36 PM delete

cunlah kak lyssa. haha btw. rasa macam muda lagi.

avatar
Nisa Afrina
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:37 PM delete

Wahh , haha. Nanti nak try install la . Btw , thanks sbb update.Nisa dah lama dah tunggu akk nak update post ni . Haha -,-

avatar
Atirah ★
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:37 PM delete

Tua-2 pkai contct lens . Nomeyy arrhhh . Opah moden erhh ?

avatar
Phat
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:37 PM delete

tua tua pun maintain comel lagi

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:38 PM delete

Walaupun tua masih bergetah...!Awwww <--- komen mintak penampar~

avatar
Sandra
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:39 PM delete

haha..lucu la muka kak lyssa..

avatar
Eikyen
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:40 PM delete

halaaa .
untok lattop tade ea .
baru nak try

avatar
March 23, 2012 at 4:40 PM delete

dah tua pun comel lyssa.pakai lens lagi tu.hehe..ok,nanti nak install lah application tu.^^

avatar
profmie
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:41 PM delete

wah..memg berlainan...

avatar
Aien Nia
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:42 PM delete

haha ..kelakar tapi comel sesangat kak lyssa walaupun dah tua.

avatar
Ema
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:42 PM delete

HA3..apa yang dibuat
1)petakkan lagi muka kak lyssa
2) tambahkan kerut2 degil kat mata dan dahi
3) kusamkan muka kak lyssa
4) make up mata still pakai

erm..apa lagi eh

avatar
lady sempoy
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:45 PM delete

macam tu ke nanti muka lyssa bila da tua???hehe..still chomel la!!,,serius!

avatar
Gadis Gingsul
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:48 PM delete

yaaa ampuunnn
cam tuu bilaa da tuuaa...

avatar
miss Z
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:49 PM delete

lyssa tetap comel walaupun tua..hehehe

PERLU KE ‘BLOGWALKING’

avatar
@Nurul_Aini
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:51 PM delete

cunla kak Lyssa!!! huawawa..mesti ramai yg minat tua nnti..:0

avatar
March 23, 2012 at 4:52 PM delete

tua pon maintain comel. waduh2

avatar
shar90
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:52 PM delete

nenek!! nak tuto... hehee xD

avatar
Darwish
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:53 PM delete

Nak try bodex2 galaxy tab darwish

avatar
Azza Afdzal
AUTHOR
March 23, 2012 at 4:53 PM delete

hahahaha...lawak gile...

avatar
Putry
AUTHOR
March 23, 2012 at 5:01 PM delete

olololololo comelnye mata opah... :)

avatar
Tenn Titun
AUTHOR
March 23, 2012 at 5:08 PM delete

LOL. Lawak lah akak hahahahaha. Best jugak ek kalau ada software tu. Ada hati nak try xD

avatar
March 23, 2012 at 5:17 PM delete

tua ponn comell lagi... haha :)

avatar
As Shaari
AUTHOR
March 23, 2012 at 5:22 PM delete

memang cute...

sila2lah lihat blog saya yer

asshaari.blogspot.com

avatar
March 23, 2012 at 5:23 PM delete

macam mana buat klw kurus nak suh nampak gemok n sebaliknya ... kan sekarang ramai yang edit cam gtu ... taw tak apa software nya ??? leh ajar tak ... btw ,,,, sweetttt sgt !!

avatar
are_lin@yu
AUTHOR
March 23, 2012 at 5:25 PM delete

kelakar akak tengok..sory ya first tengok tergelak kejap..hehehe

avatar
Olla.Rose
AUTHOR
March 23, 2012 at 5:26 PM delete

Da tua pon boleh pakai LENS :P

avatar
Lieyna Rosli
AUTHOR
March 23, 2012 at 5:43 PM delete

heheh.. kelakar lah XD~ cuba akak bukak software ni. mungkin boleh cuba ---> http://www.in20years.com/

avatar
March 23, 2012 at 5:48 PM delete

Alahai comeynye cik Lyssa kita ni ms dia dh tua.kikiki

avatar
March 23, 2012 at 5:54 PM delete

sekarang ni opah pown moden juga..hehehe..cayalah gmbr kak lyssa...=)

avatar
Lindaannur
AUTHOR
March 23, 2012 at 6:01 PM delete

Opah millenium... Tak nak pakai spek.. Tapi pakai contact lens.. Cute la Oah ni..

avatar
Fahrin Ali
AUTHOR
March 23, 2012 at 6:23 PM delete

hehehhe...tuo pom cute ag laa lysaa..lysaa edit mcm mn tu...terbaiklaaa

avatar
Nimardhiah
AUTHOR
March 23, 2012 at 6:34 PM delete

Kak Lyssa, iPad pon adeww lahh..

avatar
Cik Anis
AUTHOR
March 23, 2012 at 6:38 PM delete

ha ha ngape jd cm tu... tueee

avatar
steffany daph
AUTHOR
March 23, 2012 at 6:40 PM delete

aplication yg menarik ni :D hehe, nak tgk gak gmbr kita dah tua nanti.

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
March 23, 2012 at 6:49 PM delete

adoi2..mas truz xjdi mguap tgk awal2 tdi..kih kih kih..

tapi awat dh tua nanti pun tetap chomel..adoiii nih jeles ni..mesti amalkan awet muda selamanya..hahaha..yg xtahan,mata tetap cun..siap pkai eyeliner tuh..hebat nenek akan dtg kn..

xpe..tua2 cun no problem kn..

avatar
March 23, 2012 at 6:55 PM delete

Atotot , dah tua pun still cunn , hehew :3 nak ngoratt :D

avatar
myravea
AUTHOR
March 23, 2012 at 6:58 PM delete

kehkeh. lyssa ni wat akak terkezut je tengok gambar ni. huwhuw :')

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
March 23, 2012 at 7:00 PM delete

hihi....
tua tua pon cun

avatar
AlyNn NyzAa
AUTHOR
March 23, 2012 at 7:01 PM delete

nice! nk download jgk r :D
nk godek2 kat android market nnt :D

avatar
ZYASH
AUTHOR
March 23, 2012 at 7:04 PM delete

tetap comel n meletop opah kita ne...

avatar
March 23, 2012 at 7:10 PM delete

Heheheh... walaupun makin tua cute jgk kan... hehehe...

http://careeron9.blogspot.com

avatar
March 23, 2012 at 7:17 PM delete

ehehehe~ nak ngorat leh?ngeee~

avatar
Cik Kay Jue
AUTHOR
March 23, 2012 at 8:02 PM delete

haha.. lyssa tua lagi comey la.. hehe..

avatar
March 23, 2012 at 8:16 PM delete

Lyssa, Bibi nak mintak tolong lyssa buat kan tuto mcm mana nak letak music dlm blog klau gna blogskin. and lg stu, nak lyssa buat tuto utk letak blog archieve (blogskin). tq :)

avatar
Ieyda Yaya
AUTHOR
March 23, 2012 at 8:18 PM delete

cun jer lyssa bila tua ..
hehe

avatar
March 23, 2012 at 8:25 PM delete

hahax ,kakak comeyy ar masa tua :D

avatar
Nadia Pauzi
AUTHOR
March 23, 2012 at 8:28 PM delete

Kak lyssa sama ler tp still cute..NENEK YANG COMEL

avatar
bunga
AUTHOR
March 23, 2012 at 8:46 PM delete

muka tua pun still comel..

avatar
jaakechik
AUTHOR
March 23, 2012 at 9:02 PM delete

hahhahaa....kelakar la....maybe masa nie cik lyssa da 75thun kot! tp x pe still cantik dgn bulu mata yg still melentik!! hehehhee

avatar
frogos
AUTHOR
March 23, 2012 at 9:57 PM delete

huhuhuh menarik..buat untuk muker sy plak..huhuhuh

avatar
AMNA
AUTHOR
March 23, 2012 at 11:14 PM delete

jOM JOIN! :)

http://akubencihacker.blogspot.com/2012/03/1st-giveaway-by-amna.html

avatar
dear yayah
AUTHOR
March 23, 2012 at 11:16 PM delete

moden beno opah ni :) ahhaa

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
March 24, 2012 at 12:47 AM delete

hahahaha..da tua pun comel gak..hehehe

avatar
alyn adnan
AUTHOR
March 24, 2012 at 1:26 AM delete

Makk aii .......Bestnye .....Tapi nak tergelak la.....Dah tue pun comeyy jea ...:D ...Kak Lyssa, bile nk follow blog Alyn plak....Blog yg sangat2 baru http://alynadnan.blogspot.com/ ...selalu tengok blog kak lyssa , mehh la plak bw sini :)

avatar
faiz fakhirin
AUTHOR
March 24, 2012 at 2:21 AM delete

Lisa mula memplankan dirinya semasa tua..hehe

avatar
SunnyFunny
AUTHOR
March 24, 2012 at 5:59 AM delete

wahh ! comel pe . ramai peminat agi tuu . hehe :D

avatar
MrS LoLiPoP
AUTHOR
March 24, 2012 at 10:54 AM delete

HAHA . telakar lhaaa :DD

avatar
March 24, 2012 at 11:22 AM delete

Kelakarnya muka Lyssa...Tapi ada comel2 lg kott..hehe :D

avatar
niedaida
AUTHOR
March 24, 2012 at 11:34 AM delete

kerut bukan main lagi ye kak
mate ttp cntik..hahahaah

avatar
Izyan Nazihah
AUTHOR
March 24, 2012 at 12:08 PM delete

comel lah kak lyssa even dah tua!!!

avatar
hahafyza
AUTHOR
March 24, 2012 at 1:10 PM delete

muahahaha ! cuncun , moden gtuu ! nih nenek , atok nyerr mne ? kuikui

persoalan nyerr :Kak Lyssa akan update blog tak selepas menjadi tua ? bhahaha *gurau .

avatar
March 24, 2012 at 1:46 PM delete

Moleh lagi tu time tua tua. Hehe.

avatar
NadyaBubble
AUTHOR
March 24, 2012 at 2:39 PM delete

Yang tua tu lagi comel daripada yang muda, haha. Peace :p

avatar
etuza
AUTHOR
March 24, 2012 at 4:46 PM delete

Ingat kan siapa tu..
Semua kita akan melaluinya..warga emas..bukan lagi satu keluhan tetapi kena lalui dengan hati yg terbuka..

avatar
daya jamal
AUTHOR
March 24, 2012 at 11:43 PM delete

huhu . terbaek lahh dear ! :)
tetap hot gitu . hihi .

avatar
Hanis Aliya
AUTHOR
March 25, 2012 at 10:33 AM delete

Wahh cun nyee Nenek Lyssa... hot gitueww.. :)

avatar
Hanis Aliya
AUTHOR
March 25, 2012 at 10:34 AM delete

Wahh cun nyee Nenek Lyssa... hot gitueww.. :)

avatar
March 26, 2012 at 10:30 AM delete

^__^ ... cik lyssa ni dh tua...

avatar
hani
AUTHOR
April 5, 2012 at 6:05 PM delete

nak try la mcm nih...thanks lyssa!! :)

avatar
Anonymous
AUTHOR
November 14, 2012 at 1:22 AM delete

kalau rupe cam nih tak de sape la yg nk kawin ngan kau

avatar

Google+ Followers