Churp-Churp : Ini Bukan Yang KLIK Dapat Dua Kupang !

Gadis Kidal Berceloteh...
13/03/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Heyy .  Ehek . Churp-Churp ? Masih ada yang ketinggalan ? KLIK SINI !  
Ohkey . Sebenarnya masih ramai lagi yang keliru dengan Churp-Churp ni. Kalau tak pahe , buat-buat pahe je leerr . huhu  ~ KLIK!


Haa . Ada yang tanya , churp-churp untuk blog je ker ? Siapa kataa ? Aduyy . Iklan dari Churp-Churp kita boleh share melalui Facebook , Twitter dan laman social yang lain jugak . 


Ok . Sememangnya , jika kita mengiklan kan atau share kempen-kempen yang ada di
bahagian Rewards Churp-churp tu kita perlu tahu yang mana kempen yang kena KLIK-KLIK .. Yang mana kempen yang kita perlu promote supaya orang lain membeli barang tersebut ...Dan yang mana satu kempen untuk kita invite orang join Churp-Churp



Bagi yang tak tahu lagi meh sini Lyssa terangkan secara ringkas ! Korang nampak tak gambar dekat bawah ni ? Ada tiga gambar yang berlainan . Korang tengok dan fahamkan ok ?



 
Ok . Nampak tak gambar burung biru tu ? Haaaa . Dia ada tulis RM1.00 per signup !
Bila korang tekan KEEP SHARING , korang scroll down ada link yang tulis CLICK TO COPY . Dan itu lah sebenarnya link untuk kita invite supaya orang daftar menggunakan link nama kita . Duit earning kita akan meningkat terus RM1.00 bila ada yang daftar menggunakan link tersebut . So korang kenalah pandai bodek orang untuk daftar Churp-Churp ni . Makin ramai yang signup , makin banyaklah earning yang korang dapat kumpul . Ada faham ?


 

Haaa . Yang ini pulak !  Ini Bukan Yang KLIK Dapat Dua Kupang ! Korang mesti kena faham . Kalau dekat bahagian bawah tu dia ada tulis RM **.** per deal .. Makna kata korang harus promote barang tersebut sampai ada yang beli . Bila diorang tekan link per deal ni , korang tak kan dapat dua kupang per klik tau . So macam mana caranya nak dapatkan duit per deal ni ? Haaa . Korang promote sampai ada yang beli barang tu dengan menggunakan LINK NAMA KORANG , korang akan mendapat earning yang dinyatakan . Kira macam komisyen lahhh . Faham dah kan ? :P


 

Haaaaa . Yang ini baru lah akan dapat dua kupang per unique click ! Yang ada tulis RM0.20-RM0.40 ni , kalau korang share dekat blog ke , facebook ke , twitter ke , youtube ke .. Bila orang KLIK , baru earning korang akan naik . Tapi , dia takkan naik masa tu jugak . Kena tunggu iklan tersebut habis , dalam masa seminggu nanti barulah akan naik . Faham ? Faham ? Faham ? Huhuhuu ~


Note Purple : Iklan dari Churp-Churp ini akan berubah dari masa ke semasa  . So , korang kena rajin ke Account Churp-Churp korang setiap hari untuk check bahagian Rewards tu iklan apa yang akan korang promote kan :p  

 Faham kan ?


Fuhh . Berbuih mulut dah pot pet sana sini . Kalau dah faham tu , alhamdulillah :)
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

47 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Phat
AUTHOR
March 13, 2012 at 5:30 PM delete

churp2 phat x gerak2 x reti guna kot huhu *mencik

avatar
Atirah ★
AUTHOR
March 13, 2012 at 5:32 PM delete

Faham cikgu !
(Saya akan sentiasa faham apa yang cikgu katakan) XD

avatar
March 13, 2012 at 5:32 PM delete

maknanya yang 4 ringgit tu, kalau nak dapat duit kena tunggu orang beli lah.

avatar
AimanSyafiq
AUTHOR
March 13, 2012 at 5:35 PM delete

ooo...baru la paham...Hehehehe

avatar
shera
AUTHOR
March 13, 2012 at 5:38 PM delete

ok ! skarang baru saya faham yg perdeal tu .
trimas kak lyssa !

avatar
iffah
AUTHOR
March 13, 2012 at 5:44 PM delete

akak,saye baru dlm blog..erm,saye masih tak paham lagi la kak pasal churp2 nieyh..saye tak paham yg psal kene promote tuh..

avatar
Adni Aziz
AUTHOR
March 13, 2012 at 5:45 PM delete

Oh. phm daah.:)Kaykay

avatar
March 13, 2012 at 5:46 PM delete

"Baguslah kalau anak murid semua faham ! hehe . Legaaaaa~ :)"

avatar
SunnyFunny
AUTHOR
March 13, 2012 at 5:46 PM delete

ouh . macam tuu ke ? baru faham .
:)

avatar
hairy
AUTHOR
March 13, 2012 at 6:26 PM delete

churp2 duit xnaik pn lyssa..sedih toi org xde pn nak tekan2..hahah :p

avatar
March 13, 2012 at 6:35 PM delete

baru aje daftar.. thanks Kak Lyssa ^_^

avatar
Hanis Afiqah
AUTHOR
March 13, 2012 at 6:35 PM delete

pening la -_-. hehe sy join pas pmr la.. takott ketagih pulak asyik on churp2, x gitu ?

avatar
RochelMayMei
AUTHOR
March 13, 2012 at 6:36 PM delete

Faham-2..Trima kasih kerana beritawu..:)

avatar
Are~q!Lah
AUTHOR
March 13, 2012 at 6:39 PM delete

paham =)
btw camner kak lyssa buat yang lepas entry nih ada butang yang ada tulis donate tu ?
maaf kalau ayat terbelit0belit =P

avatar
MoshiMoshi
AUTHOR
March 13, 2012 at 6:49 PM delete

thanx kak lyssa for sharing this ,,

avatar
Dieyna
AUTHOR
March 13, 2012 at 7:01 PM delete

terima kasih info.. baru akak faham.. jemput datang blog akak, blog biasa2 aja..

avatar
March 13, 2012 at 7:05 PM delete

dah paham dah. tapi kalau yg kena perdeal tu .nak share jugak ke? wajib ke?

avatar
March 13, 2012 at 7:36 PM delete

ohhh ! dulu paham sikit , sekarang dah paham sangat ! Hihi thanx sis Lyssa ! sangat rajin kongsi2 bende mcm nih . Thanx thanx thanx ! ;)

avatar
Cik Kay Jue
AUTHOR
March 13, 2012 at 7:53 PM delete

macam mana nak share iklan tu kat blog?

avatar
ainazaid
AUTHOR
March 13, 2012 at 7:57 PM delete

kak lyssa, boleh tak ajarkan saya macam mana kalau kita join GA atau contest, bila kita nak letak banner, banner tuh terus ke link blog yang buat GA tuh?

avatar
March 13, 2012 at 8:12 PM delete

Ouhhh . baru kite paham . hihi . terima kasih sis ! ^.^

avatar
March 13, 2012 at 8:27 PM delete

ai ai captain ! hehehe,,, pehe doh loni,, trima kasih dehh... O__O

avatar
redapple
AUTHOR
March 13, 2012 at 8:44 PM delete

relax kak relax!!!!
aja orang~
dan orang tuu faham !!
dapat pahala

avatar
ZYASH
AUTHOR
March 13, 2012 at 8:46 PM delete

dah lama tak check income churp2 ne dpt berapa....huhuhuhuuhu

avatar
uncHa
AUTHOR
March 13, 2012 at 9:05 PM delete

suka entry ni :) terima kasih ye kak lyssa

avatar
oli-go
AUTHOR
March 13, 2012 at 9:24 PM delete

pandai betol lyssa ni kan..expert bab bab blog..meh jadi sifu akak..

avatar
Ida Roslan
AUTHOR
March 13, 2012 at 10:06 PM delete

ok sekarang da faham, terima kasih banyak2 kak lyssa =).

avatar
March 13, 2012 at 10:56 PM delete

dah faham dah faham. hihi ;) churp churp sekarang dah sampai RM13 alhamdulillah ;')

avatar
March 14, 2012 at 12:37 AM delete

Kak Lyssa , kan dah buat churp-2 ni .. then bila click dapat duit , then how kita nak guna duit tu ?

avatar
March 14, 2012 at 12:46 AM delete

tak kuasa melayan churp2 ni...tgkla nanti..huhu maleh nak cek slalu punya pasal lah katekan.just buboh iklan sdhala..hoho

avatar
March 14, 2012 at 12:48 AM delete

tak kuasa melayan churp2 ni...tgkla nanti..huhu maleh nak cek slalu punya pasal lah katekan.just buboh iklan sdhala..hoho

avatar
Riz Kim
AUTHOR
March 14, 2012 at 5:14 AM delete

baru pham nk guana churp2 ni ..terima kasih

avatar
khairil afif
AUTHOR
March 14, 2012 at 7:16 AM delete

assalamualaikum,....kak sy nk tanyer akak niy org kelantan ke ckp kelantan kat atas tuu <3

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
March 14, 2012 at 7:18 AM delete

selama ni dunggu je saye sis , hahaha nsib baek ade info ni

avatar
YOUsoF
AUTHOR
March 14, 2012 at 12:50 PM delete

Dulu zero pasal Churp² ni.. NAk cuba jadi Hero lepas ni insyaAllah.. ;D

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
March 14, 2012 at 10:25 PM delete

dulu pun mas blur2 gak.yang per deal,mmg xreti nak promote sgt.bagi yg hebat2 macam lyssa n fizzy je la promote..hihihi

churp2,kdg2 shri..sok nya iklan lain dh..tiap2 hari kene tukar.adess..

avatar
Miss Ann
AUTHOR
March 18, 2012 at 1:41 AM delete

kak lyssa , nak tanya boleh ?? kalau HeartBeat mcm mana ?? kak lyssa tau tak ??

avatar
KHAIRUNNISA
AUTHOR
March 18, 2012 at 9:32 AM delete

Terima kasih Kak Lyssa sebab bagitahu..

avatar
Putry
AUTHOR
March 22, 2012 at 2:07 AM delete

oo bru putry tauuu

avatar
WANA
AUTHOR
June 27, 2012 at 12:58 PM delete

tenkiu Lyssa! baru phm hehehe

avatar
Izzati Amira
AUTHOR
April 23, 2013 at 6:09 PM delete

thanks (: bru sye fhm.. ingat semuanya sama je (:

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers