Tips : Perkara Yang Perlu Diberi Perhatian Dalam Menggunakan Churp - Churp !!

Gadis Kidal Berceloteh...
12/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

(Diharapkan korang baca dengan teliti ya?)



 Okeyy , bagi newbie yang belum tahu apa itu churp - churp boleh KLIK SINI CEPAT !!
Bagi yang belum daftar pula , korang boleh daftar megikut TUTORIAL INI . Lyssa ada tunjukkan cara nya .


Okey . Sekarang pula ? Apa yang Lyssa nak ketengahkan kali ini , mengenai perkara yang perlu korang BERIKAN SEPENUH PERHATIAN dalam menggunakan Churp - Churp . Korang jangan ingat Churp - churp ni mudah untuk kita dapat earning yang banyak .. Memang susah . Kalau korang ni jenis yang aktif untuk mengiklan dan seorang yang tidak mudah berputus asa , insyaAllah Lyssa jamih ! Dari hari ke hari earning korang akan meningkat . 


Macam Lyssa . Lyssa tak pernah berputus asa dan rajin mengiklan kan kempen Lyssa . So , korang pun kenalah buat macam tu untuk mendapatkan hasil yang lumayan . Tapi , perlu diingat . Churp - churp ni juga ada "PANTANG LARANGNYA" . Bukan setakat orang baru lepas beranak saja yang ada pantang larang tau ? hehe . Churp - churp pun ada ! :


Tersangat lah penting dan Lyssa harap korang baca satu persatu APA YANG BOLEH dah APA YANG TIDAK BOLEH dalam menggunakan Social Sharing Churp - Churp ini . Walaupun Social Sharing Churp - Churp ni sudah lama dan semakin diguna pakai oleh orang ramai , tetapi masih lagi ada yang TIDAK PAHAM BAHASA (bagi ayat kasar) / Tidak tahu menggukannya dengan betul dan beretika ! Korang tolong baca dan pahamkan ye ?


APA YANG BOLEH KITA LAKUKAN UNTUK SHARE KEMPEN/IKLAN


1. Kita boleh Share kempen kita melalui WALL FACEBOOK KITA SENDIRI !

Oke , Lyssa bagi contoh lah dekat bawah ni . Korang tengok cara Lyssa share dekat wall Facebook Lyssa . Mana tahu , ianya boleh dijadikan contoh pada korang kelak :

 

2. Kita juga boleh Share dekat FANPAGE FACEBOOK KITA SENDIRI !

Contoh seperti di atas . Tengok ni , Lyssa share macam mana :



3. Share Kempen di TIMELINE TWITTER kita sendiri !

Korang ada Twitter tak ? Lyssa pasti ramai jugak yang dah ada sekarang kan ? Kalau dah ada tuh , bertuah lah , sebab korang boleh jugakk share dekat TWITTER korang sendiri . Like :

 


4. Korang juga boleh SHARE kempen korang di laman social yang lain . 

Contoh Social Network yang lain , Blog , Friendster , Myspace , Forum , Youtube . Dan Macam - Macam lagi lahhh :D Okeyy , untuk blog , korang boleh tempek jenis iklan yang korang suka . Korang ikot je TUTORIAL INI . Lyssa ada ajarkan !


Okeyy .... Sekarang pulakk ??


APA YANG TIDAK BOLEH KITA LAKUKAN UNTUK SHARE KEMPEN/IKLAN


1. Jangan sama sekali korang SPAM !!!!

Haaaaa . Benda ni lah yang selalu Lyssa nasihatkan dekat orang . Jangan SPAM !! Jangan SPAM !! Jangan SPAM !! Tak paham ke ? Ishk# Korang tahu ke , hape benda SPAM ni ?? Memang teruk padahnya , kalau korang suka sangat SPAM link yang korang nak orang lain Klik tuhh . Memangg teruk ! Okeyy , Lyssa bagi contoh lah , apa benda SPAM ni :



Ok . Jangan sesekali , korang buat macam ni  . Maksud Lyssa . Korang TIDAK BOLEH share link kempen korang tu , di FACEBOOK ORANG LAIN , di GROUP DI FACEBOOK , di FANPAGE ORANG LAIN , di TWITTER ORANG LAIN , di FORUM dan sebagainya ... 


Tolong lah jadi Chuppers yang bertanggungjawab . Okey ? Nak tahu tak , apa akibatnya kalau korang SPAM LINK korang tuu ? Kalau korang nak tahu , bila korang buat macam itu , earning korang TIDAK akan dikreditkan masuk untuk jumlah Churp - Churp korang tu taww ? 


Paling memeritkan lagi , jika pihak churp - churp ada menerima sebarang laporan mengenai SPAM LINK , mereka akan menghantar emel amaran dekat korang . Jika korang masih berdegil dan masih buat SPAM , Churp - Churp korang akan digantung . Makna kata , korang dah tak boleh guna Churp - Churp korang dahh . Paham tak ?


* Itu sahaja lah yang Lyssa nak share sedikit dekat korang . Nantikan Tips Churp - Churp yang lebih menarik  di lain entry.

Sekian :)




KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

51 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Ah Long
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:03 PM delete

Wowwwww, Nice le. :)
nice tips dik sengal haha.

avatar
December 13, 2011 at 9:03 PM delete

byk jer tgk dkt group diorg share..uhukk

avatar
December 13, 2011 at 9:04 PM delete

Nasib baik kak lyssa beritahu. Thanks :)

avatar
December 13, 2011 at 9:04 PM delete

terbaek la sodari... makaseh banyak2 info

avatar
Nabila Medan
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:05 PM delete

Terima Kasih kak Lyssa!
nabila baru tahu.thank you!

avatar
December 13, 2011 at 9:05 PM delete

xphm laa :( ape beza spam 2?

avatar
Lyeanna Wana
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:06 PM delete

whoa...nsib baik ta penah buat..:/

avatar
faizal mohd
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:07 PM delete

inshaALLAH tak akan SPAM. Redha dengan rezeki yg bakal diterima. :)

avatar
December 13, 2011 at 9:08 PM delete

alamakk !!! dh bnyk dh buat camtu kat group !! ayoyo ,, camne nii ?? seram nih ...

avatar
dayanaAZMAN
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:13 PM delete

omg. dont know. thx kak lyssa, huh~ ^^''

avatar
December 13, 2011 at 9:16 PM delete

alhamdulillah nasib baik kak lyssa bgtahu , una pun pernah buat dua kali , share dekat group , tak tahu pulak tak boleh buat mcm tuh . nasib baca entry kak lyssa nie , thanks sebab share akak :) lepas nie boleh lah dapat kan earning dgn cara yg baik :)

avatar
Zetty
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:17 PM delete

thx kak lyssa.. tp cmner eyk kite nk thu earning kite mningkat?? nk tngk kt mne??

avatar
Hanis Zakirah
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:31 PM delete

wah,very nice tips :),btw,macam mana akak buat butang tekan sini untuk comment tu?

avatar
December 13, 2011 at 9:32 PM delete

huhu bagus punye entry..hehe lps ni blnje miza choki2 pulak ye..

avatar
Mowmoy
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:47 PM delete

kak lyssa, apa beza ''per deal'' dengan ''per unique click'' ? reply di facebook saya k . http://facebook.com/mowmoy

avatar
December 13, 2011 at 9:51 PM delete

cne nk cek earning churp churp ek?hehe..msh bru jgk ni..=)

avatar
December 13, 2011 at 9:57 PM delete

thanx kak lyssa....baru tau nie an baru daftar churp2 nie..

avatar
Cik Tasha
AUTHOR
December 13, 2011 at 10:03 PM delete

Lyssa, kan kita blh share iklan tu dkt wall sendiri. tp lyssa kata tak blh spam. oke. full stop. tp, lagi satu, kan masa nk share tu ada satu button dya tulis 'fb send'. bila kita klik, dya ckp kita akan send iklan tu dlm inbox fb kwn fb kita, tu x dikira spam kan?

avatar
missleana
AUTHOR
December 13, 2011 at 10:33 PM delete

thanks lyssa... baru buat akaun churp2... hope dapat naikkan earning churp2 sama macam lyssa...jom la tolong sama2 naikkan earning..

avatar
Fadhil Dyla
AUTHOR
December 14, 2011 at 3:41 AM delete

kak lyssa churp2 nie untuk ap sebenarnya n ap yg kita boley buat dgn churp2 nie....still blur la...

avatar
December 14, 2011 at 7:12 AM delete

@missleana

Satu lagi Lyssa kena tambah.Jangan sesekali tinggalkan link churp churp masa blogwalking.Bila kita klik nak berkenalan, yang keluar churp-churp.Rasa nak ketuk2 kepala orang yang buat tu ke dinding.

avatar
Kuchiki Rukia
AUTHOR
December 14, 2011 at 9:46 AM delete

begitu ka adik?tq ye.......

avatar
sYiRa LoKMaN
AUTHOR
December 14, 2011 at 10:00 AM delete

akak...na tnye..cm ne na hilangkan/delete floating button uh???... kte wt ta jd...na cri kod die balik ta jmpe pun...
blas at blog kte boley ta???

avatar
nadyah
AUTHOR
December 14, 2011 at 10:26 AM delete

erm, ,nice tips. .^^ tq yerr

avatar
Nurul Aina
AUTHOR
December 14, 2011 at 12:44 PM delete

tima kasih kak, tolong peringatkan... :)

avatar
Azim
AUTHOR
December 14, 2011 at 5:00 PM delete

knape duit x masuk
even kwn da klik da???

avatar
nasha sanza
AUTHOR
December 14, 2011 at 5:24 PM delete

lyssa nie murah hati betul kongsi-kongsi resepi nie..anyway akak ada buat entry pasal lyssa mengenai segmen abang ben disini:http://nashasanzagorgon.blogspot.com/2011/12/5-blog-wanita-pilihan-ku-2011-by-ben.html.
thank you..

avatar
Mizz ErMa
AUTHOR
December 14, 2011 at 5:29 PM delete

wah, detail bgt..selama nih xtau pon sal churp2 nih..hehe

avatar
farah izzati
AUTHOR
December 14, 2011 at 7:22 PM delete

kak lisa , thank ! hehe :)

avatar
Mrs. Khan
AUTHOR
December 14, 2011 at 7:38 PM delete

awk pkai template apew utk blog ni?

avatar
sufisyahira
AUTHOR
December 14, 2011 at 8:45 PM delete

err,blurr..nape susa sgt sufi nak fhm churp2 ni..

avatar
December 14, 2011 at 11:07 PM delete

Bgusnya awak.. tp mmg betul ape yg ditulis kt atas ni.. sy setuju 300%.. alamak mcm cukai kereta la plak.. Churp-Churp ni mmg terbaikk sbb dorank bayar besar punya.. hehe. sy baru je terima cek ke-3 bulan ni.. alhamdulillah.. masyuk la jugak walaupun xbanyak.. tp yg penting duit tu.. sape nk bagi kan?? so.. join la churp churp ni.. xrugi sesen pun.. klau nk income banyak kena la kerja lebih skit kan.. so slamat bekerja sume..bye.

avatar
Hamizah
AUTHOR
December 15, 2011 at 12:38 AM delete

Thanks share this thing...

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:57 AM delete

yups2..thanks bagi ingat lagi sekali.nasib baik tak pernah wat.

avatar
shera
AUTHOR
December 15, 2011 at 2:16 PM delete

tq kak lyssa coz bgi tau .. sebelom nie mmg sye x tau .. OK sye xkan wat lagi ..

avatar
mieymiey_99
AUTHOR
December 17, 2011 at 1:54 PM delete

Kak lyssa.. Kna tkn apa bru bole dpt?? Sorry masih baru..

avatar
Zaty Myunggie
AUTHOR
December 19, 2011 at 3:17 PM delete

Kak lyssa.Kenape kalau orang tekan kite punye churpchurpkan.Tapi tak naik-naik pun tetap same.risau takut kene spam.

avatar
anys
AUTHOR
March 7, 2012 at 7:43 PM delete

nasib baik saya baca sebab saya dah tershared dekat group..huhu..kena delete lah lepas nie :D

avatar
March 12, 2012 at 11:46 AM delete

Bile lahh kak lyssa nk klik aeman punye churpchurp eyh ?? *mimpi je aeman nie

avatar
NEL
AUTHOR
March 28, 2012 at 5:27 PM delete

Lyssa saya ni salah sorang admin page facebook.. Kalau saya nak promote kat page tu boleh tak ?? itu dikira spam ker ? Tolong terangkan

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
May 8, 2012 at 11:09 AM delete

nak buat churp2 tapi takowt.. sebab baru umor 12 tahun.. :(

avatar
August 13, 2012 at 2:58 PM delete

thanks for reminder!!
ninagadisslumber.blogspot.com

avatar
El Arifah
AUTHOR
November 21, 2013 at 2:00 PM delete

tengz kak lisa . meyh singgah singgah hafizel.blogspot.com

avatar
January 5, 2014 at 12:18 PM delete

wahh..best sangat lah tips ni..i like it..

avatar

Google+ Followers