Tutorial : Cara Letak Widget Instagram Di Blog

.Assalamualaikum



Ada yang pernah request dan tanya macam mana nak buat widget instagram dan letak di blog ..
Ada banyak platform sebenarnya kalau nak buat widget instagram ni . Antaranya , snapchat ,  iconosquare , websta dan banyak lagi .

Tapi , Lyssa lebih tertarik untuk ajar macam mana yang Lyssa letak kat blog ni . Sebab nampak lebih menarik dan profesional . chewah !

eh , ternampak macam Lyssa dan SIFU Lyssa di situ . kahkah .


Nak tahu jom ikut step di bawah ini :

1. First korang pergi kat IconoSquare.

2. Lepas tu sign in korang punya instagram . masukkan username and password korang.

3. Dah tu , tekan bahagian PROMOTE .


4.  Then scroll ke bawah siket , sampai jumpa PHOTO GALLERY WIDGET . Tekan Get Your Widget .

5. Ikut korang la kan , nak setting macam mana ...



6. Lepas tu tekan GET CODE tu > COPY code .

7. Dashboard > Layout > Html/JavaScript > Paste Coding tadi

8. SAVE ! and settle :D

Macam tu je .. Senang kan ? Siapa yang tak de lagi boleh la pi buat sekarang .. Alang2 tu , pi follow insta Lyssa terus . haha . LyssaFaizureen

Ok dah .  ** BTW , kena SET INSTAGRAM KORANG AS PUBLIC !!!

TerimaKasihSudiBaca ...

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

25 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
PeRdU cINta
AUTHOR
August 31, 2015 at 1:07 AM delete

Akak tambah ilmu walau takde ig..hihi..siapa tagu bermanfaat pada masa mendatang..kan..

avatar
Nik Azidah
AUTHOR
August 31, 2015 at 1:59 AM delete

Salam perkenalan dari follower ke 60630...thanks sudi share tutorial blog :)

avatar
Najihah Sudi
AUTHOR
August 31, 2015 at 9:19 AM delete

tq atas tutorial ni. saya pagi tadi baru buat.. guna iconsquare juga. tapiii.. kenapa tak jadi.. hahahha.. sedihhh.. baper kali try.. die jadi follower 0, photos 0..

Terjah blog saya, jom! DAPATKAN INFO , TIP , PETUA MENGENAI KEHAMILAN DAN KESUBURAN DI SINI

avatar
August 31, 2015 at 11:29 AM delete

tq for ilmu ini lyssa...

lyssa, kak ena nk jemput lyssa join GA k.ena ni..1 st time buat tau...tenkiu la kalau sudi support..hee


http://www.aeinnamusa.com/2015/08/giveaway-1.0-by-ena.html

avatar
ubai ismail
AUTHOR
August 31, 2015 at 2:25 PM delete

wah tutorial baru ^_^

thankz lyssa :)

avatar
September 2, 2015 at 4:22 PM delete

akak, kalau nk buat tanpa gambar boleh?
macam akak punya kat side tepi kiri tu :)

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
September 3, 2015 at 1:07 PM delete

Dulu akak ada masukkan dah dekat sidebar..tapi disebabkan rasa macam semak samun sikit..so terpaksa say bye2..hehe

avatar
September 3, 2015 at 8:14 PM delete

thankyou berkongsi ilmu kak lyssa :) nnt nk try.

avatar
September 4, 2015 at 7:58 PM delete

Suka juga pakai iconosquare ni

avatar
Fatin Ainaa
AUTHOR
October 3, 2015 at 6:08 PM delete

Yeahh menjadi . clap to my self. hehe

avatar
nida ab
AUTHOR
October 13, 2015 at 6:45 AM delete

Thanks lyssa. It helps me a lot :)

avatar
October 19, 2015 at 5:24 PM delete

jadi tapi kenapa followers nye 0 ngn photos 0 ?

avatar
gulew kapas
AUTHOR
January 29, 2016 at 10:29 AM delete

terima kasih kak liyssa. sangat senang dan mudah :)

avatar
February 12, 2016 at 11:44 AM delete

thx u sayang. sgt membantu.
jemput ke blog momoy dan lihat
and follow sekali yer

avatar
fykaa lykaa
AUTHOR
April 5, 2016 at 11:20 PM delete

Assalamualaikum salam ukhwah ! Kpd akhwat khususnya jom singgah blog saya. Jom baca cerita saya, moga saya jadi tebusan untuk kita semua sama-sama pimpin tangan ke Sorga :)

avatar
Fatin Adiba
AUTHOR
November 16, 2016 at 4:24 PM delete

Tak jadi lah lyssa. Takde button promote tu. Sobs.

avatar
Fatin Adiba
AUTHOR
November 16, 2016 at 4:25 PM delete

Xjadi la lyssa. xjumpa button promote tu...sobs

avatar
December 5, 2016 at 10:04 AM delete

assalamualaikum dik...nape akk buat tak jadi...huhu...tak jumpe pon "promote" tu... mohon tunjuk ajar lg plssss....(baru nak start memblog...hikhik)

www.aisyahhassanofficial.blogspot.com

avatar

Google+ Followers