Rupa - Rupanya , Ada Jalan Penyelesaiannya !!

Gadis Kidal Berceloteh...
15/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Hikhik# Baru je 45 minit berlalu kot . Dalam ENTRI INI !!! (baca lah!) hehe . Nak bangga sangat  . Hambekkk kau ! hikhikkk :)


Tapi , jangan risau  . Rupa - rupanya ADA jalan penyelesaian nya . Lyssa dapat tahu dari seorang rakan blogger kita nih haaa :) Dari komen entry tadi lah . huhu :)
Nak tahu apa jalan penyelesaiannya ? Tengok ni , dia kata hape !


 


Maknanya , if korang jadi macam ni kan . (PAGE ELEMENT TAK BERFUNGSI!) korang kena RESTART balik PC korang tu ...  Then , lepas dah bukak balik ke dashboard . Cuba pergi dekat Design .. Tengok .. Jadi macam ni takk ? :


 


HEHE . Jadikan ? Kalau jadi , tepuk tangan kuat - kuat untuk diri sendiri . So , boleh lah korang nak tambah edit apa - apa pun lepas . Ni , amalkannya bila terjadi lagi sedemikian !  HAHAHHA :) PEacee ^_^v


p/s : thnx to Mohamad Firdaus :)
 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

51 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
SpidermanHere
AUTHOR
December 15, 2011 at 10:31 AM delete

Lina akan cuba. Thanks for sharing :)

avatar
Nurrul
AUTHOR
December 15, 2011 at 10:31 AM delete

heheh , Nurrul pun kena macam kak Lyssa juga.. thanks kak kongsi cara penyelesaianya :)

avatar
yaya
AUTHOR
December 15, 2011 at 10:32 AM delete

mcam tu jew ? buat cuak je

avatar
BeloG MTT
AUTHOR
December 15, 2011 at 10:32 AM delete

Ha'ah Lyssa semalam MTT punya page element pon jadi gitu lepas dah tutup semua & restart pc then ok baik dah :)

avatar
December 15, 2011 at 10:36 AM delete

Tak jadi pon,,,,da try buat byk kali

avatar
December 15, 2011 at 10:37 AM delete

ehehe..yuyue tekan BACK balik jer..tuh pown dah jadi..kadang-kadang blogspot nieyh saje nak gurau2 :p

avatar
tieqka
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:06 AM delete

yeah ..bwu taw .hehe..thnx 4 d inf0 ^^

avatar
December 15, 2011 at 11:39 AM delete

lyssa,,sis pn da kne gak bnde ny dr smlm(rabu)..pstu wt cmtu gak ler,,emg ok lek..

avatar
December 15, 2011 at 11:40 AM delete

bnde ny emg le wt tkt jek kn...

avatar
munirah
AUTHOR
December 15, 2011 at 12:00 PM delete

thanksssssss ! aritu jadi macam ni terus tak leh nak edit :(

avatar
siti
AUTHOR
December 15, 2011 at 12:00 PM delete

hikhik..sume dh kena kan...nseb baik xde pape jdi..kalo x mau nages wooo hikhik

avatar
fyda_QNK
AUTHOR
December 15, 2011 at 12:04 PM delete

kak lyssa, sy pnya design plak lain..
sy ter-REMOVE html tu..then bukak balek design..alamak..ERROR,. mcm mna tu? x bole dah mw design2. ada cranya kah? please ..:D

avatar
emy zulaiha
AUTHOR
December 15, 2011 at 12:18 PM delete

owh gittuew rupenye! :) br tau.thank kat lisa jugak sbb share :)

avatar
shark
AUTHOR
December 15, 2011 at 12:34 PM delete

br nk kasitau...
dh ada org kasitau:p

avatar
era kecik
AUTHOR
December 15, 2011 at 12:42 PM delete

camtu jek? senangnya >________________<

avatar
Phat
AUTHOR
December 15, 2011 at 12:44 PM delete

restart adalah sesuatu yg bese terjadi dengan bidang IT hehe..

avatar
emo_story
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:19 PM delete

tumpang lalu .. apew maksod "restart pc" ta phmm .. hehex .. sye adw 2 blog .. due-2 kne mcm 2 .. na ngiz rsenye ..!

avatar
December 15, 2011 at 1:22 PM delete

kak lysaa.. mcm mane nak sign up blog lg..lupa. bole guna email sama??

avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:53 PM delete

hehe..senangnya..thanks lyssa

avatar
dyabunga
AUTHOR
December 15, 2011 at 2:13 PM delete

thanks 4 sharing lyssa..:)

avatar
Kuchiki Rukia
AUTHOR
December 15, 2011 at 2:37 PM delete

NASIB BAIK TAK TERKENA LAGI....HEHEHE

avatar
Muhd_Azuan
AUTHOR
December 15, 2011 at 2:41 PM delete

Oh, patut lah. HAHA, mmg bengang tngok blog jadi cmtuh :/

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:03 PM delete

muja pun dah kena,, n memg menjadi la,, haha,, senang je pun,, :D

avatar
Fiife
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:16 PM delete

kak saya dah buat tapi x jadi jadi gak .. same jerk knp lak tu ?

avatar
amanina aman
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:30 PM delete

dh buat tapi tak jadi jugak laa...mcm mana ni??

avatar
khyrillazry
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:35 PM delete

ade satu lagi care lah.... tekan ctrl +shift+delete...

avatar
khyrillazry
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:38 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
MizzLisa
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:50 PM delete

k.lyssa..nape lyssa punye still erro??

avatar
faizal mohd
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:54 PM delete

saya pon kena gak semalam. masa tu pakai browser chrome. then, tutup chrome, bukak blog guna mozilla. Ok jek xde masalah tu.

so, sebelum restart pc, cuba guna browser lain. cadangan jek. :)

avatar
elyashaqira
AUTHOR
December 15, 2011 at 4:30 PM delete

kita tekan posting pastu tekan design balik boleh keluar . hihihi tak payah nak restart pon takpe :)

avatar
December 15, 2011 at 5:14 PM delete

Lyssa..kalau jadi dekat dashboard pulak macam mana ek..bila tekan manage blog,dia keluar error lebih kurang mcm dlm entri Lyssa..dah sebulan jadi mcm ni..siap tukar laptop,sign in sign out tak boleh jugak..huhuhu...:(

avatar
December 15, 2011 at 5:40 PM delete

dtg singgah... harap dapat membantu utk mengundi mashi.. http://hatiberbungaros.blogspot.com/2011/12/contest-papa-i-love-you.html
^_^

avatar
December 15, 2011 at 7:09 PM delete

saya dah restart banyak kali..tapi tak boleh pun..kenapa ek ? =(

avatar
Mieszwiah
AUTHOR
December 15, 2011 at 8:10 PM delete

Okey2.. jap lagi saya akan try !
thanx ya Lyssa .. =D

avatar
nurul amirah
AUTHOR
December 15, 2011 at 8:15 PM delete

sama lah
gabra giller nasib baik jadi sayang kaq lyssa
terima kasih

avatar
Mieszwiah
AUTHOR
December 15, 2011 at 8:39 PM delete

Yupsss, Toche - toche !
menjadi jugak =D

avatar
loV3 Story !!
AUTHOR
December 15, 2011 at 8:41 PM delete

kak :) kite pune jadi lain , tak bole nak paste code la , kenape ehh ? dah tak bole nk edit ><

avatar
loV3 Story !!
AUTHOR
December 15, 2011 at 8:41 PM delete

kak :) kite pune jadi lain , tak bole nak paste code la , kenape ehh ? dah tak bole nk edit ><

avatar
nliyate
AUTHOR
December 15, 2011 at 8:46 PM delete

ala ,, buat susah2 je ttop pc . laen kli , log in->design->then log out tros . klau ta oke jgak , peg gna browser laen then buat mcm 2 jgak . 6t oke la blik .. =)

avatar
mykasandra
AUTHOR
December 15, 2011 at 10:14 PM delete

thx lyssa, bru terKENA ni! naseb bek de review page lyssa sebelum kena ni..FUH! love u dear!

avatar
anis.F
AUTHOR
December 16, 2011 at 12:36 AM delete

ays, pleaseee. tolong. :'[ I punya blog nie dah macam gilaa oh! page element error. Template designer tu pun error. camane nak buad nie? risauuu ouh :(

avatar
December 16, 2011 at 12:55 AM delete

tak payah restart pun boleh. just tuka pada updated blogger interface. click je " try the updated blogger interface " yang kat dashboard sebelah kanan atas. saya dah kena macam tu jugak. :)

avatar
khyrillazry
AUTHOR
December 16, 2011 at 1:43 AM delete

ctrl+shift+delete....pastu delete...

avatar
December 16, 2011 at 4:05 PM delete

DAH selalu buat la kak..btw thnk 4 the sharing

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers