Home
tutorial
Tips-Tips

11 January 2012

Tutorial : Cara Gabungkan Followers Widget Dengan Widget Yang Lain

Gadis Kidal Berceloteh...
11/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Alahaii . Terasa lama pulak tak buat tutorial kan . Hari tu ada orang tanya Lyssa macam mana nak gabungkan followers dengan FANPAGE LIKE BUTTON , SHOUTBOX dan lain - lain . Ehek . Senang je . Cuma korang perlu aplikasikan tutorial yang dah sedia ada . Tak perlu lah Lyssa nak cakap banyak dekat sini kan ? Lyssa just bagi link je lah heh ?





1. Untuk dapatkan kod follower , korang perlu menggunakan tutorial ini >  KOD FOLLOWER 

2. Bila dah dapat kod follower tuh , korang boleh masukkan kod tersebut dengan cara :

Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

3. Lepas tu , bagi yang tak de lagi kod like fanpage , boleh ikot tutorial ini > LIKE FANPAGE

4. Dah tu  , letakkan ia di bahagian Html/Javascript untuk followers .

5. Kalau nak letak shoutbox sekali dalam tu pun boleh jugakk . Tak de shoutbox ? KLIK SINI

6. Masukkannya di bahagian bawah kod follower tadi . 

Oke . Macam mana  ? Paham kan ? So . Apa ditunggu lagi . Try lah . ehekk =]


=SELAMAT MENCUBA=
 

28 000 orang Pengomen Terhebat !!:

Leeza Zailan said...

Wahh ! Terbaek kak lyssa ! haha .. Thanks yaww ! Muahh !

Lyssa Faizureen said...

@Leeza Zailan

hekkk . Welcomeee lah =]

shahrazali said...

thanks for the info... mne lyssa belajar semua ni ek?? rajin explore ek..hehe..

Lyssa Faizureen said...

@shahrazali

kehkehh . tk de bila nya pandai . biasa2 je . suka cuba sesuatu bnda ..

Nur Najihah said...

Wahh senang sajer, Tenkiu Kak Lyssa ^3^

Miss Purple Ungu said...

Lyssa mmg no 1 bab tutorial...
btw, thanks sudi komen kat blog miss purple tadi ye ^^

HipokiuTSGT said...

bg lah skali tutorial mcmmna nak bg masuk old entry kat sidebar mcm lyssa punya tuh..nampak kemas jer.. dgn bloglist skali masuk kat sidebar..lyssa tau tak mcmmna nak buat??

Lady said...

wahh! best!

jijah said...

eherm2..adik..anda ditag hehehe..
http://jijahcomey.blogspot.com/2012/01/segmen-mencari-bloglist-2012.html

iela_dekla said...

@Lyssa Faizureen
cm ne lak klaw nk jdikan auto hide...bleh ke bt cm 2?

محمد شهريل القنيطري said...

tq..boleh try lah lpas nih

suzie rahman said...

awak, jd r.thx..syg u-- ♥

:: GADIS SPT AKU :: said...

Hye lyssa! wahh.. Terbaik lah! Td nampak entry lyssa kt dashboard trus sys klik laju2 tuto nih.. hehe.. Thanks a lot keyhh.. :)Jap ag sys nk wat.. t tgok2 la kt blog sys ye: ka-arikitaka.blogspot.com.. :)

chieyda said...

cik lisa..tlong wat tutorial tuk header mcm y cik lisa punye...i menz bg gambar je ade tpi bckground transparent...sye try wt pkai gimp tpi xjdi2 pon..

FAIZ FAKHIRIN said...

Great Tips...So pinky blog...nice...rajinnya kamu bercoding yea...hehehe

CintaZulaikha said...

tutorial yg bagosss...nak wat jek tak terpikir agi..

CekbOlat-bOlat said...

klau yg pkai hide shoutbox?

Un Phat Lee said...

mak aih.banyak giler weyh.fuhhh

Atiqah Wadiah said...

wahhh!!tutorial lg..suukerrr ^^

Boni JLL3 said...

@Lyssa Faizureen

good tutorial :)

Khadijah Radzi :) said...

Thanks kak . Semuannya menjadi :D

nadzirah quratulaini said...

kak lyssa bole tolong x?? camner ek nak cantik kan follow n dashboard box??

CiK FizA said...

lyssa~ google friend connect tuh dh retired la >.<

IZROL ISMAIL said...

akak lyssa macam mana nak buat jam

Effa Nadia said...

nape saya x dpt kod tu eyyy ? sye x dpt kod follower tuuuuu.... ;(

Sharifah Iris Syed Iskandar said...

Kak lyssa, mcm mana kalau yg baru punya? dia dah tak sama lah :( tlg saya kak :'(

AliA fArhAh said...

kak lysa, xdpt buat pun :(

mira addini said...

salam . kak lyssa . balas pls :( saya punye blog yg baru . tak bleh tukar ke yang lame dah . mcm mane nak buat . nk edit pon susah dah :(