Entry Bergambar | Pesta Durian & Makanan Balik Pulau , Penang 2012

03/06/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Ehem~Ehem~ Nak mula dari mana ek ? Mukadimah tak de . Nak main serbu taip je lah . Siapa yang perasan gambar Lyssa kat fanpage yang ini ?  ------>>> SINI WEH ! Lyssa ada kata yang kalau nak tahu Lyssa kat mana tu boleh baca entry malam ni kan ? 


A'ah . Entry ni laa . Nak bagitau lah petang tadi Lyssa lepak kat Anjung Indah Balik Pulau , Penang . Tempat paling tinggi kat balik pulau . haha  . Bukan lepak kat Bukit Bendera ke , Langkawi ke , Cameron Highland mahupun hutan rimba yang penuh dengan rimau . Tak . Kat Balik Pulau je wehh .  Bagi siapa yang tak tahu Lyssa stay mana . Ye lah tu . Lyssa stay kat Balik Pulau , Penang . Tempat paling huuuluuuuuuu sekali ! harhar . Nak sampai balik pulau pun kena redah hutan + bukit bukau tau ! erkk . :/


Kat Anjung Indah tu ada .. ehmm .. Ada PESTA DURIAN ! ya . Now dah musim durian weh . Sure ramai yang suka durian kan ? kan ? Jom la ramai-ramai datang Balik Pulau ! Boleh sendawa bau durian . erkkkkkk -.-


 


Ingat ke hari Ahad ramai orang Bumi gi makan durian kat situ , tapi tak de lah sebanyak yang disangkakan . Semua buat lek kat rumah goyang kaki sambil makan biskut petak cicah teh kot ! uhmm .







 


Bukan takat DURIAN je . Petai , manggis , langsat , mangga , cempedak semua ada . hihi .


Apa yang best , Lyssa lepak dengan mama makan Laksa Penang . Auwwwm ! Sedap siot !
Habis hingga tergigit-gigit sudu tu haaa .

 
 My mum ye ni . Bukan my kakak atau adik . hakhak .


Habis makang-makang tak lepas peluang nak shoot gambar lentok sana lentok sini kat situ . hihi . #GadisGilaLensa lah katakan . wee .


 

 Photographer : Macam biasa . My mum ! LOVE ♥ you !



 
 dan .. dan .. dan ..


PERSEMBAHKAN .... Durian yang Lyssa makan semalam ! HAHA (!!!)



1 , 2 , 6 . Pilih lah yang mana nak !? hehe


p/s : Komen lah kalau sudi :P =TERIMA KASIH= LOVE ♥
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

68 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
June 3, 2012 at 9:24 PM delete

Waa..berpesta lah akak..

avatar
Miss Wella
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:25 PM delete

lawa la kak lyssa..durian bwk la sini..:)

avatar
Sharon
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:26 PM delete

Mak Kak Kyssa cantik lah! Ingatkan kakak tadi. Hehe.

Nampak je gambar dah terkecur air liur. DURIAN FAN HERE!!! :D

#Harap komen
http://nonsensical-orator230994.blogspot.com/2012/06/divider.html
http://nonsensical-orator230994.blogspot.com/2012/06/1st-segment-aka.html

avatar
Leeza Metachi
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:27 PM delete

Wahhh best nye kak lyssa . . :) macam nak join sekaki je . hihi

avatar
Farra
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:27 PM delete

dapnye,meh la post sikit :P

avatar
Udinz.com
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:29 PM delete

perghh...
lysaa kena pegi gisik gigi lpas makan durian tu..haha

avatar
zeyeyey
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:30 PM delete

Gosh . Ada pesta durian ke kat situ ?
Ich ! Ruginya tak pergi . Hahaha
By the way , kak Lyssa comel gilossss !

avatar
sue
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:31 PM delete

lyssa always look cute ^_^

avatar
June 3, 2012 at 9:31 PM delete

you're gorgeous as usual. anyway durian tu. auww

avatar
June 3, 2012 at 9:32 PM delete

haih, terliur pulak nengok gambar durian :P

Nama Saya Ernie Widhyharti

avatar
Cik Rendang
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:33 PM delete

wah sedapnye makan2...

avatar
Cik Lyeen
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:34 PM delete

Untunglah Lyssa...lyeen x reti makan durian..sedih...T_T

avatar
Carl Lesmana
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:36 PM delete

uh bestnya kak lyssa..

avatar
misS whateva
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:39 PM delete

sodapnya!! nanak jugak!!~ :)

avatar
June 3, 2012 at 9:40 PM delete

Sodapnyaaa laksa tuuu . haha , bukan , Yana durian kayh ! tak suka durian . haha . Musuh ketat tuuu . kah2;)

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:40 PM delete

em , nyum2 mkn gmbr je lah...
hihi nnt kak lyssa hilang gmbr2 durian durian semua semua semua!!!

avatar
Myra Lyssa
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:41 PM delete

Saya baru je makan durian tadi !

avatar
♥ MS ♥
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:41 PM delete

bestnye. tapi free ke kak?

avatar
June 3, 2012 at 9:45 PM delete

urmmmm...dapnye durian my fav !
da lame x jejak balik pulau..
dulu akak pon study kat balik pulau..hehe
baru berhajat nak g balik pulau julai nanti..
ade pesta durian plak, memang terbaekk lah !
thanxs 4 ur info dear.. :)

avatar
June 3, 2012 at 9:56 PM delete

mak aiii..mudanya mak lyssa ;)

avatar
Nur Fathihah
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:59 PM delete

hi kak lyssa , best nyerr mkn durian , :)
kak lyssa , nk buad request bley ,
kak lyssa buadkn doosles pakai shawl bley ?

avatar
mish miera
AUTHOR
June 3, 2012 at 10:04 PM delete

wau sedap nya laksa penang..nyum ! nyum ! nyum!

avatar
June 3, 2012 at 10:06 PM delete

bestnye,,, nk mkn duriann... wuwuwu

avatar
filzah
AUTHOR
June 3, 2012 at 10:48 PM delete

LOVE DURIAN!! meleleh tengok~

avatar
hudahassan ^^
AUTHOR
June 3, 2012 at 10:48 PM delete

sedapnyeeeee .

meleleh air liur tgk !

demmmm =.='

avatar
filzah
AUTHOR
June 3, 2012 at 10:50 PM delete

I LOVE DURIAN!! meleleh dah~

avatar
DAYANG.
AUTHOR
June 3, 2012 at 10:59 PM delete

ahhhh sodapnye laksa penang tuuuu!

avatar
June 3, 2012 at 11:00 PM delete

Uiksdd!sedapnyer!aduh...leleh noo nengok durian tuh ha...eh!lysa...u looks like ur mum...hikss....:-)

avatar
June 3, 2012 at 11:08 PM delete

Bestnyaaa, mesti Kak Lyssa kenyang habis makan durian!!

avatar
chaila
AUTHOR
June 3, 2012 at 11:13 PM delete

wah. best la akk lyssa.
nty nk pegi la. :)
hehe.

avatar
Amin.Azuoi
AUTHOR
June 3, 2012 at 11:18 PM delete

bestnye klu ad pesta mcm nie kat kajang... bosan da ngan satay kajang...

avatar
inasazali
AUTHOR
June 3, 2012 at 11:21 PM delete

sedapnye..laksa penang....
dh lama x mkn~

avatar
June 3, 2012 at 11:22 PM delete

wow!!! pesta durian!!! Yawww.. i love dorian, tp awat jauh sgttempat pesta nie?? huahuahua..

Acecece, comey loteee gitu sis nie... kuning menyala2... ^.^

avatar
June 3, 2012 at 11:44 PM delete

wowwwwwwwwww..........
PESTA MAKAN DURIAN
mmg thumb up lah.
awesome.....
kalau ada di KL, mmg leeza terjah lah.

avatar
Roslan Putra
AUTHOR
June 3, 2012 at 11:49 PM delete

sedapnya durian fresh.... kena cari gak ni...

#sporting abiss laa mummy lyssa ... terbaikk...

avatar
kinchnaf
AUTHOR
June 4, 2012 at 12:39 AM delete

Whoaa, sedapnye. Naseb bek tadi pun baru makan gak. Lau tak mengidam jugak nie. Huhu. ;)

avatar
June 4, 2012 at 12:39 AM delete

wah bestnya...terliur tgk durian..hehe

avatar
June 4, 2012 at 7:18 AM delete

Assalamualikum,Kak Lyssa. Bestnya makan durian,teringin pulak nak suruh mak masah kuah durian.

avatar
dear yayah
AUTHOR
June 4, 2012 at 8:00 AM delete

dh lama xmkn durian :)

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 4, 2012 at 9:22 AM delete

kenapa aku rasa macam 1,2,5 ?

avatar
cweet pinky
AUTHOR
June 4, 2012 at 9:23 AM delete

wow ! huhuhu~ mesti byk pilihan durian ... suke durian tapi agk crewet nak makan durian nih , nak yang kuning2 jep . lemak dan manis yang sempurna , hahaha, bab my num1 fav bukan durian fav sebenarnyew but TEMPOYAK ! hehehe ~

avatar
June 4, 2012 at 9:38 AM delete

bestnya makan durian lyssa hehehe - Noob.

avatar
Hanis Aliya
AUTHOR
June 4, 2012 at 10:27 AM delete

Ohh Durian !! Kak lyssa, pos kan sikit durian tuu.. Nak jugaa..!

avatar
Yaya
AUTHOR
June 4, 2012 at 10:56 AM delete

Mum sys Lyssa nmpk mude lar...Sweet sys pown sweet gak...

avatar
maszull
AUTHOR
June 4, 2012 at 12:21 PM delete

assalamualaikum Lyssa...wah !! bestnya berpesta durian yer...isinya kuning tu mesti sedap rasanya....nyummmmy...:)

avatar
June 4, 2012 at 12:33 PM delete

haha jpg nk g rnda2 penang..leh singgah la

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
June 4, 2012 at 1:50 PM delete

wah!! macam duta balik pulau ler lyssa.hehehehe

avatar
Phat
AUTHOR
June 4, 2012 at 2:31 PM delete

terliur den...kim salam mak ek

avatar
kaishin
AUTHOR
June 4, 2012 at 6:40 PM delete

erk terliur la plak..erm kalau buat tempoyak best nih hehe

avatar
shida'R
AUTHOR
June 4, 2012 at 7:03 PM delete

lyssa shida mmg suka sgt mam durian..errr..nak semua boleh??? hehee ^_^

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
June 5, 2012 at 2:10 AM delete

Ohhh sedih nya tak dapat nak menjamah durian ketika dahku berada di perantauan ini . cehhh

sedap gilaaaa dapat makan durian kat pulau pinang tercinta ni , dah lama rasanya tak join T.T biasalah dah jadi anak jati johor

mai lah sikit dughian tu :p

avatar
ked
AUTHOR
June 5, 2012 at 7:50 AM delete

lyssa..
bile nak balik kampung ni?
nak durian balik pulauuu!!
seb bek sampai 31/7.. sempat lagi la nak gi.. hehe

balik pulau area mane?
kampung saye kat sungai rusa..
:)

avatar
June 5, 2012 at 10:49 AM delete

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

avatar
hairy
AUTHOR
June 5, 2012 at 11:28 AM delete

smpat gak mkn durian msa balik png kmrin :p

avatar
June 5, 2012 at 12:42 PM delete

wah,,seronok nye die ye,,,nak sikit buleh,,sy juga peminat durian..selalu makan kt kebun atok.=)

avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
June 5, 2012 at 2:14 PM delete

cantik sangat la baju awak.. nasib baik ar saya ni tak suka makan durian.. kalau tak dah lama dah air liur saya ni meleleh tengok durian tu..

avatar
June 5, 2012 at 4:43 PM delete

waaahhhhh..nak pergi jugak . kebetolannn mmg bulan julai ni family sy pindah balik pulau . yeah yeah . nak pergi jugakk :D

avatar
June 5, 2012 at 4:50 PM delete

bestnya dpt makan durian balik pulau...akak dulu keje kat jkr balik pulau sampai 9 tahun...dr x suka durian smpi suka sbb dok kat daerah buah durian , DBD..hehehhe..:-)

avatar
June 5, 2012 at 4:53 PM delete

rindunya nk makan duah balik pualu...dulu akak keje kat JKR DBD (Daerah Barat Daya) kat Balik Pulau tu...9 tahun keje kat sana...dari tak makan durian jadi smapai makan sbb dok kat daerah buat durian (DBD)..hehehehe..:-)

avatar
Iam Yanty
AUTHOR
June 6, 2012 at 4:25 PM delete

La cheq orang Penang ka... xsabar nak lik la

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 17, 2012 at 1:15 AM delete

Dik boleh tanya harganya ok ke tak? Kalai yang mcm adik mkn tu durian apa? Akak ngidam ni. Hi hi hi.

avatar
riza omar
AUTHOR
November 14, 2012 at 2:42 PM delete

ada lagi promsi...nak pi jugak...balik pulau kat na..iklan sikit
http://www.loginwang.com/?a=deqzam

avatar

Google+ Followers