ULTRABOOK Terbaikkk !

Gadis Kidal Berceloteh...
02/03/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


ULTRABOOK ? Apakah itu ? Kalau korang pengikut setia blog Ben Ashaari korang pasti tahu kan apa itu ULTRABOOK . muehehe . Melalui ENTRI INI , Ultrabook ni boleh juga dikategorikan sebagai PC (komputer peribadi) seperti laptop dan notebook . Tapi , yang istimewanya lagi ultrabook ini tersaaaaaangat lah NIPIS dan RINGAN ! Serius !!!


"Eleh , mana kau tahu nipis ke ringan Lyssa oiii ?"


Ahaa . Mestilah Lyssa tahu . Masa Lyssa pergi PWTC hari tu , Lyssa ada curik-curik guna Ultrabook Toshiba Z830 Ben punya . HAHA . Saje nak tengok . Hebat sangat kah ? Erhh .
Dah memang terbukti masa Lyssa guna tu . HEBAT ! Internet ?? Lajuu mak aiiii . 


Nipis , ringin , laju . Wahh . Nak beli jugak ! Nak beli jugak ! Tengok lah ni . Kusyuk habis Lyssa guna ultrabook ben  . muahahah :)




 


HAHAHA . Dekat lobby pun jadilah nak update blog sekejap sementara tunggu Ben habis solat jumaat ! haha . Seriusly , tak puas lagi sebenarnya Lyssa guna ultrabook tu .. Rasa nak je bawak balik ultrabook tu balik penang . hahahah . 


Tapi korang jangan salah faham pulak .. Ultrabook ni bukan tablet tau ? Apa yang Lyssa tahu lepas membaca ENTRI INI   , rupanya ultrabook ni lebih istimewalah dari tablet . hehh . Macam Ben cakap lah , ultrabook ada keyboard . Nak taip pun laju je ... Tablet ? Whoaa . Kena touch-2 lah pulak kan ? hahaha . Lagipun , betul jugak kata ben tablet kalau ditenung lama-lama boleh sakit leher ooo kalau tundukkan kepala tu bila tengok screen . hekk .


Wahhh . Seriusly , kalau Lyssa ada duit lebih , tak teragak lah Lyssa nak beli Ultrabook ni . Nak usung kemana-mana pun senang . Nak update blog ?? Wahh (!) Satu hari sejuta entry . Boleh kerr ?? -.- huhu .


p/s : Korang pulak ? Amacam ? Rasa teringin tak nak beli ultrabook ni . Kalau korang ada duit , rasa nak takk ? ^^v ... Cuba komen sikit ! HEHEHEHE ~
 "Lyssa NAKKKK ! Belanja Lyssa boleh . heee~"





KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

75 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nurul Erlysa
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:00 PM delete

Kak Lyssa :) Belanja sy satu!! HAHA,best betul kan klu dpt :)

avatar
March 2, 2012 at 10:04 PM delete

wow , ultrabook !
best . nak jugakk ^^

avatar
Cik Nurul
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:04 PM delete

wah.. macam best.. :-)

avatar
Cik Nurul
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:04 PM delete

waahhh.. memang best! nak jugaaaakkkkkk ^^

avatar
March 2, 2012 at 10:05 PM delete

jom menabung ramai-II... beli ultrabook.. teringin jugak masa baca blog abg ben pasal ultrabook ni... huuhuhu

avatar
March 2, 2012 at 10:05 PM delete

Benda bagus, harga pun mantap lah kan~ HAHA :D

avatar
Miss Lilo
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:06 PM delete

wAh bEstnyE..nK gAk..niPis Sgt..bEst3

avatar
dyabunga
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:06 PM delete

kalau ada duit dya nak jugak beli ultrabook.. best tu

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:07 PM delete

berapa riban kakak ultra book ni >

avatar
Cik Kay Jue
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:07 PM delete

wah..untung nye awak lyssa dpt guna ultrabook ben... hehe..

avatar
EYFAalias
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:08 PM delete

hamboi. lyssa lah belanja kite. ehehe

avatar
March 2, 2012 at 10:08 PM delete

ciss! kak lyssa dh tergugatkan iman miza..wargh!! nak2 haha

avatar
Darwish
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:08 PM delete

eh kak lyssa...baju kurung kita sama la kak...sya punya warna pink...

avatar
Darwish
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:08 PM delete

eh kak lyssa...baju kurung kita sama la kak...sya punya warna pink...

avatar
9n0L4
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:10 PM delete

terbaikkkkkkkkkk. comel la lyssa. ;)

avatar
March 2, 2012 at 10:11 PM delete

hehe.. akk la yg belanja adk.. :)
anyway ! gmbar akk tuu comell la mse tgh men ultrabook tuuu... comelllllllllllllllllllllllll sgtttt !!!! :D

avatar
March 2, 2012 at 10:14 PM delete

kak lyssa blanje la~ hahaha :D

avatar
Siti Rohaida
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:21 PM delete

Best kan kalau la jadi hak milik tetap...still dlm wishlist la...moga-moga dapat kan lyssa

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:25 PM delete

nipisnyerr...nak..nak..nak..

avatar
steffany daph
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:31 PM delete

maju lah ultrabook tu :D nak beli nanti2 .. lysaa beli juga k. hehe, jom kumpul duit.

avatar
March 2, 2012 at 10:52 PM delete

wow memang nipis betul..teringin pula nak pakai..=)

avatar
March 2, 2012 at 11:00 PM delete

@Cik Nurul

huu .nak ye ?? beli kat lyssa dulu .. kehkeh ;p

avatar
March 2, 2012 at 11:00 PM delete

@!~ Dolly Auliya ~!

HEHE . so , kena simpan duit bnyk3 dr sekrgg ;p

avatar
March 2, 2012 at 11:01 PM delete

@Puan Besar Shag Yahaya

hahahah . smestinyerrr lahh . kehkeh ;O

avatar
March 2, 2012 at 11:01 PM delete

@Miss Lilo

Memannggg , nipis dan ringan , hihihi ;p

avatar
Diyana Norman
AUTHOR
March 2, 2012 at 11:01 PM delete

hehe.. sy baru beli lappy. tak aci.. dlu tk terpk pon nak beli! mencik.

http://luvmaxle.blogspot.com/

avatar
March 2, 2012 at 11:01 PM delete

@dyabunga

kalau ada duit lebih , beli sekali dekat lyssa tauuu . hehe .

avatar
March 2, 2012 at 11:02 PM delete

@Cik Kay Jue

eheee . untung.. untung .. mueheheh :DD

avatar
March 2, 2012 at 11:02 PM delete

@EYFAalias


aittt . tak kiraa.. awokk belanja kte duluu . huhuhu ~

avatar
March 2, 2012 at 11:03 PM delete

@Nurul Hamizah Kefli

tergugat iman ??? Pasang niat beli ultrabook ni ;p . bukan pasang niat beli ultraman mainan tuu .hahaha .

avatar
March 2, 2012 at 11:03 PM delete

@Darwish

Waaaaa. Samaaa ? SEP sekali !!

avatar
March 2, 2012 at 11:03 PM delete

@9n0L4

hehehehh . tengok lyssa je . penat taip -.- hehe .

avatar
March 2, 2012 at 11:04 PM delete

@Princess Syazliyana

hehehe .maaaalu nye .. mana de comel -.-

avatar
March 2, 2012 at 11:04 PM delete

@steffany daph

kumpul . jgn takk kumpul . ehehehe ;p

avatar
keri ikhwan
AUTHOR
March 2, 2012 at 11:08 PM delete

nampak cam senang je nak patahkan tuu ... cuak plak nipis2 nih..

*sapela tukang amek gambar tu... ke ambik pakai ccctv?? :)

avatar
Detektif Ans
AUTHOR
March 2, 2012 at 11:08 PM delete

Kak Lyssa, kantoi bukk FB, Hehe :D

avatar
March 2, 2012 at 11:22 PM delete

wahhh,cun la.mcm mac eh?sure mhal kan.huhu

avatar
suzie rahman
AUTHOR
March 2, 2012 at 11:37 PM delete

WAWAH LYSSA....kusyuk sgt. best ke ni.nk try juga :)

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
March 2, 2012 at 11:48 PM delete

owhhh...ultrabook ni sebijik mcm laptop rupanya..ingatkan macam ultraman

avatar
AmY Da SoneT
AUTHOR
March 3, 2012 at 12:45 AM delete

ultrabook merupakan model yang bakal melupuskan hampir seratus peratus netbook pada zaman IT akan datang.. Yup sememangnya ringan dan nipis.. X dapat dinafikan sememangnya akses terhadap internet cukup pantas memandangkan ianya teknologi baru.. Kenapa ultrabook dihasilkan? ramai berpendapat bahawa ia nya sebagai langkah untuk menyaingi Mac Book Air.. Penah cuba Mac Book?? :).. Namun bagi sesetengah gamerz (mungkin saya) pembelian ultrabook adalah kurang berbaloi memangdangkan saya mencari laptop yang mempunyai kuasa bermain yang sngat kuat.. Jika awak berminat mmbuat lebih research mengenai ultrabook dan teknologi terbaru seumpamanya, saya sarankan model acer aspire S3 yang baru saya kaji dari pembelian oleh rakan saya. Dan satu lagi Asus Zenbook yang ternyata cukup memuaskan hati walaupun kos nya lebih Rm 3000++.. :D.. IT sememanya luas dan pantas.. TQ :)


asyrulamy.blogspot.com

avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
March 3, 2012 at 7:41 AM delete

wah cik lyssa sayang, nampak anggun je update blog di lobbi tu ye..mak ai cam bisnness women..hihi.saya suka gambar cik lyssa yang last tu,cuba tengok kaki,cantik kan?nampak cam kaki patung lak.jari tak nampak..comel je..ihik..

uwaaaa..dengar cerita cam best je,colour pink ada ke?hakhakhak..

ala cik lyssa jangan la hasut...kang saya pun nak juga..hahaha.

rega berapa ek?hehehe.

avatar
slumberdek
AUTHOR
March 3, 2012 at 9:10 AM delete

Cantik yer gadis ini....

avatar
March 3, 2012 at 9:52 AM delete

Wow bestnya...
Berapa harganya?

adibahkarimah.com

avatar
shera
AUTHOR
March 3, 2012 at 1:19 PM delete

pergh ! nipis ye . kalau ada kat umah ni confirm jahanam . Mana tak ya , berebut-rebut . hihi

avatar
Nurul
AUTHOR
March 3, 2012 at 1:29 PM delete

akq sye de tapi dye ta beli , dye dpt free dari kerajaan

avatar
izaminallah
AUTHOR
March 3, 2012 at 1:50 PM delete

wah bestnye!!! lanje lanje lanje saye jugak!!! ngeh ngeh ngeh..agk2 brape riban erk? canggih manggih!

avatar
ahmad
AUTHOR
March 3, 2012 at 1:56 PM delete

ultrabook..memang terbaik.. erm, jom like page sy.. http://www.facebook.com/thenewminded.. thank yer..ni page utk blog sy..hehehe

avatar
Qaseh Puteri
AUTHOR
March 3, 2012 at 2:21 PM delete

lyssa, hai.. nk tnye kan, ultrabook tu boleh cucuk pndrive x?
internet die tu pkai bdband ke pkai simcard aje??

avatar
MEDIHA OMAR
AUTHOR
March 3, 2012 at 4:58 PM delete

Lyssa! Jom join giveaway "Mari undi Mena!" Aminah (Mena) adalah seekor kucing. Hadiah menarik menanti anda. Hadiah akan ditambah lagi dari masa ke semasa! ;)

http://www.medeaz.com/2012/03/mari-undi-mena.html

avatar
MEDIHA OMAR
AUTHOR
March 3, 2012 at 4:58 PM delete

Lyssa! Jom join giveaway "Mari undi Mena!" Aminah (Mena) adalah seekor kucing. Hadiah menarik menanti anda. Hadiah akan ditambah lagi dari masa ke semasa! ;)

http://www.medeaz.com/2012/03/mari-undi-mena.html

avatar
MEDIHA OMAR
AUTHOR
March 3, 2012 at 4:58 PM delete

Lyssa! Jom join giveaway "Mari undi Mena!" Aminah (Mena) adalah seekor kucing. Hadiah menarik menanti anda. Hadiah akan ditambah lagi dari masa ke semasa! ;)

http://www.medeaz.com/2012/03/mari-undi-mena.html

avatar
Nizam Ijam
AUTHOR
March 3, 2012 at 5:29 PM delete

alololoooo.. ayunyer :P

avatar
March 3, 2012 at 6:06 PM delete

mmg best gile..... tingin gak nak beli...tp.... $$$$$ ahaks... ^_^

avatar
Nadia
AUTHOR
March 3, 2012 at 6:33 PM delete

waa . best tu (!) . kalau saya ada ultrabook tu kan , seribu tahun takkan tidur punya . Hahaha .

avatar
March 3, 2012 at 8:39 PM delete

auww , ayu nye kak lyssa *jealous :))

avatar
Yui Bieyna
AUTHOR
March 3, 2012 at 8:56 PM delete

akak...nk thye tmpt ltk bbnd & pdrive ade x?

avatar
syamsid dhuha
AUTHOR
March 3, 2012 at 8:57 PM delete

ok skang jugak beli tanpa ragu2 . thanks for the infos lyssa faizureen

avatar
March 3, 2012 at 11:02 PM delete

kak lyssa nampak comel pakai baju kurung . ayu je :D

avatar
LidiaSuraya
AUTHOR
March 3, 2012 at 11:13 PM delete

Memang menarik gitewww. Nk letak dlm wish list ni

avatar
Ida Roslan
AUTHOR
March 4, 2012 at 2:14 AM delete

menarik yew ciri2 ultrabook.
insyallah ada rezeki lebih memang ultrabook jadi pilihan hati =).

avatar
hanna
AUTHOR
March 4, 2012 at 10:35 AM delete

lyssa cam mane nak letak button donate tue ?

avatar
March 4, 2012 at 3:50 PM delete

Kalau leh beli ler LENOVO sbb dia guna yg Intel punyer..mmg lagi laju

avatar
March 4, 2012 at 11:57 PM delete

makcik beli dkt kami leh??hehe

avatar
CIK JATT
AUTHOR
March 5, 2012 at 7:42 AM delete

nampak menarik nih. nak jugak!!

avatar
Diariku
AUTHOR
March 5, 2012 at 10:06 AM delete

ni dah macam promoter ultrabook..dah bikin hati meronta2 nak ada gak.. tapi bila tengok bajet kata meronta2 jangan! hehe akan diusahakan..

avatar
poohrist
AUTHOR
March 5, 2012 at 10:42 AM delete

wow sempat lagi ye cik lyssa update blog dekat lobby ye..

tapi cantik jugak ultrabook nie kan??
nipis pon nipis jugak..

avatar
March 5, 2012 at 1:30 PM delete

ohh baru tahu ultrabook tu ape. hahaha. kesiannya kt akak nieee :p

avatar
RochelMayMei
AUTHOR
March 9, 2012 at 7:06 PM delete

Nak juggaa..::))) Macam mana nak sponsor..Xde uang..:)) :P Kalau ROchelle ada duit nanti Rochelle belanja oke..::)

avatar

Google+ Followers