Cuak !! o.O

05/12/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Cuakk ! Dahku tercuak pulak tadi . Selepas saja Lyssa update pasal 6 Jenis Wanita Yang Wajib Dijauhi Oleh Lelaki , selesai je publish .. Terus Lyssa main ping - ping kat Facebook . Tetiba sahaja tentangan kuat dari friends facebook aku yang menyatakan :

" Kenapa tak boleh masuk blog Lyssa ni ? Malware Ahead lah ! "

Hahhhhh ? Apa ? Malware Ahead ? Apa benda pulak ni .. Malware pasai apa pulak kan ? Mula lah dahi kening semua nak berkerut-kerut bagai . Tengok semua comment dekat facebook Lyssa . Tentangan hebat ni menyebabkan Lyssa hilang punca . Hilang arah . Takkan haku tak boleh nak berblog dah lepas ni . huwaaa . Rasa macam nak menangis pun hado . 

Tapi , bila Lyssa fikir-fikirkan balik setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya kan ? Apa yang penting , kita harus bersabar dan berusaha memikirkan apa yang perlu dilakukan . Dah ramai yang comment pasal Malware kat blog Lyssa terus je Lyssa tanya , kenapa jadi macam tu ?

Ada yang comment ianya adalah disebabkan NuffnangX . Oh . yah ! NuffnangX Ok .
- Sebuah web social network bagi blogger di bawah rangkaian syarikat pengiklanan online Nuffnang . Bagi sesiapa yang join NuffnangX , mesti korang tahu kan ?

Then Lyssa suruh diorang printscreen Malware apa yang diorang nampakkan tu . Lihat ni .. Dan ternyata :




"Content from www.nuffnangx.com , a known malware distributor , blablablaa ..." 

Oh . Maknanya , itulah puncanya kan ? Disebabkan NuffnangX , Google Chrome blocked to access blog lyssa . Waduhhh . Waduhh . Tapi kan , ada juga yang boleh bukak blog lyssa kan . Termasuk lah diri Lyssa sendiri . Boleh je bukak . Maybe sebab Lyssa guna Mozilla Firefox kot sebab tu boleh je bukak . Korang yang guna Google Chrome for sure akan terkeluar macam ni . Kan ?

Lepas je Lyssa selidik , Lyssa pun cari balik kod kod mengenai NuffnangX yang pernah Lyssa tepekkan dulu kat bahagian JavaScript tu . Dan akhirnya berjaya juga . Maka semua orang pun dah boleh masuk blog Lyssa . *happy k . happy ! 

Now , kod kod iklan dari Nuffnang pun Lyssa buang dah . Sehingga lah , masalah ini dapat diatasi insyaAllah akan ku tepek kembali iklan Nuffnang tu . ohoo . Kepada pihak Nuff , cepat-cepatlah atasi masalah ni ye supaya semua orang/bloggers dapat terus menggunakan perkhidmatan daripada anda . 

Note : Korang yang ada letak kod NuffnangX pun , korang delete tau . Kang tak pasal-pasal dapat tentangan hebat dari friend facebook korang . hihi . Chawww ~ 

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

52 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
huda
AUTHOR
December 5, 2012 at 10:42 AM delete

ha'aa mlm smlm nak buka blog lyssa ada keluar benda tu (dalam pukul 12 lbh mcm tu)

avatar
Emma
AUTHOR
December 5, 2012 at 10:45 AM delete

penah jadi macam nie, then tanya kat feroz... fuh nasib baik =)

avatar
December 5, 2012 at 10:45 AM delete

bukak tadi boleh ja.. google chrome

:)

avatar
December 5, 2012 at 10:46 AM delete

Semalam sya nak bgtahu kak lyssa pasal malware ni.. Tapi terlupa. Mwahahaha XD.

avatar
December 5, 2012 at 10:47 AM delete

yeay~! dapat masuk blog akak balik.. hihi dari tadi try asyik malware detected jaa.. nii dahh okeyy.. hehe ^^ nk baca laa entry tadi.. hihi

avatar
Eiqa Almond
AUTHOR
December 5, 2012 at 10:48 AM delete

errkk okay je bukak niee hahh..
guna google chrome lagi..
sekejapp je koot masalah tuu :)

avatar
NuRuL AtiQAh
AUTHOR
December 5, 2012 at 10:48 AM delete

Alhamdulillah , boleh terjah blog kak Lyssa lagi , hehe !

avatar
Hidayah
AUTHOR
December 5, 2012 at 10:49 AM delete

lyssa byk sumber pendapatan lain.. takde nuff pun xpe..

yg harap kat nuff cam akak nih tak syok la..

hehe..lariks extra income..
;)

avatar
Maria Menado~
AUTHOR
December 5, 2012 at 10:56 AM delete

yeke.. mujur guna mozilla sebab chrome buat koma kat laptop ni. hehe~

avatar
Miss Sue
AUTHOR
December 5, 2012 at 10:56 AM delete

nasib baik sue x buat nuffX tu..hihi

avatar
December 5, 2012 at 11:07 AM delete

sekajp je kot ade sign tu..bila close pastu bukak balik..oke jer..

avatar
December 5, 2012 at 11:11 AM delete

start semalam la kot jadi macam tuuu . hukhuk :(

avatar
December 5, 2012 at 11:20 AM delete

@Eiqa Almond

lohh . memang ler sekarang dah bolehh -.-

avatar
December 5, 2012 at 11:20 AM delete

@Hidayah

Lyssa dapat bnyk sumber dr Innity jerk . erkkk .

avatar
S A N D R A
AUTHOR
December 5, 2012 at 11:47 AM delete

Haa..time midnight tu sandra nak Bw d blog lyssa tp x leh . Nsib skg da bole. Heeehe

http://sunnyxandra.blogspot.com

avatar
December 5, 2012 at 11:53 AM delete

tadi pelik jugak kenapa lah tak boleh masuk blog kak lyssa nih , huhu :)

avatar
December 5, 2012 at 12:06 PM delete

sy pkai google chrome jgak,,bole je bukak kak lyssa punye blog..=)

avatar
FatinKADIR
AUTHOR
December 5, 2012 at 12:11 PM delete

sdihnya lyssa....
last2 smlm ftin dlete je blog

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
December 5, 2012 at 12:13 PM delete

tak syok ah komen blog yang pasang nuffnang x ni. nasib baik kak lyssa tak letak :")

avatar
December 5, 2012 at 12:13 PM delete

http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/aku-benci-bila-kau-buat-aku-cinta-kamu.html

muja pernah merasai ini,, sangat amat cuak nye!!! :( nasib baik bro tolong.. hehe

avatar
ELeEa
AUTHOR
December 5, 2012 at 12:26 PM delete

Nasib baik tau punca kan...=)

avatar
Shasha Yacob
AUTHOR
December 5, 2012 at 12:31 PM delete

kak lyssa, nuffnang x dgn nuffnang biasa tuh sama je kan ?

avatar
December 5, 2012 at 12:31 PM delete

tadi , azy ade bw blog-2 .. rmai gak yg kuar cam nie .. ingatkan ape .. mule-2 tu rase putus angin gak nk bw .. sbb kbnyakan blog jadik cm nie ..

avatar
December 5, 2012 at 12:52 PM delete

okey je bukak ni dik..;) nak main acah-acah lah tu agaknye..kiki..:P

avatar
boni kacak
AUTHOR
December 5, 2012 at 12:59 PM delete

sejak dua menjak ni nuffnang asyik jadi sasaran serangan je ni..

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
December 5, 2012 at 1:15 PM delete

Okay lah tu dah boleh bukak balik :D

avatar
^^eKaTiKaH^^
AUTHOR
December 5, 2012 at 1:16 PM delete

huuh, naseb dah boleh bukak.. *hembus nafas lega* hehe :D

avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
December 5, 2012 at 1:45 PM delete

KAK BUI PUN TERKENA DIK..TP BUKAN DR NUFFNANG TP DR BLOG RED MUMMY...HUHUHU

avatar
December 5, 2012 at 1:57 PM delete

dari awal lagi saya tak gunakan nuffnangX sebab loading blog saya jadi lambat.

avatar
Sheera Aya
AUTHOR
December 5, 2012 at 2:00 PM delete

lyssa, kita pun kena sama mcm lyssa dan waktu yg sama. tp kita buang yg nuffnangX je yg kat gadget, trus tade masalah. nuffnang tk pyh buang pun takpe.

avatar
Nadiaa Roslan
AUTHOR
December 5, 2012 at 2:14 PM delete

rasanya sebelum ni okay je . ta pernah keluar malware pun even bkk kat google . heheh , btw thanks info tau .

follow me to : storyofnadiaa.blogspot.com

thanks .

avatar
Putry Mirah
AUTHOR
December 5, 2012 at 2:25 PM delete

nuffnang biasa x pekan ? kalau letak kat blog ??

avatar
Mizz Hatver
AUTHOR
December 5, 2012 at 2:26 PM delete

kakak . nuffnang biasa tak pekan letak kat blog . Mohon balas :\

avatar
Atirah ★
AUTHOR
December 5, 2012 at 3:03 PM delete

dah takpakai nuffnang skrg.

avatar
fazy fyza
AUTHOR
December 5, 2012 at 3:56 PM delete

eh, fyza bukak kak lyssa punya guna google chrome. boleh je..

avatar
Remy hazza
AUTHOR
December 5, 2012 at 4:32 PM delete

patut ler ramai yg kena...dari nuffnangx rupanya....

avatar
Mas Zull
AUTHOR
December 5, 2012 at 6:42 PM delete

assalamualaikum lyssa...nasib baik dah boleh buka blog lyssa ni...:)

avatar
December 5, 2012 at 7:25 PM delete

Nasib baik ena tak join NuffnangX ni... tidak serabut kepala.. huu sayang oo my bloggy

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
December 5, 2012 at 9:02 PM delete

sis lyssa pakai mozilla O.o fikirkan pakai chrome sbb scrollbar sis berwarna...

avatar
December 5, 2012 at 10:01 PM delete

cik lyssa, saya mempunyai masalah pada kotak utk comment. kenapa yea diruang tu tidak boleh dikumen ? adakah terdapat kesilapan ?
keperihatinan anda sgt diperlukan :)
terimakaseh

avatar
Nadieya
AUTHOR
December 6, 2012 at 2:03 AM delete

haa. semalam blog sy pun kena jugak tau. tp disebabkan dah tau memang punca dr nuffnang so buat tak tau je. :p

avatar
steffany daph
AUTHOR
December 6, 2012 at 12:18 PM delete

dont worry, skrg dah ok kot tu. sya buka ok je, takdap pula kluar benda tu (:

avatar
Tira
AUTHOR
December 6, 2012 at 6:08 PM delete

Owh, patut lha tak boleh bukak blog kak lyssa ari tuh

avatar
Nabila Aziz
AUTHOR
December 22, 2012 at 8:46 PM delete

mesti lysaa risau sangat time tu kan? :)

avatar
Nur Aisyah
AUTHOR
January 18, 2013 at 3:47 PM delete

nseb baik dah dpt buka . huhu

avatar

Google+ Followers