Tutorial : Cara Nak Daftar dan Letak Iklan Nuffnang Dalam Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
14/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Ok . Setelah Sekian Lama , korang dok tanya - tanya Lyssa macam mana nak letak iklan dekat blog .. Lyssa teach korang sekarang lahh . Ye lahh . dah berpuluh ribu juta orang tanya dekat Lyssa. Tapi , sekarang nih , baru Lyssa terajin nak buat tutorial nih . 
Sebab banyak sangat step nyer lah . hik3!

Apa fungsi nuffnang ni :
Macam-macam lah . Korang boleh tengok Pageview korang dalam sehari . or seminggu , or sebulan ke.
Alahaii . Nuffnang jugak , boleh dapat duit . Tapi , korang kena selalu aktif dengan blog koang lah . Kalau traffic tinggi , banyak lah BE korang dapat :)


1. Korang masuk WEBSITE INI > http://www.nuffnang.com.my/

2. Klik Bahagian ini (sign up as blogger):

3.  Fill in Form Registration tuh . Tick Semua kotak yang bahagian Bawah sekali tuh . Masukkan huruf yang sepatutnya , dan klik sign me up !

4. Bila dah klik Sign Me Up tuh , akan keluar macam ini taw ? :
 

5. Kan ada Emel Korang tuh ? Log in masuk dekat Emel korang tuh . Tak kiralah . YahooMail ke , Gmail ker . Ikot korang punya emel . Ok ?

6. Lepas dah log in , Check Inbox .. Ada Nuffnang hantar satu email suruh Verify . Klik pada link seperti yang Lyssa tunjukkan di bawah ini :

 

7. Bila dah click , korang patah balik , tengok No.4 ! Ada Lyssa kotak kan CLICK HERE kan?

8. Korang CLICK HERE dekat situ tak pun , susah-susah , masuk balik webstie nuffnang tu :)

9. Log in balik . Letak Emel Dan Password !

10. Lepas dah log in . Kan ada benda ni kan ? Korang KLIK pada yang Lyssa kotakkan tuh :)

 

11. Korang Fill in Blogger Bio tuh , Then , Click SUBMIT !

12. Lepas tuh , akan keluar warna2 hijau ? Korang fill in lah Blog Name korang , URL dan tekan Add New Blog .

13 . Then  , akan keluar SATU SURVEY ~ 

14 . Fill in SURVEY tu :) Jujur tau ? =,=

15. Then , tekan SUBMIT !:)

Oke , now , Lyssa teach pulak , cara nak letak iklan dalam blog ! :)

1. Nampak tak icon nih ? Klik dekat situ :

 

2. Ada nampakkan kod-kod tuh . (Leaderboard , Sidebar , Between Contants!)
 

3. Letak di Leaderboard (Atas Header) :

=> Log in > Dashboard > Design > Edit Hmtl  Tick Expand Widget Templates
=> Tekan Ctrl F dan cari kod ini : <body expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'>
=> Copy Kod LeaderBoard , then , paste di bawah kod yang korang carikan tuh :) 
=> SAVE !!


4. Letak Di Sidebar :
=> Dashboard > Design > add a Gadget > Html/JavaScript
=> Copy Kod untuk sidebar pulak 
=> Paste pada ruangan Html/JavaScript tuh :)
=> Then , SAVE !!


5. Letak Between Contents :

=> Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates
=> Tekan Ctrl F serentak , dan cari kod ini : </b:includable>
=> Copy pulak kod between contents tu.
=> Paste atas kod yang korang cari tadi tuh , ok ? 
=> SAVE !!!

Oke , now , blog korang dah ada iklan nuffnang ! :)
Selamat Mencuba .

Fuhh , penat betul nak buat tutorial ini . HAHA =)
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

208 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini «Oldest   ‹Older   1 – 200 of 208   Newer›   Newest»
October 16, 2011 at 4:16 PM delete

lyssa mesti slalu dpt BE kan.. hehe.. retis la katekan..

avatar
Dyla Adlina
AUTHOR
October 16, 2011 at 4:36 PM delete

NuffNang ni untuk ape ek?

avatar
October 16, 2011 at 5:27 PM delete

Lyssa, ajar sis camana nak bagi centre iklan yang kat leaderboard tu ek.Sis dah try , tapi tak jadi.tq.

avatar
CIK ANGAH
AUTHOR
October 16, 2011 at 5:35 PM delete

salam lyssa..thanx buat tutorial psal nuffnang nie...
senang cikit bila ada yg guide kita buat bnda2 cm nie..sblom nie cuba xjdi..lpas dah tngok tuto lyssa,jdi senang..
thanx lyssa..=))

avatar
Iwanski
AUTHOR
October 16, 2011 at 6:09 PM delete

yea! jom kite klik2 bersama...

avatar
aredaktecik
AUTHOR
October 16, 2011 at 7:59 PM delete

alar ,sis tak jdy lar .ermmm ,wat kod header tueh .kna tkn ctrl f .tak jdy lar.ta kuar pnnn .huhu:(

avatar
October 16, 2011 at 11:46 PM delete

yuhhuu lyssa.. dh brjaya dptkan kod nye tapi kena buat utk 3 3 kod atau just nak pilih 1 jer? p/s .::. dh lama nak buat, trimas bg tutor..

avatar
Ieyra Suraya
AUTHOR
October 17, 2011 at 12:19 AM delete

thanks buat tuto dh lme menanti ^_^

avatar
Wani
AUTHOR
October 17, 2011 at 3:10 AM delete

SALAM LYSSA,, akak x jadi la masa tekan ctr F tu nak cari kod tu kat sana ,,, panjang tu .. mana la jumpa :( mata dah melilau cari bukak besar2 x jumpa hihi

avatar
YASMIN :)
AUTHOR
October 17, 2011 at 4:25 PM delete

kak lyssa ,, duit tu betul ke tak ? kalau betul dia nak kasi kita melalui ap ?

avatar
October 20, 2011 at 9:38 AM delete

saya dah buat tapi bila copy code tuk ads tue tapi bla kuar kat blog die ckp sila semak samada ader typo error dengan blog url...naper yer

avatar
October 23, 2011 at 10:35 AM delete

thanx si cantik,.jadi akhirnye..;)

avatar
October 26, 2011 at 3:29 PM delete

hai kak lyssa ,, nak tnya skit .. nuffnang niey mmg untok 18 thun ke atas ja eyh ? klau umur bwah dri 2 tak buleyh kha ?

avatar
October 26, 2011 at 3:32 PM delete

hai kak lyssa .. nuffnang niey mmg tok 18 thun ke atas saja kha ? bwah dri 18 thun ta buleyh kha ?

avatar
n@n@
AUTHOR
October 31, 2011 at 4:06 AM delete

thanx lisa.. nana dah bjaya buat iklan nuffnang utk blog nana dah.. :) hoory!!!! :)

avatar
miRa miA
AUTHOR
November 1, 2011 at 10:29 PM delete

hye kak lyssa . heee .
ur junior nih .
yg slalu tggu bas dpn sggs tuh .
okay , takmau ckp byk .
nak tnya ni .
mcm mna na dpt duit through nuffnang nie ?

avatar
November 3, 2011 at 5:30 PM delete

akak...saya dah buat tapi bila copy code tuk ads tue tapi bla kuar kat blog die ckp sila semak samada ader typo error dengan blog url...

avatar
November 3, 2011 at 11:17 PM delete

lyssa2.. ara na letak tuto ni kt blog ara eh.. kt list tuto 2.. tapi link kn t cni.. bole an ? hee

avatar
November 4, 2011 at 9:35 PM delete

kak lysa,nak buat iklan nufnang ni kite kne bayar tak?

avatar
cheq' omei
AUTHOR
November 6, 2011 at 5:02 PM delete

lyssa....nape susa sngat na cri kod y dlm edit html tok atas header n between content tu...mcm nak juling je rase.....

avatar
farah jaamat
AUTHOR
November 19, 2011 at 7:42 PM delete

tak boleh la yunk,akk try dr dlu tak boleh je..cannot contain element..hehhe..pless..help akk..hehe

avatar
November 25, 2011 at 11:09 AM delete

tak bole la kak,, xdpt nak carik code kat template :(

avatar
November 26, 2011 at 8:49 AM delete

thanks you!!!! dah jadi...sayang kak lyssa<3

avatar
zati zawani
AUTHOR
November 29, 2011 at 2:05 AM delete

hye lyssa faizureen ...tqsm ^.*

avatar
mayazara
AUTHOR
December 2, 2011 at 10:19 PM delete

kak lyssa kenapa tak boleh nak tekan sign up ?! :( banyak kali cuba ,tak boleh jugak

avatar
Saraa Ali :)
AUTHOR
December 3, 2011 at 3:48 PM delete

dari tadi sye try, tak dapat la sis :(

avatar
December 9, 2011 at 7:27 PM delete

time kasih lyssa yunx...
besh msuk blox cik lyssa...hi..=))
arigatou gozaimasu!

avatar
Nur Wahidah
AUTHOR
December 11, 2011 at 11:40 PM delete

Fuhh , mau tak 2 jam buat :D

avatar
nadia yussof
AUTHOR
December 13, 2011 at 2:52 PM delete

thanks kak lyssa . da jdi . hee . ;)

avatar
December 15, 2011 at 1:31 PM delete

lysaa, saya de masalah bila nak sign up kat nuffnang tu ... nape ek? asyik kate verification code tu salah jer sedangkan betul saya masukkan ... boleh bantu saya x? nnti lysaa msg inbox fb saya ek .. id saya Adam Malaysian Idol. urgent

avatar
z3ttY
AUTHOR
December 17, 2011 at 3:03 PM delete

alamak lyssa xjd laah...:(
letak kat sidebar xjd..nk cr kod ats header pon xde..kod untuk content tuh pon xde.. :(errmm cmne errkk

avatar
December 22, 2011 at 1:44 AM delete

nape bile nk sign up die kate sy isi tulisan tu salah..padahal betul je..bnyak kali dah cube..-.-''

avatar
Yaya Sprinkle
AUTHOR
December 25, 2011 at 10:16 PM delete

Kak Lyssa , sy nak tnya sesuatu nhe , ermmm saa dah daftar jdy member nuffnang , pastu tu dye suruh sye isi blogger bio tu . se dah isi tapi asal click submit jew mesti dye kate sila jawab smua soalan ~ pelik laa . . dah isi punn sume jawapan tu . . .

avatar
nyna nilzafra
AUTHOR
December 25, 2011 at 11:02 PM delete

bile paste kan kod yg die bg tu , die ckp error.. nape ehk ?

avatar
Anis Arishaa
AUTHOR
January 3, 2012 at 1:28 AM delete

lyssa , x boleh lah nk sign up! :( x reti

avatar
zuhaida
AUTHOR
January 9, 2012 at 9:11 PM delete

lyssa, sy dah try buat. knp tak jadi eh? ade banyak kod "" ni. nak letak kat yang mana satu?

avatar
Ain Zaki
AUTHOR
January 9, 2012 at 11:38 PM delete

lyssa , orang tak faham pasal penggunaan churp churp tu . cam mane kite nak dapatkan earning dari blog ?

avatar
ekin.esa.saja
AUTHOR
January 10, 2012 at 2:33 AM delete

sis, act nuffnang nie utk ape hek? cm ne kite ley dpat duit uh? :)

avatar
January 10, 2012 at 4:32 PM delete

alhamdulilah jadi :) terima kasih lyssa :)

avatar
lesung d pp
AUTHOR
January 12, 2012 at 2:30 PM delete

sis,sy dh dftr dlm nuffnang...mslhnyer xreti la nk letak iklan dlm blog..leh tlg uatkn x...??plez...:)

avatar
lesung d pp
AUTHOR
January 12, 2012 at 5:14 PM delete

sis..akak dh cuba uat tp xjd la..leh tlg uat kn x??akak bg email n pasword..

avatar
nelly
AUTHOR
January 12, 2012 at 9:28 PM delete

ALHAMDULLILAh,,akhirnyer jmper gak blog yg ajar msukkn nuffnang nie,,fuhh penat!!

avatar
SyauqiEpy
AUTHOR
January 15, 2012 at 11:52 AM delete

thankz a lot lisa 4 sharing this info...im appreciate it...

avatar
talhah wmt94
AUTHOR
January 22, 2012 at 3:26 PM delete

salam kak lyssa....pless reply yer...kak sye dah buat bnyak kali dahh but x jadi...nuffnang ni untuk 18 keatas je kan...sye dah try dah..dah bnyak email n psswrd sye dah tukar...klu buat byak kli..akaun tu aktif x kak...sye nak tahu sngat..!! ..pless reply yer ...terima ksehh...!:)

avatar
January 24, 2012 at 1:20 AM delete

thankx akak lyssa..byk tol sye dpt blaja dri akak..akak memang teeeerrrrbaaekkkk!!!..;)

avatar
January 25, 2012 at 8:57 PM delete

Kak Lysaa, kenapa tak menjadi >.< penat sy tunggu kat inbox. Kenapa takde email verification yg nuffnang hantar pun? :/ dah 2 email dah sy buat baru -.-

avatar
SunnyFunny
AUTHOR
January 26, 2012 at 11:57 AM delete

thnks akak . da jdy .
:))

avatar
Misz Saiyidah
AUTHOR
January 27, 2012 at 2:35 PM delete

Salam,ktne bole cr 'Edit Hmtl Tick Expand Widget Templates',dh pg dashboard..tp x jmpa design pun...yg ada layout,template n etc

avatar
February 3, 2012 at 4:18 AM delete

kak lyssa ,kan bole dpt duit kalau tempek nuffnang ni dkat blog? tapi kan mcm mne kite nak tau kite dpt duit, i mean nak check dkat mne? then ,i pena dgr yg kalau org bace blog kite and tekan kat iklan nuffnang tu baru duit kite masuk? mcm tu ke? lg satu ,mcm mane kite nak ambek duit tu sdgkan die tak mintak pun nombor akaun bank sowhatever. dorg hantar guna pos ke? sorry ,byk sgt soalan tanye, budak baru belajar. tlg la reply ,jase kak lyssa amatlah dihargai. hee

avatar
aynn azrien
AUTHOR
February 8, 2012 at 1:19 PM delete

Thanks for the tutorial lyssa . Its working ! ^__^

avatar
Greenapple
AUTHOR
February 8, 2012 at 3:16 PM delete

lyssa...akak dah try buat tp x leh part di Leaderboard (Atas Header) :
mn nk cari yg => Log in > Dashboard > Design > Edit Hmtl Tick Expand Widget Templates
x jpelah...pleass help me...tq..

avatar
Greenapple
AUTHOR
February 8, 2012 at 3:17 PM delete

lyssa...akak dah try buat tp x leh part di Leaderboard (Atas Header) :
mn nk cari yg => Log in > Dashboard > Design > Edit Hmtl Tick Expand Widget Templates
x jpelah...pleass help me...tq..

avatar
February 14, 2012 at 12:54 PM delete

Kak Lysaa.

Macam mana kita nak tengok Earn kita dapat?
Maaflah. Cek tak reti sgt -,-

avatar
Azira Syazira
AUTHOR
February 19, 2012 at 5:50 PM delete

nmpak jep step nyew manyak .. ter0s give up ! XD ! jgn marah .. (jgn ik0wt perangai itew tau ! )
hehhe

avatar
February 20, 2012 at 10:37 AM delete

thanks sis ,, da jd huhuhu yg last je ta jd ,, tp ta pe jnji ade hihi

avatar
Atirah ★
AUTHOR
February 20, 2012 at 7:47 PM delete

kali ke2 saya cube , alhamdulillah mnjadi . tapi yg mnjadi cme kt sidebar aje . kt ats header tu xjd . kod xde . :)

avatar
kasihkuabadi
AUTHOR
February 22, 2012 at 9:28 AM delete

wah..bagusnya kongsi2 ni...semoga banyak lagi nak dikongsikan ye..thanks...

avatar
hahafyza
AUTHOR
March 1, 2012 at 12:43 AM delete

akak !!! alamak dah jdi pulakss . hehehe :) tapi nuffnag nie untk ape erkk ?? fyza dah bce tapi tapi tak fham , blurr je tetibe :( boleh terangkan ,emel ehh fiza349294@gmail.com

avatar
syifa' arshad
AUTHOR
March 2, 2012 at 1:09 AM delete

thnks kak lysa..
bnyk sngt mmbntu

avatar
zatie@luvs
AUTHOR
March 2, 2012 at 7:59 PM delete

Sy dh wat sumer dh..tp mase nk save tu die tulis "your template could not be parsed bla..bla..
Xphm cmner leh jd cm nie el..ples explain..cos bru nk berjinak2 dlm blogger kalo leh emailkn keterangan ckit kt emai zatie ni norizzati_ismail@yahoo.com
Tq..

avatar
liza anna
AUTHOR
March 3, 2012 at 5:07 PM delete

tq, good intruktur, essy to follow

avatar
Ain Mardia
AUTHOR
March 4, 2012 at 9:04 AM delete

dah menjadi . tq kak !

avatar
iKLiL HuDa
AUTHOR
March 7, 2012 at 12:33 PM delete

tq dear..i da berjaya...!!!!!!!!!!! wlupon berkali² cube...kne btol² ikut arahan...hihihihihihihi

avatar
RochelMayMei
AUTHOR
March 12, 2012 at 12:04 AM delete

fuu..Panjang betul cara2nya kak..Akhirnya menjadikk jugaa..:) thnks 4 ur best tuto..:)

avatar
March 13, 2012 at 12:24 PM delete

thanks kak lyssa..
hari ini baru menjadi..hehe

avatar
Noor
AUTHOR
March 18, 2012 at 12:54 AM delete

Tq lyssa.. dah berjaya pun..,mula2 xjadi,pastu try gk.coz lyssa xbgtau kalu tekan ctrl F tu ade kluar 1 kotak kat atas sblah kanan.yg tu kotak find rupanya..haha..patut la mula2 xjd.anyway..thnx a lot..

avatar
March 19, 2012 at 2:09 AM delete

akak, tq 4 ajr saya pasal nie..muahh!!! love u...klu ada masa dtg la jenguk2 blog saya

avatar
wafa khalid
AUTHOR
March 22, 2012 at 2:06 PM delete

tak boleh login pun :(

avatar
FatmaFazira
AUTHOR
March 24, 2012 at 11:38 PM delete

kak lyssa, sy dah cube semua yg akak suruh buat tp tak jadi :( boleh tolong tak? email kat sy- fatmafazira@yahoo.com

avatar
FatmaFazira
AUTHOR
March 25, 2012 at 10:38 AM delete

ok. dpt. kali kedua try baru dpt ;D

avatar
Alia Insyirah
AUTHOR
March 25, 2012 at 5:21 PM delete

knp ble sy ltk email sy je , dye kte xleh gne email tuu . knp ? Blh k gne email org lain ? url blog sy pun dye kte xleh jgkk . Camne nihh ? Tolong-3

avatar
my life
AUTHOR
March 28, 2012 at 4:44 PM delete

Sayang.........nape mama masuk je katanya salah past word...tak kan lah tak ingatkan

avatar
Cik RoSs
AUTHOR
March 29, 2012 at 7:18 PM delete

kenapa tak keluar yang survey tu??huhuhuhuu

avatar
Cik RoSs
AUTHOR
March 29, 2012 at 9:18 PM delete

Lyssa,tolong email kat akak ye roses1284@yahoo.com..sebab tak boleh nak add new blog tu.kat situ yang jem.huhuhuuu

avatar
Gee Najee
AUTHOR
March 29, 2012 at 9:32 PM delete

Gee punya blog tak boleh activate la. Asik error je. Lepas tu yang survey tu tak keluar langsung. Bila click "add new blog", nothing happen. No response at all..please help me kak lyssa. I really really really need your help. Kalau kena bayar pun gee sanggup..:'(

avatar
my life
AUTHOR
April 3, 2012 at 11:10 AM delete

Lyssa.........nape bila kita daftar asyik cakap salah past word je..xkan lah kita x ingat past word kita..ic kita lg tu..pelek la..dah bohsan ase

avatar
nishaasalleh
AUTHOR
April 14, 2012 at 3:47 PM delete

tak boleh nak login lah nape ek ?
banyak kali kut try ==

avatar
April 18, 2012 at 10:53 AM delete

tq..jadi buat..tp..mcm mana nak buang nuffng yg tengah tu?sy nak dua je..kat header n sidebar..xnak yg tengah2 tu..help me..=)

avatar
April 18, 2012 at 2:15 PM delete

ok jd pun maen godeh2 td..tq ye..

avatar
mastura aziz
AUTHOR
April 20, 2012 at 3:08 AM delete

salam kak lisa..saya nak tanya ada ape-ape ke kite kene bayar kat depa?

avatar
Sha Sumary
AUTHOR
April 22, 2012 at 8:13 PM delete

Best sgt info ni.. tq yea Lyssa :)

avatar
Sha Sumary
AUTHOR
April 22, 2012 at 8:15 PM delete

Best info ni.. tq Lyssa :)

avatar
sisR
AUTHOR
May 3, 2012 at 7:45 PM delete

thanks adik..dahjadi...

avatar
Pija
AUTHOR
May 5, 2012 at 2:49 PM delete

thanxs yeee :-)

avatar
nurnamasaya
AUTHOR
May 9, 2012 at 2:13 AM delete

slm, x jd ler da buat sume step lisa utk iklan nufnang tp error mase kuar kat dashboard.. keciwa..huhu

akak bru nk blaja..lgsg tatau pape , bru buat blog nih.malunyer..;)

avatar
Cik Khayra
AUTHOR
May 11, 2012 at 8:59 PM delete

thx kak Lyssa..tuto kak lyssa membantu sgt2 for newbie mcm sy..
apa pown,jemput lar singgah kalau sudi..

http://gadesbunga.blogspot.com/

avatar
May 12, 2012 at 11:48 AM delete

Dah jdik ! Thnx kak..:)

avatar
scha natasha
AUTHOR
May 13, 2012 at 3:45 AM delete

kak, nak tanye. macam mane nak buang iklan nuffnagg yang dekat bawah banner? nampak macam serabut pulak bila dia ada kat situ.

avatar
scha natasha
AUTHOR
May 13, 2012 at 3:46 AM delete

kak, mcam mana nak buang iklan nuffnagg yang ada kat bawah header ? nampak serabut pulak bila dia ada kat situ.

avatar
May 14, 2012 at 12:26 AM delete

knape lyssa tak reply komen ?? gitau la pae sbbnye iklan tak kluar pown..jd error..please la jwb

avatar
Pn.bayu
AUTHOR
May 17, 2012 at 12:14 PM delete

Lyssa, saya baru nk sign up ..dah ikut apa yang awak guide tu.. tapi bila part nak masukkan huruf. dia kuar 1 page "partner" nak clik kat kotak huruf tu x bole bole..? so camner?

avatar
zue b3b0t
AUTHOR
May 17, 2012 at 5:13 PM delete

nape step 10 sy xde?xkuar pon icon2 tu..kuar cmni http://www.nuffnang.com.my/blogger/getting-started/#welcome

avatar
Shida Nasir
AUTHOR
May 18, 2012 at 1:05 PM delete

salam lyssa x jadi pun...:(
akak boleh x buatkan...
please
banyak kali cuba
masukkan
iklan dalam blog
tapi x boleh

avatar
beastmaster
AUTHOR
May 18, 2012 at 1:41 PM delete

salam lissa...iklan nuffnang ni kte slalu kna tkar ke kod dia? mcm churp2 tu..kn kna update slalu kt blog...nuffnag pun cmtu jgak ke? klau kt blog manager tu..add a blog tu..ape eh? xfaham..

avatar
May 19, 2012 at 3:48 AM delete

nuffnang kena guna bayaran ke?

avatar
vera girl
AUTHOR
May 26, 2012 at 12:09 AM delete

assalamualaikum akk sy nk tnyew..kalau kitew daftar dekat nuffnang 2 kena bayar dekat dye orang x??? saya takut lah nk daftar nuffnang...harap akk bley reply..huhu..time kaceh..

avatar
~mawardah~
AUTHOR
May 26, 2012 at 3:57 PM delete

time kasih.....tutorial lyssa byk mmbantu sy....^_^
keep it up

avatar
~mawardah~
AUTHOR
May 26, 2012 at 3:59 PM delete

trima kasih lyssa...tutorial2 lyssa byk mmbantu sy...^_^ keep it up

avatar
May 27, 2012 at 6:41 PM delete

lyssa, macam mne ek? dah try, tapi kenapa tak jadi? o.o

avatar
Farah
AUTHOR
May 29, 2012 at 9:58 AM delete

sis lyssa, kenapa x menjadi?

avatar
haRyAti
AUTHOR
May 30, 2012 at 9:11 AM delete

awat tang isi dalam box tu dok leh yea..emm..

avatar
May 31, 2012 at 2:33 AM delete

kak lyssa..kalau yang guna blogskin cam mne plak?

avatar
June 2, 2012 at 4:07 PM delete

wahh saye buat da jdi la kak lyssa even saye bru 17. maseh kak lyssa :D

avatar
edie
AUTHOR
June 2, 2012 at 6:52 PM delete

fuhhh...akhirnyee..tqvm

avatar
teratai bunga
AUTHOR
June 3, 2012 at 1:12 AM delete

sama situasi dengan saye

avatar
teratai bunga
AUTHOR
June 3, 2012 at 1:17 AM delete

saye dah copy html then its say typo error.. T.T

avatar
June 3, 2012 at 12:30 PM delete

thanx sesgt dear...
dh lama cuba nak letak ads nuffnang nie..tp xjugak dapat....
lepas tengok tutorial awk....terus jadi..
thanx soooo much..... =)

next time visit my blog..http://missdyla28.blogspot.com/

avatar
myheart_say
AUTHOR
June 12, 2012 at 1:01 PM delete

kak lyssa..saya ade 2 blog..boleh ke masuk dalam 1 akaun nuffnang je??camne eik??

avatar
June 14, 2012 at 7:16 PM delete

hy cik lyssa. okeyh. sangat sangat memerlukan pertolongan anda. sy baru jeh join nuffang ney. kan skrg blog dah hupdate yg baru. bile sy nak cari Edit Hmtl, seyes sy tataw na crk dkt mane. dah try survey. tapi masih tak jumpe. tolong saye pliss ! :(

avatar
June 18, 2012 at 12:45 PM delete

salam...kak lyssa macam mna nk ltak iklna says dalam blog ?

avatar
ketua kampung
AUTHOR
June 18, 2012 at 9:57 PM delete

perlukan pertolongan k.lyssa.
saya dah tekan signup,tapi bila dah letak e-mail dengan password still tak boleh.
takkan password dengan e-mail lain-lain? heran la jugak. agak-agak k.lyssa kenapa?

avatar
July 1, 2012 at 5:32 PM delete

x leh pun.....yg nk ltk iklan tu....

avatar
July 6, 2012 at 9:31 AM delete

Salam Lyssa, thanks a lot for this tutorial. It helps me a lot ;)

avatar
nazirah
AUTHOR
July 7, 2012 at 1:38 AM delete

thanks....dapat gak saya letak ikln nuffnang kt blog.

avatar
Ayiesha Sani
AUTHOR
July 9, 2012 at 2:17 PM delete

sama prblm dgn ketua kampung ..:-(

avatar
Anonymous
AUTHOR
July 10, 2012 at 2:59 PM delete

thanks sys ... sayang sys laju laju ^^v

avatar
July 10, 2012 at 3:00 PM delete

thanks sys ... sayang sys laju laju macam rocket ^^v

avatar
Ayiesha Sani
AUTHOR
July 10, 2012 at 3:38 PM delete

bila berusaha lg sekali..akhirnya berjaya..tp mcm mne nk mskkn iklan2 2..?atau nnt mmg ade sendiri..

avatar
DANISH IZHAR
AUTHOR
July 19, 2012 at 5:16 PM delete

THANKS...tp macam mana nak centerkan tak tau la?
www.zdhouze.blogspot.com

avatar
July 25, 2012 at 7:05 AM delete

salam lyssa..

akak dh wat tp kt blog knp die tulis ni " Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (http:// "

sorry... buta it sikit

avatar
nurul azni
AUTHOR
August 3, 2012 at 1:57 AM delete

mcam mna plak klau xltak iklan nuffnag dlam blog?sbb nk try byak kli nk ltak iklan tu..1st,xdpt jmpa content dkat edit html. then,error la plak..can u help me?

avatar
nana noriko
AUTHOR
August 11, 2012 at 12:20 AM delete

kak lyssa x boleh lah
http://www.nuffnang.com.my/
ia jadi cam blog
x paham2

avatar
- M A S H -
AUTHOR
September 5, 2012 at 2:04 AM delete

Alhamdulillah. dah siap. Thanks lisa ;)

avatar
Drop 2 shop
AUTHOR
September 14, 2012 at 4:25 PM delete

thanks ya..sgt2 membantu.alhamdulilah berjy jgk add nufnang hehe..ouh ya..sudi2lah browse my blog yg x seberapa ni yer. ;-)

avatar
Drop 2 shop
AUTHOR
September 14, 2012 at 4:28 PM delete

thanks ya..alhamdulilah dpt add nufnang. blog awak amat membantu. ouh ya.. sudi2lah browse blog sy yg x seberapa tu. ;-)

avatar
*MeZa iVeS*
AUTHOR
September 18, 2012 at 6:08 PM delete

kak lyssa , knpe bile da isi registration tu , tak boleh pegi dekat next form untk diisi??
tlg sye kak.. =(

avatar
*MeZa iVeS*
AUTHOR
September 18, 2012 at 7:16 PM delete

OKE . DA DPT DA KAK LYSSA. THANX. EHHEE.

avatar
September 21, 2012 at 12:16 AM delete

hai.. tq atas tuto ni.. memg tercari2 la selama ni dan dah menjadi pun.. thanks yeah!..

avatar
Zee Suhaini
AUTHOR
October 3, 2012 at 4:14 PM delete

Thanks lyssa...akak buat cam x jadi je...icon ads tu x jumpa la...

avatar
mcQaQ aShie
AUTHOR
October 5, 2012 at 9:17 PM delete

nak tny ..nak tny ..cmne cara nak promote yg churp churp tu kak lyssa ?

avatar
mcQaQ aShie
AUTHOR
October 5, 2012 at 9:18 PM delete

nak tny ..nak tny ..cmne cara nak promote yg churp churp tu kak lyssa ?

avatar
airisa airis
AUTHOR
October 13, 2012 at 7:57 PM delete

saya x jumpa la no 10.tlg la ye

avatar
Gee Amani
AUTHOR
November 13, 2012 at 6:05 PM delete

Assalamualaikum...hai lyssa...thanks sebb wat tutorial ny...bru seng sy nk wat adds ny...tq sgt2...jse awk amt sy hargai...hehehe....semoga kite same2 maju jaye yer...em,law sudi2 jenguk2 la blog sy yer...
http://geeamanient.blogspot.com/
hehe...Tq lyssa...Assalamualaikum.. :)

avatar
izam bola
AUTHOR
November 18, 2012 at 5:30 AM delete

x dpt la lyssa,baru sparuh jln..bleh bantu sya please

avatar
sheera aya
AUTHOR
November 22, 2012 at 4:53 AM delete

thanks lyssa. suka tutorial lyssa sebab lyssa tunjuk satu-satu. tak mcm tutorial kt blog lain. learn a lot from your tutorial :)

http://sheeraya.blogspot.com/

avatar
November 24, 2012 at 3:49 AM delete

mcm mna nk cri icon add ads tu x jmpa la..nk cri kod embed tu dok tang mna..plezz..reply komen ni..

avatar
GadeSenyap
AUTHOR
November 27, 2012 at 4:16 PM delete

err.. klu mcm saye punye nie jadik ke ? http://ananik98.blogspot.com/

avatar
muhammad faez
AUTHOR
December 2, 2012 at 2:52 PM delete

macm mane nk buat duet gne nuffnang..lg 1 kat nuffnang tu ade non-glitterati..ape tu?untuk ape?

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 4, 2012 at 1:32 PM delete

terima kasih kasi tutorial----

avatar
Aliz Elyce
AUTHOR
December 19, 2012 at 1:36 AM delete

Kak lyssa . Kan akak kata nuffnang akan hantar email suruh verify benda tuh kan masa kita daftar . Saya punya tak de pown . dekan spam folder pown same . Uwm...

avatar
AsmYza PaNda
AUTHOR
December 19, 2012 at 2:40 PM delete

Lyssa,..xjumpa lak button ads toh,..nuffnang skang dh lain,..cmne ek????

avatar
lelamaisara
AUTHOR
December 22, 2012 at 11:54 AM delete

@AsmYza PaNda

aha la...nuff sekarang dah lain..mcm ne tu...tulun tulun.....

avatar
ENarisha ♥
AUTHOR
December 25, 2012 at 1:02 PM delete

Kak Lyssa, Nuffnang sekarang ni dah lain la, boleh tak buat tutorial?

avatar
January 8, 2013 at 4:19 AM delete

sis... kalau tak ada kod ni nak buat camana?

avatar
cik konfiuz
AUTHOR
January 13, 2013 at 12:08 AM delete

tq so much sis !! i create my blog dengan sgla tunjuk ajar dr blog u .. thanks alot.. halal kan ape y dah sy copy :)

avatar
najwa roslan
AUTHOR
January 20, 2013 at 6:37 AM delete

done following u dear... tengs for the tuto... berguna sgt for me yg baru nak mula berblog ni...

avatar
February 2, 2013 at 4:08 PM delete

Kak Lyssa cuba tgk blog saye...npe x jdi???www.ummuaisyahismail.blogspot.com

avatar
wan aizzul
AUTHOR
February 5, 2013 at 8:24 AM delete

bgus hehe add saya

http://nuraizzul.blogspot.com/
^_^

avatar
aizzul
AUTHOR
February 5, 2013 at 8:26 AM delete

http://nuraizzul.blogspot.com/

bagus dan baik hehe

^_^

avatar
Shahrol
AUTHOR
March 14, 2013 at 2:18 PM delete

Salam
Sebab ape sy punya url xvalid mase register nuffnang?
Sy pakai wordpress.com
Ke kene dapatkan domain & hosting?

avatar
Neez Ayien
AUTHOR
May 28, 2013 at 12:01 PM delete

Salam Kak Lyssa.. Alhamdulillah, menjadi.. Thanks for the tuto :)

avatar
Alyn Adnan
AUTHOR
July 26, 2013 at 11:02 AM delete

kak Lyssa Alyn dah lama x online nuffnang niy then tdi bru online,nk letak iklan tpi seriously x ada bende yg add ads tu ... xtaw mana nak letak iklan ... boleh tolong x ,.. pleeeasssseeeee

avatar
August 1, 2013 at 6:08 AM delete

Thanks kak
http://reenhomestay.blogspot.com

avatar
kasih
AUTHOR
August 19, 2013 at 7:23 PM delete

thnx akhirnya jadi juga
http://agdaudr.blogspot.com/:)

avatar
September 10, 2013 at 4:13 PM delete

tqvm..lyssa..sangat membantu..sape2 yg rasa susah nak tido,migrain,wajah berjerawat dan lain-lain maslah kesihatan dan kecantikan ,jemputlah singgah di blog saya.
Sila klik sini : http://dclqahira.blogspot.com/
cari penawar semua masalah anda di situ..Insha Allah,anda akan menemui penawarnya.

avatar
PrincessAyuni
AUTHOR
October 24, 2013 at 12:04 AM delete

Lyssa, tq tau. walau pun sekang ni nuffnang tu dah laen,xsma ngn yg lyssa printscreen tu, tp membantu jugak...tq. lyssa cam dah kurang update blog..

avatar
Paperbag Head
AUTHOR
November 4, 2013 at 6:09 PM delete

tq. tambahan pengetahuan tentang nuffnang ni. >____<''

avatar
brother bo
AUTHOR
November 6, 2013 at 9:47 PM delete

Lyssa saya org baru nak join ni.. kenapa saya punya page lain dr yg awak tujuk kan tu.. pening gak ni.. musangking@gmail.com

avatar
propa
AUTHOR
November 10, 2013 at 2:42 PM delete

teringat 1st time blog pribadi dapat 10 sen dari nuff, happy tak terkata haha...

avatar
November 12, 2013 at 7:12 AM delete

yeay, ikut tutorial lyssa. menjadi lah :D thanks (y)

avatar
Norafidah Ali
AUTHOR
November 29, 2013 at 12:23 PM delete

salam lysa..nak tanya knp saya punya main page nufnang tak de icon ads ye? tolong plz..

http://pdajawe.blogspot.com/

avatar
Liyana Jamil
AUTHOR
December 9, 2013 at 4:21 PM delete

terima kasih kak unutuk tutorial ni.

avatar
phylo
AUTHOR
January 5, 2014 at 1:16 AM delete

akak, saya dah sign up tp tk boleh sign in. dia bgtau "disable warning"

avatar
Jiah Najiah
AUTHOR
February 18, 2014 at 3:29 PM delete

Kak Lyssa, macam mana, tak jumpa yang kak Lyssa suruh tu, ajar boleh?

avatar
April 27, 2014 at 6:16 PM delete

salam...saya da try wat..still lom leh..plz ajor leh?

avatar
alynnazman
AUTHOR
April 30, 2014 at 3:12 PM delete

Assalammualaikum lysaa...

suke bace tip toturial awk . senang nak fhm. kite nak kata lama berblog x lah.. bru 2 tahun berblog tp xpenah tpikir nak buat duit dgn blog . bru2 ni baru tergerak ati nk buat . huhu .. mcm best eje join . apa salahnye mencuba kan ... ^_^

avatar
AISYA AZNAN
AUTHOR
September 9, 2014 at 1:11 PM delete

TENKS KAK LYSSA..TUTO YG BERGUNA..;P

avatar
Hana Blossom
AUTHOR
September 12, 2014 at 8:31 AM delete

Salam,trma ksih.. entri yg sgt2 mmbantu sy :)

avatar
October 26, 2014 at 6:48 PM delete

Menjadilah Tuto ni.Thanks Kak Lyssa.Nice Blog. :* ;)

avatar
Nad Simple
AUTHOR
November 8, 2014 at 4:41 AM delete

Thanks kak Lyssa :) Menjadi pun :*

avatar
«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 208   Newer›   Newest»

Google+ Followers