Satu Malaysia Dah Kena Tipu, Kanak-Kanak Diculik Ditemui Bersama Teman Lelaki


SATU MALAYSIA DITIPU BERHUBUNG KES PENCULIKAN KANAK-KANAK 14 TAHUN, DAKWA SEBUAH LAMAN SOSIAL FACEBOOK.

Pada mulanya kami amat terkejut dan tidak mahu mengambil serius berita ini, namun memandangkan ia dimuatnaik oleh laman yang berkaitan polis jadi kami ambil serius dakwaan ini.


Sebuah laman media sosial ‘Pertubuhan Anak Polis Malaysia (PAPM)‘ telah memuatnaik satu status menceritakan kejadian sebenar kes penculikan kanak-kanak 14 tahun di Klang, Amirah Athirah.




Memetik dari laman tersebut:

“Selamat Tahun Baru 2016, admin ingatkan tk nak marah2, tp di awal tahun baru ni admin mmg rasa nak maki budak bernama Nur Amirah ni, mmg cela%a nya budak..penipu..

Untuk pengetahuan dan makluman semua, budak nama amirah tu sudah berjaya ditemui oleh sepasukan pasukan khas yg dibentuk, dia didapati telah keluar dengan TEMAN LELAKI YANG BARU DIKENALI selama seminggu dan ikut tidur dirumah suspek.

So sekarang kita sendiri tahu bagaimana manipulasi emosi memainkan peranan bagi mengiyakan sesuatu tindakan.

Mmb ba alip ba ya Nur Amirah…ba alip ba ya kau ni..

Menyusahkan polis dan orang ramai

-NZ-“


Laman sosial ini mendakwa sebenarnya adik Amirah lari bersama teman lelaki yang baru ditemuinya dan mereka cerita bahawa dia diculik. Kisah kanak-kanak ini menjadi viral sehingga menarik perhatian akhbar dan televisyen.


Kami tidak berpuashati dengan berita ini dan cuba menghantar sistem pesanan ringkas kepada pegawai polis yang berkaitan dengan kes ini. Kami sedang menunggu respon beliau berkaitan isu ini.


Sebarang maklumbalas akan kami kemaskini disini.


UPDATE : Laman sosial milik individu mendakwa saudara kepada mangsa juga sudah hilang dari carian Facebook. Kami melakukan carian keatas individu bernama ‘Hazi Aziey’ yang sebelum ini mengaku saudara terdekat mangsa.

Facebook hilang


Sumber Berita








Kami masih belum menerima sebarang maklumat lain,kami juga  menunggu kenyataan rasmi keluarganya dan kenyataan PDRM.






Maklumat terkini yg diterima semasa polis membuat serbuan. Hasil soal siasat awal....

1)Mangsa mengaku tidak diculik dan sengaja mereka cerita diculik.
2)Buat Pangilan kepada keluarga mengatakan diculik.
3)Lelaki cina tersebut teman lelaki yang baru dikenali 1 minggu.
4)semasa keluar rumah tinggal bersama bapa angkat.
5)Mangsa tidak bersekolah dan berkerja di asam pedas bdr baru bangi.

Untuk lebih tepat kita tunggu kenyataan PDRM dan Keluarga mangsa.


Laporan Penuh Akan Menyusul.....

Sumber

UPDATED ------>> MyWatch Mahu Nur Amirah Dikenakan Tindakan Dibawah Seksyen 182 !

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

8 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
aswaleyla
AUTHOR
January 1, 2016 at 12:15 PM delete

mcm2 kan budak2 niii. mcm tu sekali boleh tipu family. tak de rasa bersalah langsung

avatar
January 1, 2016 at 12:24 PM delete

alahai, macam macam la bebudak ni . tak kesian kat orang lain ke?

avatar
Noor Izmaliza
AUTHOR
January 1, 2016 at 1:50 PM delete

Hmmm dah agak dah ...bila kakak dia up status adik die kena culik ...dan ini bkn berita palsu dan mohon ramai x ckp adik die ikut jantan lari...wlupun adik die ni lain mcm sikit...lebih kurang gitu la status kakak die....

Bdk ni ptt kena tangkap sbb menipu polis dan menyebabkan kerajaan abis duit nk selamatkan fie....tahan msk juvana je... supaya jd pengajaran utk org lain..... yg ade cheese pun nak....eeeuuuwwww

avatar
Mimi Kyumi
AUTHOR
January 1, 2016 at 8:57 PM delete

Mula2 tengok berita ni dah agak dah ni semua tipu je.Sebeb klu btul dia kna culik mcm mne la dia boleh pgng telefon.tak mungkin si penculik tu x check btul2..klu betul dia kena culik mesti tlfn dia si penculik dah ambik.kesian Mak Ayah..ishh..geram plk aty aku..hahaha

avatar
Ku Aan
AUTHOR
January 1, 2016 at 9:17 PM delete

Manusia. Tak boleh nak cakap apa laa. Kena pantau selalu anak - anak remaja sekarang ni. Dah lama tak jejak blog sis Lyssa :( Jom singgah baca entry baru, guys? :)http://nerdshere.blogspot.my/2016/01/please-support-me-after-missing-few.html

avatar
January 2, 2016 at 8:43 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
zull
AUTHOR
January 10, 2016 at 11:21 PM delete

macam macam budak ni..

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers