Mana Kau Sembunyikan Follower Aku , Hah ?

Gadis Kidal Berceloteh...
08/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v






Hari ni , hari Khamis .. 8 Disember 2011 .. Merupakan tarikh yang membuatkan para bloggers di Malaysia ni jadi terkejut berukk apabila mengetahui bahawa followers diorang disorok oleh tutttttt . hekhek (skema nye ayat !) errr ...


Ehh , tukar - tukar . Tak nak buat ayat SKEMA . Kang orang tersengguk - sengguk nak baca . hihi . Okeyy , hari ni , sememangnya banyak jugak bloggers yang dah mengalirkan air mata mereka kerana ... "FOLLOWERS MEREKA DAH HILANG !!!!"


Hah ? Hilanggg ???  Hilang ke mana . Siapa pulak yang mencurikknya . Aiyoo . Serius , Lyssa dah terima berpuluh ribu komen + message dari fesbuk dan shoutbox Lyssa yang mengatakan diorang - diorang (blogger) ni punya followers dah hilang .. Ada jugak yang kata dashboard jumlah followers lain dengan homepage blog diorang . haishh ~


Alahai , sedih tak terkata rasanya bila orang mengadu macam tuh dekat Lyssa . Lyssa nak buat apa ? Nak tolong macam mana lagi ? Lyssa pun tak tahu ... Taaaapi ......


Kalau korang nak tahu , Lysssa pun jadi macam tu tadi . Nak tahu tak , macam mana Lyssa boleh dapatkan balik follower Lyssa tu ? Sebelum ni kan , kalau korang perasan , Lyssa guna kod follower dari Google Friend Connect je kan ? Lyssa tak gunakan Widget Follower yang tersedia ada .


So , Lyssa pikir - pikir balik sebab tu kot . Lyssa pun delete lah kod Followers tu , Then Lyssa guna Widget Followers yang dah tersedia ada . Kalau korang tak tahu , macam ni :

Design > Page element > Add a Gadget > Basics > Add Follower

Senang je tu kan ? Kot - kot lah korang ada guna kod follower tuh , cuba lah try macam Lyssa . Kalau sememangnya korang memang guna widget yang dah tersedia ada , Lyssa harap korang  bersabar tau ? Jangan sedih - sedih or menangis melalak tak tentu pasal pulak tau ?
Pihak blog tengah buat maintainence lah tu . Nak buat perubahan apa - apa tu .
Bagi new bloggers , memang kadang - kadang akan jadi macam ni . Dulu pun pernah jadi macam ni . So , banyak berdoa dan bersabar ek ? 


Buat masa ni , korang cuba lah guna TUTORIAL INI . Buat sementara ni je . Itu sahaja yang Lyssa nak cakapkan . 

SEKIAN :)

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

69 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Misz Fuko
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:51 PM delete

Patutla saya punya tetiba je hilang . T_T So , kena tunggu je sampai dia muncul balik ?
:)

avatar
December 8, 2011 at 9:53 PM delete

yeker ke hilang kak lyssa?kenapa saya punya bertambah..hehehe

avatar
Leeza Zailan
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:53 PM delete

kak lyssa .. saye dah try ,, tapi same je ,, hehe ,, :) cara laen ? plesss

avatar
Mat Stylo
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:54 PM delete

Salam,,kak lyssa ..blog saya tak hilang pon...nasib baik....btw koem kak dah dibalas...

avatar
December 8, 2011 at 9:54 PM delete

slm , lyssa , hurmmm , rugi nya pergi delete blog lama , btw , thanks syangs :)

avatar
Kishiko Yuki
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:55 PM delete

Thanks kak Lyssa,,,,
:DDD lega skit...syg kak lyssa banyak banyak♥

avatar
Rasyidah
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:57 PM delete

Kak Lyssa. Saya guna kod follower jgk. Tapi sekarang dah ada balik. Weee~ :D

avatar
December 8, 2011 at 9:58 PM delete

thanx kak lyssa. .
kus smngt bla follower ilg. .
pe pun thanx again. .

avatar
Anyzz Mohd
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:58 PM delete

hmm .Anyzz punye Follower ta hilang pon ?? hehe . ta pe ah . BTW , suke tutorial k.lyssa . and Anyzz gune tutorial k.lysa. thanks

avatar
yaya
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:00 PM delete

yup , yaya pye follower y bru 7 tjuh tu pon cam biskut . jap ade jap ta de ..

avatar
miss sue
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:01 PM delete

ok lysaa..tadi sue pon ilang jugak..pastu ada balik..pastu ilang balik pulak ...main2 betol...=) thanks share tutorial tu..ngee~

avatar
marina musa
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:02 PM delete

tapi kan akak lyssa follower tuhh bole dapat balik kann

avatar
December 8, 2011 at 10:02 PM delete

tq for this tutorial... nadirah akn gneknnye klau trjadi..^_^

avatar
December 8, 2011 at 10:02 PM delete

kaka....tng0k lah...org dah buat yg basic pnyer p0wn still mcm tuh jgk..tp kt dashboard dyer mmg tnjok follower yg t0l...cmne nie kak??

avatar
Ira Nur
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:03 PM delete

hoho,
tQ kak lisa ! ^_^v
syukran2.. heee~

avatar
Wan Nurain
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:07 PM delete

die still je sama .. sedih gileee

avatar
December 8, 2011 at 10:11 PM delete

Uik? saya punya okay je? saya pun guna yg google friend connect tu jugak.. :3

avatar
k.h.a.l.i.l.a
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:11 PM delete

huhuu... betul tu. sebahagian follower pegi mana tah. bilangan still sama. tapi perasan gambar2 kat follower tu yg dh follow lama dulu. sabar je le

avatar
Aien Shitobi
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:12 PM delete

kak lyssa , saya guna blogskin lhaa . Mcm mane nim ? Kat google friend tade pom follower saya . Kat dashboard ade .

avatar
misshannajr
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:12 PM delete

akak punya hilang 11 orang hahaha..ingt nak buat report polis :P
kejap ada balik pastu hilang lg..disorok hantu nenen kot..tu hari blog yg nyorok skrg followers plak..

avatar
Jerr
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:13 PM delete

oooo . i see ... tak perasan pun hilang .. haha ..

avatar
Miss Star
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:13 PM delete

Thanz kak..Huhuhu..
Naseb la..sy ingtkan hlang trus smpy slma-lmanya..xpw la klu mcm tuhh..Huhuu.. :)

avatar
myra azraff
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:13 PM delete

hermm....camner pulak ye kak lyssa,kita punya follower tak hilang n tetap no dier,tapi follower yg latest punya pic dorang dah takder...pnat klik2 tapi tak jumpe,nak pollow balek susah sbb dorg x muncul...no jer yg ber+...pelik..=,=

avatar
NURUL ASHIKIN
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:17 PM delete

kagum dengan kebijaksanaan lisa menulis ~ kurniaan ALLAH... keep it up gugurl

avatar
Yui Bieyna
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:17 PM delete

mghairnkn...sdih t0wl sye nie kak.. mta dah bgkak. (walaupun sye nie blogger bru)

avatar
December 8, 2011 at 10:17 PM delete

mie pun jadi macam tu tapi mie ignore je...now tengok da ok da =)

avatar
Miss Aten
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:19 PM delete

lysaa !!! thanks !!! aten cuba jap... :)

avatar
December 8, 2011 at 10:21 PM delete

kak lyssa...sya pnya pown jdi mcm 2 gak...yg tggal pown sikit je...knapa jdi mcm 2 kak lyssa? :'(

avatar
Miss Aten
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:22 PM delete

aten da guna td yg widget follower tu... yg tersedia ada tuh... tp sama gak.. :'(

avatar
k.nua
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:22 PM delete

kak Lyssa, follower saya pun dah berkurang . huhu . sedihnya ! T^T
tapi kat dashboard masih sama .

avatar
December 8, 2011 at 10:23 PM delete

hai k.lyssa !

akak , saye punye followers pun dulu 89 sekarang 50 jee .. sabar je laa =='

avatar
ibnuismaini
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:24 PM delete

Nasib baik saya gunakan widget drp blogger.

avatar
December 8, 2011 at 10:24 PM delete

owhh..paham2!


macam ade sikit2 yg terpecik kat sini aje
*yg komen dashbod lain view blog lain..haha,,nyway tq sis

avatar
Timah Naailah
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:27 PM delete

wooo..!!
pengomen prtama..!!
hihihi..!!
okey2..!!
trima kasih~~
timah cuba laarrhh..!!
thankx akak Lyssa..!!
love u..!!

avatar
December 8, 2011 at 10:28 PM delete

a'ah..cian dyeorg...setakat nieyh yuyue oke agy..seminit lepas nieyh lom tentu agy..hik3..sabor jer ler..nanti dye oke balik..blogspot memang cmtuh..nak wat ape2..xpenah bgtau..majok ngn blogspot!!<-- ngade tetiba-_-"

avatar
December 8, 2011 at 10:37 PM delete

ye lahhh... kosong terus follower... baru je online, heran nk mampus tadi

avatar
MiRa
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:38 PM delete

Owh.thnxs lyssa ^_^

avatar
smilenajah93
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:39 PM delete

huh ~ buat cuak orang je kan kak ~

avatar
Putwaa amirul
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:45 PM delete

Alhaaaamdulillah .. Follower Saya Tak Hilang ~

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:46 PM delete

Follower kau 34+++?! arghhhh

avatar
- M A S H -
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:47 PM delete

a'ah la. baru perasan dah hilang T_T

avatar
Aien Shitobi
AUTHOR
December 8, 2011 at 10:55 PM delete

tapi saya guna blogskin . da tade da followers tuh . kat dashboard ade . mcm mane nih kak lyssa ?

avatar
December 8, 2011 at 11:00 PM delete

nasib baik akak punye ok.. alhmdulillah xpenah jd cmtu

avatar
yona lovars
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:04 PM delete

Itulah.... saya tgk kat homepage blog jumlah 4llower ade 41, pastu bila tkn "more" dn "next" die jd 29 plak.. Lps tu check kat dashboard ade 41 balik.... cmnew nie? risau lh kak lyssa.. :(

avatar
CintaZulaikha
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:24 PM delete

akak dah gunakan yg sedia ada lah dik..mungkin btol cakap adik, depa tgh maintanence kot...sabor je laaaa...

avatar
myrah (:
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:29 PM delete

Akak . kod follower camane ek ?

avatar
Snazzy Naz
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:30 PM delete

follower naz campor aduk.tak tau dah yg mana yg latest >.<

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:40 PM delete

oo ok..nasib mereka semua sama ngan mas..ada geng..huhuhu..

avatar
December 8, 2011 at 11:42 PM delete

yelah,, mang btul lah kak lysaa,, kjap ada,, kjap xada follower tuh,, seb baik besen gna untk rndam bju lw x pnuh 1 besen ngan air mata,, hehe

avatar
December 9, 2011 at 12:48 AM delete

salam,akak..
sy dh buat,tp x jd pon..huhu
dkt dashboard ad 20 followers tp ble kt blog,kosong !waaaaaa,knpe?

avatar
PeJuAnG CinTa
AUTHOR
December 9, 2011 at 1:08 AM delete

nasib bek pc gune yg sedia ada je ~

avatar
December 9, 2011 at 1:23 AM delete

ramai giler follower awk...hehe

avatar
Kazen
AUTHOR
December 9, 2011 at 3:28 AM delete

huhuhu sume kecoh kan sebenarnye google akn hapuskan sistem follower n di gntikan dengan Google +1 so cpat2lah wat Google +1 hehe

Entri Terkini | Google +1 Ganti Google Friends Connect

avatar
hanani wirdah
AUTHOR
December 9, 2011 at 3:30 AM delete

blog da naik temnberang.

avatar
December 9, 2011 at 7:33 AM delete

Sy pon jd cenggitu gakzz!!!

avatar
Nur Najihah
AUTHOR
December 9, 2011 at 7:43 AM delete

patot lah, smalam pown followers sye hilang, tpi sye refresh berpuluh-puluh kali bru ade, haisshh

avatar
December 9, 2011 at 8:52 AM delete

semalam followers fida pon hilang sikit...huhuhu sedih jugak memula tapi bila fikir balik mesti maintenance problem ni...sebab dalam dashboard ok je...so xdelah risau sgt2...neway tq dik lyssa atas info ni...^_^

avatar
Nur Zulaikha
AUTHOR
December 9, 2011 at 9:26 AM delete

cik lyssa..blh tlg tgk entry ni tak? sy tak berape arif pasal spam ni..please help me..
http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2011/12/apekah-ini.html

avatar
NurinLavigne
AUTHOR
December 9, 2011 at 9:46 AM delete

thank you! followers saya dah OK ..

avatar
Sha
AUTHOR
December 9, 2011 at 10:08 AM delete

huhuhuhu...menangis suda.....

avatar
Miera
AUTHOR
December 9, 2011 at 10:46 AM delete

Alhamdulillah.. follower sye dh blek.. :)

avatar
December 9, 2011 at 7:19 PM delete

@Miera


a'a kan .. alhamdulillah..mujur da ada balik ^^

avatar
herman
AUTHOR
February 9, 2012 at 11:04 AM delete

wow followers nya kak lyssa banyak sekali!

avatar
-SUPERGIRL-
AUTHOR
February 18, 2012 at 3:39 AM delete

bagi yg guna template pulak cmane? tade pon "design". lahaiii :(

avatar
April 22, 2012 at 8:01 PM delete

jadilah follower kami di sini http://pengawassmkpantai2012.blogspot.com/ :D

avatar

Google+ Followers