Tutorial : Cara Gabungkan Followers Widget Dengan Widget Yang Lain

Gadis Kidal Berceloteh...
11/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Alahaii . Terasa lama pulak tak buat tutorial kan . Hari tu ada orang tanya Lyssa macam mana nak gabungkan followers dengan FANPAGE LIKE BUTTON , SHOUTBOX dan lain - lain . Ehek . Senang je . Cuma korang perlu aplikasikan tutorial yang dah sedia ada . Tak perlu lah Lyssa nak cakap banyak dekat sini kan ? Lyssa just bagi link je lah heh ?





1. Untuk dapatkan kod follower , korang perlu menggunakan tutorial ini >  KOD FOLLOWER 

2. Bila dah dapat kod follower tuh , korang boleh masukkan kod tersebut dengan cara :

Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

3. Lepas tu , bagi yang tak de lagi kod like fanpage , boleh ikot tutorial ini > LIKE FANPAGE

4. Dah tu  , letakkan ia di bahagian Html/Javascript untuk followers .

5. Kalau nak letak shoutbox sekali dalam tu pun boleh jugakk . Tak de shoutbox ? KLIK SINI

6. Masukkannya di bahagian bawah kod follower tadi . 

Oke . Macam mana  ? Paham kan ? So . Apa ditunggu lagi . Try lah . ehekk =]


=SELAMAT MENCUBA=
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

28 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Leeza Zailan
AUTHOR
January 11, 2012 at 8:29 PM delete

Wahh ! Terbaek kak lyssa ! haha .. Thanks yaww ! Muahh !

Reply
avatar
shahrazali
AUTHOR
January 11, 2012 at 8:37 PM delete

thanks for the info... mne lyssa belajar semua ni ek?? rajin explore ek..hehe..

Reply
avatar
January 11, 2012 at 8:38 PM delete

@shahrazali

kehkehh . tk de bila nya pandai . biasa2 je . suka cuba sesuatu bnda ..

Reply
avatar
Nur Najihah
AUTHOR
January 11, 2012 at 8:39 PM delete

Wahh senang sajer, Tenkiu Kak Lyssa ^3^

Reply
avatar
January 11, 2012 at 8:43 PM delete

Lyssa mmg no 1 bab tutorial...
btw, thanks sudi komen kat blog miss purple tadi ye ^^

Reply
avatar
HipokiuTSGT
AUTHOR
January 11, 2012 at 8:43 PM delete

bg lah skali tutorial mcmmna nak bg masuk old entry kat sidebar mcm lyssa punya tuh..nampak kemas jer.. dgn bloglist skali masuk kat sidebar..lyssa tau tak mcmmna nak buat??

Reply
avatar
jijah
AUTHOR
January 11, 2012 at 8:43 PM delete

eherm2..adik..anda ditag hehehe..
http://jijahcomey.blogspot.com/2012/01/segmen-mencari-bloglist-2012.html

Reply
avatar
iela_dekla
AUTHOR
January 11, 2012 at 8:50 PM delete

@Lyssa Faizureen
cm ne lak klaw nk jdikan auto hide...bleh ke bt cm 2?

Reply
avatar
suzie rahman
AUTHOR
January 11, 2012 at 10:03 PM delete

awak, jd r.thx..syg u-- ♥

Reply
avatar
January 11, 2012 at 10:22 PM delete

Hye lyssa! wahh.. Terbaik lah! Td nampak entry lyssa kt dashboard trus sys klik laju2 tuto nih.. hehe.. Thanks a lot keyhh.. :)Jap ag sys nk wat.. t tgok2 la kt blog sys ye: ka-arikitaka.blogspot.com.. :)

Reply
avatar
chieyda
AUTHOR
January 11, 2012 at 10:44 PM delete

cik lisa..tlong wat tutorial tuk header mcm y cik lisa punye...i menz bg gambar je ade tpi bckground transparent...sye try wt pkai gimp tpi xjdi2 pon..

Reply
avatar
FAIZ FAKHIRIN
AUTHOR
January 11, 2012 at 11:16 PM delete

Great Tips...So pinky blog...nice...rajinnya kamu bercoding yea...hehehe

Reply
avatar
CintaZulaikha
AUTHOR
January 11, 2012 at 11:22 PM delete

tutorial yg bagosss...nak wat jek tak terpikir agi..

Reply
avatar
January 12, 2012 at 2:41 AM delete

klau yg pkai hide shoutbox?

Reply
avatar
Un Phat Lee
AUTHOR
January 12, 2012 at 2:52 AM delete

mak aih.banyak giler weyh.fuhhh

Reply
avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
January 12, 2012 at 8:11 AM delete

wahhh!!tutorial lg..suukerrr ^^

Reply
avatar
January 12, 2012 at 10:43 AM delete

Thanks kak . Semuannya menjadi :D

Reply
avatar
February 21, 2012 at 4:40 PM delete

kak lyssa bole tolong x?? camner ek nak cantik kan follow n dashboard box??

Reply
avatar
CiK FizA
AUTHOR
May 16, 2012 at 1:42 AM delete

lyssa~ google friend connect tuh dh retired la >.<

Reply
avatar
IZROL ISMAIL
AUTHOR
November 18, 2012 at 1:44 PM delete

akak lyssa macam mana nak buat jam

Reply
avatar
Effa Nadia
AUTHOR
November 22, 2012 at 10:38 AM delete

nape saya x dpt kod tu eyyy ? sye x dpt kod follower tuuuuu.... ;(

Reply
avatar
December 9, 2012 at 2:47 AM delete

Kak lyssa, mcm mana kalau yg baru punya? dia dah tak sama lah :( tlg saya kak :'(

Reply
avatar
AliA fArhAh
AUTHOR
July 12, 2013 at 12:09 AM delete

kak lysa, xdpt buat pun :(

Reply
avatar
mira addini
AUTHOR
March 22, 2014 at 10:08 PM delete

salam . kak lyssa . balas pls :( saya punye blog yg baru . tak bleh tukar ke yang lame dah . mcm mane nak buat . nk edit pon susah dah :(

Reply
avatar

Google+ Followers