Ada Kucing ? Anda Tahukah Rahsia Di Sebalik Ekor Mereka ?

Gadis Kidal Berceloteh...
15/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v



Credit : Nizarazu


Hey . kihkih#  Siapa suka kucing dekat sini ? Korang ada bela kucing tak . Lyssa tahu , ramai jugak yang suka akan kucing . Sampai ada jugak yang bela kucing di rumah nya sebanyakk tujuhpolohtujuh ekor kucing . hee ~


Memang tak dapat dinafikan , Lyssa pun macam korang jugak . Suka kucing . Lyssa ni sememangnya PENCINTA KUCING taw ? Kenape . Tak percaya ? Tengok nihhh :


 


Orang lain , kalau PENCINTA manusia , pelok manusia . Lyssa PENCINTA kucing . Pelok kucing pulak . HAHA .  So , boleh jugak diklasifikasikan sebagai PENCINTA KUCING . Kan ? kan ? hee.


Korang yang ada membela atau pernah tengok kucing , korang tahu ke , apa maksud tersirat di sebalik ekor kucing ? heikheik . Nak tahu takkk . Menarik tau . Tengok ni :




 

p/s : Haa . Dah nampak ? Dah tahu ? Lepas ni , if korang nampak ekoq diorang seperti gambarajah di atas , contoh yang last sekali tu . Ingat kena kejutan eletrik ke hape kan ? hahaha .  Cepat - Cepat korang cakap kat dia ... " Ohh ,  awak tengah marah.. ye !?" Kang dia mesti jawab , "Meeowww!!" Aku lapaqqq ar weyy , mana ikan rebus akuu?!"

...Erkk .... haha :D
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

69 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Arikal Razali
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:33 PM delete

ahaha , kejutan elektrik eh Lyssa ? HAHA .

avatar
December 15, 2011 at 11:33 PM delete

bhse kucing lha tuh.. haha.. sy suke kucing jugak~ meow meow meow!

avatar
Nabella Ieyla
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:34 PM delete

Mwehehe ! Baru tahukk , selama nie ingatkan kucing tu posing nak ap .. haha ! rupe2 nye ad makna

avatar
Ash Kyouhei
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:37 PM delete

owwhhh , hahahaha . k . baru tahu :D haha
thanks 4 shard kak lyssa .

avatar
:: Cik Nur ::
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:38 PM delete

Salam...!
sukenye entry pasal kucing, Sebab Cik Nur pun pencinta kucing juga.

penah satu hari tu, umah Cik Nur tgh ubahsuai, sbb takut kucing kesayangan hilang, sanggup bawa kucing tu ke opis..Hee... ^__^

pencinta kucing kan??

avatar
Sharmien
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:38 PM delete

Wah, baru tahu! Jadi selama ni kucing saya ni friendly ah? Ekornya tak pernah turun-turun, hahaha.

avatar
December 15, 2011 at 11:41 PM delete

Saya pencinta kucing jugak.. nice2..!!

avatar
cek-chiqa
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:41 PM delete

same same!!!nme kucing eqa disebalik ekor dia jugak...
.
.
.
nama nya "BENGKOK"
teke lah sendiri mcm mane boleh jadi name dia tu

avatar
Nurul Assilah
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:42 PM delete

haha thanks for the info tapi kte tak bela kucing pon...

avatar
Maryati
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:43 PM delete

dik, kalau kita dengar dia ckp macam tu: Aku lapaqqq ar weyy , mana ikan rebus akuu?!" pengsan!!hehehe

avatar
nurul tiya
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:43 PM delete

hahaha comell ^^ 1st tu biasa berlaku kt anak kucing, usik guna plastik pun takut ^^

avatar
mykasandra
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:44 PM delete

love cat very much..paling suka BENGAL, AMERICAN CURL dengan MAINE COON!

avatar
Izmaliana
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:50 PM delete

Sys . kucing izma ekor dia pendek . macam mana nak tahu yea ? xD

avatar
Nur Syahida
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:50 PM delete

haha patutlah ekor dia kejap gini,kejap gitu..ada makna upenye..hii

avatar
Twilleries
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:51 PM delete

saya pn suka gila kucing!!

avatar
December 16, 2011 at 12:10 AM delete

kucing saya slalu irritated sbb slalu goyang2 ekor ..kikiki..irritated dgn tuannya...

avatar
December 16, 2011 at 12:17 AM delete

ececeyh.. baru tau.. hehehe.. kucing ni pandai tau lyssa.. kat area rumah akak ni ade sekor kucing slalu dok merayau coz tuan dia buang dia.. so akak selalu bagi dia mkn baru2 nie.. hari tu akak nk kuar, dia duduk depan pintu.. bila nmpak akak kuar, cepat2 dia kejar sebab nk makan.. jatuh sayang pulak kat dia.. hehehe

avatar
December 16, 2011 at 12:48 AM delete

lyssa,nak tanye...
cne nk bt border utk stiap column kat tepi tu??

avatar
Ah Long
AUTHOR
December 16, 2011 at 1:10 AM delete

comel laaa macam anda :)

avatar
아와
AUTHOR
December 16, 2011 at 1:27 AM delete

kucing pun nak kita memahami diorang . hahaha ~ :)

avatar
Ily Aqi
AUTHOR
December 16, 2011 at 1:28 AM delete

hehehe kite pun suke kucen gak taauu..nanti singgah blog kite .. ada pasal kucen gak . .tungguuuu .. hehe

sonatadecember.blogspot.com

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
December 16, 2011 at 1:41 AM delete

kucing aku selalu cakap "I'm happy to see you, master!" kau punya ada? haha

avatar
farahin :)
AUTHOR
December 16, 2011 at 1:48 AM delete

kalau bulu kontot ? hekhek .

fara punya kucung semua jenis ekor kontot. hihi.

*kontot=pendek

avatar
aiNAA kHOdOri
AUTHOR
December 16, 2011 at 2:18 AM delete

kak Lyssa, nk tny nih.. scrollbar cbox nak wat cmna?? sorry la klau mnyusahkan kak Lyssa plak..

avatar
December 16, 2011 at 2:56 AM delete

haha..lwklarh kaka lyssa...
huhu

avatar
December 16, 2011 at 2:57 AM delete

haha..lwklarh kaka lyssa..
huhu

avatar
AniesMsLetoes
AUTHOR
December 16, 2011 at 4:32 AM delete

oh ! baru tahu. tengs kak lyssa for this info ~ *Setiap entry kak lyssa postkn mesti menarikk :)*

avatar
December 16, 2011 at 5:26 AM delete

uhu.. betol ke? nak test kat kucing sy nanti

avatar
Kuasai Minda
AUTHOR
December 16, 2011 at 5:38 AM delete

Menarik le...

Orang yang suka kucing aka pencinta kucing, hatinya baik dan tenang. KM selalu tengok kawan2 KM yang sukakan kucing, memang personaliti mereka hampir sama; tenang je....

avatar
Mimieesyeerro
AUTHOR
December 16, 2011 at 5:42 AM delete

saye suke kuceng jugak .. hehe :)

avatar
December 16, 2011 at 8:28 AM delete

akak pon suke kucing...tapi xboleh nak bela..sebab duk kuarters...huhuhu...akak pon baru tau ni...tapi yang lastu memang dah tau...sebab kalau dulu duk kampung kucing akak slalu gaduh ngan kucing jiran...berebut ikan tak pun berebut awek...hahahha

avatar
Eimah Lolo
AUTHOR
December 16, 2011 at 9:17 AM delete

Salam...
chumel nye kcing cik lyssa ^_^
sya ske2. . .

avatar
nurul atira
AUTHOR
December 16, 2011 at 9:28 AM delete

comel nyer gambar kucing tu ;D teringat kucing kite... wuu~

avatar
December 16, 2011 at 9:37 AM delete

@nurul atira

Kucing akak ekornya kontot.Abis camana? :D

avatar
December 16, 2011 at 10:15 AM delete

bertuah kalau ada kucing pandai bercakap..hehehe..fiza pun pencinta kucing..hehe..best ade kucing kan!

avatar
Phat
AUTHOR
December 16, 2011 at 11:10 AM delete

phat mmg suka kucing..geram kat kucing...rasa nya dah tau sgt dah tanda2 ekor tui terutama bila kucing marah n nak berlaki..bunyi pun lain mcm hahaha

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
December 16, 2011 at 11:29 AM delete

B XSUKA KUCING..ERRRRR!!!!

avatar
Miss Nadya
AUTHOR
December 16, 2011 at 11:35 AM delete

eh eh lyssa...nad ada dua ekor je kucing ekor panjang..sekor lagi kontot..;)

avatar
Aida Najwa
AUTHOR
December 16, 2011 at 12:04 PM delete

hai kak lyssa. thanks share about this. boleh tanya? mcm mana nak hilangkan date di setiap post?

avatar
Aida Lavera
AUTHOR
December 16, 2011 at 12:28 PM delete

Haha information yang berguna :)
Tapi aida ada 2 ekor kucing, tapi lagi sekor tu ekor dia kontot, mcm mana nak tengok dia marah ke friendly ke ? XD

avatar
December 16, 2011 at 12:48 PM delete

hai kak lyssa,, hbis kuceng sya cam na.? ekor kuceng sya pndek je,, cm bola lak tu, bulat,, cam na nak tw.? ehehe

avatar
December 16, 2011 at 2:39 PM delete

kita pun suka kucing.. meoooowww.. tapi x de kucing.. :'( ..

avatar
Eypa Z`s
AUTHOR
December 16, 2011 at 7:11 PM delete

Kyte Jugak Pencinta Kucing Macam Kak Lysa . Pantang Nampak Kuceng , Ta Kyre Laa Kat Mane Mesty Kyte Na Pegang . Heee :) Ta Bule Tahan Tengok Kuceng Nih . Comel .... Sesangat ! Tuh Yang Na Pegang Juph Byle Jumpe :D

avatar
Nura Veronica
AUTHOR
December 16, 2011 at 7:38 PM delete

Kucing kite Montel namanye.. Heheh
Tapi ekor die macam sup bonjot laa.. Tahuu sup bonjot ? Hahaha !
Comel je.. Cam ne laa nak taw apa yang die maksodkan ngan ekor die yang. . . alahai.. Haha xD

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 16, 2011 at 8:40 PM delete

hahaha baru mas tahu..baca entry ni pun dok dengar kucing blog depan dok nyanyi..hihihi

now tengok kucing mesti teringat lyssa n pen merah..hihih

avatar
December 16, 2011 at 11:05 PM delete

yeah smela kite kak.. suke kucing.. smpai kucing tpi jalan pn nurul usha taw x.. btw, kak lyssa jngn telalu bnyak amek gmbar kucing tau.. tkut2 kucing tu pendek umur.. huhu.. kot2la... nurul dh pnah kne.. hilang smpai skunk

avatar
Azifa Elissa
AUTHOR
December 17, 2011 at 4:49 PM delete

Assalamualaikum ! Mohon share entry yang ni. Hehe, Thankyouu..

http://pinklittleazifa.blogspot.com

avatar
Jezebeth
AUTHOR
December 21, 2011 at 2:12 AM delete

AHAHAHA,gelak 24 jam bace entry lysaa yg last tu BHAHAHHAHA xD

avatar
Iswilma
AUTHOR
December 27, 2011 at 5:44 PM delete

tapi kak lyssa , kucing sye ekornye ketot , mcm mne eh nak taw ? :3

avatar
KHAIRUNNISA
AUTHOR
January 11, 2012 at 4:37 PM delete

Kak Lyssan,kalau saya nk copy boleh?Nnt saye creditkan untuk k.lyssa

avatar
January 13, 2012 at 9:03 PM delete

wah..sya pown ske kucing gak..tp lau kucing sya xde ekor cmne erk?hu~ gurau je..ekor kucing sya pndek..

avatar
Are~q!Lah
AUTHOR
January 24, 2012 at 4:23 PM delete

terer ah sis ..
mmg pencinta kucing !!

avatar
Jijie
AUTHOR
March 7, 2012 at 8:57 PM delete

assalammualaikum kak lyssa, comel yang akak kasi gambar "PASAL EKOR KUCING"cute sangat...3>

avatar
Ety
AUTHOR
June 22, 2012 at 8:52 PM delete

yg ekor kontot plak mcm mne kak lyssa? :3

avatar
bibi_89
AUTHOR
July 9, 2012 at 12:33 PM delete

Ekor kucing sy kntot la..hehehehe

avatar
Cik lisa
AUTHOR
August 3, 2012 at 9:33 PM delete

wow.. baru saya tahu ekor kucing ada makna.. hahah
meow~~~ meow~~

avatar
September 2, 2012 at 11:59 AM delete

alolo ~ main bisik2 pulak dia. yg belakang kata "ngumpat aku lah tu" haha..

avatar
mieyza liyana
AUTHOR
November 9, 2012 at 5:11 AM delete

haha , lawak la . mieyza pun pencinta kucing macam kak lysa jugak . kat rumah ada 3 ekor kucing dah . mieyza suka peluk kucing , huhu . btw , pasal ekor kucing tu , lawak sangat . bila kucing mieyza jadi cam gambar last skali tu *kena kejutan elektrik. mieyza akan cepat-2 peluk dan pujuk dia , swit kan swit kan ? hihik ^^

avatar
luna evans
AUTHOR
March 28, 2013 at 1:44 AM delete

hahaha..tak pernah tahu pun sebelum ni...thanks kak lyssa

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 7, 2013 at 3:27 PM delete

Pernah adik ckp kt kucing mcm kne kejutan eletrik. Rupanya dia marah terus cakar seluar adik. Sebaik tak koyak. Huhuhu. :(

avatar
September 4, 2015 at 10:40 AM delete

hahahahahaa! garangnya kucing kalau marah..

avatar
September 4, 2015 at 10:40 AM delete

x pernah bela kucing sebab mak tak suke kucing .

avatar

Google+ Followers