Home
tutorial
Tips-Tips

25 December 2012

Dating Dengan Blogger Nilam Syapina

25/12/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


hui hui . Ada cerita baru ni yang Lyssa nak storykan kat korang . muehehe . Tak sabar nak tahu leteww . Err . Sabor ler . Nak cerita ni . Lyssa ada date dengan someone ni . Blogger jugak . Blogger yang berumur 17 tahun , budak lepasan SPM . huk3 . Sekampung pun . Masuk kali ni dah dua kali la jumpa budak neh . 

K . Lyssa cerita sekali lah dalam entry ni masa 1st kami jumpa dulu ek . ehek . 1st time kami jumpa dulu kalau tak silap , 10 / 12 / 2012 . Duk sekampung , tapi baru masa tu ada masa nak jumpa . haha . Ntah pape kan ? Sepatotnya kalau dah sekampung mesti selalu jumpa . Ni tak , baru dua kali ha jumpa . 


 


Itu lah dia . Nilam Syafina nama diberi . Sangat unik nama budak ni . 1st time Lyssa jumpa dia , kami dating kat KFC . Alah , KFC dekat-dekat area rumah kami je . Jadi lah kan , Kepsi sebab lagipun masa tu Lyssa memang betul-2 kempunan nak makan Kepsi . ekeke . So ajaklah dia ngedate kat situ . Lyssa drive naik kete . Dia naik motor . Kami lunch kat situ je . 

Nak diceritakan , 1st time Lyssa jumpa dia , oooo . Ni lah Nilam Himawari (nama facebook) tuu . Pertama kali tengok senyuman dia , terus terjatuh 'cinta' ! haha . Serius wehh , Senyuman dia tersangat lah menawan . Tergoda i tawu ! haha.. Lyssa panggil dia Nilam je dan bahasakan diri Lyssa ni "akak" . Ye . Saya tahu , saya dah tua . Dan disebabkan itu lah saya bahasa diri saya "hakakkkk " . haha .

Rupanya , Nilam ni seorang yang tersangat lah friendly . Yap . Friendly sangat . Sebelum ni , kami selalu berhubung melalui facebook je . Tapi tak lah selalu . Jarang-jarang jugak lah . Bila berdepan dengan dia , baru ku tahu , dia memang sangat lah peramah .. Peramah tau . Bukan pemarah . haha .  

Tapi , 1st time jumpa kan , mesti lah macam malu-malu nak sembang bagai . Last-last , dah setengah jam macam tu sembang , ntah macam mana dah terasa Kepsi tu milik aku pulak .
Kahkahkah kihkihkih sana sini tanpa hiraukan orang kat sekeliling . huahua . Sembang apa pun kami tak tau laaa kan . adey -.- *buat macam kepsi tu kami yang punye . Peduli apa orang nak kata , bukan senang nak jumpa sesama kami dan masa tu lah habiskan tenaga gelak sana sini . haha . 

 

Tengok ni . Punyalah aku tak perasan yang dia tangkap gambar aku sampai aku TERJILAT jari pun dia nak hambek . ehh , Tersangatlah tak senonoh ! huahua . 


 

Punya lah melantak mentedarah time tuuu .  Tak fikir apa dah . Dah ada orang nak belanja , makan la . Bukan senang nak ada orang belanja . haha ! Mencekik banyak sikit . *thanks Nil sebab belanja hakak makan !


Dengan sikapnya yang friendly gitu , Lyssa sangat selesa berkawan dengan dia . Baru 1st time jumpa time tu , dah terasa macam bertahun-tahun lamanya kenal dengan dia .Serius weh . Tak tipu . Dah boleh jadi BFF dah . hukhuk . Walaupun saya ni tua dah , dia muda . PEDULI hape haku . haha . Kalau korang nak tengok lagi gambar Lyssa sila-silakan ke ---->>  ENTRY INI boleh lah baca sekali apa yang dia kutuk Lyssa kat situ ye . haha .


K . Dan kali ni pulak Lyssa jumpa dia lagi . Memang terasa bosan dah tak tahu nak buat pe dah kat rumah ni . Ajak lah dia keluar makan . Kami janji pukul 5 petang nak jumpa dia kat satu kedai makan ni . Lyssa pun dengan ke-eksaitednya bersiap lah awal . Pukul 4.30 siap dah and dalam pukul 4.45 macam tu , merempit lah Lyssa ke kedai makan tu . 

Nilam ada cakap , sebelum jumpa , dia nak buat Peta Penang dulu . Tahu ke maksud dia ? Dia maksudkan yang dia nak tidur dulu . So , tak pe lah . Tidur lah dia . Lyssa pun sampai kat kedai makan tu , tepat jam 5 petang . Call call budak ni , tak angkat . Hantar mesej pun tak di-replynya . Aku terfikir , takkan Peta Penang dia tak siap-siap lagi kot ? Bukan nya besar sangat pun Penang ni kan ? hahahhh . 

Dalam pukul 5.20 macam tu , Lyssa call dia lagi :

Tuttt...Tuttt.... Lastly , dia angkat jugak ....

"Nil ! Akak dah sampai ni . Mana Nil "

"Haaaa !!?  Akak dah sampai ? Arghh . Nil baru bangun tidur nih ! Alamakkkk "

"Ape ???? hoiyy . Cepat...Cepat.... Bangun ...hahahaha"

"Ok . ok. Aduyyy . Akak tunggu tauuu.."

"Ye la.. ye la.. Cepat sikit "


Fuhh , sudah ku agak , mesti dia baru bangun punya . haha . Tak pe lah , tunggu je lah kan . Sabar menunggu sampai 45 minit Lyssa tunggu kat kedai makan tu . haha . Gila tak gila lama kan ? Sampai ais dalam air yang Lyssa order tu cair la kan , last2 , dia pun sampai . haha . Tak pe . Boleh dimaafkan sebab dari rumah nak ke kedai tu pun memang agak jauh . So , tak pe . tak pe . Sabar je lah kan :)


Sampai-sampai , terus je dia senyum tersengeh kat haku . Nak kena dia ni . haha . Sekali tengok senyuman dia , nak marah pun tak jadi nak marah . Kan Lyssa dah bagitau tadi , Lyssa terjatuh cinta kat senyuman dia tu . haha . Then , kami pun order la makanan . Tapi kali ni turn Lyssa pulak belanja dia ..


 
 


Kami order yang biasa-biasa je . Perut masa tu teringin nak makan nasik putih , so order yang tu je lah . Sambil makan , sambil sembang . Apa yang kami bualkan ntah ler . Lama jugak kami di kedai tu , sembang tak hengat dunia sampailah azan Magrib berkumandang , kami pun gerak dari situ . 


 


Sempat jugak lah bergambor dengan budak tu dua tiga keping gambor . Biasalah , kalau dah jumpa , mesti lah bersnap bagai . Sebagai kenangan . kan ? kan ? hihi . *Nama pun blogger , memang takkan dapat dipisahkan dengan gambar . haha .


Haha . Time balik , ajak lah budak ni pi rumah Lyssa sat . Kang apa-apa senang . Rasa rindu-rinduan ke , datang je rumah . Boleh lah borak-borak lagi . haha :p

Esok , jumpe dia lagi . Nak suruh dia teman Lyssa pi Hospital . Buat Medical Checkup .
Huish ! Selalu sangat jumpa nehh . Dah macam pasangan kekasih pulak . wakaka . 


p/s : Kalau korang perasan , tengok lah . dua kali dah kami jumpa , dua kali pakaian kami dah seakan-akan warnanya . 1st meet , orange color . 2nd time , purple lah pulak . Adakah itu dinamakan JODOH ? haha :p peace *


Boleh pergi kat blog dia , kalau nak tahu cerita lagi pasal kami :) ---> Blog Nilam 


Sekian . Terima kasih sudi baca :)



43 000 orang Pengomen Terhebat !!:

Nurul Izzaty said...

ahaks so sweeet :D

Nisha Nisrina said...

hihihihi.. Dah mcm pasangan 'kekasih' sy tgk kak lyssa ngan kak Nilam ;) Btw, dua2 org akak kat dalam entry tu mmg comel n cantik :D

fatin alyaa said...

Kiutlah kak lyssa n kak nilam..comel sgt:)

dhiya wardah said...

jeles nyaa !! nak jugak jumpa kak lyssa ,jalan2 dengan akk heheh :)

Nurmujahidah Ismail said...

wah,,, lyssa ni,, peramah kan,, tibe2 rasa nak jadi jiran lyssa,, haha

Azielah Rahim said...

meleleh air liur tgk mkanan...hikihikhik

asha hana said...

cantik. untungnya dapat date ngan lysa :)

Lyeen De Syifa said...

wah..huwa...bestnya..:D mkn kepsi plak tu..hahahhaa..:D..nk dating dgn lyssa jugak!!

Atyra Pink said...

Amboi. banyak makan kak lyssa ni. hahah :D

Siti Faizah Raini said...

sweetnya tapi lucu pulak ada peta penang^-^

Nur Madihah said...

Salam.. Akak, macam mana nak letak fram kat cbox?

luqman zakaria said...

seronok betul noh ....

korie hensem said...

lysa bila kita nak dating berdua lak?

Aliff Haikal said...

Nanti sy nk jumpap hakak lyssa jugak laa haha

Hafizzi Aziz said...

tudiaaa. hampa dua x ajak apit.

Aina Sofea said...

Manisnya senyuman dia :) Eh , ni ke "insan" special yang akak cakap kat Facebook ?? Hah ? Tak pondan pungg .. Haha xD

✿A I N A A✿ said...

bila lyssa nak dating dengan ena lak?? ngee comel both of u

Hamba Allah said...

Nak jumpa juga .. malangnya jauh sangat ~ :)

evangelistaNiL said...

haiyooo . manyak tipu ni hahak . eyh kita memang nak kwen ponnn ..

Rara Nasiha said...

teringin jugak nak jumpa rakan blogger. tapi tak dapat lagi :)

Shamirul Afiq said...

bila nak date dengan saya pulak? heheee... duduk je satu negeri, jumpa xpernah lagi nihh

boni kacak said...

patutlah nampak gambar dia ni kat facebook berdua dengan lyssa..ingatkan kembar lyssa, rupanya betul2 lyssa.. baru nak update kat blog yang kembar lyssa dijumpai.hahahha

Effa Nadia said...

dating dgn perempuan eyy ? kak lyssa dah ade makwe rupenya~~ LOL , hehe

Yan Ty said...

Jeles!! Bila leyh jumpa korang ni....

Farah Andie said...

rasa lapar pula bila tgk pic makanan tu lol :D

*sweet kedua2nya :)

Cik Eyqa ღ said...

saya nak tanya, mcmmane nak buang perkataan "no comments" dekat bawah post entry saya eh? boleh tlg tak? tq :)

De' Wanie said...

lapo trus tgk gmbar2 mknan awk nih lyssa..hehe

Azza Afdzal said...

yummy sedapnya..terus lapo tgk haha

wanhatim21@gmail.com said...

banyaknye makan..haha

Atirah ★ said...

untung laaaaa boleh jumpa lyssa. :D

adorable ked said...

ehem ehem..
second date tu kat azlan tomyam ea lyssa?
hehehe

inalurvinyou said...

admire akak! u so adorable. meh singgah baca entry bergambar saya di LEGOLAND!
http://inalurvinyou.blogspot.com/2012/12/legoland-malaysia.html?showComment=1356529690444#c6992130575197922545

inalurvinyou said...

admire akak! u so adorable. meh singgah baca entry bergambar saya di LEGOLAND!
http://inalurvinyou.blogspot.com/2012/12/legoland-malaysia.html?showComment=1356529690444#c6992130575197922545

Nabihah Hazwani said...

assalamualaikum...hye lyssa...mcm mna ye kita nk dapatkan followers lebih byk dlm bolg kita..

Azrah Azlan said...

Awesomeee ! Suka lahhh XD

Azrah Azlan said...

Cantik lah kkLyssa time ni :D

Afiqah Adzan said...

Bestnya !! Due2 comel

Remy hazza said...

meriah ...bila dua geng bertemu.......

Fizx Fiza said...

WOW. Febret Fiza . -Tomyam, kailan ikan masin, nasi kosong xD

Nabila Aziz said...

Bak satu pinggan snack plate tuh .. :(

Ayunya Lavender said...

@Nurul Izzaty

tumpang promo:
http://ayunyalavender.blogspot.com/
sy budk baru belajar hihihihi

Nabila Izzati said...

Comel nye kedua-dua org itu .. <3

Mas Zull said...

assalamualaikum Lyssa...wah bestnya dpt jumpa meriah makanan tu nak sikit boleh...:)