♥ BEST CHILDHOOD MEMORY

23/06/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



 



Dah tengok gambar and dah baca dah petikan kat gambar tu ? Ahaa . Korang pernah tak ada kenangan macam ni time jadi budak kecikk dulu - dulu ?


Lyssa ada . Lyssa ada . Yahhh . Tapi , tak mustahil bagi korang jugak yang ada kenangan terbaik ni . muahaha . Best jadi budak-budak dulu . Umur tigapatlimanamtujuhlapan tahun . Nyot..Nyot..Nyot.. Minum susu sambil baring-baring tengok tv . Mata pun dah lali . Mulalah rasa nak tertidur . 


Esok paginya bangun , tetiba rasa macam mimpi ? Apsal aku tetiba je ada atas katil ni ? Padahal semalam rasanya terbujur tidur nyenyak je kat ruang tamu tu ha . Pernah terjadi tak ? Pernah terjadi tak . hihi . Siapa yang angkat masuk bilik taruk / humban atas katil ? Siapa ? Siapa ? Pari-pari kecik comel ke yang tolong angkat guna batang kayu magic diorang tu ?


Haaa . Mula ada gak fikir macam tu . Bebudak kan . Biasa lahh . Imaginasi memang kuat . Tu pun sebab terpengaruh cerita-cerita kat TV . huahuahua . Tapi , yang sebenarnya PapaAyahBapakDaddyAbah kita lah yang fenat lelah angkat kita time tu . Kan ?


HEHE . Time dulu-dulu masa ayah Lyssa angkat , ececehhh . Memang lah terasa macam ada orang angkat . Bukak mata sikit , tengokk oooo . Papaku ke ? Dan dan buat-buat lembik konon-konon tengah tidur lah tu . Punya malas nak bangun sendiri masuk bilik , last-last ayah yang tolong angkat dukung masuk bilik . HAHA . Betapa nakalnya dahku ni ye .


Eleh  , macam korang tak pernah . werkkk :P  Itu lah rasanya kenangan yang tak pernah pun Lyssa lupa sampai sekarang . hihi . Nakal ye Lyssa ! muahaha . Main - main bukak mata sikit pulak . Ntah pape . haha .


 * Sekarang tunggu nak kawen je suh suami angkat masuk bilik . Pahtu , buat-buat tidur masa kena dukung ! hahaha .


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

57 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
AimanAziz
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:08 PM delete

Terbaekkk lah Kak Lyssa ni .
Btw, cantik Doodle tu.

avatar
Ezzati
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:09 PM delete

samala ngan Zati sampai sekarang (umur sebelas tahun)masih buat lagi..

avatar
Nadia Elena
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:10 PM delete

haha..sweet je..sama la.. =D

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:11 PM delete

Memang ada sangat pengalaman ini ! macam satu ilusi ajaib .. tiba2 kat katil WAH :D

avatar
nis
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:11 PM delete

pernah rase.. ingatkan mimpi. rupanya ada org angkatkan kite.. ^^

kpd kak Lyssa yg Popular/Famous/Baek hati,

Silalah bukak blog saya ya! kalau rajin follow sekali yerk.. Nis tau walaupon blog tu x comey sangat. Harap kak lyssa bukak ya!

http://kpoppers-bloggers.blogspot.com

p/S: Kak Lyssa tau tk Kak Lyssa nie adalah Idola saya tau! ^^

avatar
SYAFIQA
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:12 PM delete

ni akak punya fb ke??

http://www.facebook.com/lyssa.faizureen.III

avatar
hana
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:12 PM delete

selalu haahhahahaha

avatar
June 23, 2012 at 4:16 PM delete

tengah mengimbau masa lalu, bila dikenangkan.. rasa nak ulang lagi, kan? hewhew

avatar
Semut Senyum
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:17 PM delete

ye betol.. mmg mmg! heheheh
mcm magic. ingat pari2 dlm cite sleeping beauty yang angkatkan.. ehhehe

avatar
Hanani
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:18 PM delete

Haha, so sweet <3 !

avatar
June 23, 2012 at 4:22 PM delete

Sama kita kak lyssa . Abah saya biasa angkat saya masuk bilik :)

Ayat kak lyssa yg terakhir tuu , tk boleh tahan :)

Sekarang tunggu nak kawen je suh suami angkat masuk bilik . Pahtu , buat-buat tidur masa kena dukung ! hahaha .

avatar
June 23, 2012 at 4:24 PM delete

amboi lyssa ayat yg last tu.haha lpsni suami lak yg agkt lak ye.psst ble lyssa nk kwinnye?

avatar
Aien_Aen
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:29 PM delete

Saya pown selalu macam nie masa kecik..
Tidur atas sofa bangun pagi esok dah ada atas katil..Memang sangat malas nak bangun masuk bilik

avatar
N.A.Z
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:36 PM delete

Sama la kita! Macam magic kan???

avatar
NuraLyah
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:38 PM delete

hehe . saya pernahh !
Kadang kadang tu bila balik jalan2 , tertidur kat dalam kereta .. bangun2 jer dah ada kat atas katil :D
kenangan2 :)

avatar
Maisarah Azmi
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:47 PM delete

huhu.. comel.. tringat masa kecik2 dulu.. sama la..

avatar
Ieyda Yaya
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:47 PM delete

sama lah kita. tiba-tiba rasa mcm ada orang angkat jerk. tengok-tengok ayah kite. pastu buat-buat tidur haha

avatar
majirashid
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:51 PM delete

* kat bawah tu tok orang dewasa ja..kami budak²....ngeeeeeeeeeee..hi3

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
June 23, 2012 at 4:53 PM delete

pari2 kecil angkat?haha:D

avatar
June 23, 2012 at 4:54 PM delete

sweet la Kak Lyssa nie. hehhe

avatar
Iqa Zulaika
AUTHOR
June 23, 2012 at 5:00 PM delete

amboi manja betul yew lysa masa kecik2..

avatar
nis
AUTHOR
June 23, 2012 at 5:01 PM delete

blog kak lyssa dah berubah lah.. Comey! I Like it. ^^

avatar
June 23, 2012 at 5:03 PM delete

selalu, rindunye waktu tuu

avatar
belog189
AUTHOR
June 23, 2012 at 5:31 PM delete

hehe. prnah t'jdi. huhu

avatar
June 23, 2012 at 5:53 PM delete

Akak ..! Akak tak follow lagi blog saya :) boleh tolong follow ?? ni link nya http://syiraphotographystory.blogspot.com/

avatar
June 23, 2012 at 5:56 PM delete

akak pernuh tp sekali jer( seingat akak la )

avatar
Rara Nasiha
AUTHOR
June 23, 2012 at 6:07 PM delete

ewahh ewahh part last tu yang syok tu kan. kene angkat dengan suami. hahaha. berangan kemain kita ni :)

avatar
Iza Zaty
AUTHOR
June 23, 2012 at 6:19 PM delete

memang pernah terjadi ! hehe.

avatar
Fatihah
AUTHOR
June 23, 2012 at 6:38 PM delete

pernah terjadi, rinduuu :D

avatar
June 23, 2012 at 6:48 PM delete

eh...header n background da tukar la..cute..hehe..btw comel doodle tu hehe

avatar
Zahyrah Nizam
AUTHOR
June 23, 2012 at 8:08 PM delete

Sama ngan kita la kak Lyssa !! :D

avatar
AinaaAzlan
AUTHOR
June 23, 2012 at 8:50 PM delete

pernah, pernah , pernah !! haha sama lah kita. sy pun abah sy jugk yg angkat. Lyssa , ayat yg last tu memng takleh blah laa... haha nak jugak !! kan best klu suami yg angkat ><

avatar
miss fluffy
AUTHOR
June 23, 2012 at 9:32 PM delete

haha samalah dulu pun cenggitu..kdg2 pikir 2-3 hari cmne boley berubah tmpt tdo..haha

avatar
Nur Adila
AUTHOR
June 23, 2012 at 10:14 PM delete

sme2 ^,^ kdg2kan.. bile kluar g mkn ,lps habis mkn paam2 ler tdoq ar lam kreta...tup2 ayah angkat..kdg2 sya uat2 tdoq..mlz dor nk bangun..!!tpi la nie dh bsaq kna bgun jgk ler..!

avatar
June 23, 2012 at 10:48 PM delete

Lol ! semua yg d atas pernah terjadi .. hahha , perasana bapa angkat tapi pura'2 tidor , huwa3

avatar
mal skema
AUTHOR
June 23, 2012 at 11:01 PM delete

Nak tggu suami agkt?? Semoga berjaye la impian tu.. ;)

avatar
steffany daph
AUTHOR
June 24, 2012 at 12:13 AM delete

dulu2 suka menyusu. ekkeke, time kecik je. XD tgh bayi dan zaman kanak2 katakan (:

avatar
nahunabila
AUTHOR
June 24, 2012 at 12:34 AM delete

ye penah jugak! best kan kena angkat? hehe. nnt dh kawen, suami pulak angkat. kikiki :p

avatar
anislolis
AUTHOR
June 24, 2012 at 3:38 AM delete

pernah je , sama mcm kak lyssa , bila kena angkat buat2 pejam mata , :) haha , bila kak lyssa crita tntang ni ,bru lah sy ingt semua tu , :)

avatar
Coretan anuar
AUTHOR
June 24, 2012 at 6:25 AM delete

Hahaha..

Biasa alami pengalaman macam tu.. Bukan setakat masa kecil jer.. dah besar sekarang ni pun macam tu lagi..

Tapi bukanlah isteri saya dukung saya.. manalah dia larat.. Badan saya jauh lebih besar daripada badan isteri saya..

Dia kejutkan saya supaya tidur atas katil.. Saya menurut perintah walaupun tak sedar.. Kiraanya jalan dalam keadaan pejam mata atau terbang ker melompat ler saya tak tahulah..

Macamana saya nak tahu.. saya kan tengah tidur...

Tapi yang pasti bangun atas katil.. ;)

P/s: Berita Panas!! Eyriqazz vs Denaihati.. (Klik Di Sini)

avatar
Fariz Reza
AUTHOR
June 24, 2012 at 1:05 PM delete

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 51255 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

avatar
AbgferOz
AUTHOR
June 24, 2012 at 4:22 PM delete

heeee.. alololo sape la yg lukis gmbar tuh.. hahaha

p/s.. lawa header.. ble nak sponser.. wakakakka

avatar
ProfHariz
AUTHOR
June 24, 2012 at 5:23 PM delete

Hahaha itulah berjaya tgk bola sangat ;p

avatar
June 24, 2012 at 9:14 PM delete

hahaha...pemalas betul nk masuk bilik sendri.. tp itulah pengorbanan mak dan ayah kita kan kan.. syg mereka kt kita ni.... memang sweet memories lah.. ^.^

avatar
♥ Anis
AUTHOR
June 24, 2012 at 11:21 PM delete

haha .. same lah dgn Anis .. abah tgh angkat je buat2 lembik :D sbb malas nak jalan
Memang nakal !

avatar
June 25, 2012 at 10:07 AM delete

teringat lagi dulu mak bapak saya tak bagi tidur depan tv... kalau malam tertidur je depan tv dihambatnya masuk bilik...

http://buasirotak.blogspot.com/

avatar
KY
AUTHOR
June 25, 2012 at 3:50 PM delete

ehee....kenangan masa lalu, indah bila dikenang...rasa nak jadi bidak2 balik kan?, tapi apakan daya masa dah berlalu..hehee

avatar
cik chenta
AUTHOR
June 25, 2012 at 6:04 PM delete

hehe... tingat blek dulu2

avatar
M@M@ SH@RIDZ
AUTHOR
June 25, 2012 at 6:30 PM delete

akak pun lalui kenangan tu, dulu rumah mak ayah akak 2 tingkat. Bila akak tido jer, ayah yg angkat ke bilik di tingkat atas. Bukan akak jer, siap dgn adik sekali...

Sekarang akak angkat anak-anak akak ke bilik diorang....

avatar
ziera ramli
AUTHOR
June 26, 2012 at 1:50 AM delete

rindu zaman budak2 dulu, huuu :( kan best kalau dapat g zaman dulu balik kn, hehe, gne pintu doraemon la :D

avatar
Nαniє
AUTHOR
June 26, 2012 at 9:45 PM delete

sama laa , rindunyaa time tuu :')

avatar
Atirah ★
AUTHOR
June 27, 2012 at 5:43 PM delete

Sama la kita . Tapi , time umo 11/12 tahun ni , bangun sendri je pergi tmpat tidur . esok-2 , rasa pelik sbb dh ada kt dlm blik . padahal kita sendiri yg bngun smalam . ingtkan ada yg angkatkann . huahauua

avatar
Nur Aisyah
AUTHOR
January 18, 2013 at 3:57 PM delete

rndunya zaman bdk2 dulu :)

avatar

Google+ Followers