Tutorial : Button Subscribe Di Facebook

Gadis Kidal Berceloteh...
08/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Ok . Ada yang tanya Lyssa , macam mana nak ada-kan button subsribe di facebook pulak ? Yeah . Siapa ada facebook , nak wujudkan button subcribe, korang boleh ikut step kat bawah .
Before ni , Lyssa ada buat tutorial mengenai Cara Letak Facebook Subscribe Button Di Blog kan ?  Kalau nak letak kat blog , boleh je tekan link atas ni .


Ok . Bagi yang tak de button subsrcibe di blog , kalau orang tak ADD lagi , akan kelihatan macam ni lah :

 
Maknanya , hanya ada ADD FRIEND dan MESSAGE sahaja .


Tapi , kalau dah ada button subscribe , akan kelihatan macam ni lah  , before kita subscribe :

 


Kalau korang nak ada-kan jugak ikut ni :


1. Pergi ke Facebook Account Setting  ..


 


2. Dekat bahagian tepi , ada subscribers kan ?? Klik situ ....


 


3. Then , tick bahagian atas sekali ...

 


4. Haaaa . Then , siap letewww . Senang kan ? Fuhh . Sekarang , dekat facebook korang dah ada button subscribes . hee ~


p/s : Facebook korang ada ke , Subscribers dekat no.2 tu ? Sebab member Lyssa tak de . Kalau tak de . Tak dapat Lyssa nak nolong :(

**Tambahan yo. Lysssa baca komen di bawah yang mengatakan button tu , bagi yang berumur 18 tahun ke atas . Terima Kasih beri informasi tersebut :)

 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

51 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
izza_atie
AUTHOR
April 8, 2012 at 3:32 PM delete

: tak da la button tue kak lyssa .
sob sob T_T

avatar
deaya ixuddin
AUTHOR
April 8, 2012 at 3:33 PM delete

Kite Tade Pun button Tuhh dekad Account Setting? alooo

avatar
April 8, 2012 at 3:47 PM delete

senang sangat .. hehehehe ..

avatar
April 8, 2012 at 4:04 PM delete

sorry ngacau. Kalau takda yg number dua tu, kena ubah tarikh lahir. Taksilap mesti umur 20 keatas :DD baru ada subscribers tu :)

avatar
Anis Nazira
AUTHOR
April 8, 2012 at 4:11 PM delete

Sedih anis kak Lyssa tak dapat tolong :'( Nak nangis taw ! dengar lagu blog akk lagi pffttt =.=

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
April 8, 2012 at 4:38 PM delete

akak , subscibe tu menatang apa ? Y.Y

avatar
Syazana Najwa
AUTHOR
April 8, 2012 at 4:53 PM delete

button tu ada bila kita umur 18 above jela -.-

avatar
NAL
AUTHOR
April 8, 2012 at 6:13 PM delete

tQ..NAL ada button tu..tapi kenapa kalau kita tak add seseorang tu, nak msg (PM) tak boleh tapi sesetengah org je la..

avatar
alyn adnan
AUTHOR
April 8, 2012 at 8:15 PM delete

ooo.. tu rupenye function subscribe :D ,, baru bace kat situ :)

avatar
Yana_Nana21
AUTHOR
April 9, 2012 at 9:43 AM delete

Yana takde butang subcribe , tapi yana ubah tahun lahir terus ada . Ahaa , masehhh lyssa cutie :)) Lapchiuuu damn muchhhh ! *Flying kiss

avatar
April 9, 2012 at 7:37 PM delete

salam lysa . macam mana nak edit blog ehh ? sebab i baru blaja nak buad blog nihh :)

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 10, 2012 at 5:42 AM delete

ok2.. noted! thanks lyssa :)

avatar
afini suhaimi
AUTHOR
April 10, 2012 at 7:58 AM delete

subscribers ni untuk 18 taon ke atas erk ... ? hmm , x sampai umo lagi..ekeke

avatar
Hafiza Izati
AUTHOR
April 16, 2012 at 2:29 PM delete

apa kegunaan button subscribe tu eh?

avatar
AnIez Wawa
AUTHOR
April 16, 2012 at 5:13 PM delete

Akak, takde pun tulis kat situ subscribe ? :'(

avatar
April 28, 2012 at 2:39 PM delete

takde botton tohh ! dah lama nak buad , tapi prob botton toh takdee T__T

avatar
BudakKecil
AUTHOR
April 28, 2012 at 10:55 PM delete

Sye nie terlalu muda utk subcribe2 nie..:\

avatar
My Diary
AUTHOR
May 18, 2012 at 9:44 PM delete

Thanks Kak Lyssa!! :)

avatar
Dy@nA Kh@!ruL
AUTHOR
May 31, 2012 at 10:44 PM delete

Kak Lyssa , Dekat fb dyana tkde pun tulis subscribes dkat account setting tu :(

avatar
Dy@nA Kh@!ruL
AUTHOR
May 31, 2012 at 10:49 PM delete

Kak Lyssa , Knp dekat fb dyana tkde pun button subcribes dkat account settings ?

avatar
June 2, 2012 at 4:54 PM delete

Kak Lyssa, yg takda subcribes tu sebab umur bawah 18 tahun.

avatar
Nur Liyanz
AUTHOR
June 6, 2012 at 11:52 PM delete

suka kak lyssa. Nanti buat tuto yang beshh2 okey ?

avatar
September 3, 2012 at 2:53 AM delete

kak saya buat tidak boleh pown / macam mana ?

avatar
niz last man
AUTHOR
October 21, 2012 at 11:58 AM delete

ptt la x dew bottom 2... bwh umo.. k3

avatar
Nurnajihah
AUTHOR
October 25, 2012 at 3:55 PM delete

assalammualaikum kak lyssa , sye tngak yk de pon button tu :(

avatar
November 1, 2012 at 4:02 PM delete

salam ~ lyssa ~ saye dah cuba untuk buat tuh! x de pon butang suscribers!
maybe sbb sye punye jenis timeline kot! ade tutorial untuk jenis timeline x?

avatar
yangkie_A
AUTHOR
November 4, 2012 at 7:59 PM delete

tiada button sucribers pun . :'(

avatar
saliza
AUTHOR
November 6, 2012 at 8:59 PM delete

akak saya punya facebook x de button subscibers..macam mana eh

avatar
Aisya Hazirah
AUTHOR
November 18, 2012 at 10:28 AM delete

Yeahh ! Menjadilah Kak Lyssa . Terima kasih . ;)

avatar
November 29, 2012 at 2:54 PM delete

tak ade pun button tu. ish jealous betul lah






avatar
December 17, 2012 at 2:01 PM delete

thankssss :) sayang kak lyssa :*

avatar
su hada
AUTHOR
December 20, 2012 at 7:27 PM delete

Assalamualaikum kak lysa.Saye nak tnye..Hari tu saye ade buat nak letak butan subscriber nim..And then jadi..tapi,knape butan add friend sye hilang? mcm mane nak letak butan add friend tu balik? Tolong sayee :(

avatar
su hada
AUTHOR
December 20, 2012 at 7:29 PM delete

Kak lysa..saye nk tnye..hari tu sye ade buat nk letak butan subscriber ni..then ia jadi..tpi,knpe butan add friend sy hilang? mcm mne nak letak balik butan add friend tu..tolong saye :(

avatar
nurul nadirah
AUTHOR
December 30, 2012 at 12:46 AM delete

Akak saya nak tanya macam mana kalau kawan kita buka profile kita tapi ta jumpa pun button subscribe tapi kita dah buat dah dekat allow tuh

avatar
March 6, 2013 at 3:11 PM delete

Seriously saya sanggup tukar umur jadi 19 so dapat button ni-.- tapi kenapa ada orang walaupun bawah 18 ada followers? curious._.

avatar
March 18, 2013 at 9:36 PM delete

Kak Lyssa :'( . Zaty takde pun subscribe kat account setting ??

avatar
Haniezz'sofia
AUTHOR
March 21, 2013 at 8:47 PM delete

takda pown keluar mcam tuhhh .

avatar
Dania Aisyah
AUTHOR
July 20, 2013 at 1:40 PM delete

OooOo kak lysa <3

tak de lah button subscribe tu =D

avatar

Google+ Followers