Gila-Gila Bersama Geng Blogger Sengal di Penang

21/12/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v



Fuihh . Dah 21 hari bulan dah . Padahal entry ni harus di-post 8 haribulan haritu . Sungguh ketinggalan diri ini . Sangat tak ohsemm . Dah seminggu lebih baru terkedek nak taip entry yang dah lapuk dek minggu . haha .  Apakan daya , masa tersangatlah jeles kat kita . Ada je halangan menerpa bila nak taip entry ni . wakaka .

Haritu  , 8.12.12 Geng Blogger Sengal ada buat satu Gathering kat Penang . Siapa yang join Group Geng Blogger Sengal di Facebook mesti ada yang terbaca pasal Gathering tu kan ?
Blogger yang "sengal" je boleh join group tu . Anda yang tak sengal tu , tinggal harapan je lah nak join. Wakaka . K . Masa Lyssa baca pasal gathering tu hati Lyssa berbelah bahagi jugak ar time tu . 'nak pergi ke tak nak . nak pergi ke tak nak .' Last-last Lyssa ambik keputusan untuk pergi dalam diam . Tak nak bagitau siapa-siapa pun . 

Tapi Lyssa ada la pakat dengan FizGraphic nak pergi sekali . Semua berkumpul kat area Komtar Walk . Sebab aktiviti diorang pada hari tu , "archery/memanah" . Pastu Lyssa terfikir , masa bila pulak kat Komtar ada tempat memanah ? Aishh . Dok Penang dah bertahun pun still tak tahu . Apa daaa . Lepas tu , Apit call Korn tanya kat mana . Oooo . Rupanya menatang Archery tu betul betul bertentangan dengan KFC . Baru ku tahu . haha ! Agak terkejut bila tengok muka diorang nampak Lyssa . huwaa . peace . peace . Saja wa datang senyap-senyap . Malas nak kecoh-kecoh . bhaha !

Sampai je sana , terus diorang main Archery tu . Lyssa tak main pun . Saja kasi can kat diorang . Kang Lyssa main kang , mahu terbeliak mata sorang2 . haha ! *bajetretimainpulakakuni* haha .

 




Kalau korang tengok , benda yang panah tu besaq gila kan ? A'ah ! Memang besaq ! Besaq daripada orang . Korang pernah ke main benda ni ? Kalau tak pernah , cuba korang try .  Best tau . Lyssa pernah gak main before ni . Tapi bukanlah kat sini . Tapi kat sini , murah je RM8 sedozen . Means , korang bayar RM8 , korang akan dapat 12 batang anak panah . 

Dah Lyssa tak main , keje lyssa snap photo diorang tengah main je lah . haha . kan tak do koje . eh , lepas beberapa minit (tak sampai sejam) . Diorang pun habis la main . Lepak la kami dalam tu tangkap2 gambar . haha . memang tu la keje kalau mana2 gathering pun kan ? Tak sah kalau tak bergambo :p

Semuanya ada 8 orang sepatotnya ..
Lyssa , Aima , Zafira , Zyra , Mk Syahir , Fizgraphic , Korn .. lagi sorang Zam .. Takde pulak dalam gambo ni . aiyoyo .  Tengok gambar kat bawah ni . Ada la Zam tuu ..

 Ciplak kat blog Zyra . haha . Nampak smart plak gerak2 gitu . kan ? kan ?


Eh , kemain suka lak kami lepak situ . Buat sesuka hati je . Macam kedai tu kami yang punya pulak kan ? hakhak ! Lepas dah boring dok kat situ , kami pun lepak kat 1st Avenue makan-makan . Makan kat Food Court je . haha . 

Eh , mana Apit ?  Tu haaaa .. Nampak separuh je kepala . kehkeh . Kesian diaaa ^o^


Lyssa tak makan pun . Kenyang sebab baru je lepas makan . hihi . So , sembang-sembang je lah keje xD


 Apa yang seronoknya time pun aku tak tahu . Sampai berkerut dah habis muka dok gelak2 ja . hahahaha ...


Lepas dah penat dok dalam food court tu , kami pun turun rilek2 lepak kat luar 1st Avenue tu ... *Bergambar lagi . 


 
Kalau korang perasan , ada dua budak tertambah kan dalam pic ni . Tu adik Aima :p

haha . tergelak aku sorang-2 bila syahir tulis kat entry dia yang Korn dok Solat Dhuha . alahai . Korn .. Korn .. Tak de tempat lain ke nak Solat pun . Tengah2 laluan orang pun jadi . adess -.-




Masa dalam dok bergambar ni jugak lah kami bincang nak lepak mana lagi kan ? Bincang punya bincang , last last kami buat keputusan untuk lepak kat Padang Kota je . Fuihh . Pukul 3 petang kot kalau tak silap time tu . Panas k . Panas . Tapi peduli hape kami . Main redah je lah . kan . haha . 


Tiba la kami di Padang Kota ..

 
Bergambar dulu sementara menunggu yang lain sampai . Sebab kami pi asing2 . Kereta masing-2 . Lyssa tompang Encik Apit je . hihi xD


 
Ni Fira . Dia baya Lyssa okenggg . Kami duoploh tahun ! hihi .


 
Oh ye . Ni lah dia , "Penunggu Pokok" ... a.k.a Perokok Tegar ... eh :p


Hekk . Kami punya la tunggu kat Padang tu . Rupanya2 yang lain sebok tunggu kat tepi laut . Sudahnya , kami pun pergi lah ke sana . Sampai kat sana tengok diorang sesedap rasa je jilat-2 aiskrim . Fuhh . Sangat tak tahan bila tengok Korn sedap2 je makan aiskrim roti . Dengan cuaca time tu panas terik ! Memang sodap perkena aiskrim time tu ....



 
Siap isap jari lagi tu ye Korn . Nikmat betul ! haha . Yang Apit dok buat muka tak puas hati apa tak tau . Jeles tengok Korn makan aiskrim hingga jilat jari ke ? wakaka . 


 
Ini lah dia Blogger Paling Pemurah abad ini . Contohilah dia . Mk Syahir !! ^o^


Korn suruh delete gambar ni . Tapi Lyssa tak nak delete gak . Pix ni sempoi . haha .


Peace yo . Peace yo . Peace yo !!!! 


 
Empat Blogger Pingitan ! hekhekkk xD



 
Eh , macam mana gaya haku dengan Apit boleh sama ni ? hahahaha . 


 Lepas sakan ber-posing , kami pun melantak kat kedai makan kat situ . Perkena sotong kangkung , cendol ngan ABC sat ... bhahaha ! Masa untuk aku gunakan duit Nuffnang belanja diorang makan . haha . 

 
Srottttt .... Srottttt .... Sedut .. Sedut jangan tak sedut ! haha ....



dan .. dan .. dan .. kami pun kekenyangan . Niat di hati kudus masing-masing nak terus balik dah  . Tengok2 , sempat lagi kami bergambar lagi . aiyoyo . haha !


 


Memang keje bergambo je lah kami time tu kan . haha . Ye la . Masa ni lah nak berphotog . Bila lagi kan . huahua . Eh , Tinggal 6 orang je kan . Ye . Time ni Aima dah balik . hu3 .


Lyssa rasa , gathering hari tu memang tersangat lah best sebab semua blogger2 ni sporting habis . Baru jumpa sekali dah rasa macam bertahun lamanya dah jumpe . ekekeke . 

Lyssa harap nanti buat lah lagi gathering ye . *nak join lagi ! haha :p

 


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

78 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Jannah Rusdi
AUTHOR
December 21, 2012 at 9:39 PM delete

jeles sangat!! nak pi jugak!! :'( dah la saya dok kat penang jugak ! :'( uwa XD

avatar
December 21, 2012 at 9:39 PM delete

Hahahah, so cute abang Apit dengan Lyssa ;)

avatar
Faqihah Husni
AUTHOR
December 21, 2012 at 9:39 PM delete

Alahai.. kenapa tak ajak? kalau x boleh pergi sekali.. huhu

avatar
zakie 11
AUTHOR
December 21, 2012 at 9:43 PM delete

kak lyssa asyik berkepit dengan abg apit jew -..-

avatar
December 21, 2012 at 9:43 PM delete

cam nak join je..tengah studi kat penang kan..nanti boleh follow gathering sekali..hehe

avatar
@ShafyqOnlyy
AUTHOR
December 21, 2012 at 9:44 PM delete

only one word , BESTnya !!!!

avatar
Paly
AUTHOR
December 21, 2012 at 9:44 PM delete

wah! best giler dpt jmpe blogger2 :)

avatar
December 21, 2012 at 9:47 PM delete

Woah bestnya tgok diorang gathering sesame.. ;)

avatar
Aina Sofea
AUTHOR
December 21, 2012 at 9:47 PM delete

Wah , seronoknyer akak ! Dapat buat perjumpaan dengan kawan-kawan blogger tuh .. :D

avatar
Fizx Fiza
AUTHOR
December 21, 2012 at 9:49 PM delete

Wah, comelnya kak Lyssa :D

avatar
December 21, 2012 at 9:49 PM delete

waa~ best nyaaa~ hehe >.< jeless., haha

avatar
HAJAR
AUTHOR
December 21, 2012 at 9:49 PM delete

Wah..BESTNYE..Dapat jumpa sesama blogger..:)

avatar
Atirah ★
AUTHOR
December 21, 2012 at 9:50 PM delete

wahhh! bestnya. nk join jugakkkk. haha :D tapi duk jauh jugak. hm, tsk tsk T^T

avatar
Aisyah Ecah
AUTHOR
December 21, 2012 at 9:53 PM delete

bestnye kak lyssa pergi gather..nk prgi jugak. ^_^

avatar
Mas Zull
AUTHOR
December 21, 2012 at 10:09 PM delete

assalamualaikum lyssa...wah bestnya berjimba bersama2 teman alam maya seronok semuanya yer...:)

avatar
December 21, 2012 at 10:09 PM delete

Wahh...Suka baca entry nie...Menarik... ;) ... Kalau free jenguk http://aisygossip.blogspot.com/ ... Mwehehehe...

avatar
December 21, 2012 at 10:14 PM delete

Alaa penang dekat je... Kan best kalau tahu. Tapi segan nak join sebab malu. Muehehe

avatar
Niena Reen
AUTHOR
December 21, 2012 at 10:16 PM delete

bestnya tengok! nampak sangat semuanya sporting. :D

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 21, 2012 at 10:20 PM delete

wah..bestnya :D

avatar
korie hensem
AUTHOR
December 21, 2012 at 10:29 PM delete

WOKEY, kita pon blogger penang gak!
xajak!

huhu ;'(

ok, gurau jea. bestla korang bley gmbr bersama ;) .

avatar
Shamirul Afiq
AUTHOR
December 21, 2012 at 10:36 PM delete

next time gathering kat penang nak join. ni blog saya www.princemiruljr.com

#saya pun orang penang jugak

avatar
December 21, 2012 at 10:40 PM delete

Bestlaa kak Lyssa dapat pi jenjalan. Nihh mau ikut nieh -,-

avatar
ANa Ahmad
AUTHOR
December 21, 2012 at 10:45 PM delete

wah,,, erm mmg abad terakhir 2012 ni haha,,btw nice entry ^______^=V


erm,, bila la leh jd sengal lg expert pada ni ek? hihi ^_______^

avatar
Atyra Pink
AUTHOR
December 21, 2012 at 10:48 PM delete

seronok betul nak join jugak boleh tak lyssa?? :)

avatar
Qaseh Hafizah
AUTHOR
December 21, 2012 at 10:56 PM delete

Archery ? Tk penah main pun T^T

Padang Kota , kemarin baru je lalu . Tapi tk singgah pun . Hehe

avatar
December 21, 2012 at 11:04 PM delete

MMG SYOK ABES R TGOK PIC NI :)

avatar
MisEyz BLurz
AUTHOR
December 21, 2012 at 11:40 PM delete

wahhh...beznya dapat berkumpul dengan blogger..hihi

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
December 22, 2012 at 12:01 AM delete

untungla dpt jumpa blogger femes lagi kacak bergaya fizgraphic.com. kah3.

avatar
mailey jayley
AUTHOR
December 22, 2012 at 12:20 AM delete

Wah best nye lyssa ! hrap one day Mai dpt jgk pg gathering mcm tue kan :)

avatar
December 22, 2012 at 12:28 AM delete

Lyssa cantiklahh ! Nampak ranggi + feminin walaupun simple. :)

avatar
December 22, 2012 at 12:43 AM delete

syoknyaaa lyssa!!!! untunglah siapa yg duduk kt penang.. boleh jumpa lyssa.. ena teringin nk jumpa lyssa.. huuuu

avatar
miz ruha
AUTHOR
December 22, 2012 at 12:44 AM delete

menarik tengok gambar yang gerak2 tu... ^_^

avatar
Nadia Johari
AUTHOR
December 22, 2012 at 1:21 AM delete

mmg best lepk pdang kota ni..

avatar
boni kacak
AUTHOR
December 22, 2012 at 1:26 AM delete

wah..bestnya lyssa... jeles jeles..ehehehe

avatar
December 22, 2012 at 3:18 AM delete

windu nye abg long nak balik sana....hukhukhuk.....sabaq la duhai hati, x lama dah tahun 2013

avatar
December 22, 2012 at 3:40 AM delete

uwaaaaaa............ sakit hati + jelos tgk dorang ni... napelah tak buat kat KL....

avatar
December 22, 2012 at 7:41 AM delete

Fizgraphic nampak gemok.... bukan dia dulu kuros ke?? ermmm

avatar
Dkna Abza
AUTHOR
December 22, 2012 at 8:34 AM delete

memang nampak meriah....

avatar
Siti Rohaida
AUTHOR
December 22, 2012 at 8:34 AM delete

seronoknye perjumpaan blogger2 ne

avatar
KorN
AUTHOR
December 22, 2012 at 11:12 AM delete

okei.. entry ni pon budak nama korn tu kne jadi bahan lagik,,
hahaha

avatar
ieja
AUTHOR
December 22, 2012 at 12:33 PM delete

acner nak wat pix gerak2 tu?

avatar
Leeya Meera
AUTHOR
December 22, 2012 at 3:01 PM delete

Mahu info Jawatan Kosong terkini
http://haikerja.blogspot.com/
Singgah yer..:)

avatar
December 22, 2012 at 4:27 PM delete

lahh . hehe yg nilah yang akk p haritu . nil keje hehe

avatar
December 22, 2012 at 4:49 PM delete

Fewittt ~ kak lyssa asyik dok sebelah abg apit .. :)

avatar
baby comel
AUTHOR
December 22, 2012 at 5:52 PM delete

Best ye lyssa.. Nak ikut jugak nanti :) hehehe
First time jupe dan rasa sayang Sangat tau.. Bila boleh ke temu lagi adik lyssa ni? rasa Rindu sgt nk together gether lg.. Ensemnye apit tu =) kuikuikui..

avatar
Farra Atiqah
AUTHOR
December 22, 2012 at 6:53 PM delete

best2 ! Apit muka chuby rupanya xD

avatar
December 22, 2012 at 7:14 PM delete

kak lisa comel je. tak sgka dh 20 thun ;)

avatar
Nabila Aziz
AUTHOR
December 22, 2012 at 8:41 PM delete

OK , seriously .. ais kacang tuh.. :'(

avatar
Syuhada
AUTHOR
December 22, 2012 at 10:01 PM delete

wohoa.. patutlah mcm penah nampak je kwsn tuh.. ehehe... :)
best nya dapat kuar jalan2.. main archery lagi :) jeles jeles jeles..
:( ehehe

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 22, 2012 at 10:05 PM delete

http://www.facebook.com/pages/Gerobok-Kaktaya/273758226080916 <--- Kindly visit this blog :(

avatar
December 23, 2012 at 12:18 AM delete

ASSALAMUALAIKUM........... BAGUS BLOGNYA YAA........... :) KEREEN.... HALAL.... :)

avatar
Ammar Aliff
AUTHOR
December 23, 2012 at 10:21 AM delete

Visit here --> www.ammaraliff.blogspot.com :)D

avatar
Remy hazza
AUTHOR
December 23, 2012 at 4:50 PM delete

bestnyer bila dapat bersama2..... meriah sesangat... bertukar2 idea dan juga jadi pren together gether......

avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
December 23, 2012 at 10:21 PM delete

BEST DPT JUMPA SESAMA BLOGGER KAN..^_^

avatar
Boyz_ed
AUTHOR
December 24, 2012 at 12:12 AM delete

Hmm.. Tumpang lalu yea.. Cuma nak tanya , cuba Kak Lyssa teka , akak dikategorikan dalam yang mana.. http://www.boyz-ed.com/2012/02/blogger-perempuan-yang-cun-cantik-comel.html *Guarantee ada nama akak.. ;)

avatar
December 24, 2012 at 1:13 AM delete

salam..nice event.. :) awat xbgtau jmpa area penang, kalo x boleh ceq join...hee ^___^

avatar
Yuliana Wahit
AUTHOR
December 24, 2012 at 2:32 AM delete

wah2.. best nye la hai.. nak jugak!! hihihi

avatar
Mk Syahir
AUTHOR
December 24, 2012 at 2:58 AM delete

erkk..macam mana boleh tak perasan lyssa update ni..hahaha

nanti blajaq kat KL kita buat kat sini pulak naa..tengok apit sanggup tak turun :p

avatar
Cik Dania
AUTHOR
December 24, 2012 at 10:17 AM delete

cantik gmbar yg gerak2 tu..

avatar
9n0L4
AUTHOR
December 24, 2012 at 5:10 PM delete

wahwah. sume geng blogger jumpe ye. lyssa stay comel sokmo. :)

avatar
L2B
AUTHOR
December 24, 2012 at 8:51 PM delete

Salam bestnye gather together . btw sis i wanna ask u something la . kenapa eh orang lain tak boleh tengok blog feed saya ? saya dah tekan setting then tick dekat box yang which blog to be shown tu tapi bila save box tu unstick balik . harap sangat sis boleh tolong . thanks

avatar
EylenVee
AUTHOR
December 24, 2012 at 11:03 PM delete

Wahh bestnyaaa. Kak Lyssa sangat comel! ^__^

avatar
December 24, 2012 at 11:23 PM delete

bestnya!tak ajak pun!hee~

rompak pic satu :) hee~
http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/12/top-17blogger-wanita-paling-cantik-di.html

avatar
Mia Liana
AUTHOR
December 25, 2012 at 1:48 PM delete

sweetnya.... gathering ni..

avatar
tiera ilya
AUTHOR
December 25, 2012 at 7:26 PM delete

wah bestnyer...cute giler Kak Lyssa!!

avatar
Ym.Bundle
AUTHOR
January 5, 2013 at 12:54 AM delete

geng blogger sengal ke ni?tak nampak sengal pon..skema je..hahaha..

avatar
infounik
AUTHOR
November 14, 2013 at 6:26 AM delete

Great photo and relationship :)

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers