Tutorial : Letak Gambar Semasa Komen di Wordpress Bagi Pengguna Blogspot

30/06/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Sebenarnya , Lyssa tak tahu nak taip apa untuk title entry ni sebab , errr sebab sekarang ni tengah blurr semacam je pun . Title tu pun merapu je rasanya . Alahh . Kasi cincai sudah . Asalkan korang faham ~ muahaha . 


Yupp . Kalau korang ni jenis pengomen tegar tak kiralah selalu komen dekat blog-blog blogspot mahupun wordpress atau apa-apa je lah kan , masa nak komen sudah tentu akan terkeluar muka cun/kachak korang tu kan ?

Ok . Bagi pengguna blogspot , yang selalu komen di entry-entry pengguna wordpress , korang ada perasan tak muka korang masa nak komen mesti tak terkeluar pun kan ? Haaaa . Sebab tu lah kali ni Lyssa nak ajaar korang macam mana nak ada-kan muka korang masa korang komen kat wordpress :) Ikut je step kat bawah ni ek ?


1. Korang SIGN UP dan masukkan EMAIL BLOG korang kat sini -->> KLIK !!


2. Lepas tu , korang bukak email (yahoo/gmail) korang , check emel dari GRAVATAR !

3. Klik link yang tersedia ada kat situ :



4. Dah klik link tu , then akan keluar satu page ni .. Just masukkan USERNAME , PASSWORD and COMFIRM PASSWORD . Terus tekan SIGN UP !!



5. Lepas tu , korang KLIK link yang macam gambar kat bawah ni :

 
 
6. Oke . Lepas tu klik mana tempat yang korang nak cari gambar tu . Browse dan KLIK lah mana-mana gambar untuk diletakkan semasa komen di wordpress .

7. Lepas dah pilih tekan CROP & SAVE/CONTINUE ..

8. Selesai !


**Mudah je kan ? So , lepas ni kalau korang nak komen kat wordpress or kat mana-mana je kan , akan terkeluarlah muka cun/kachak korang tu . hehe . 

 
Kalau rasa nak ikut tutorial ni , ikut je lah . TIADA PAKSAAN ! hihi . peace ~

=Selamat Mencuba , awak !=


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

25 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
nis
AUTHOR
June 30, 2012 at 12:59 PM delete

thanks kak lyssa sbb kasi tuto nie. ^^

munkin dah banyak kali sy tanya soalan nie..

Kak lyssa minat kpop tk??

harap kali nie Kak Lyssa balas. :)

yela.. munkin masa tu kak lyssa sebok.. :)

Sekian :)

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
June 30, 2012 at 1:03 PM delete

TERBAIK terbaik ... :)
kena cuba ni hehehe !!

avatar
June 30, 2012 at 1:07 PM delete

ouh, macam tu eayh? hihi . pasni boleh la try . tenqiuk kak lyssa . wink^ wink^^

avatar
KY
AUTHOR
June 30, 2012 at 1:10 PM delete

KY blogger baru, ada jugak sekali tu jumpa yg guna wordpress, memang tak keluar gambar kita, tapi tak pe, nanti KY cuba..thanks

avatar
June 30, 2012 at 1:18 PM delete

:: Nieyna fll0w tut0 niy :) Thanks Kak Lyssa ^^

avatar
Kazen
AUTHOR
June 30, 2012 at 1:21 PM delete

huhu simple step there...sy dah ade akaun :p

avatar
June 30, 2012 at 1:44 PM delete

, Thanxs Kak Lyssa Sebab Ad Watkan Tut0 Nyh .. Thanxs Cgad ...

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
June 30, 2012 at 3:09 PM delete

tak nak.. nak low profile walaupun muka saya macam shahrizal jaszle..hahaha :P

avatar
June 30, 2012 at 3:36 PM delete

tutorial nie menarik :)

avatar
steffany daph
AUTHOR
June 30, 2012 at 5:18 PM delete

ok2.. will try this one. thanks! :D

avatar
Ngopas
AUTHOR
July 26, 2012 at 6:04 PM delete

mm.. nice blog.. :)

avatar
Ngopas
AUTHOR
July 26, 2012 at 6:04 PM delete

mm.. nice blog :)

avatar
Alin Marlini
AUTHOR
September 20, 2012 at 4:16 PM delete

thanks lisa..kak Alin dok carik2 tutorial ni..

avatar
zaty
AUTHOR
December 6, 2012 at 6:17 PM delete

menjadi..hehe..tq kak :)

avatar
iwaniey wann
AUTHOR
January 29, 2014 at 8:30 PM delete

thx..nk test ada x..hee

avatar

Google+ Followers