Tabung Atas Meja Kedai Makan??

PaGdis Kidal Berceloteh...
14/03/2012.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^


Sekarang , Lyssa ada dekat kedai makan ni.  Area Jalan Panglima Bukit Gantang , Ipoh Perak. Eh , ada orang Ipoh ke kat sini ? hihi. Alahh. Gerai Nasi Goreng Udang . hhee. errr. Tapi, Lyssa tak order pun . ahhh. Tetiba tak de mood nak makan udang malam ni . haha .




1st , Lyssa sampai tadi , Lyssa tertarikk dengan benda ni !!






Haaaa.Pahamm tak? errr. Tabung sumbangan ikhlas untuk masjid tuuu. Dalam hati terpikir gak, tak bahayo ke diorang letak duit tu atas meja macam tu jerb? Hihi. Kalau ada manusia yang kojam -2 tu, macam mana pulak kan? Manusia.. Macam2 dah perangai sekarang ni. Kan?

Haiashhh. Hmmm. Setiap meja kat gerai ni ada tabung tu, waaaa. Berani ehh? Dengan hati yang ikhlas, Lyssa pun masukkan sedekah juga duit tu. Harap selamat sampai ke masjid tu ye. :-)


p/s : errr. Lapar pulak perut ni lagi. Sate 100 cucuk!!! Lyssa makan dulu. HAHA :-)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

44 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
March 15, 2012 at 12:07 AM delete

Harap-harap tabung tu sampai jugak kat masjid tu yerr...

avatar
March 15, 2012 at 12:08 AM delete

Ish ! Tak patut betul . Tapi harap-harap , selamatlah tabung tu . ^^

avatar
aimie
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:09 AM delete

waaah hebat :D

dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com

avatar
March 15, 2012 at 12:09 AM delete

uuuu bukit gantang?? haha dkt sgt dgn rumah miza

avatar
Nabeel Fikree
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:10 AM delete

Bahaya gak tu kan?? Selamat menjamu selera. Wahaha, sate 100 cucuk?!

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:11 AM delete

100 cucuk....!Bapak lar....~

avatar
Aqilah Mango
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:17 AM delete

baek hati kak lyssa :))

avatar
9n0L4
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:18 AM delete

lapor sateeeeeee (tetibe. hee.)

avatar
Riz Kim
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:22 AM delete

bagusnya gerai tu..

avatar
March 15, 2012 at 12:26 AM delete

wahhhh... kemainnn sampai 100cucuk yekkk... bluurrrppp... ooopppsss.. hehehe

avatar
semutsengal
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:33 AM delete

tadi kata taknak makan ?



eiii !!

avatar
Aien Shitobi
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:33 AM delete

100 cucuk ? Bak sini sate tu balik . Ahaha

avatar
Aien Shitobi
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:34 AM delete

100 cucuk ? Bak sini sate tu balik . Ahaha

avatar
shahrazali
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:40 AM delete

diorg letak kat meja makan tu mesti la pekerja2 kedai tu perhatkan kn... kat kedai makan tumpuan org ramai mmg biasa ada cmtu..

avatar
lisa
AUTHOR
March 15, 2012 at 2:19 AM delete

nak sate jugak!! hihihi :D

avatar
March 15, 2012 at 2:26 AM delete

huhu~ tgh lapar nie, kak lyssa belanje nasi goreng udang !! :D

avatar
March 15, 2012 at 2:26 AM delete

huhu~ tgh lapar nie, kak lyssa belanje nasi goreng udang !! :D

avatar
Syuhada
AUTHOR
March 15, 2012 at 8:07 AM delete

Huish..tang bab sate tu yg syok dengaq.... :P

avatar
EYFAalias
AUTHOR
March 15, 2012 at 8:12 AM delete

besar pahala kita bersedekah! :)

avatar
zieyha
AUTHOR
March 15, 2012 at 8:25 AM delete

hamboii , 100 cucuk ! kemain lagi ea ;)

avatar
niedaida
AUTHOR
March 15, 2012 at 9:06 AM delete

spe yang amik tu dpt dosa
spe yg bagi dapt pahala
hope smpai lah tabung ke masjid ye:)

avatar
Hanis Aliya
AUTHOR
March 15, 2012 at 9:10 AM delete

wahhh kak lyssa..!! 100 cucuk? meh sedekah kat hanis sikit..hehe. ipoh? baru je hanis balik dari ipoh hari tu. haha :)

avatar
Ema
AUTHOR
March 15, 2012 at 9:23 AM delete

Wah..sampai macam tu sekali.harap tak ada customer yang bawak balik "hidangan tambahan free"...
mungkin diorang ada CCTV kot.hik2..Tak apa,CCTV kita ada kat atas nunggg tu

p/s:Sate ikan ker?

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
March 15, 2012 at 9:38 AM delete

spe amik duit dlm tabung tu,dia b'dosa ;p

avatar
March 15, 2012 at 10:15 AM delete

sedap nye sate..nk laaaaaa...
btw sudi2 la follow sye kak..hehe

avatar
March 15, 2012 at 10:21 AM delete

Amin ! :)

100 cucuk ? Tu dia tu dia .
Perut saiz apa nih kak oii ?
:D

avatar
Nurul Aini
AUTHOR
March 15, 2012 at 10:22 AM delete

Wah Lyssa , badan kechik makan banyak maaa :D

avatar
Azza Afdzal
AUTHOR
March 15, 2012 at 10:30 AM delete

mcm mana klu tabung tu bukan untuk masjid?? hihi

avatar
nurhashima
AUTHOR
March 15, 2012 at 11:57 AM delete

kak lyssa....saye blogger bru....boleh tolong x....hehehe...camne nak buat sperti yg kak lyssa punye tue...cth:jom terjah entry kak lyssa......hrmm.....

avatar
NadyaBubble
AUTHOR
March 15, 2012 at 1:21 PM delete

Dengan izin Allah, pasti tabung tu selamat dekat situ ;)

avatar
March 15, 2012 at 11:49 PM delete

bestnya sate~ :D

insya-Allah akan selamat sampai kat masjid tu.. ;)

avatar
CikFi
AUTHOR
March 16, 2012 at 10:56 AM delete

InsyaAllah sampai ler tu ...

avatar
eda blurr
AUTHOR
March 16, 2012 at 1:03 PM delete

Insya'Allah akan sampai..^_^

avatar
eda blurr
AUTHOR
March 16, 2012 at 1:05 PM delete

Insya'Allah akan sampai^_^

avatar
MR simple
AUTHOR
March 16, 2012 at 4:07 PM delete

eerrkk 100 cucuk tu~ meh la hantar sikit hehe

avatar
Tyma Zamzury
AUTHOR
March 16, 2012 at 6:30 PM delete

saya org ipoh. :)))
heee ^^,

avatar
Ieyda Yaya
AUTHOR
March 17, 2012 at 8:41 AM delete

tiba-tiba rasa macam nak makan sate pulak

avatar
Linda
AUTHOR
March 18, 2012 at 1:05 AM delete

Biasanya tabung derma cam tu tak berapa nak diambil orang.. Cecuba letak beg duit ke, hp ke.. Agak lalai je mesti ilang.. ~_~

avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
March 18, 2012 at 10:10 AM delete

hihihi..atas keyakinan yang tinggi je dorang letak tabung tu,sebab ALLAH sentiasa nampak dan perhatikan setiap kelakuan hambanya2..


100 cucuk?boleh tahan..hihi

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
March 19, 2012 at 5:11 PM delete

insyaAllah tak de sper2 ambik..niat baik.

uittss???jangan kata 100 cucuk lyssa balun sorg2..hahahah

avatar
Putry
AUTHOR
March 22, 2012 at 2:04 AM delete

amboi bnyak nye makan sate... :)

avatar

Google+ Followers