Thanks Papa .. ! Thanks Mama .. ! Wuu ~ Terharu T_T

Gadis Kidal Berceloteh...
17/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


<<<<----------- sambungan dari ENTRY INI !!


 

 (Awak , tolong baca semua sampai habis ye ! Terima kasih awak !) :D


Waaaaa .. Sorry geng sebab buat korang tertunggu - tunggu . kehkeh :D Apahal pulak kan ? Nak tahu  , bacalah ENTRY INI  :) Yer . Seperti entry itu , Lyssa ada janjikan yang Lyssa nak bagi tahu , kenapa pulak Lyssa berterima kasih dekat Papa Lyssa ? Mama Lyssa ?


Actually , Lyssa nak SATU benda ni dah lama dah . Serius ! Kemaruk sangat dahh dengan SATU benda ni . Dah kempunan sejak azali lagi . Sejak Lyssa didodoikan dalam buaian berlapikkan kain batik lagi tau . Sebab Lyssa tahu , Lyssa pun ada jugak kemahiran menggunakan SATU benda tu .

 
#Ishk . Lyssa nak story pun malu , sebab Lyssa baru je dapat SATU benda tu semalam yang bertarikhkan (17/12/2011)  . Padahal , orang lain dah lama berkurun beabad berzaman batu dah . Yang Lyssa ney , nak kena tunggu berjuta waktu , baru nak dapat kan ? Waaaa . sobsobsob~


Akan tetapi  , walaupun Lyssa baru je dapat . Lyssa nak jugak .. Thnx to papa . Thnx to mama . Sebab beli kan Lyssa SATU benda tu . huiks 2! :D


SATU benda yang Lyssa maksudkan itu ialah : 





Canon EOS 600D . Lyssa nak story sikit lah kenapa pulak Canon EOS 600D ? Kalau korang nak tahu kan ? Lyssa dah lama aim Nikon D5100 ! Serius , nak yang itu sangat . hmm :(

Akan tetapi  , apa kan daya .. Hm . Lyssa hanya mampu berserah . Disebabkan Bangkok banjir baru - baru ini . Kebanyakan Camera jenis tu , dah tak de di pasaran . Sedih . Kalau nak pun , kena tunggu lepas Tahun Baru China ! Adakah aku ni seorang yang jenis PENYABAR ?  Nampak sangatlah tak kan . Tergedik - gedik jugak nak benda DSLR tuh . 


Nak buat macam mana . Rezeki dah tak de . Kena pilih jugak lah Canon EOS 600D tu .:)
Tapi , bersyukur jugak . Lyssa pasal benda DSLR ni , kalau nak tahu , memang ZERO ar .
Tak tahu apa - apa pun . Bukan setakat ZERO . Sentuh benda tu pun Lyssa tak pernah tau ? Hanya Allah je lah yang tahu , betapa seronok nya Lyssa semalam bila dapat benda tu .
Memang tak tidur ar semalam Lyssa kerjakan kamera Lyssa tuh . hikhik3 ~


Nak tengok tak , hasil kerja tangan Lyssa yang tak seberapa ni . Lyssa tahu , pengetahuan Lyssa pasal benda semua ni memang ZERO ! Tapi , Lyssa rasa puas dengan gambar - gambar yang Lyssa ambik semalam . Nak tengokkk ? Jom ! :D


Antara Model Utama : Qaseh Kesayangan Lyssa , Rabbit Comel , BlackBerry Kecintaan .



 

 



 







Okey ke ? Lyssa tahu , Lyssa tak se-PRO korang . Ni pun baru nak merangkak . Belajar sendiri - sendiri je . Untuk permulaan , bagi Lyssa , Lyssa puas sekali dengan hasil tangan Lyssa sendiri :)

Haa . Tak lupa juga kepada Kak Lily sebab kasi GIFT Rabbit Comel dengan perfumes tu .
Wangi GILA kot perfumes tu . Husband dia ada jual . Kalau nak , order je dekat Kak Liliy :)


Sekian . Komen - komen lah ye . 
Terima kasih sebab sudi baca entry merapu Lyssa ni :D

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

90 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
diaRY hDUpku
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:42 AM delete

untunglah kak lyssa... dapat CANOO EOS 600D .. ni yang nak suh mak beli jugakk nih.. hehe ^^

avatar
cikzie
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:44 AM delete

lyssa camne nak buat..senarai lam sesuatu menu tab contoh mcm tutorial tu.......

avatar
nurul atira
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:44 AM delete

waaaaa !! best nyer dpt kamera tu !! kite pon dh lama mengidam !! wuuu~

avatar
ZaNa SaFwAn
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:44 AM delete

wah kak lyssa ! bestnye ! saye pon nak jugak DSLR tu .. gamba cantik :( da lame mintak dekat ayah saye . tp xdptdpt :'( xpe , blaja dr kak lyssa . SABAR ;) Akak doakan saye dpt jugak tau . Canon EOS 1100D pon jadilah ;)

avatar
yaya
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:44 AM delete

jeleznyer .. pandai jugak akak snap kan ? cantik

avatar
December 17, 2011 at 10:46 AM delete

Salam, wow, bezt nya dpt kamera canon...HuHuHu T_T. Sedey nya kita...kita nak gak... .. Kak lysa x ambik apa2 kursus or class kaa yg berkaitan ngan kamera DSLR ni, atawpun belajar sendiri2 jaa?? HeHeHe ^__^

avatar
Awin
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:47 AM delete

Untunglah~ *Jealous* ho ho ho.

avatar
December 17, 2011 at 10:48 AM delete

Hee , untunglah kak Lyssa ada DSLR . Hee , DSLR kak Lyssa tu berapa ribu
?

avatar
dieyrafzal
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:49 AM delete

terbaikk la kak lyssa...kite pon ade canon gak...asyk nk snap jerrr..mmg bez...

avatar
eyza ♥
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:51 AM delete

waaa , best nye sys lyssa ..

teringin nak jugak :)

harap dapat lahh

btw , congrate :D

avatar
December 17, 2011 at 10:52 AM delete

waaa bestnye kak lyssa , saya pun dh lme teringin :)

avatar
najlaa lala
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:52 AM delete

wwaahhh ! bestnye kak lisa dpt camera tu . tahniah , kak lisa !

avatar
yana
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:53 AM delete

comel jea rebit uwhh..wrne pink lg..lme2 bole la jd photogrpher trhebadd..caiyyok..:)

avatar
Mowmoy
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:53 AM delete

ee, benci ! jealous la tengok kak lyssa dah ade dlsr tu . hmm . .

avatar
December 17, 2011 at 10:54 AM delete

best wokk ! nk jgakk !! jdi model punn takpa ! kuikuikui..

avatar
myrah (:
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:55 AM delete

Waah best la akak da dapat DSLR . sy pon da lame nak lom dapat2 lagi :(

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:55 AM delete

jeleznye,,, nak jugak,, uwaaaa!!!

avatar
December 17, 2011 at 10:56 AM delete

Best lah kak lyssa ada DSLR! Nak jugak :((

avatar
December 17, 2011 at 10:57 AM delete

lama-2 nanti pandailah dik...cer try lagi yer ..=)

avatar
December 17, 2011 at 11:00 AM delete

wah ! Best nye ! pinjam bley.. hikhik! :D <3

avatar
Lee Reyn Kwon
AUTHOR
December 17, 2011 at 11:01 AM delete

ahah , lepas ni , boleh la buad tuto DSLR pulakk kan :)

avatar
Mysara
AUTHOR
December 17, 2011 at 11:04 AM delete

Wah bestnyer dapat camera tu . (:

kak lisa bleh mintak tolong tak bukak blog sy , sy punya new post ade masalah .

http://norsara96.blogspot.com/2011/12/kenapa-jadi-macam-nie.html

avatar
Adera
AUTHOR
December 17, 2011 at 11:08 AM delete

best nye ! akak dpt canon tu.. sya blum ada lgi.. ada pun, digital biasa je.. nikon.. hihi.. maklum lah, bkn anak org kaya cm akak.. pndai la akak ambik gmbar.. n kucing tu, comel ! (:

avatar
edayu nurdin
AUTHOR
December 17, 2011 at 11:08 AM delete

mcm sye pnye.bergmbr lah k,lyssa kite nnty.hoho.

avatar
Miss Nadya
AUTHOR
December 17, 2011 at 11:09 AM delete

alhamdulillah rezeki my dear..:)

nanti snap gambar bnyak2..:)

kucing tu comel..:)

avatar
December 17, 2011 at 11:10 AM delete

tahniah kak lyssa.. eii comelnya kucing kak lyssa..

avatar
December 17, 2011 at 11:11 AM delete

fuhh ! best lhaa koddd . act , bpew ribu tuhh kaq ?? sedyhh . nx jgkk . pnh try gunee D5100 . swear best gileee . tp ayh xnx bly kann .

avatar
December 17, 2011 at 11:16 AM delete

wah bestnyaa!! tahniah kak Lyssa :D

avatar
Maryati
AUTHOR
December 17, 2011 at 11:18 AM delete

tumpang happy untuk lyssa!!

avatar
miss ida
AUTHOR
December 17, 2011 at 11:24 AM delete

sis lyssa kita lau dpt 9A dlm SPM baru dpt bnda ni...tp lmbt lg la...
jeles la dgn sis..
apa2 p0n tahniah sis...
makin cantik la gamb0 sis nnt...heihei

avatar
nurulfarhana
AUTHOR
December 17, 2011 at 11:27 AM delete

Ha !! kan da cakap kat akak :)
Best nyeeeee :D
untunglaaa <3

avatar
Yaya
AUTHOR
December 17, 2011 at 11:37 AM delete

wahh , taniahh !
penyabar jugakk kak lysa nii ....
huhu !

avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 17, 2011 at 11:58 AM delete

comelnya patung tu..untung lyssa..jaga baik2 barang tu..hihihi..

avatar
December 17, 2011 at 12:04 PM delete

best nye jadi kak lyssa . myrah ada jugak idam2kan benda ni . tapi , ayah myrah cakap tggu dapat straight a's dlm pmr dulu . uwaa ~ tu pun kalau dapat . doakan untuk myrah ye ? ;D

avatar
December 17, 2011 at 12:06 PM delete

Best La Kak Lyssa . Hihi . Tahniahh ~

avatar
December 17, 2011 at 12:07 PM delete

wah best ek lyssa..pasnie lehla tgkp gambar bebanyak..huhu..teringin jugak satu...ada masa jln cini ek

http://sifa862000.blogspot.com/2011/12/dugaan.html

avatar
puteri rimba
AUTHOR
December 17, 2011 at 12:18 PM delete

okeyyyy...sangat jeles...nak jugak kamera tu...huuuu...

avatar
athirah
AUTHOR
December 17, 2011 at 12:47 PM delete

wah , BEST ooo !
pasni mesti byk gambar2 BEST kat blog ni :) BEST nye !

avatar
bella
AUTHOR
December 17, 2011 at 12:57 PM delete

kak lyssa ..akak di tag heheh

avatar
Zughaaa
AUTHOR
December 17, 2011 at 1:03 PM delete

Wahh bestnya Kak Lyssa :D Tahniah. Zura pun baru dapat DSLR model Canon 1100D minggu lepas ;D Weee kite sama lah :)

avatar
Liyana Aqilah
AUTHOR
December 17, 2011 at 1:07 PM delete

hehe..pandai jugk kak lysa ambik gmbr..saya ambik gmbr pon masih menggunakan didikan dri kakak saya..hehe :D

avatar
farhand
AUTHOR
December 17, 2011 at 1:14 PM delete

Cantik laa kak .
BB tu same laa . Hehe

avatar
Nur Sobihah
AUTHOR
December 17, 2011 at 2:19 PM delete

Best lah Kak Lyssa . Rezeki tuu ^_^ . Congrats Kak !!

avatar
Nureen Kaifli
AUTHOR
December 17, 2011 at 2:34 PM delete

Wahh! Syoknyee Kak Lyssa~ TAHNIAH! ◕‿◕

avatar
Kuchiki Rukia
AUTHOR
December 17, 2011 at 2:48 PM delete

Besh ye....akak pun x dpt nk bli lg...hukhuk....

avatar
adeyla
AUTHOR
December 17, 2011 at 2:51 PM delete

best gilaaa dapat DSLR siotttt :OO

avatar
emmy naz
AUTHOR
December 17, 2011 at 2:52 PM delete

wah untunglah kak lyssa dpt canon...hahahaahaa

avatar
Eisya Ayesha
AUTHOR
December 17, 2011 at 3:07 PM delete

Wahhh !! sy0knye kak Lyssa dpt camera tuh .. sye cme dpt ng0k jer .. hmmm sedihhh ..

avatar
December 17, 2011 at 3:14 PM delete

lucky you! parents belikn camera canon.. model mahal pulok tu! hurmmmmm...

avatar
Nabella Ieyla
AUTHOR
December 17, 2011 at 3:17 PM delete

Untung nye kak lyssa ! TaHnIaH :)

avatar
Nurul Najeeha
AUTHOR
December 17, 2011 at 3:27 PM delete

untung nye kak lyssa secret dapat canon ! hehehe , jeleznyee !

avatar
~Nana BamBam~
AUTHOR
December 17, 2011 at 3:34 PM delete

tahniah! nana punya canon EOS550D , rase2nyer lyssa punye lagi pro dr nana..sebab video die lagi cantik :)

btw, enjoy your DSLR..haha
snap gamba banyak2 aaaa.. :)

avatar
December 17, 2011 at 3:39 PM delete

Hamboii, bestnyaa! Cntik la photoshoot yg sys buat <3

avatar
shera
AUTHOR
December 17, 2011 at 3:39 PM delete

untunglah kak lyssa .. akak org kaya , apa yg akak nk , dpt .. saya pon teringin nk kan kamera tu ... :)
untunglah ! lepas nie kak lyssa boleh snap-snap . hihi ^_^

avatar
miss sue
AUTHOR
December 17, 2011 at 3:39 PM delete

wah banyaknye blacberi..kak lyssa buat la segmen lagi bosan la...huhu...kalau boleh bagi hadiah blackberi tu satu..hahahx..

avatar
Atie
AUTHOR
December 17, 2011 at 3:51 PM delete

wahhh...bestny.
jeles tengok lysa..HAHA

avatar
Nur Nabila
AUTHOR
December 17, 2011 at 3:58 PM delete

untung larh akk lyssa ^_^

avatar
SyaDi
AUTHOR
December 17, 2011 at 4:07 PM delete

Hye Lyssa . Syadi pon ade pic teddy comel jugak :D Singgah2 laa yerr http://ahmadrasyadi.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

avatar
EJA
AUTHOR
December 17, 2011 at 4:58 PM delete

tahniah yer..jgn lupa follow blog saya yer..

pernah bercinta jarak jauh x??

http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/12/saat-aku-jatuh-cinta-dan-dialah-cinta.html

avatar
Ah Long
AUTHOR
December 17, 2011 at 5:03 PM delete

YEahh ! Untongggg leee ~ le pinjam :(
along nak x dapat2 :(
pleaseeee. hahaha. Nice Shoot ~

avatar
December 17, 2011 at 5:32 PM delete

tahniah lyssa .. best nye dpt Canon EOS 600D ... :)

avatar
Sara Ali
AUTHOR
December 17, 2011 at 7:04 PM delete

laaa nak malu nape plk,,
ok what,,
dah de,,
dari xde mcm sy nie...
hehehehe

avatar
mykasandra
AUTHOR
December 17, 2011 at 7:42 PM delete

byk nye fon...bg 1..hehe

avatar
kid khairiyah
AUTHOR
December 17, 2011 at 8:08 PM delete

wah. untunglah kak lyssa kan? dapat benda alah tu. khairiyah nie sampai skrg masih tak dapat lg. tsk tskk

avatar
misshannajr
AUTHOR
December 17, 2011 at 8:16 PM delete

bestnyer lyssa dapat DSLR free..sgt jeles ni hahaha..akak mcm nak apa dah kumpul duit brpa bulan nak beli NIKON D60 jer..tp puas hati..

avatar
Fara's (:
AUTHOR
December 17, 2011 at 8:56 PM delete

Kak lyssa , cuba usha blog ny . Blog dia ada tutorial photographer lah (: http://wanhazel.blogspot.com/p/tutorial.html

avatar
nurul adlina
AUTHOR
December 17, 2011 at 9:19 PM delete

best nye k.lyssa..
bb k.lyssa ada banyak ke?? napa dalam blog tu ada 3?? wow!! untungnya...

avatar
Ezze ZieZie
AUTHOR
December 17, 2011 at 9:44 PM delete

Waa , best nyaa , Kak Lyssa ! N, cutenyaa Cat2 tu ! Geramm ! (I'm a catlover)

avatar
ElinAilyn ▲
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:06 PM delete

Untung lha kak lysaa dapat Canon EOS 600D.Saya pun dah lama nak camera tuh tapi parents cakap kalau result PMR gempak baru dapat.huhuhu apa apa pun akak amik gambar style jugak. (Y) ;)

avatar
Ash Kyouhei
AUTHOR
December 18, 2011 at 12:38 AM delete

fulamak ! best giler :)
tahniah kak lyssa , lepas ni bolehlah kita share ye . hikhikhik .

avatar
nurul nadirah
AUTHOR
December 18, 2011 at 12:41 AM delete

untung lahh kak Lyssa dapat camera DSLR ... saya pongg kene tunggu duit penuh siked baru dapat bende alah tuh=D . btw . congrat k.Lyssa

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
December 18, 2011 at 1:13 AM delete

wahhh..nanti boleh la kita g tembak2 pic..
apit duk mark lens nie..tapi duit xdak :-(
mintak papa lyssa belikan boleh? lalala

avatar
December 18, 2011 at 1:37 AM delete

hi..lyssa terima kasih mention kak lily.. comel model lyssa..
and thanks sudi follow kak lily :)
tahniah dear :)

avatar
December 18, 2011 at 1:38 AM delete

hi..lyssa terima kasih mention kak lily.. comel model lyssa..
and thanks sudi follow kak lily :)
tahniah dear :)

avatar
Niel
AUTHOR
December 18, 2011 at 1:40 AM delete

wahhhh,
bestnye.untung lahhhh~

avatar
WaRNa PeLaNGi
AUTHOR
June 20, 2012 at 1:56 PM delete

untung ler... tuk camre plg sy nk jgkk :)
mmpu gune Dslr D3100 jew

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 7, 2013 at 3:32 PM delete

Tahniah akak Lyssa. Tahniah !!!!

avatar

Google+ Followers