Lyssa dan Sate Kajang

28/06/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Alhamdulillah . Tengahari semalam , Lyssa semalam sampai di KL  . Naik bas sorang-sorang , tercangak sorang-sorang , tidur dalam bas bertemankan bantal dengan selimut , makan minum sorang dalam bas , pergi toilet sorang-sorang dalam bas . Semua sorang-sorang weh . Al-maklumlah , umur dah makin tua . 90 tahun dah le kata kan . Badan pun dah makin bongkok dah aku ni . Tapi tak pe . Masih lagi boleh dan mampu berdikari (bukan beli kari ye) sorang-sorang :)


Bas berhenti di Corus Hotel . Betul-betul berhadapan dengan KLCC . Sampai je , turun sorang-sorang , tunggu dalam hotel tu sorang-sorang . Dalam 45 minit gak tunggu paksu Lyssa ambik . Fuhh . Legaaa . Nasib selamat sampai kat rumah maksu and paksu Lyssa ni kat Cheras . 


Sebelah malam  , lepas maghrib kami semua perkena Sate Kajang Hj. Samuri . Erhmm . Pernah jugak datang dulu . Last masa 2009 rombongan sekolah . wakaka . nak makan pun buat rombongan bagai  . Ntah pape ntah . Perubahan ? Tak banyak sangat yang berubah . Nampak sama je macam dulu . haha . 


Sate dia ? Dulu sedap laaa  . Now , dah 'kureng' sikit . Sate sejupppp :) hihi . Tapi , apa -apa pun Lyssa layan je . Sejuk pun sejuk lah . Asal kenyang perut , senang hati pun dah bersyukur gilaaa taw dak ? haha . 


 
Macam "STIM" semacam je muka aku makan sate ! haish -.- **Abaikan !

 
Sate tu semua Lyssa bolot ! Tu pun tinggal setengah je taww . Lyssa kuat makan taw ! Jangan pandang sebelah mata je kat budak kechik ni ! haha . 

Syiok bergambar sampai tak perasan mak mertua mak su merangkap mak kandung paksu Lyssa dok usya pelik je . Maluuu i tok mek :P huhu .

Eh , nak bagi korang terliur sat ! Tengokkk ar . huahua . * Harap terliur , walaupun sesaat kau datang , sesaat kau hilang ye :/


 
Terliurrrrrr tak ? theee =.=

 Tergoda takkkk ? hihi +_+

 Ini lah ghupe bahagian depan Sate Kajang nya . hihi . Sempat lagi haku shoot ==


Syiok buncit kan perut tadi . Sampai sekarang , terasa kenyang nya . Mana tak nya , melantak sampai 100 cucuk sate ayam + daging + perut . hihi .


p/s : Kalau lah terasa cam terlius ke hape , korang pritscreen , print sate tu , rebus masuk periuk , agak-agak 20 minit , telan lah kertas tu erk ! hihi . peace~

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

68 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
KorN
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:03 AM delete

sedap tak satay tu akak?

avatar
masyiFadz
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:04 AM delete

beshnya....bg sini sikit...huuuu

avatar
Faqihah Husni
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:06 AM delete

Lapaq pula baca entry ini.

avatar
arnissa
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:06 AM delete

waahh.. sedap nyer.. ai tuh baru jer ngidam mkn sate.. huhuuu...

avatar
June 28, 2012 at 1:06 AM delete

terliur pula tengok sate tu :)

avatar
Nur Syakirah
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:09 AM delete

huhu , dah lama tak makan satay :(

avatar
Miss Sue
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:09 AM delete

wahhh.. tu sate feberet kite taw lysaa... dulu hingga sekarang.. just now, jarang pergi sebab pindah kedah :( ... dulu pergi mesti tuan kedai tu kenal kitarang sebab pelangan setia dorang.. huhu

avatar
piko pink
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:10 AM delete

cukup x mkn 2???haha.
mkn byk2 cket...

avatar
AppleLove
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:11 AM delete

trliur ler kaka...:(

avatar
June 28, 2012 at 1:18 AM delete

ahaaaaa . tak sedap pun , pakai belasah je lahh . janji kenyang ! hihi .

avatar
June 28, 2012 at 1:21 AM delete

eheee . ambikkk lhaaa XD

avatar
Naim
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:22 AM delete

hahah! rahsia di sebalik kata2 nenek lyssa yang berusia 90 Tahun. Tapi seleranya biasa. 100 cucuk tu makan. hahaha.

avatar
June 28, 2012 at 1:23 AM delete

now cm ne ? ngidam gak ke ?

avatar
June 28, 2012 at 1:24 AM delete

hihihhi . Lyssa pun terliurrr jugak nii. hhiii

avatar
June 28, 2012 at 1:24 AM delete

haaa . esok , suruh ayah belikan satay okeyy >??

avatar
June 28, 2012 at 1:25 AM delete

waaa. untung nye tuan kedai tu kenal family diaa . ececehhh .
selalu dapat makan FREE tak ? :P

avatar
June 28, 2012 at 1:26 AM delete

ngehngehh . terlebih banyak dah rasa . mual pulak tetiba . hakhak .

avatar
June 28, 2012 at 1:28 AM delete

olololor . shian diaa . tk pe . esok , pi beli nahhh ? :P

avatar
June 28, 2012 at 1:28 AM delete

eheekkk , ambekk ler . ambekk le :P

avatar
June 28, 2012 at 1:29 AM delete

bhahaha . NENEk Lyssa ye ? kehekh . memang lahh . tua-2 cm ni lah nak makan banyak-banyak pun . hakhak ~

avatar
June 28, 2012 at 1:30 AM delete

sate kat situ mkin lamer mkin kecik laaa..

avatar
AbgferOz
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:47 AM delete

grrrr.. makan ta ajak.. isk isk isk..

avatar
Kazen
AUTHOR
June 28, 2012 at 1:55 AM delete

wah mmang terliur laa tengok kan...leh pegi ni skali... nice2

avatar
Syafiq Ajis
AUTHOR
June 28, 2012 at 2:00 AM delete

Wah ! Sedapnyer !!! len kli invite fiq same!! hahahaa... =D

**Jemput join GA fiq.. http://www.manokelpase.com/2012/06/give-away-contest.html

avatar
n a o m i ™
AUTHOR
June 28, 2012 at 2:39 AM delete

kelaparan -,- tunggu kau satey .

avatar
Miss Sue
AUTHOR
June 28, 2012 at 5:58 AM delete

hahha... ade laa penah jugak sebab tuan tu kenal ngan ayah sue..masa dulu kedai dia kecik je tak macam sekarang.. dulu satay dia besar kan ? rindu pulak kat satay tu :'(

avatar
KY
AUTHOR
June 28, 2012 at 8:24 AM delete

belum rasa lagi sate kat kemaman, kalah nanti sate kajang heheee

avatar
huda
AUTHOR
June 28, 2012 at 8:48 AM delete

baru je makan satay kajang beberapa minggu yang lepas. dekat tempat yang sama lyssa pegi. heehehe ^_^

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
June 28, 2012 at 9:21 AM delete

hamboih!! kemain lagi. makan sate pun kaber cun jgak..hehehehe

avatar
June 28, 2012 at 10:03 AM delete

Salam Lyssa..

Bestnya dapat makan Sate Kajang.. kalau mak mertua lalu dekat depan pun, mungkin tak perasan.. hihihi..

avatar
Marina
AUTHOR
June 28, 2012 at 10:43 AM delete

siap bawak bantal ngan selimut...huhu..

avatar
HanNis SaNia
AUTHOR
June 28, 2012 at 12:11 PM delete

Lyssa klik page ni. tnmpk gmbr awak dlm page xbrmoral ni

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=332278543515892&set=a.332278516849228.74629.331906600219753&type=1

avatar
Iza Zaty
AUTHOR
June 28, 2012 at 12:21 PM delete

waa , awat tak habaq nak mai? umah saya dekat sekitar kajang je.
kalau jumpa kak lyssa, best tu! haha.

avatar
June 28, 2012 at 1:24 PM delete

MasyaAllah!!! sedapnya sate kajang!! My favourite... awwwwwwwww...lame tak melantak bende alah nie.. awwwwwwww

avatar
aquagugurl
AUTHOR
June 28, 2012 at 3:26 PM delete

salam lyssa

akak setuju,skrg sate kat sini dah kureng..akak penah dpt,tengah syok makan tgk2,isi kat dalam tu mentah lagi..tapi kalau lyssa nak try sate yg untuk akak okey sikit dari sate hj.samuri ni Sate UK kat seksyen 7,bangi..dia punya nasi impit pun,dalam daun..sedap..

avatar
June 28, 2012 at 3:27 PM delete

Ala nak jugak makan sate kajang... lyssa faizureen taak aajaaaakkk

Jom join contest watak kegemaran di sini dan menangi pen drive.

avatar
missjackfruit
AUTHOR
June 28, 2012 at 3:43 PM delete

kak lissa, kite singgah sini :3

avatar
Syuhada Nasya
AUTHOR
June 28, 2012 at 4:29 PM delete

waw beasu nya tmpat tu... xpernah p pon .. hehhe

avatar
steffany daph
AUTHOR
June 28, 2012 at 4:49 PM delete

sate ayam ke? :D nyum3.. sedapppp.

avatar
Atirah ★
AUTHOR
June 28, 2012 at 4:55 PM delete

Ni , kalau puasa takyah nk tayang makanan . Terliur tak sudahhh kan . Habis dimasak-2 komputer ni . hihihi

avatar
Misz Mieza
AUTHOR
June 28, 2012 at 4:55 PM delete

MM walaupun masa duk KL dulu dekat giler ngan branch restoran sate kajang hj. samuri ni tapi tak penah pegi pun.. Haha! Coz orang cakap sate dia besar je lebih, tapi rasa takdela sedap mana pun.. Tp tekak orang lain2 kan.. Ada yang kata sedap layan jelah.. MM belasah je masa dorang wat jamuan makan2 kat opis dulu.. Benda PREE kot, haruslah sedap ajer.. Lalalalalala.. ^_^~~~

avatar
mselim3
AUTHOR
June 28, 2012 at 5:01 PM delete

Makan sate tuuu...mesti best, saje kajang dekat dengan stadium tu...
pernah gak gi....hehh...tp kalu lyssa belanja lagi sedap heheh...
gurau aje...pape selamat menjamu selera k...dan ingat lah kita orang kat sini k...

salam persahabatan yang x pernah putus,yang luhur dan kudus.

amin....

pls: Kalu sudi ... singgah lah tgk teratak buruk saya k....

avatar
June 28, 2012 at 6:13 PM delete

Lapar sate la baca entri ni.. Huhu.. Da lama x melantak sate. Huhu. Jemput join Giveaway Contest blog Askrie Hishamuddin. Tarikh tutup penyertaan 7 july 2012. ::L

avatar
dayana jojo
AUTHOR
June 28, 2012 at 7:23 PM delete

kak lyssa!same lah kite..kite pon suka mkn sate kajang gak!!memng terbaik!!

avatar
sare ared
AUTHOR
June 28, 2012 at 7:57 PM delete

perh sate ..nak siket....

avatar
nis
AUTHOR
June 28, 2012 at 8:54 PM delete

kak lyssa! sedapnya! nyum-nyum! hihihi.. kak lyssa nak tanya nie! tolong balas yerk?'tiada paksaan'

Kak Lyssa minat Kpop tak????

just nak tahu.. ^^

avatar
hairy
AUTHOR
June 28, 2012 at 9:44 PM delete

aha betul tu lyssa..skrg dh rsa kureng skit kn...bru ja pas mkn tp dkt wgsa maju pnya cwgn..hehe

avatar
Hanis
AUTHOR
June 28, 2012 at 9:52 PM delete

Huhu terliurrrr ==

p.s.: Saya ada e-mail Lyssa untuk details sewa iklan :) Hraap berkesempatan reply ^_^

avatar
June 29, 2012 at 7:35 AM delete

pergh. nmpk mcm sedap. ghupanya x sedap pulak. hehe.

avatar
June 29, 2012 at 12:35 PM delete

bru mkn sate snmlm..tpi psar mlm je lah...hihi

p/d: jmput join bloglists Atie

avatar
shera
AUTHOR
June 29, 2012 at 4:53 PM delete

Maca pernah pergilah kat kedai tu . Tapi tak ingat bila . hmmmm

avatar
June 29, 2012 at 7:40 PM delete

saya dah lama tak terjah sate kajang. makan sate mamak jew.

avatar
aisya
AUTHOR
June 30, 2012 at 12:01 AM delete

betul tu.. xberapa sedap sgt dah.. prefer makan kt cawangan bangi.. hehe

avatar
faiz fakhirin
AUTHOR
June 30, 2012 at 1:04 AM delete

sedapnya...lawa kaler purple ni...

avatar
kitebudakbaik
AUTHOR
June 30, 2012 at 4:24 AM delete

wahhh best nye....haishhh jadi lapar la pulak tengok sate malam2...

avatar
June 30, 2012 at 9:15 AM delete

anda di tag :

jom!

http://cintauntukkita.blogspot.com/2012/06/sayakah-follower-bertuah-itu.html

avatar
July 1, 2012 at 11:15 AM delete

Assalamualaikum ... Lyssa .. tolong follow blog saya nih .. www.nazrulabuzhar.com
nanti saya follow blog lyss erk ?

avatar
NurNa iZaT
AUTHOR
July 1, 2012 at 12:09 PM delete

hehe..sbut sal sate kajang..smalam br ase sate kajang..thumbs up !! mmg sdap sgt3

avatar
izzie izzam
AUTHOR
July 3, 2012 at 8:56 AM delete

uhu ! lyssa dtg kajang .. rumah dekat jer ngan kajang tuh .. haha !! :P

avatar
Nur Aisyah
AUTHOR
January 18, 2013 at 3:52 PM delete

wahh ! sate kajang . yumm-2

avatar

Google+ Followers