Churp - Churp Boleh Buat Duit Poket ??

Gadis Kidal Berceloteh...
06/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


  Apa itu Churp - Churp ?

Ramai yang dah tahu . But , ada jugak segelintir yang tak tahu dan tertanya - tanya + keliru Churp-churp ni benda apa ? Sama ke dengan Nuffnang ? Okeyy , Lyssa jelaskan sekarang ye . Churp - churp sama jugak lah dengan iklan Nuffnang . Lebih kurang lah .. Nuffnang dengan Churp - Churp ni merupakan iklan secara online melalui blog , facebook , twitter dan beberapa laman sosial yang lain . Cuma , yang membezakannya , churp-churp ni , kita boleh pilih campaign mana yang kita nak iklan kan.



Lyssa lebih gemar iklan kan Churp - Churp dari guna perkhidmatan Nuffnang . Sebab Nuffnang ni , susah sikit nak dapat hasilnya . Kalau Churp - Churp , orang klik sekali campaign yang kita share  , dapat lah jugak hasilnya . Tapi , kalau nak cepat je naik earning kita kan , kita kena rajin promote dekat orang yang belum daftar lagi .. dan menggunakan link kita untuk bagi mereka daftar ! :) Cepat lah naik . Nak tengok tak bukti Lyssa punya earning meningkat setinggi - tinggi gunung ? HAHA . 
Ni dia :
 

 


Syukur alhamdulillah ~ Sebab makin hari , makin naik . Dan boleh jugak dibuat duit poket . Lyssa bukannya ada niat lagi pun nak beli banglo 4 tingkat . Tapi , sekadar duit poket . Okey lah tuh kan ? Lyssa tahu , earning ni tak sebanyak korang . Tapi , kalau korang rasa benda ni memang  berguna , boleh lah korang daftar ikot cara ini : KLIK SINI CEPAT2!


Ok . Untuk pengetahuan korang , Churp-Churp ni kalau nak daftar , memang lah tak mengeluarkan satu duit pun . Korang just kena isi korang punya profile dan segalanya lah di churp-churp tu kan :) Bila dah cukup masa nye , korang bolehlah cash out . Kalau tak salah Lyssa , RM50 pun dah boleh cash out kot ? Tak pun RM100 . Lupa sudah . hekhek . Maklumlah , makan semut banyak sangat . hihi . Tapi , apa - apa pun , korang jangan risau , lepas sebulan korang cashout , nanti cheque dari churp - churp akan diorang hantar ke rumah korang tu . hikhik~


  Macam mana nak iklankan kempen dari Churp-Churp ?

Masih tak tahu ke ? Okeyy , disebabkan Churp-Churp sekrang ni dah guna new interface .. Serba hitam gitu , Lyssa ajarkan serba sedikit macam mana nak iklan kan kempen ?
Kempen yang kita berminat untuk iklan kan boleh digunakan dengan berbagai - bagai cara !
Kita hanya perlu share kempen mengikut kretiviti kita tersendiri lah kan . Melalui entry pun  , korang boleh iklankan . Cuba KLIK SINI !! 


Haa .. Macam tuh lah . Salah satu cara yang korang boleh gunakan untuk iklankan kempen korang . Setiap entry korang kena kreatif dan suruh lah diorang KLIK KLIK . hahahaha . Senang kan ? Kalau sorang RM0.20 lah contohnya . Kalau 100 orang ? Tak ke banyak tuu ~ 
Itu cara nak share melalui entry . Kalau share melalui facebook ? Twitter lak , macam mana ? Alahai , SUMPAH , Senang ~

1. Cuba korang Log in Churp - Churp korang sekarang , bagi yang sudah daftar ...

2. Dah kan ? Now , korang tekan Rewards !

3. Ini contoh ye :


4. Tekan Keep Sharing !

5. Scroll ke bawah  , dan cari benda ni :



6. Korang boleh tekan terus ikon comel - comel tu untuk share kempen tersebut !

7. Kalau korang rajin , tekan "CLICK TO COPY" , paste lah dekat wall facebook korang tu :)

8. Mudahkan cara nya ? Kalau nak letak dekat entry korang , ikot TUTORIAL INI :)


InsyaAllah , kalau korang ikot kesemua tips Lyssa , cara Lyssa , dan semua yang Lyssa ajarkan , korang akan dapat lah serba sedikit hasilnya . Dan , last- last korang boleh jugak jadikan Churp-Churp ni sebahagian daripada duit poket korang tu ?


So , macam mana ? Tengah - terpikir - pikir lagi nak Daftar ke tak ?? Ishk ! Tak payah lah fikir - fikir lagi . DAFTAR JE DEKAT SINI !


Terima Kasih lah dekat korang sebab menghabiskan masa celotehan Lyssa yang sedikit sebanyak membantu korang untuk mendapatkan duit poket tu . Sape tak nak $$ kan ? Hikhik ~ So , apa lagi ? Aktifkan share kempen korang tuh ye ? Selamat Mencuba ! :)

  
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

85 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Najwa Rahman
AUTHOR
December 6, 2011 at 8:26 PM delete

wah. best gak kan churp2 ni. tapi,najwa cam tkt2 je nak join churp2 ni. huhu~

avatar
December 6, 2011 at 8:26 PM delete

lps ni bole blnje miza choki-choki..huhu duet dh bnyk tu..

avatar
Misz Azney
AUTHOR
December 6, 2011 at 8:29 PM delete

hai kembar sy. . makin kaya skrg yer?share lha sikit

avatar
FiHa
AUTHOR
December 6, 2011 at 8:30 PM delete

lyssa...
twitter punyer tak connect,da gtaw pon tak okey jgk...
waaaa, cemane cemane ?

avatar
Eira Adiera
AUTHOR
December 6, 2011 at 8:33 PM delete

wow..excitednya bca..tapi xrety nak buat:(

avatar
December 6, 2011 at 8:33 PM delete

nak daftar churp2 ni kena letak no acount bank kan ?

avatar
Cik Kamoo
AUTHOR
December 6, 2011 at 8:35 PM delete

rajinnye dia ... he he he. kena contohi nie, kot dapat duit sampingan

avatar
Misz_Choki
AUTHOR
December 6, 2011 at 8:36 PM delete

oke kk !

dah ikot !!
tengss ~

avatar
LaDy NeA
AUTHOR
December 6, 2011 at 8:38 PM delete

hey..nak tnya cket ne psl iklan churp churp kat fb. sy dah promote kat byk org n org tue pon dah click link tue tapi tak jadi apa apa pon kat earning sy. stil sama jak. hukhukhuk. kalo org tue dah click. aper dia kna wat yer??? dia kna share jgk iklan tue ???

avatar
shera
AUTHOR
December 6, 2011 at 8:40 PM delete

entry yg bagus...sye akan daftar sekarang :)

avatar
Zylee Rahman
AUTHOR
December 6, 2011 at 8:43 PM delete

Wowww banyaknya! Btw thanks kak Lyssa :)

avatar
Nurul Atikah
AUTHOR
December 6, 2011 at 8:45 PM delete

Kak lisa , nak tnye , nanti dye bagi duit kat kite ek ? :)

avatar
December 6, 2011 at 9:21 PM delete

hmm..bgus tips ni..nk try la..

kak lyssa,nk tanye boleh?kak lyssa pndai tak nk buat butang tweet tuk stiap post..kirenye post tu blh retweet la kan..kak lyssa tlong ek.cik dh cube tngok tuto tu kt bnyk blog tp x faham la..-_-

avatar
December 6, 2011 at 9:21 PM delete

kalau tekan 'shared this' tu kena bayar ke?

avatar
PeJuAnG CinTa
AUTHOR
December 6, 2011 at 9:30 PM delete

kak lyssa , x join says.my ke ? says.my ni pon lagi cepat earning die .. lagi satu.. yg bestnye die x gune cek.. tapi tros transfer dalam acc bank.. lagi senang .. dah cash out.. tros boleh gune =)

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
December 6, 2011 at 9:58 PM delete

bagus..good job..banyak tue..apit x capai g banyak tue..
sukaaaanyaa...nak cashout gtaw apit taw..
cashout sama2..

avatar
Mowmoy
AUTHOR
December 6, 2011 at 10:11 PM delete

kak lyssa, kalau nak daftar churp2 tu, berbayar ke????

avatar
dayanaAZMAN
AUTHOR
December 6, 2011 at 10:14 PM delete

nak tanya xD lepas kita dah buat churp-2 ny, kene buat ape lagi ? ^^"

avatar
Nor Quraishia
AUTHOR
December 6, 2011 at 10:17 PM delete

kak lysa. kne gne acc bank kew. ?

avatar
Anis Sabrina
AUTHOR
December 6, 2011 at 10:19 PM delete

Assalamualaikum,
Best la tutorial kak lyssa ni. Kak lyssa , macam mana kak lyssa boleh buat kek cawan comel tu? Kongsi la sikit. Please~ :3 Dah lama saya cari nak buat benda tu.

avatar
cik pinaz
AUTHOR
December 6, 2011 at 10:37 PM delete

gila bak ang punya banyak $$ .. hehe

avatar
'Aisya Salim
AUTHOR
December 6, 2011 at 10:52 PM delete

Waalaikumussalam. Sya tak pandai nk promote mcm kak Lyssa, kitkit.

avatar
Aieyn Bf
AUTHOR
December 6, 2011 at 11:08 PM delete

Sis Lyssa mcmana nk tuka gmbr kita ehh ? klau kita share dkt org kn lpstuh msti nmpk gmba kita. nk tuka acanoo ehh ? tk pndai ahh. ^_^V

avatar
December 7, 2011 at 12:00 AM delete

nape rmai da klik. tp x msok pon dlm earning ?

avatar
KhairuL Najmi
AUTHOR
December 7, 2011 at 12:14 AM delete

salam dik lyssa. xnaik2 pun churp2 2..hee.dok tggu lame p msih rm 0.00..ade syrat lain ke??

avatar
December 7, 2011 at 1:09 AM delete

sys lyssa , kalo bwah underage buleh join tak ? sorry , kami blur psal churp2 nii :(

avatar
KeeChup Manez
AUTHOR
December 7, 2011 at 4:03 AM delete

agak2 , berapa lama bru menjadi churp - churp nie ?

avatar
jelah
AUTHOR
December 7, 2011 at 10:21 AM delete

saya dah daftar...pastu nak wt ape?blur....

avatar
Fatina Rzm
AUTHOR
December 7, 2011 at 11:55 AM delete

Nak tanya, klu nak cash out nanti mcm mane? melalui ape? akaun kita? plsssss replyyy this

avatar
farah@engoys
AUTHOR
December 7, 2011 at 2:06 PM delete

hehehe suke pula sya nak mengklik.... klik punya klik... dah dapat belajar trick baru hehehe... ntah entry yg ni mcm best pulak boleh pula tergelak sorang2 main klik..klik....Keep it up nysaa.. hehehe

avatar
December 7, 2011 at 2:25 PM delete

cntix lha bel0g akk lyssa... akk, b0le x adx tinggal kn password adx kt cni, nnti akk tlong edit ksik cntix b0le?

avatar
Nurul Aina
AUTHOR
December 7, 2011 at 4:33 PM delete

Hmm... Kak Lyssa.. nk tnya skit... nuffnang atau churp-churp tu berbaloi ka....? memang dapat hasil ek? tak de tipu-tipu ke?

*maaf la... saya ni cuma takot nak buat churp-churp / nuffnang... hehehe...

avatar
December 7, 2011 at 6:55 PM delete

kak, kalau kita dah daftar kat churp-churp, macam mana kalau kita nak delete account kita kat churp-churp tu ?

avatar
natasyapink
AUTHOR
December 8, 2011 at 1:18 AM delete

akak.. x paham lha..
lepas org tu da click kat link yg kite bg tu, lepas tu org tu kene buat ape lg?

avatar
nurul amirah
AUTHOR
December 9, 2011 at 11:05 AM delete

x faham lah akak
dah join dah campaign
nak tulis apa kat message

avatar
mimie
AUTHOR
December 9, 2011 at 2:39 PM delete

akak, yang full name (payee name) tu name penuh kite erk ?

avatar
fariwan
AUTHOR
December 9, 2011 at 10:41 PM delete

salam, lyssa.. sy xfhm laa psal churp2 ni.. cm ne nk bg earning tu meningkat..xfham laa..kala da post kat fesbuk pastu fren kite kene wat cm ane..tol2 xfham cm ane nk bg earning tu meningkat..

avatar
Adibah Bashir
AUTHOR
December 13, 2011 at 12:21 PM delete

nak try lah , ny the way's thank tau !

avatar
Hakim~
AUTHOR
December 13, 2011 at 2:49 PM delete

Akak, saya dah suruh kawan saya klik, duit tak bertambah pun. hurmmm

avatar
Mrs Adiena
AUTHOR
December 13, 2011 at 2:55 PM delete

ha'ah..jdi pon lyssa..thnx lyssa sudi share...=)

avatar
Nur Sobihah
AUTHOR
December 13, 2011 at 4:21 PM delete

Wow best nye Kak Lyssa!

avatar
December 13, 2011 at 9:04 PM delete

akak lisa macam mane nak buwat comment kat bawah tu yang akak lisa tulis awak,tekan sini untuk comment! macam mane nak buwat

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
December 14, 2011 at 2:37 PM delete

bookmark ! nak buat churp-churp jugak T_T thanks kak lyssa :)

avatar
Azim
AUTHOR
December 14, 2011 at 4:57 PM delete

Kak die kire satu klik 40 sen ke??
klik link tu ke klik like kt churp2 ??

avatar
December 15, 2011 at 5:27 PM delete

hye kak lysa.
aleen ade post yg calling friend join churp2,ader kawan aleen dah tekan and dier nak sign up tapi x boleh?
macam mana tuhh?

avatar
December 17, 2011 at 7:02 PM delete

kaka, saya dah join, kalau kita share dkt fb n blog, then , kalau sorang je click ,maksud nyee duit bertambah lh ? camtu kee ? cara dia suro org lain click je kee ?

avatar
miSpYeja
AUTHOR
December 18, 2011 at 11:39 PM delete

hi lisa , nk ty ni , klau kita buat event kat fb n suruh org klik churp2 kita , adakah tu dikira spam n pihak churp2 boleh delete akaun kita ? tapi kita tak letak pun link churp2 kita kat situ .. just link blog kita ja ..
n suruh diorg masuk blog kita n klik .. boleh tak cara mcm tu ?

mohon jawab lysaa , jwb di chbox ye :)
tq

avatar
December 19, 2011 at 6:00 PM delete

lysa2..alin copy tuto nie bley ?? hikhik >.<

avatar
ZalinZalina
AUTHOR
December 19, 2011 at 10:03 PM delete

Thanks Lyssa...kak ina baru join.. baru faham bila baca entri churpchurp kat blog awak ni..he he...jemput singgah blog kak ina ye..tq

avatar
Cik SaL
AUTHOR
December 20, 2011 at 10:05 AM delete

wow! best kan tabung duit churp2 lyssa...jom la jd follower sal 1x...n jgn lupa klik2 pd incik churp2 sal...
http://aimeecomel.blogspot.com/

avatar
KiKo
AUTHOR
January 1, 2012 at 5:01 PM delete

lisa, sy still xreti ag la yg cmne nk buwat iklan tuh...tolong...

avatar
January 24, 2012 at 4:44 PM delete

CAMNE CASHOUT TU? die mintak ACCOUNT BANK KE? :D ajar ajar pls? takkan cashout gune cpu , cpu mane ade dpt kluar duit. hehe. mestilah MESIN ATM dpt kluarkan?

avatar
tasha :)
AUTHOR
January 29, 2012 at 2:00 AM delete

da daftar da tadi . tapi tataw cmne na post campaign . lepas bce tips lyssa . baru taw . thanks lyssa :)

avatar
faten fafa
AUTHOR
February 4, 2012 at 9:51 PM delete

kak lysa nk update tuw kt mne ?

avatar
Aina Diana
AUTHOR
March 16, 2012 at 12:05 PM delete

Copppp! Churp-2 nie apa? Ehehe, :)

avatar
ola i'm oggy
AUTHOR
March 25, 2012 at 2:37 PM delete

Akak lyssa , tutorial ini sangat berguna , sekarang saya sudah boleh buat duit poket sendiri :) hihi thanks sekali lagi ya kak :)

avatar
Aien Nia
AUTHOR
April 27, 2012 at 7:36 PM delete

Sys Lyssa ,kalau orang tu xdek blog boleh kew suruh dia klik churp churp kita ?

avatar
Admin
AUTHOR
April 29, 2012 at 7:27 PM delete

blh je x semesti ada blog br dpt suruh org tu klik link tu.. <a href="http://tehtariksharing.blogspot.com>visit my blog<a>

avatar
Simon Reyes
AUTHOR
May 11, 2012 at 10:27 AM delete

Churp Churp memang boleh buat duit. Tapi ada caranya.

Pendapatan Churp Churp Saya Hampir RM1000

avatar
June 13, 2012 at 10:41 AM delete

erm, kenapa sy bkak reward tp xda pon kept sharing tu?? bole tunjukkan dimana x?

avatar
Ridzuan Rosli
AUTHOR
June 25, 2012 at 6:52 AM delete

kejap... g tips 3 & 4 sy cali xd jmp nya ponnn

avatar
Ridzuan Rosli
AUTHOR
June 25, 2012 at 7:20 AM delete

sy xjmp pn keep sharing...

avatar
July 9, 2012 at 9:26 AM delete

salam,lyssa..cmne akak nk iklankn kt fb?xde pon ape y lyssa ajarkn tu..akak xphm la..terangkn sket boleh?hehe

avatar
Ai Noraida
AUTHOR
July 24, 2012 at 11:43 AM delete

NAK TANYE NAK TANYE ! KALAU CHEQUE SAMPAI RUMAH , KITE KENA BAYAR BALIK KE ? HEHE

avatar
farsyah
AUTHOR
July 29, 2012 at 11:44 AM delete

saya nak mengucapkan terima kasih sangat2 dekat cik lyssa kerana dengan adanya panduan dan pelbagai tutorial, maklumat dan sebagainya, sedikit sebanyak dapat membantu para blogger baru untuk memeriahkan lagi arena bidang berblogging ini. semoga cik lyssa semakin murah rezeki atas baik hati itu :)

senang2 singgah la blog saya :)

avatar
Aufa Edhia
AUTHOR
July 31, 2012 at 7:04 PM delete

Akak . Nak Tanya sikit ni . Kalau budak - budak yang umor 11 taon ke bawah bole buat ke erkk ?

avatar
Aini Fitri
AUTHOR
August 26, 2012 at 4:38 AM delete

Salam akak . Aini nak ucap thank you sangat2 kat akak sebab tutorial dan tips akak , saya mmenjadi ebih tahu pasal blogging ni . Panduan yang akak bagi sangat lah berguna . Thanks so much ! ;)

avatar
tiera ilya
AUTHOR
September 10, 2012 at 9:05 PM delete

kak lyssa...x paham lar...duit tu keluarkan kt mane eah??

avatar
October 9, 2012 at 3:45 PM delete

Assalammualaikum...Sis nak tanye sikit,kalau daftar churp-churp,tak kesah umur berapa-berapa ke??...

avatar
November 9, 2012 at 9:08 PM delete

Assalamualaikum , terima kasih kak lisa . :)

avatar
suhadah
AUTHOR
December 22, 2012 at 3:08 PM delete

assalamualaikum kak lysaa..nk tnye mcm mne nk ltk link dlm entry?

avatar
suhadah
AUTHOR
December 22, 2012 at 3:09 PM delete

assalamualaikum kak lyssa..mcm mne nk ltk link dlm entry?

avatar
Fatini Zahid
AUTHOR
January 2, 2013 at 5:39 PM delete

akak,, sy copy entry ni,k??? nanti saya credit....

avatar
Nur Lisa
AUTHOR
January 25, 2013 at 8:31 PM delete

Urmm..Salam...K.Lyssa, boleh tak K.Lyssa buat tuto untuk letak churp-churp kat facebook? Time Kasih.. ^_^

avatar
Bayu Setia
AUTHOR
February 20, 2013 at 3:04 PM delete

Sys ade satu lagi new interface tusss o.O segalanya berubah haha boleh wat tuto yg interface yg baru yg skang ni ?

avatar
April 26, 2013 at 3:13 PM delete

Akak, sy mmg x fhm la mcm mna nk gna churp2 nie.

avatar
Atikah Isa
AUTHOR
July 13, 2013 at 10:50 AM delete

Kak lisa,buat churp churp ni kena bayar ke?

avatar
An Isya
AUTHOR
December 12, 2013 at 3:27 PM delete

salam lyssa..betul ke umo 21 ni?cam tk caye je..hehhe lyssa have a lot of knowledge n skill..blog pon cntik..nmpknye leh la share2 info ngn akak ye,,,jgn lupe follow akak jgk taw.. :)

http://ibuayahequalhumairah.blogspot.com/

avatar
January 5, 2014 at 12:14 PM delete

Best juga guna churp-churp ni tau..senang duit masyukk..hehe..

avatar
aniesa ahmad
AUTHOR
May 12, 2014 at 5:30 PM delete

macam untung je bila daftar churp-churp nie :)

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers