Tutorial : Letak Iklan Terapung Di Tepi

Gadis Kidal Berceloteh...
24/03/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


 HEHE . Taip sepantas kilat ni , sebab kejap lagi nak keluar makan . haha .
Semalam ada yang tanya Lyssa macam mana nak letak iklan kat bahagian tepi ni ? Ehem .
Ada tak yang lain yang berminat nak letak iklan jugak . I mean iklan dari nuffnang ke . Advertlets ke , Innity ke ? If ada jugak , boleh lah ikot je tutorial kat bawah ni . :)


1. Log in > Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript

2. Copy kod ni :

<div style="position: fixed; top: 50px; right:0px;">

KOD IKLAN TERSEBUT

</div> 


3. Paste di bahagian Html/JavaScript tadi ..

* Warna Merah korang boleh tukarkan kepada yang sesuai mengikut ketinggian dari atas.
* Warna Biru tukarkan kepada kod iklan korang . Kalau dari nuffnang ambik je kod untuk sidebar :) 


Harap tutorial ini , dapat membantu anda . Terima Kasih :)

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

48 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
March 24, 2012 at 8:02 PM delete

dh lma tunggu akak buat tuto nie,,tq kak lyssa ... luv u,heheheh

avatar
Cik Farhana
AUTHOR
March 24, 2012 at 8:03 PM delete

Thank You Cik Lyssa ~! (:

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
March 24, 2012 at 8:14 PM delete

tak cukup power lagi ni lysssa..

kena tambah cara letak close button ni..

pasti yg len nak tau..

padahal ni kod aku tau lame dah,,hahah

avatar
March 24, 2012 at 8:29 PM delete

Thanks you kak lyssa <3

avatar
\\ Izzah //
AUTHOR
March 24, 2012 at 8:53 PM delete

SYS , kalau nak letak gmbar tp link sebaliknya lain , fhm x ? contoh , gmbr laa apepun bila org tekan link gmbr ke , link ape pun , sys faham tak ? emm , tuto yg letk gambar dan link sebaliknya . harap sys faham :)

avatar
March 24, 2012 at 9:30 PM delete

dah try, tp mcm pelik... huhuhu... cbe lyssa tgk... thanks utk tuto ni... ><

avatar
Azza Afdzal
AUTHOR
March 24, 2012 at 10:08 PM delete

mmg sepantas kilat sungguh :)

avatar
meya miyo
AUTHOR
March 25, 2012 at 1:10 AM delete

Kak , saya ade join satu GA ni . saya tag akak memandangkan Akak ni punn suke bergambar kann ? so , ini linknyaa http://budakpendekberblogging.blogspot.com/ .Ty :)

avatar
Mk Syahir
AUTHOR
March 25, 2012 at 1:15 AM delete

nice tutorial..thanks..
-MKS-

avatar
FD
AUTHOR
March 25, 2012 at 8:37 AM delete

penah gak wt gini..apsl ye bile browser lain2 kedudukn dia berubh cth kt IE dr tepi ttbe jd tengah..
akuarium shah alam..harge ikan pun beribu ringgit!

avatar
niedaida
AUTHOR
March 25, 2012 at 12:23 PM delete

lepas nie buat iklan terbang lak akak

avatar
March 25, 2012 at 4:33 PM delete

salam..lyssa , dilla nk taya apa maksud "domain"??

dekat : setting > pulbishing.

ce terang.
terima kasih

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
March 25, 2012 at 8:36 PM delete

mcm lyssa nya ok lagi coz xtutup side bar or entry..tapi stress ada yg jniz tutup..so leceh gak nk adjust zoom nk bca entry or click follow/shout box kat side bar

avatar
Siti Rohaida
AUTHOR
March 25, 2012 at 10:50 PM delete

da lme sgt tunggu tuto ni dri lyssa secret..sis amik tuto nie yek..thNks

avatar
March 26, 2012 at 8:00 PM delete

Akak , macam mana nak buat mcm "Click!! RM10 000" sebab saya pun from situ. Bila gune code yg akak kasi tu, tak menjadi lah :(

avatar
March 26, 2012 at 9:54 PM delete

Assalamualaikum...bah hebat bai tu...

avatar
atikah
AUTHOR
March 27, 2012 at 1:12 AM delete

nak tanya plak, hmm, macam maner nak g ke dashboard??? puas saya cari.. x jumpa pun... maafla saya nie baru blajar.... bukak2 je ternampak tutorial akak nie.... sy pun join la tgk.... tapi x taw cam ner nak buat...

avatar
faten afiqa
AUTHOR
March 29, 2012 at 4:02 PM delete

kak lyssa..sye dh cbe buat..tp..x jd pon..dye kluar link skali ble preview blog..then,gambar iklan tuh x ley na tekan.. :'(

avatar
Idayuazli
AUTHOR
April 3, 2012 at 12:48 PM delete

Code iklan tu mne nak dpt

avatar
Idayuazli
AUTHOR
April 3, 2012 at 12:49 PM delete

code iklan 2 mne nk dpt??

avatar
April 20, 2012 at 7:20 PM delete

mekaseh kaq lysaa yg comel ^__^

avatar
nurun nasuha
AUTHOR
May 8, 2012 at 6:34 PM delete

thankz kakak shanteek ^^

avatar
confused
AUTHOR
June 13, 2012 at 12:18 PM delete

cik lisya..mcm mane ye nak buang bolder pada pic??ada tuto dye at dlm ni tak??tjk ples..=)

avatar
shera
AUTHOR
June 16, 2012 at 3:24 PM delete

Yeah ! dah jadi . suka2 . Thanks ye kak lyssa coz buat tuto ni ^_^

avatar
Nur Balqis
AUTHOR
July 16, 2012 at 4:15 PM delete

Kak lyssa mcm mane nk buat gadis kidal berceloteh ? please

avatar
Muhd Najmi
AUTHOR
December 20, 2012 at 9:12 PM delete

Thanks For Information....=)

avatar
mrpolie
AUTHOR
February 9, 2013 at 7:57 AM delete

Yes... berjaya.. thanks...

avatar
nea lopah
AUTHOR
March 16, 2013 at 9:39 AM delete

tq share! bnyk tutorial d sini. sukew sukew!

avatar
July 21, 2013 at 12:50 AM delete

salam lisa knp yer lpas sy masukkan iklan advertlets...nuffang da x kuar...sy da add dua2 dah kt blog???

avatar
Kak-Awwa
AUTHOR
December 18, 2013 at 10:47 AM delete

Terima kasih lyssa atas infonya, sangat membantu.

avatar
December 23, 2013 at 10:46 AM delete

Terima kasih untuk tutorialnya ya Lyssa? =)

Entri Terbaru : http://syahmizaludin.blogspot.com/

avatar
Noraini Saad
AUTHOR
September 17, 2014 at 2:23 PM delete

Thanks 4 the info
norainimemories.blogspot.com

avatar
Mad Parihh
AUTHOR
November 1, 2014 at 12:19 AM delete

terima kasih . jemput singgah ^^ http://blogparihh.blogspot.com/

avatar
Cahaya Islam
AUTHOR
December 3, 2015 at 1:08 PM delete

kak lyss , nak tanya , camna ek nak buat cam blog lain yang ltak iklan msa mula-mula masuk blog ? Kalau kak lyss sudi , tolong buatkn tutorial , hehe ... kalau ad masa lg , pm kat sini >> www.facebook.com/amiera.najwa.7 .... okay , tenkiu kak :)

avatar

Google+ Followers