Tips : Cara Mendapatkan Komen Yang Banyak Dalam Setiap Entry

Gadis Kidal Berceloteh...
20/03/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Komen yang banyak bagi setiap entry . Siapa yang tak nak kan ? Berpusu-pusu jugak orang cuba pelbagai cara untuk dapatkan komen yang banyak . Siapalah yang gelojoh sangat tu nak dapat komen banyak . haha . SAYA ! SAYA !

 Err . Lyssa bagi tips ni pun bukan sebab Lyssa dapat banyak komen . haha . Tak jugak . Lyssa pun teringin sangat nak orang komen entry Lyssa sampai tahap JUTAAN gitu . Tapi , apakan daya .. Terpaksa lah Lyssa gunakan cara "TipuTakJadi"  . Saja nak sedapkan mata memandang . bhahaha .  

Cara TipuTakJadi ? Macam mana tu ... Tu haaa . Tengok lah bahagian komen tu . Boleh kan pulak Lyssa tambahkan 000 tu hanya nak sedap mata memandang bagai . Huissh . Padahal ? -.- haha. 

HAHA . Tips merapu je tu . Ok ! Ini betul-betul :)


1. Entri menarik dan disukai ramai !
Alah . Ini perkara biasa lah kan ? Entri menarik mesti lah orang nak komen kan ? HAHA . Tapi , tak kira nak jugak masuk dalam list tips ni . muehee . Nak tarik pembaca untuk komen bukan senang cik kak oiyy . Payah ooo . Perlu ada strategi nye . wkwkw. Apa dia ? Baca no.2 ni . 


2. Bangkitkan isu atau persoalan diperenggan yang terakhir !
Err . Nak bangkitkan macam mana ni ? Ok . Macam ni . Lepas korang dah selesai taip setiap artikel korang tu , tanya lah para pembaca tu .. Pendapat atau apa pun lah supaya pembaca korang ada respond untuk dikomenkan di entri tersebut . Eh , tak susahlah . Tanya macam ni pun ok dah .. "So , apa pendapat korang ? Setuju tak dengan entri saya kali ini ?" . Kalau dah ada orang jawab "SETUJU!!!" pun dah cukup kan . hekhek ~


3. Rajin masuk blog dan komen entri blogger lain !
HEE~ Kalau Lyssa ni lain sikit . Lyssa akan komen entry yang Lyssa rasa berkenan nak baca je . HAHA . Tulisan yang kemas . Ayat tak tunggang terbalik . Perkataan yang sejibik . Entri tak panjang berjeler . Entri yang kamching dengan jiwa Lyssa . Itu je yang menjadi pilihan Lyssa untuk komen entri mereka . Muahaha . Ok Saya tahu , saya cerewet ! Jangan jadi macam saya ye tuan-tuan .. puan-puan . Peace ^^v


4. Membalas setiap pertanyaan daripada blogger lain !
Ye . Ye . Saya tahu . Saya malas betul nak balas . Sebab soalan anda semua dah ada jawapannya dalam entry tersebut . hee . Lyssa akan balas mana yang perlu je . Lyssa mana lah ada masa nak ngadap laptop ni lama-lama . Jenuh aihh . Lyssa ada kerja lain juga . Mana yang penting , i'll try to reply it . Siapa yang nak tanya , boleh silakan tanya DI SINI ! :)
InsyaAllah Lyssa akan cuba jugak untuk membalasnye .  Sebab banyak pertanyaan berkenaan dengan tutorial . Senang sikit Lyssa nak reply . Bagi korang tu , rajin-rajinlah membalas komen dari blogger lain ok ? =) Jangan tiru sifat malas saya :P


Err . Lyssa rasa cukup kot 4 tips tu . hekhek . Kang taip panjang berjeler kan , mulalah orang malas nak baca . Terus #TekanPangkah . Kan ? hahaha .  

p/s : Siapa ada idea lagi yang menarik , boleh share dekat komen ni . Otak Lyssa boleh sampai 4 perkara je . muehehe :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

78 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Faryan
AUTHOR
March 20, 2012 at 5:56 PM delete

wah ..kak lyssa nice en3.... tq sebb fllw blog kita haritu yay !!!

avatar
Nurul Erlysa
AUTHOR
March 20, 2012 at 6:01 PM delete

sy akan cube..hehe :) nice tips

avatar
March 20, 2012 at 6:05 PM delete

owh kira tajuk kene menarik ! and kene manis2kan mulut ..

avatar
Nur Syazwani
AUTHOR
March 20, 2012 at 6:06 PM delete

Nak try ! nak try ! makasih :D

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
March 20, 2012 at 6:11 PM delete

hahaha..patutlah lyssa tak nak komen ye? sebab entri saya panjang berjeler..hakhakhak :P

avatar
hairyeda
AUTHOR
March 20, 2012 at 6:12 PM delete

sya mls nk komen. slalu nya tekan button like je hehe

avatar
azam
AUTHOR
March 20, 2012 at 6:13 PM delete

tambah 1 lagi...jadi GLAMOR macam cik lyssa...mesti ramai yg komen

avatar
noraauliyya
AUTHOR
March 20, 2012 at 6:15 PM delete

yg pling penting, kita kena selalu komen dkt org, bru org komen kita.

avatar
March 20, 2012 at 6:23 PM delete

ooo mcm tue ek..ok cik lyssa..akan ku amalkan tapi bukan kalau dah terkenal baru ramai org komen ker? sbb klu dah pemes takyah blogwalking lg..takat blogger hingusan mcm saya dah blogwalking and siap klik iklan depa takdaq balas komen langsung pon sedey jew beb, hekhek

avatar
Arifah Rahim
AUTHOR
March 20, 2012 at 6:24 PM delete

tips yg baik for me as a new blogger. :) kak lyssa follow blog kita blh. hehe. arifahryfarahim.blogspot.com. :)

avatar
Arifah Rahim
AUTHOR
March 20, 2012 at 6:28 PM delete

nice tips kak lyssa. follow me ye at arifahryfarahim.blogspot.com. :)

avatar
Hanis Aliya
AUTHOR
March 20, 2012 at 6:29 PM delete

Haha. Komen kat entry saya sikit sangattt.. Paling banyak pun 14.

avatar
March 20, 2012 at 6:31 PM delete

Tnag jawab soalan kat komen tu yg selalu akak fail.kerap sgt update sampai tak terkejar nak balas komen!Hahahaha!

avatar
March 20, 2012 at 6:54 PM delete

husna selalu singgah blog orang then tinggal komen..sure akan ada reply..hehe..

avatar
AisYah
AUTHOR
March 20, 2012 at 7:03 PM delete

thanks for sharing this tip <3

avatar
shahrazali
AUTHOR
March 20, 2012 at 7:11 PM delete

pada saya,,,no 3 yg paling penting.....diikuti no 1,2 dn 4..

avatar
March 20, 2012 at 7:39 PM delete

akk rase ape mslah blog naurah ekk ? xtau dah nk ejah cmne .. ayat mgkin tunggang terbalik kot kann ??

avatar
PuTeRi
AUTHOR
March 20, 2012 at 7:56 PM delete

kak Lysa xnak folow blog sy ke??hek3..i love ur blog..

avatar
Cik Rose Cute
AUTHOR
March 20, 2012 at 8:02 PM delete

Sokong gan lyssa...rajin-rajinlah komen blog blogger lain hihihi...

avatar
dyabunga
AUTHOR
March 20, 2012 at 8:10 PM delete

dya selalu guna num 3..hehe..kalau lyssa sudi jemput lah ke blog dya ye..hehe..:)

avatar
Nurul Akmal
AUTHOR
March 20, 2012 at 8:26 PM delete

Entry yang sangat bagus.. ;)

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
March 20, 2012 at 8:33 PM delete

tips yg bgus kakak...
msti cuba wajib ni hihi
ketawa comel

avatar
AzwanRamli
AUTHOR
March 20, 2012 at 8:45 PM delete

Nice sharing.Akan cube m'pebaiki diri dengan menjenguk blogger2 otai.huhu

avatar
March 20, 2012 at 8:45 PM delete

setuju sesangat..bkn mudah nk tarik org komen.

avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
March 20, 2012 at 8:48 PM delete

Tips yang bagus cik Lyssa ;D

avatar
Mala Nasohah
AUTHOR
March 20, 2012 at 9:03 PM delete

bagus...tips yg mbantu blogger baru mcm akak.tq comel :)

avatar
March 20, 2012 at 9:09 PM delete

good tips...
meh ler singgah blog saya,kalu sudi follow la skali...

http://wadahberbicara.blogspot.com/

avatar
March 20, 2012 at 9:09 PM delete

good tips...
meh ler singgah blog saya,kalu sudi follow la skali...

http://wadahberbicara.blogspot.com/

avatar
haiqalhazwan
AUTHOR
March 20, 2012 at 9:40 PM delete

hahaha td xde org pon komen entri sy..nice entri awk

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
March 20, 2012 at 10:07 PM delete

tips paling mudah nak faham dari entri ini adalah...

jangan tiru style lyssa.. mmg dia ngaku tips dia salah//

benar kah?

avatar
O CIKTEDDY
AUTHOR
March 20, 2012 at 10:35 PM delete

oh dh tahu da kak lyssa crewet..maknenya entri titew x menarik..muahaha xpe la,i still love ur blog seh ♥

avatar
March 20, 2012 at 10:52 PM delete

trimas sal tips2 uh..
Hmm, sy da komen nih,, hihi.. =D

avatar
March 20, 2012 at 10:53 PM delete

Trimas psl tips2 uh..
Hmm.. sy da komen nih.. hihi.. =D

avatar
March 20, 2012 at 11:48 PM delete

hahaha..nice ! sy lg laa pemalas ! :)

avatar
nasir hamzah
AUTHOR
March 21, 2012 at 2:03 AM delete

best ler lisa neh..hehe

avatar
Ema
AUTHOR
March 21, 2012 at 8:15 AM delete

KAK LYSSAA LUPA SATU TIPS LAGI!!!

buang word verification~~

avatar
Ema
AUTHOR
March 21, 2012 at 8:15 AM delete

KAK LYSSAA LUPA SATU TIPS LAGI!!!

buang word verification~~

avatar
CIK MAY
AUTHOR
March 21, 2012 at 9:01 AM delete

nice sharing..kecik ati la lyssa tak nak tgk entry..lala..~

avatar
norfadlina
AUTHOR
March 21, 2012 at 10:45 AM delete

Emmmm info yg sgt menarik & bole guna tuk sy yg baru berjinak2 dengan blog nie..best baca blog Lyssaa....dah jadi pengunjung setia nie...hahhahha

avatar
March 21, 2012 at 10:48 AM delete

@Emabetol tu,, huh,kan sush ade word "blalala" tu , !~

avatar
March 21, 2012 at 2:28 PM delete

wah2 lyssa,patutla blog dy ramai pengomen.cara ni dy wt yeye..hik3
lyssa,follow mellow me.anyways,lyssa tq komen entry sy dlu yeye..Peace~!!!

avatar
March 21, 2012 at 4:20 PM delete

info yg baik ni..tq lyssa.. ^_^

avatar
misz_eyza
AUTHOR
March 21, 2012 at 4:36 PM delete

yeahh akn dicuba pelan2 ...

avatar
Terbelog
AUTHOR
March 21, 2012 at 9:25 PM delete

komeng sini hehe
SATU pun jadi lah ! hehe

avatar
Putry
AUTHOR
March 22, 2012 at 1:53 AM delete

thanx for shring dear

avatar
Putry
AUTHOR
March 22, 2012 at 1:54 AM delete

tanx for shring dear :)

avatar
Lindaannur
AUTHOR
March 22, 2012 at 10:30 AM delete

uuhhuu... Boleh diikuti ^_^

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
March 23, 2012 at 7:36 PM delete

memang tul.tapi paling penting ada pop window comment n tak de word vfction tuh..wat spoil mood nk komen bnyk2

avatar
May 31, 2012 at 8:43 PM delete

Thanx akak banyak info.. Blog niew knowledgement betoll

avatar
yus fariq
AUTHOR
August 13, 2012 at 1:11 AM delete

terima kasih kak lisaaa~~~

avatar
September 12, 2012 at 7:22 PM delete

Thanks fpr the tips kak lyssa :*

avatar
October 4, 2012 at 12:41 PM delete

Wah...betullah lyssa...banyaknyer komen....nak itut....thanks for the tips...ia sangat berguna

avatar
nur fatihah
AUTHOR
October 28, 2012 at 3:15 PM delete

serius susah kot nak soh orang komen entry..even member sendiri pon tak komen..ha2...laen la kalau dah femes...mb saya punye entry tak menarik tapi tak tau macam mana nak jadikan menarik....hmmmmmmmmmm.... ade idea yang boleh share???

avatar
December 7, 2012 at 6:58 AM delete

@Azza Afdzal suka sangat.. kak lysa .. boleh bha kalo kau...

avatar
Nur Irdina
AUTHOR
December 10, 2012 at 6:48 PM delete

akak pemezz...ramai org komen kt entri kak. cam ner saye nak jadi cam akak ek ? ewm rasenye tak akan dapat :(

avatar
October 31, 2013 at 9:43 PM delete

kak lyssa..cntik la blog..sy sllu buka blog akak..btw..follow sy juga ek..huhu..klu sudi la..monologcikhaniey.blogspot.com

avatar
November 16, 2013 at 10:05 PM delete

Thanks Lyssa! really appreciate it!Oh! jgn lupa visit blog saya yerr.. heheh sempat promote..

avatar
miss zack
AUTHOR
November 20, 2013 at 7:19 PM delete

funtabolos, bolos & bolos betul lyssa nie..hahha...but nice

avatar
January 5, 2014 at 12:08 PM delete

oh..begini caranya..ok,i ikut tips u nanti..hehe..

avatar
Nur Juma
AUTHOR
January 11, 2014 at 4:12 PM delete

uhuuuu... tips yang bagus tu...

avatar
Nys Anis
AUTHOR
January 31, 2014 at 10:57 PM delete

tips paling mujarab adalah komen entri orang lain .. :D

avatar
Princess Dream
AUTHOR
October 19, 2014 at 5:09 PM delete

Wow ! Thanks kak ! Sangat berguna tips ni memandangkan blog saya memang tak ramai viewer,5 bulan pos entri pun tak de siapa komen ! Cara penulisan akak pun kena dengan jiwa saya dan tak panjang meleret ! Good job kak !

avatar
September 4, 2015 at 10:29 AM delete

teringin nak ramai org komen di en3 macam en3 kak lyssa. huhuu

avatar
September 4, 2015 at 10:29 AM delete

#jemput ke blog buruk saya yee nanti. peaceee :)

avatar

Google+ Followers