Perlu ke Update Blog Setiap Hari ?

Gadis Kidal Berceloteh...
15/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v






Soalan cepu 'emas' ni . HEHE . Perlu ke kita update / tulis entry setiap hari ? Pendapat anda ?


Ouke . Ini pandangan dari Lyssa lah kan . Bagi Lyssa , memang lah perlu kalau seorang yang digelar blogger untuk meng-hapdet blog setiap hari . Bukan lah maksud Lyssa , update blog sampai entry beriban tu . Tak de lah kan . Gila kot . Lyssa pun tak pernah - pernah pulak buat entry sampai beriban dalam satu hari . Ahaa . 


So , apa maksud Lyssa ? Lyssa maksudkan , kalau nak update pun , biar lah setiap hari . Satu hari , satu entry pun dah memadai . Bukan apa . Pembaca suka masuk blog yang aktif dan suka update . Tak kira lah , walaupun satu je entri sehari .. Itu dah cukup .


Ye lah kan . Bukannya setiap hari orang FREE . Ye tak ? Orang pun busy jugak . Tapi , KALAU BOLEH .. lapangkan masa untuk menghapdet entry setiap hari . Even satu pun ok dahh . Macam Lyssa , satu hari tak lebih 4 entry . Maybe . Itu kalau ada mood . Kalau tak de mood , 1 entry je pun sehari . huhu .


Apa ? Tak ada idea nak UPDATE apa ? Sila Klik SINI dan SINI untuk mengetahui apa yang kita boleh update . Kalau tak ada masa nak update .. Memang busy terlampau lah ni kan , korang boleh ikut CARA INI . Mudah je . hekhek =] 


Entry tak perlu panjang sangat kalau malas . Update 2 3 perenggan pun ok dah pe . Lagi baik entry yang membawa manfaat , info , dan penuh dengan pengajaran . Ramai pembaca suka benda - benda cam ni . Itu berdasarkan pengalaman Lyssa menjadi blogger dalam satu tahun satu bulan ni .


Itu just pandangan Lyssa je . Kalau tak nak ikut pun , tak dak pa aih . Lyssa kata " KALAU BOLEH " . Tak kata pun wajib kan ? hehehe . So , terpulang kepada individu masing - masing lah ye . Tak da pun nak tunjuk bagus atau perasan "good" . Sekadar pandangan sahaja :)


Sekian :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

44 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Boyz_ed
AUTHOR
January 15, 2012 at 5:10 PM delete

Hahaha ! Betul tu Kak Lyssa . Tp , split pndpt skit . Tkowt hbs idea pulak , cmnea ek ? =D

avatar
era kecik
AUTHOR
January 15, 2012 at 5:10 PM delete

huh! memang era setuju ler ngan kak lyssa .. taon lepas era ade gak banyak masa nak hupdate blog.. tapi, skang ni, da tak boleh nak hupdate mane ler.. sebab taon ni era ting.3 .. so, kena kurengkan siket aktiviti tu.. hehe ~

> suka entry ni so much ......

avatar
Rozuan Ismail
AUTHOR
January 15, 2012 at 5:10 PM delete

sebenarnya mmg orang x de masa nak baca entry kita. org lebih tgk pada grafik @ gmbar je kan

avatar
Nur Najihah
AUTHOR
January 15, 2012 at 5:11 PM delete

Okee Thnks Kak Lyssa, sye mmg slalu update stiap hari, low smpat lh ...

avatar
January 15, 2012 at 5:13 PM delete

Jemput singgah http://nadzfisol.blogspot.com/ plak

avatar
M@M@ SH@RIDZ
AUTHOR
January 15, 2012 at 5:21 PM delete

memang nak update setiap hari, tapi apakan daya keadaan tak mengizinkan. bila MS tengok entry lyssa macamana nak update entry kalau sibuk tu semangat la pulak nak buat setiap hari.
thankz lyssa, coz dari sinilah akak belajar semuanya pasal dunia blog ni.

avatar
encik realiti
AUTHOR
January 15, 2012 at 5:23 PM delete

mmg perlu..bg yg mampu..cam saya blajar kat u lagi myb smngu 3 entri je yg mampu.. :)

avatar
Roslina Nana
AUTHOR
January 15, 2012 at 5:30 PM delete

setuju dengan lyssa...at least satu entry sehari kan....

avatar
Cik Eyqa
AUTHOR
January 15, 2012 at 5:35 PM delete

thank lysaa amat berguna entri nie :)

avatar
shera haifa
AUTHOR
January 15, 2012 at 5:38 PM delete

letak gambar then post.. tu pun dh ok kan.. hehe

avatar
ieda
AUTHOR
January 15, 2012 at 5:52 PM delete

akak cube jugak yg terbaik
biasa akak update laju2 ari minggu je
ari bekerja biasanya 2-3 entry ejee ;)

avatar
January 15, 2012 at 6:07 PM delete

betul. sokong lyssa. nice :)

avatar
Paris Lipton
AUTHOR
January 15, 2012 at 6:10 PM delete

kita pon suka update hari2 sbb tgh free giler.....cayok3 ;p

avatar
January 15, 2012 at 6:12 PM delete

sehari satu dah okay da ^__^.kalau terlebih idea tu bagus jugak kan.

avatar
TIM_Fahid
AUTHOR
January 15, 2012 at 6:41 PM delete

agak la... hehe...
tq utk info

err...singgah2 la ek...
http://itamputehidopku.blogspot.com/

avatar
erma nazillah
AUTHOR
January 15, 2012 at 6:59 PM delete

kadang2 bila dh busy ngan lectures,xlarat plak nk update bila dh balik dorm..hehe

avatar
Ariena Hisham
AUTHOR
January 15, 2012 at 7:32 PM delete

Sy kalau ada idea barulah bole update. Kalau tak, memang out lah >.< Huhu

avatar
YaYaNsMuM
AUTHOR
January 15, 2012 at 8:11 PM delete

(^_^)....as a worker, a wife & a mum like me...ada sedikit kepayahan utk mengupdate setiap hari...tapi, takpe...akan dicuba jugak..insyaallah...try manage time, (^_^)

avatar
Abdul Muaz
AUTHOR
January 15, 2012 at 8:35 PM delete

Good Info! Thanks for read my blog!
http://www.kakionlineblogger.blogspot.com/

avatar
aH Le0Ng
AUTHOR
January 15, 2012 at 9:02 PM delete

ouhh mesti laa perlu update slalu
sbb sy suka membaca...
x kesah la entri aperr asalkan ader bahan utk dibacerrr sbbb
sy suka membaca
hehehehehhe

avatar
January 15, 2012 at 9:12 PM delete

LEBIH KURANG CHURPCHURP NGUN MYSAYS ...

Adakah anda ingin untuk mendapatkan RM500 seminggu?

Berikut adalah penyelesaian pendapatan pasif
yang akan mengubah gaya hidup anda.
...
Tiada jualan dan orang mesyuarat.
Berada dalam talian bila-bila masa anda
Percuma dan boleh mengalir wang akan.
... Untuk maklumat lanjut, sila lihat link ini

(Http://Surveys-Faq.com/?ref=2630513)

avatar
dyabunga
AUTHOR
January 15, 2012 at 9:29 PM delete

thanks da info lyssa..:D

avatar
Si qusowt
AUTHOR
January 15, 2012 at 9:45 PM delete

2 hari sekali pon boley kan?
xde mase nak update tiap hari loor

avatar
January 15, 2012 at 9:49 PM delete

nak update setiap hari???xsempat la lyssa..tp kalau 2 3 hari sekali blh je kan..

http://honneygurlzbyblog.blogspot.com/

avatar
January 15, 2012 at 10:22 PM delete

Hye cutie lyssa.. Sys da lme follow lyssa tw.. A nice blog.. sudi jengah2 la ka-arikitaka.blogspot.com ye... thanks :)

avatar
January 15, 2012 at 11:22 PM delete

bener.. bener.. gue setuju bangat.. hehe!!

avatar
January 16, 2012 at 12:17 AM delete

mahu satu entri yang bermanfaat . singgah blog aku sume , ngeh2

avatar
Polskahackrew
AUTHOR
January 16, 2012 at 12:28 AM delete

betul x 5.. tp skrg ni bz sket.. hehe

avatar
Woofer Storm
AUTHOR
January 16, 2012 at 1:25 AM delete

kalau blogger femes,sebulan satu entry pun tak mengapa..coz trafik tetap mencanak,malang buat mereka yang kurang dikenalil.hehee

#cian kami^^lalalaa~

avatar
Dya Nadiah
AUTHOR
January 16, 2012 at 1:48 AM delete

HAI. Seriously, NICE BLOG. COME, N visit me, TQ http://mimpisampaikebintangtinggi.blogspot.com/ :)

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
January 16, 2012 at 11:47 AM delete

setahun setengah entri leh tak?setengah entri lagi sambung tahun depan..bleh tak macm ni?

avatar
January 16, 2012 at 4:36 PM delete

sokong 100000% kat lysa ... memang perlu di update blog kita tiap2 ari tau ... barulah gempak ... yer x ...

alalala ... tapi kekadang adam x sempat nak update ... kekadang tu de gak tertinggal sehari dua ... bukan per, bz ngan tugasan hakiki kat opis la tu maksudnya ...

avatar
narumi sakura
AUTHOR
January 16, 2012 at 5:13 PM delete

waahhh bnyak nye info!!suke2 >_<..thnks lysa ,banyak lagi yang Naru kne take note tuk blog Naru..ARIGATO!! >_<

avatar
Jaa
AUTHOR
January 19, 2012 at 2:29 PM delete

erm, sedang berusaha untuk mengupdate satu entri sehari....

avatar
jer
AUTHOR
March 28, 2012 at 11:21 PM delete

hai apa kabar lyssa faizureen,saya ingin mengucapkan terima kasih kerna blog anda banyak membantu untuk menyiapkan blogg saya,saya harap awak dapat check out my blog 'welcome to my wonderfully life'plizz

avatar
September 23, 2012 at 10:57 PM delete

ahaks3..
nice isu....law nk karang mcm cepen pendek pn leh kot entri kita tu kan?

nak pula bila bt tajuk gempaq mcm blog kena langgar dgn awesome...

(^___^)

avatar
mselim3
AUTHOR
December 6, 2012 at 4:50 PM delete

Betul2 setuju sanga..bukan nak bodek atau kipas k...kenyataan...janji update blog dengan entry yang menarik,,,kalu nak lyssa boleh lah datang singgah k...kalu kekawan nak singgah blog saya nie silakan...

avatar
September 4, 2015 at 10:25 AM delete

bagi saya atleast 3 kali seminggu update. tidak setiap hari pun takpee . asal entry kite berkualiti..

avatar
September 4, 2015 at 10:25 AM delete

#jemput ke blog buruk saya yee nanti. peaceee :)

avatar
ida muaniez
AUTHOR
February 24, 2016 at 7:33 PM delete

jikalau buat entry tiap hari satu entry, apa gak kalah dengan yang lain?

avatar

Google+ Followers