Tutorial : Cara Nak Buat Signature Untuk Email Gmail dan Yahoo! Mail

.Assalamualaikum


Kalau tak silap Lyssa la , minggu lepas kot . Lyssa ada request daripada someone untuk luangkan masa membuat tutorial signature untuk email dan cara buat sign lawa-lawa kat photoscape seperti yang dinyatakan dalam shoutbox ..


Maaf sebab Lyssa tak boleh nak buatkan tutorial yang photoscape disebabkan Lyssa tak berapa nak pro guna photoscape . Setakat Photoshop oke lagi la nak create tulisan lawa-lawa :D Sebab kalau tak silap Lyssa , kalau nak letak tulisan kat photoscape memang tak boleh kecuali kalau Add Photo dulu baru boleh letak text .

Jadi Lyssa akan ajar kat korang macam mana nak nak buat signature dekat email Gmail dan YahooMail .


Ini untuk Account Gmail

1. Korang pergi kat Gmail .

2. Dan korang akan nampak perkataan settings di sebelah kanan .



3. Bila dah klik settings tu , automatik korang akan berada di bahagian tab General .

4. Lepas tu , scroll down ke bawah sampai jumpa perkataan Signature:

5. Tulis kan signature korang di ruangan itu seperti di bawah ini :



6. Then , scroll ke bawah sikit .. terus tekan SAVE CHANGES ! Settle !


Ini Untuk Account Yahoo Mail

1. Korang sign in Yahooo Mail.

2. Sama juga maca Gmail , Pergi ke settings


3. Kemudian , klik bahagian Account dan klik bahagian Email Account yang korang nak buat signature tu ...




4. Lepas tu , macam biasa , tulis signature korang kat ruangan signature tu dan tick bahagian yang Lyssa tunjukkan ini..



5. Lastly , tekan SAVE ! Siap :) senang kan ...



Lepas ni , kalau korang nak send email kat sesiapa , automatik sign korang tu akan berada di bahagian bawah email korang . Mudah cepat dan selamat . haaahah ..

Boleh lah cuba bagi sesiapa yang berurusan dengan siapa2 melalui emel . Terutamanya kepada ahli perniagaan yang nak mengurusakan hal hal bisnes . Mudah je . Tak susah pun ... 

Itu sahaja ..
TerimaKasihSudiBaca....
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

14 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Diana Rashid
AUTHOR
August 24, 2015 at 4:13 PM delete

dulu pernah buat sekali..lepas tu lupa pulak entah apa signature akak tulis..heheh..nak ubah balik tapi lupa kat mana..Terima kasih...

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
August 24, 2015 at 4:18 PM delete

alamak..akak pulak tak panadi guna pS...

avatar
Mrs Yatie
AUTHOR
August 24, 2015 at 4:19 PM delete

hehe. nice tutorial. thanks awak ;)
bolehlah cuba nanti :)
awak. tq singgah blog PG. ;)
folo awak kat sini :D

avatar
azie_azimah
AUTHOR
August 24, 2015 at 4:32 PM delete

terima kasih lysa.. sangat membantu!!

avatar
Cik Miela
AUTHOR
August 24, 2015 at 4:46 PM delete

Thanks tutorial lysaa. sangat berguna!!

avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
August 24, 2015 at 4:49 PM delete

Nice sharing Lyssa..Thanks

avatar
August 24, 2015 at 8:41 PM delete

Perkongsian yang menarik dan belajar sesuatu. Terima kasih. Jemput juga singgah di http://travelogisma.blogspot.jp/

avatar
Azwar Syuhada
AUTHOR
August 25, 2015 at 2:31 PM delete

Thank u so much Lyssa!! Akhirnya menjadi. ;)

avatar
August 26, 2015 at 9:24 AM delete

Thanks share :-)
Dulu pernah buat tapi dah lupa. Hehe..nanti boleh buat balik.

avatar
August 26, 2015 at 9:24 AM delete

Thanks share :-)
Dulu pernah buat tapi dah lupa. Hehe..nanti boleh buat balik.

avatar
jue rahman
AUTHOR
September 2, 2015 at 2:54 PM delete

thanks dear ngan tutorial ni

avatar

Google+ Followers