"Lyssa , Kenapa Duit Churp-Churp Saya Tak Naik Pun ?"

Gadis Kidal Berceloteh...
18/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Title kali ini lah , yang menimbulkan persoalan dan pertanyaan yang Lyssa terima daripada para bloggers . Boleh dikatakan setiap hari , memang Lyssa akan dapat comment , message dan sebagainya dengan soalan sedemikian . Hari ini , dengan hati yang ikhlas semua persoalan anda akan terjawab ..  (Chewahhh , geli pulak haku dok serius - serius ni.. hahaha)

Okey geng . Soalan cepumas yang selalu Lyssa terima :

"Lyssa , kenapa duit churp - churp saya tak naik pun?"


Ok . Sebab ape tak naik ekk ? Hm. Lyssa bagi penjelasan dengan details lah ehh . Kebanyakan yang daftar churp - churp ni adalah orang dalam kalangan yang mempunyai blog tersendiri kan ? So ....


Yang pertama
Niat korang tu . Niat semestinya kena betul tau ? Korang ada blog . Jangan terhegeh - hegeh pasang niat nak buat blog sebab "duit" ! Ingat tujuan asal korang buat blog tu . Kalau korang asyik fikir pasal duit je , Lyssa jamin , blog korang mesti akan "HANCUSSS" punya lah . Tak sampai sebulan , dah malas nak berblog ! Be cool , dear .


Yang kedua
Korang malas nak mengiklankan kempen churp - churp korang tu . Ehh , kalau nak sangat duit korang tu cepat naik lah kan . Kena rajin promote tau ? Jangan lah kata kat diorang .. Contoh macam dalam fesbuk lah kan . "Wey , klik sini jap!" . Haram orang nak klik . Hati orang mana kita tahu . Kot datang dekat hati yang busuk tu . Dengki ! Tak kan diorang senang - senang nak klik ? Ayat mesti kena manis , bro !


Yang ketiga
Selalu - selalu lah bukak link churp - churp korang tu . Tengok kempen ape yang ada ? PERHATIAN !! Kempen selalunya akan bertukar setiap hari tau . So , korang kena ALERT !
Kalau dekat blog , sesiapa yang letak gambar iklan macam TUTORIAL INI , kan korang wajib kena tukar gambar and link kempen terbaru . Kalau link lama tetap ada dekat blog korang , bila orang lain klik je , memang kompom duit tak kan bergerak ar . Sebab iklan tersebut dah tak perlu diiklankan . Ada paham ? Be Alert ! 


Yang keempat
Kalau korang tahu , sekarang ni orang dok kecoh pasal yang bila orang klik keluar banyak - banyak iklan dekat tab kita kan ? ada perasan tak ? Korang tahu , betapa bahayanya korang buat macam tu . Korang tak baca ke peraturan keempat dalam churp - churp tu . 
DON'T :
Pihak churp - churp kan dah larang . Kalau korang masik berdegil . Lyssa tak tahu lah nak cakap apa . tanggung lah sendiri eh ? Lyssa takot - takot earning korang memang cepat naik , tapi bila korang cashout nanti , takut pihak churp - churp akan banned / block korang daripada mendapat sebarang duit . Macam mana ? Payah ? or Parah ? Renung2 kan lan :)



Yang Kelima
Korang letak iklan kat blog suruh orang klik tu  , memang betul betul link kempen kan ? Bila orang klik iklan tu  , ada keluar MACAM INI tak ? Kalau ada , memang bagus lah . Tapi , kalau tak de , terpaksalah korang refer ENTRY INI untuk tahu lebih lanjut macam mana nak cari link tersebut . PERLU DIINGAT ! Duit churp - churp tak akan terus naik selepas klik iklan tersebut . Ianya kena tunggu iklan habis , baru akan keluar dekat Rewards korang bahagian kiri . So , jangan pulak tanya Lyssa , kenapa duit tak naik padahal saya dah suruh kawan saya klik . Bukan terus naik ye sayang , kena tunggu habis kempen atau 2 3 hari baru dia akan naik . Kadang - kadang sampai seminggu baru naik tau ?


Ok . Selesai sudah . Lyssa harap , kelima - lima jawapan Lyssa ni agak membantu korang untuk lebih sabar menunggu duit churp - churp korang tu . Sabarkan sebahagian daripada iman . So , JANGAN KALUT sangat boleh tak ? hehehe  . Okey semua , adioossss ~
Sekian :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

61 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Miss Xyz
AUTHOR
December 18, 2011 at 9:05 AM delete

wuah, trima ksih ats nasihat & tips kak Lyssa! gud gud ;)

avatar
December 18, 2011 at 9:07 AM delete

Nak Buat Jugak La Churp-2 Ney Nanti . =)

avatar
December 18, 2011 at 9:12 AM delete

owhh mcm tu .. hehe. thx sis lyssa! YAY!

avatar
December 18, 2011 at 9:15 AM delete

oah.. mcmc tuh ye.. baru taw... yeayy dh dpt tip.. blh teruskn p'juangan.. thnx sys lyssa.. sayunkk sys... muahh

avatar
Adib Asyraff
AUTHOR
December 18, 2011 at 9:22 AM delete

Valuable ! Thanks kak lyssa <3

avatar
zaty
AUTHOR
December 18, 2011 at 9:23 AM delete

join aje churp churp ni tapi tak letak iklan pn.malas.haha..apa pn thanks for the tips. :)

avatar
starzieti
AUTHOR
December 18, 2011 at 9:31 AM delete

churp churp tak pena meningkat pun sbb tak share iklan2 tuh. hee.

avatar
syimi_sliss
AUTHOR
December 18, 2011 at 9:36 AM delete

thanks for the sharing sys cute :) i'll try it .

avatar
syimi_sliss
AUTHOR
December 18, 2011 at 9:37 AM delete

thanks for the sharing sys cute :) i'll try it .

avatar
December 18, 2011 at 9:46 AM delete

Baru faham kenapa tak naik2. Thanks a lot Lyssa ^^

avatar
December 18, 2011 at 10:13 AM delete

owh...gitu ea...thanx kak lyssa for tip.. :)

avatar
izzie izzam
AUTHOR
December 18, 2011 at 10:26 AM delete

wah3 ! tq lyssa shre this info..hehe :)

avatar
Atie
AUTHOR
December 18, 2011 at 10:33 AM delete

fenin2...HEHE..jeles tgk earning lysa.

avatar
NURUL ASHIKIN
AUTHOR
December 18, 2011 at 10:50 AM delete

SALAM yuhuuu lisa.....income churp2 akak dah naik... errr lebih kurang rm1 perday... kira okkan..... lysa pun cakap nak berblog ni kena fikir untuk beri manafaan kepada org lain... kalaua da rezeki ALLAH pastui beri.... sabar buat yang belum dapat hasil

avatar
December 18, 2011 at 10:55 AM delete

lyssa comels,thanks bg tips.Rin bru reg churp2 smlm,aftr bc ur entry psl churp2. :)

avatar
December 18, 2011 at 11:55 AM delete

Tenx kak lyssa ! akhirnya terjawab jgak persoalan sye slme ni.. ^^

avatar
December 18, 2011 at 11:56 AM delete

Very infomative site :) ramai yg perlukan tips ni...

avatar
December 18, 2011 at 12:25 PM delete

hhu ! ka lyssa , makase bg tips nie , :)

avatar
Nor Quraishia
AUTHOR
December 18, 2011 at 12:25 PM delete

haha. ade kwan kat fb p0wn slal0o tnye npe ta naek2. rimas p0wn ade. skaly klik dorank tau mmg nak ade tros jer. hehe =)

avatar
December 18, 2011 at 1:12 PM delete

Entry berguna, baru saya tahu rupanya iklan lama x perlu diiklankan lagi.. Huhu~ selame niy saya promote iklan lama patut la duit x naek2! Haishhh~~!!!

avatar
farah izzati
AUTHOR
December 18, 2011 at 1:21 PM delete

kak lisa ! puass hati . hehe , tips kak lisa memang terbaikk lahh ! hehe :)

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 18, 2011 at 1:31 PM delete

lyssa,, lyssa ade cakap pasal iklan dah tak jalan kan,, camne kite nak tau iklan tu still on ke tak? sebab nye,, banyak iklan yang tak letak tarikh,, or muja je yang tak pasan or tak tau cara nak tau tarikh dye,, curious,, ke kalau dah tak de kat rewards tu maksudnye iklan tu dah tak on? sorry mengganggu ketenteraman lyssa,, hehe :D

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 18, 2011 at 1:33 PM delete

nak tau sangat tempoh iklan tu running,, hehe :D

avatar
December 18, 2011 at 1:34 PM delete

@nurmujahidah


ohh . muja .. kalau lah dekat bahagian rewards tuh , tak de iklan kan . makna nya . hari tersebut , iklan tak diambil dr mana2 syarikat . so , memmang satu hari tuh , tak kan ada iklan :D

avatar
farah izzati
AUTHOR
December 18, 2011 at 1:43 PM delete

kak lisa , kalau kita hntar link churp-2 kpd kawan mlalui chat tak pe ke ? atau jadik SPAM ? hehe :)

avatar
erma nazillah
AUTHOR
December 18, 2011 at 1:51 PM delete

nak try tp xleh sign in pun..tsk tsk..xtau ape probs nye

avatar
Putwaa amirul
AUTHOR
December 18, 2011 at 2:04 PM delete

hahaha :) Kak Lyssa Cam Perli Saya Je ~ Yang Kelima tu Kan Ayat Yg sama saya tanya kat kak lyssa ~ hehe :) Perli eh ? heheh :)

avatar
nurul atira
AUTHOR
December 18, 2011 at 2:33 PM delete

owh...cam gitu ker..ingat kan dh memang x leh naik dh....risau oden~ thnx k.lyssa ;)

avatar
nurul aini
AUTHOR
December 18, 2011 at 3:02 PM delete

kak lyssa apesal saye tak boleh nak sign in pakai fb yea ? tlg saye +,=

avatar
nurul aini
AUTHOR
December 18, 2011 at 3:05 PM delete

kak lyssa apesal saye tak boley nak sign in yea ? da dua ari dha +,+

avatar
Nizam Ijam
AUTHOR
December 18, 2011 at 3:17 PM delete

hahaha.... saya ade churp2.. tp nak xnak jer..haha

avatar
Ah Long
AUTHOR
December 18, 2011 at 3:19 PM delete

support anda kawann punnn, Jangan pikirin duitt sajaaa punn. Sebab Bila kita lagi tumpu otak kita tok dapat lagi bnyk wet tok churp2 nanti kita rasa lagi lambat hehe ;)

avatar
faizal mohd
AUTHOR
December 18, 2011 at 3:40 PM delete

kalau nak naik cepat, mintak tolong adik beradik klik kan. hehe :)

avatar
December 18, 2011 at 4:08 PM delete

assalam kak lyssa..nk tnye cket..mcm mne nk ambil link untuk gmbr iklan tuh?sy tak tahu nak tukar macam mane iklan dkt blog sy..can u help me,please?

avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 18, 2011 at 4:09 PM delete

hehe..cian lyssa..penat ye dik? sabar2..akak pasti guna tips tu..

avatar
Boyz_ed
AUTHOR
December 18, 2011 at 4:29 PM delete

Hoho ! Suka2 ! Thanx ya !

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 18, 2011 at 4:29 PM delete

@Lyssa Faizureen maksud muja,, bile kite tak perlu dah nak iklankan iklan tu,, sebenarnye sebab dah banyak sangat gambar,, tapi nak delete takut iklan tu still ade walaupun dah lame,, :D

avatar
December 18, 2011 at 6:47 PM delete

thanks for the info awak. :D

avatar
akubest501
AUTHOR
December 18, 2011 at 7:33 PM delete

kalo berblog semata-mata nak kejar duit, mmg hancus la...tp duit tu mmg penting....hehe

avatar
December 18, 2011 at 10:48 PM delete

cik lyssa, terbaik tip anda.. bgus utk newbies.. mantop..

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 18, 2011 at 11:22 PM delete

aah sekarang ramai wat macam tuh.klik kat shout,alih2 da bukak lman churp2..ntah pe2 la.

avatar
FatihaMedan
AUTHOR
December 19, 2011 at 1:57 PM delete

kite tak ade churp-churp lagi.jap lagi try lah.thanks kak lysa :)

avatar
Aimie ;)
AUTHOR
December 19, 2011 at 5:27 PM delete

Ya Allah , kak lyssa , terima kasih sangat2 ats jawapan no 5 tuu , serius adik tak tau . btw , may allah bless you , kak lyssa ! :)

avatar
Eiqa Nur
AUTHOR
December 21, 2011 at 1:15 AM delete

terima kasih kak lyssa..
saya pon nak buat jugaklah..:)

avatar
iema
AUTHOR
December 22, 2011 at 12:08 PM delete

kak lyssa , boleh tak terangkan peraturan yg ke-4 tu .. tak bpa paham la .. soe yer ..

avatar
nur hakimah
AUTHOR
December 27, 2011 at 5:48 PM delete

Kak Lyssa boleh terangkan tak yg ke-empat tu..saya tak faham..

avatar
aNA mIMie
AUTHOR
December 28, 2011 at 9:57 PM delete

thanks sgt2 kak lyssa sygs atas tip ny..bru mimie tahu apa yg boleh n xboleh..

avatar
EYFAalias
AUTHOR
January 21, 2012 at 7:31 PM delete

lyssa selalu promote kat mana? huhu

avatar
March 7, 2012 at 6:05 PM delete

salam , kak lyssa no 4 tuh tk fhm . .:D

avatar
March 13, 2012 at 9:25 AM delete

salam kak lysa, harap dpt balas msg syae, sye x faham la apa yg kak lysa ckpkan, but now sekrang saya dah selesai daftar----> promote iklan, so now, apa langkah seterusnya??

avatar
May 16, 2012 at 2:21 PM delete

Salam...suka baca blog akak amat brgna...ptut laaa earn sy xnek..hehehehe...apa2 pn tq ats tip2 yg diberi =)

avatar
January 5, 2014 at 12:23 PM delete

wahh...tips yg sngt2 berguna lah..btw..sya dah dftr churp2 saya..

avatar
Aizat Fakri
AUTHOR
March 16, 2014 at 7:52 PM delete

terbaik r lyssa...
cm comel je..
cm comel jee....

avatar
Aizat Fakri
AUTHOR
March 16, 2014 at 7:54 PM delete

bgus...tips yg sngtberguna lah..btw..sya bru bljr dftr churp2 ni..

avatar
Aizat Fakri
AUTHOR
March 16, 2014 at 7:55 PM delete

terbaik...tips yg sngt berguna lah....sya bru nk dftr churp2...

avatar

Google+ Followers