Lyssa Faizureen Di Kampung

25/06/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Alahai .  Baru lah dapat update hari ni setelah beberapa hari Lyssa tak update kan ? HAHA ..
Okey , Lyssa nak cerita-in kat korang pasal Lyssa kat kampung Lyssa semalam . huahua .
Kat Tapah , Perak . Ada siapa-siapa stay Tapah kat sini ? Angkat kening korang cepat !


Haaa , Lyssa balik kampung bukan apa . Semata-mata nak pergi kenduri Opah Lyssa buat . Kenduri sebelum menyambut hari puasa di mana bulan Ramadhan yang mulia . Cepat bebenor rasanya nak bulan puasa kan ? Haaa . Bagi kamu Hawa  , dah ganti puasa ke belum tu ? hihi . Lyssa habis dah . Alhamdulillah ^^


Kenduri semalam buat kat rumah Opah Lyssa . Ajak lah budak-budak Tahfiz semua baca Yassin , makan-makan , minum-minum . hihi . *Yang Lyssa ni , usha-usha , jeling-jeling , pandang-pandang . pergh ! haha . 


 
Itu haa Opah Lyssa ! hihi .

 
Baca Surah Yassin ramai-ramai :)


Best sangat balik kampung walaupun tak sampai sehari pun dok situ . Pagi pukul 7 bertolak dari Penang . Pukul 10 pagi , sampai ler Tapah . hehe . Majlis mula tengahari pukul 12 lebih if tak silap . Sebelum Zohor :)


 

Nak AYAM ?? hihi . Nyumm~~Nyummm~~

 

 

Tak payah nak "CONTROL AYU" sangat lah Lyssa oiyyyyyy !


Ehem . edap betul ayam makcik Lyssa buat . haha . Kalau balik awai , boleh lah nak tolong ke apa . Ni takk  , sampai pun pukul 10 pagi . Sampai je tengok semua dah siap . hihi .
Melepas nak jadi anak yang rajin . huahua . "Rajin ke ???? "







Diorang semua dah habis makan , baru lah berani nak lepak makan-makan kat luar . muehehe . Okey , ni Lyssa ngan my adekkkk !


 
 Adik semangat makan bubur pulut hitam . ahak . Lyssa tak suka ! Kalau bubur nasi/lambuk , bagi 10 mangkuk pun Lyssa boleh habiskan oke ! Ye , betul ! Tak tipu ! hihihih =)


 

Rajin metoiii papa Lyssa tolong kemas pinggan-pinggan tuh semua . Anak dia ? Rajin jugak !
Rajin shoot semua muka orang yang lalu lalang . HAHA .


Sempat jugak Lyssa shoot budak comel ni !!



 
Geram pulak aku tengok dua orang budak ni . Picit pipi tu kangggg . Eeeee GERAM !


haha . Tapi memang syiok lah balik kampung semalam walaupun sekejap sajeee . hihi . Happy ! :P

*Lusa (27/06/2012) Lyssa balik KL pulak . Lepak sorang-sorang kat rumah maksu .
Haish ! Tak sabar nak naik bas Aeroline sorang2 ! HAHA . peace =_= 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

68 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
June 25, 2012 at 8:56 PM delete

ek eh! samelah . kite pon tak minat makan bubur hitam . haha >.<

avatar
CikMunBlogger
AUTHOR
June 25, 2012 at 8:57 PM delete

wah ! meriah nye .hehe .
comel je budak tuu .
kak lyssa lagi comel . hehe .
manisss je :)

http://www.munviolettaxious.com/2012/06/aku-dah-resign.html

avatar
babycomel
AUTHOR
June 25, 2012 at 8:58 PM delete

ramainya tetamu dtg kt kenduri tu.. paling best sedapnye ayam rempah tu, nak sikit ;)

avatar
Fakhruddin
AUTHOR
June 25, 2012 at 8:58 PM delete

budak yang gmbar last tu sama cam muka lysa..

avatar
June 25, 2012 at 9:01 PM delete

kan ? kan ? Tak dapppp . muehehe

avatar
June 25, 2012 at 9:01 PM delete

ahaha . budak tu je yang comel lah . werkkk ;p

avatar
June 25, 2012 at 9:02 PM delete

perghh . memang arr . pakat ratah jer . Sedapp woo !

avatar
nuha ahmad
AUTHOR
June 25, 2012 at 9:02 PM delete

comel je lyssaa hihi

avatar
dyabunga
AUTHOR
June 25, 2012 at 9:02 PM delete

dah agak dah lyssa rajin snap pic..hahaha
tak caya lah boleh mkn smpai 10mngkuk..lalala~

avatar
June 25, 2012 at 9:03 PM delete

a'ahh . mesti lahh . anak Lyssa tuuu ~

avatar
June 25, 2012 at 9:05 PM delete

lohh. betul lahh , tapi mangkuk yang adi lyssa pegang tu je lahh . hahaha .

avatar
June 25, 2012 at 9:08 PM delete

wah,,besnye balek kg..suke, lagi2 lau ade kenduri or majlis2...:)

avatar
June 25, 2012 at 9:09 PM delete

ehehekk . kg kat mana tuu ?

avatar
Aimi Dyna ✰
AUTHOR
June 25, 2012 at 9:12 PM delete

Selendang Kak Lyssa Macam Aimi ! Boleh jadi GENG :3

avatar
June 25, 2012 at 9:15 PM delete

ohh . ye ke ? Gi lahh , balik kg ^_^

avatar
June 25, 2012 at 9:16 PM delete

alamakkkk . ye ke ? haha . TERSAMA pulak :^

avatar
June 25, 2012 at 9:25 PM delete

smalah muka adik lyssa ngn lyssa..hehe..nmpk ayu ja dia pakai bju kurung..btw ttp cumil :D

avatar
profmie
AUTHOR
June 25, 2012 at 9:43 PM delete

wahh...mcm meriah je kenduri ni.. muka adk lyssa ade sme ckit dgn lyssa..xsbr nk msuk buln ramadhan..soaln cepu mas tuk lyssa..lyssa dh gnti posa yg dlu x?ehheehee

avatar
Master Zuheir
AUTHOR
June 25, 2012 at 9:44 PM delete

kecik boleh la citer akak.hehehe

avatar
June 25, 2012 at 9:45 PM delete

bubur pulut hitam la sdap makcik

avatar
Miss Tett
AUTHOR
June 25, 2012 at 9:46 PM delete

Kak Lyssa , nak tanye nih , yg ni fb sape erk ? > http://www.facebook.com/profile.php?id=100003798253678

hehe , saje je , offtopic :P

avatar
June 25, 2012 at 9:53 PM delete

hehehe . nama pun adik beradik ! muehehe~

avatar
June 25, 2012 at 9:54 PM delete

erkkk . jawapan dah jawab dalam entry okey ! haaa . tak baca letewww . haha .

avatar
June 25, 2012 at 9:54 PM delete

erkkk . tak sedap !HAHA .

avatar
Mya Kamelia
AUTHOR
June 25, 2012 at 9:59 PM delete

pic u na adek u,,nmpk mcm gf n bf..:)

avatar
June 25, 2012 at 10:29 PM delete

Sedap lah kak lyssa ,, kg jauh-2 semua . Saya dekat jea . tk sampai 30 minit pegi , dah sampai :D

avatar
Fatihah
AUTHOR
June 25, 2012 at 10:32 PM delete

budak tu sangat comel !

avatar
June 25, 2012 at 10:32 PM delete

nice blog kak Lyssa.. =)

avatar
Nur Syakirah
AUTHOR
June 25, 2012 at 10:36 PM delete

awesome lah tempat kg akak tuu . lagi satu , nak ayam tuu >.<

P/S : muka budak kecik tuu macam akak lah . comell <3

avatar
Mrs. Abi
AUTHOR
June 25, 2012 at 10:46 PM delete

salam...
lyssa...nak tanya sikit boleh tak...huhuhu... knape ye bila sy follow blog org, number followers naik tapi pic follower yg kecik2 tu xde... means mcm bila sy follow blog ni cthnya, bilangan follower meningkat tapi pic sy xkuar... haaa nape eh?

p/s : sorry kacau entry balik kampung ni :)

avatar
masyiFadz
AUTHOR
June 25, 2012 at 11:13 PM delete

wah sedpnya makan kat kenduri.....lyssa, sy de follow blog awk...t lau de ms jmput2 lah singgh keyh....

avatar
profmie
AUTHOR
June 25, 2012 at 11:16 PM delete

a'ahlah xpsn pula..bace kali kedua baru psn..sori..
btw, selmt berposa utk buln dpn..hehe..(awl betul wish..hihi)

avatar
June 25, 2012 at 11:24 PM delete

Saya orang Perak.. Tapi bukan berasal dari Tapah.. Jadi saya angkat kening sebelah jer.. hehehe..

Seronoknya tengok gambar Lyssa dekat kampung.. Nampak Happening..

Lain kali kalau balik Tapah boleh singgah dekat kampung saya dekat Batu gajah.. Boleh kita ngeteh sama-sama..

avatar
dak eina
AUTHOR
June 25, 2012 at 11:39 PM delete

lyssa kire rajin gak... rjin shoot.. hehe..

avatar
June 25, 2012 at 11:56 PM delete

rajin shoot ye..ur blog awesome

avatar
bb_nona
AUTHOR
June 26, 2012 at 12:03 AM delete

assalamualaikum...sis !!!
heeee...errmm..nk tnye sikit..tp..jgn mrh ye...

sis dulu kenal ngn bro pritt tuhh kt myspace kn?
ngee..sorryy nk tnye..masih kekal kew?
heee..sorriii lg...erkk..sy pn..kapel melaluii alam mayaa gk...
nk tau je..cmne kak ngn ur syg..skrg..ngee..sorryy..lau x suke...jwb nnti2..personal jela..ngeee^^

avatar
kuningyellow
AUTHOR
June 26, 2012 at 3:13 AM delete

lyssaa. tetap macam dulu. kihkih. ingt ke kita yee?
no actually nak say thnks krn, disebbkan entry lyssa pasal churp2 tu la kita g bukak akaun balik. tak taw tp disebb kan pnjelasan lyssa tu dh paham sikit2 and now dh ada la sikit. tnkhs k.

mohon boleh dtg blog kt. hehe
http://gilesepek.blogspot.com/2012/06/churp-churp-rewards.html

avatar
maszull
AUTHOR
June 26, 2012 at 9:04 AM delete

assalamualaikum lyssa...seronoknya dapat balik kampungkan boleh jumpa saudara mara ...:)

avatar
KY
AUTHOR
June 26, 2012 at 10:55 AM delete

kalau dapat balik kampung memang seronok, apa lagi ada kenduri, huuu..riuhlah..

avatar
arnissa
AUTHOR
June 26, 2012 at 12:14 PM delete

best nyer dpt balik kampung. anis da lame xbalik kampung.. :(

avatar
Niena Sofea
AUTHOR
June 26, 2012 at 1:19 PM delete

Gambar adik kecil yang last sekali tu macam Ima Sahaja .. =)

avatar
Faqihah Husni
AUTHOR
June 26, 2012 at 4:05 PM delete

Muka budak yang bawah tu macam muka Ima Sahaja! :D

avatar
ProfHariz
AUTHOR
June 26, 2012 at 4:06 PM delete

Pheeewit baju pink tudung pink sapadia ;p

avatar
June 26, 2012 at 4:31 PM delete

nk cash / topup RM30? jom join contest!!

http://cintauntukkita.blogspot.com/2012/06/contest-teka-dan-menang-by-cik-shakira.html

avatar
June 26, 2012 at 7:29 PM delete

Laaa, kg sis kat tapah je?? dekat dengan rumah ena... weeeeeeeee.... bestnya masih ada opah, meriah!!! rindulah suasan kg.. hurmmmm...

avatar
Encik Senik
AUTHOR
June 26, 2012 at 8:18 PM delete

lyssa kampung kat tapah belah mana?

avatar
Fienazzuki
AUTHOR
June 26, 2012 at 8:52 PM delete

budak kecik tu mmg COMEL!!!

avatar
shida'R
AUTHOR
June 26, 2012 at 10:39 PM delete

besh2 kan..kpe xsinggah taiping? dekat dah heheee ^_^

avatar
Misz Mieza
AUTHOR
June 27, 2012 at 1:40 AM delete

Wah! SYoknyer berkenduri.. Seronok kan sesekali balik kampung berkumpul sanak saudara berkenduri cani.. Btw, Lyssa sangat cumil berbaju kurung.. =)

avatar
hazanis
AUTHOR
June 27, 2012 at 5:57 AM delete

ada kampung best..:)

avatar
June 27, 2012 at 2:20 PM delete

ye laa...cam sedap jew ayam tu

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
June 27, 2012 at 6:27 PM delete

wah!!! bestnya!! mencik2!! balik kampung tak ajak pun

avatar
June 27, 2012 at 7:16 PM delete

Akak kat KL ker? Jom jumpa,hahahaha! Kita duduk Sri Gombak.

avatar
June 27, 2012 at 9:09 PM delete

Aiyokk ! Depa comeyy takpaa laaa:)

avatar
steffany daph
AUTHOR
June 27, 2012 at 11:05 PM delete

best pula rasanya yer tgk kpg kak. lysaa :D meriah sngt!

avatar
M@M@ SH@RIDZ
AUTHOR
June 28, 2012 at 3:20 PM delete

apa nama kg tu.....
akak keja kat tapah jugak....

avatar
aisya
AUTHOR
June 30, 2012 at 12:05 AM delete

jeles pulak tgk cik lyssa ni balik kampung.. huhu... dh dekat 2 tahun xbalik ni.. uwaaaa...

avatar
June 30, 2012 at 8:02 PM delete

Sama la kak lyssa x suka bubur

avatar
June 30, 2012 at 8:03 PM delete

Sama la x suka bubur hitam kampung saya pun kat perak belah ipoh :)

avatar

Google+ Followers