Belajar Dari Buku Adobe Photoshop !

Gadis Kidal Berceloteh...
24/05/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Eh , hari ni Lyssa nak share kat korang beberapa buku Adobe Photoshop yang Lyssa beli masa kat PWTC hari tu .. Alar , yang Lyssa dapat baucer itu hari . Lupa eh ? Meh nak gosok-gosok kepala korang bagi ingat balik . Lyssa gosok dengan berus sabut ok ? Tak sampai sesaat , kompen ingat dah . thee ==

Ada 3 buku Adobe Photoshop yang Lyssa beli . Saja nak perhabiskan baucer tu sebenarnya . Erkk . Korang yang pergi Pesta buku tu pun mesti ada juga ternampak buku Photoshop ni jugak kan ?


 

100% Halaman Berwarna . Itu yang Lyssa buat keputusan 100% untuk terus beli buku ni . Eh!


Buku-buku ni ajar macam kita macam mana nak edit gambar menggunakan photoshop ! Actually , Lyssa tak de lah pakar sangat dalam menggunakan photoshop ni bagai . Banyak lagi yang Lyssa kena belajar dan disebabkan masa melampau-lampau banyaknya , Lyssa cuba untuk pelajari sedikit demi sedikit supaya ilmu photoshop akan terus lekat kat dada/otak ni sampai bila-bila . 


Lyssa dah belek - belek jugak buku-buku ni semua . Ada yang basic and Lyssa dah tahu .  Ada juga yang Lyssa tak tahu . Actually , kalau nak belajar dekat youtube pun boleh . Tapi disebabkan tengok dalam buku tu macam menarik lagi tertarik je , tu yang terus beli tu . muehehe .


 


 
 And sekarang cuba untuk belajar dari buku-buku Photoshop tu .  Belajar perlahan-lahan tak pe . Asalkan puas dengan hasil tangan kita sendiri .  Sebuah buku tu harga dia RM30 . Tiga buah , RM90 lah kan .

Tapi , Lyssa ada jugak jual DVD tutorial Photoshop . Kalau siapa-siapa yang teringin dan berminat nak belajar photoshop boleh baca maklumat lanjut di --->> KLIK SINI CEPAT ! 


Lepas ni , kalau Lyssa terlebih rajin Lyssa akan buat banyak entry mengenai tutorial photoshop . InsyaAllah kalau rajin ! ehekk :O


Like kalau sudi =)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

42 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Misz Azney
AUTHOR
May 24, 2012 at 12:32 PM delete

hehe,best nyer. . btw thanx lyssa sbb jenguk blog berhabuk sy smlm. . .hehe

avatar
uncHa
AUTHOR
May 24, 2012 at 12:42 PM delete

hehe kena bagi rajin juga :p

avatar
TanpaNamaDer
AUTHOR
May 24, 2012 at 12:42 PM delete

dah lama teringin nak blaja photoshop ni
tapi guna netbook jer
tak lepas spec rasanya :(

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
May 24, 2012 at 12:51 PM delete

oh ade wat bisnes sambilan jual DVD ke.. yessss!!! tambah lg peluang cerah.

~lot of love~

avatar
May 24, 2012 at 1:14 PM delete

Ya Allah, rajinnyew sis nk bace semua tu... kalau ena, jgn harap leee... mesti satu bende xfaham... just i need tuto in front of me.. thats all.. ^.^

avatar
Ally Idris
AUTHOR
May 24, 2012 at 1:27 PM delete

wah.. mesti pandai edit ni.. boleh tolong ajar kan.. haha..

avatar
May 24, 2012 at 1:51 PM delete

wahh...menarik...nanti lysaa blhlah buat entry ttg edit-mengedit hasil dari pembelajaran dari buku2 tu plak..sharing is caring...hehe

avatar
Myra Jay
AUTHOR
May 24, 2012 at 1:56 PM delete

Sila cik Lyssa buat banyak2 Tutor, boleh akak follow, sbb sekarang dok berjinak2 dengan photshoop, tp tetap tak berapa reti sangat pun :)

avatar
May 24, 2012 at 2:11 PM delete

xleh follow kamu la lisa

avatar
May 24, 2012 at 2:48 PM delete

wah..luaskan lagi bidang ilmu..bgus2 hheehe

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
May 24, 2012 at 2:55 PM delete

Kalau macam tu senang la nak edit kan :)

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
May 24, 2012 at 4:06 PM delete

heeee~kita x bpe pndai nk handle photoshop ni..

avatar
Ash
AUTHOR
May 24, 2012 at 6:30 PM delete

Terbaik la,ritu gi pwtc rmai sgt,smpai lupa nak beli apa,haha

avatar
Atirah ★
AUTHOR
May 24, 2012 at 6:32 PM delete

Waaa ! Mesti best kann ?

avatar
May 24, 2012 at 9:49 PM delete

dah lama tak guna adobe photoshope tp dulu pun tahu guna yg basic jer..tak reti nak edit lebih2..huhuhu..:p

avatar
BellaJane
AUTHOR
May 24, 2012 at 10:04 PM delete

wah.. mcm best je buku tu kan sis :)

tertarik la pulak hehehe

avatar
SLUMBER SAGUN
AUTHOR
May 24, 2012 at 10:45 PM delete

tringin nk blaja ngedit gne adobe :)

avatar
Aqilah Apple
AUTHOR
May 24, 2012 at 10:58 PM delete

bestnye dapat beli! :)

avatar
TIM_Fahid
AUTHOR
May 25, 2012 at 12:13 AM delete

huhu... kalau buku yg best, layan aje... haha... lepas ni ajar sy la pulak...

avatar
May 25, 2012 at 12:46 AM delete

ta sbr nk belajar dri kak lyssa ... sumber trcepat dn mudah .... huhuuu

avatar
ciksengeh :D
AUTHOR
May 25, 2012 at 12:50 AM delete

yeay ! nak tunggu kak lyssa bt tutorial ..

avatar
shazika
AUTHOR
May 25, 2012 at 7:11 AM delete

woha... rajim lyssa blajar pakai buku.. bagos2:)

avatar
May 25, 2012 at 8:37 AM delete

Susah kowt nk edit gune photoshop ni, nk download pown punyelah payah

avatar
ayut
AUTHOR
May 25, 2012 at 9:00 AM delete

wah...tp cantik kot buku tu 100% color.bgus2..ada ilmu photoshop,ada bonus bila crik keje nnt :)

avatar
May 25, 2012 at 9:12 AM delete

mantaaap la ps lyssa pasni..
ahkak minat gak tp x de buku, hehehe

nnti wat tutorial yer.. =)

avatar
Nisha Tiyanid
AUTHOR
May 25, 2012 at 10:12 AM delete

Assalamualaikum Lyssa..I'm new dalam dunia blog ni...sila beri tunjuk ajar...btw your blog cantik :)

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
May 25, 2012 at 10:33 AM delete

kalau belajar dari buku memang senang ^^

avatar
♥ Anis
AUTHOR
May 25, 2012 at 11:49 AM delete

kak Lyssa, ajar kan lah tntang Adobe Photoshop ni .. thehe .. buta lg psl adobe ni

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
May 27, 2012 at 12:12 AM delete

mesti best kn buku ni ? tak reti langsung nak guna photoshop, tp sbenanye mcm2 leh buat kn

avatar
Deq's Qienz
AUTHOR
May 27, 2012 at 5:55 PM delete

wahhh rajinnyerr cik lyssa :))
nanti wat toturial byk² nahh..peace^^

avatar
Kazen
AUTHOR
May 28, 2012 at 2:10 AM delete

buku tu mmg mnarik jom laa gune CS6 same2 hehehe

Entri Terkini Kazen >> Give Away Domain First !

avatar
Cinta Misteri
AUTHOR
May 29, 2012 at 3:22 PM delete

CiM pown minat mengedit

avatar
shida'R
AUTHOR
May 30, 2012 at 11:48 AM delete

shida pun tak habis pro lg pka PS ni..semua duk tanya apit hahaa..mcm best nk dptkn buku tu..

avatar
TIGA MINIT
AUTHOR
May 30, 2012 at 2:56 PM delete

Bagusla belajar ni...dapat tingkatkan skill..

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
May 30, 2012 at 8:15 PM delete

EH!! ada update ke?? kenapa kat blog saya takleh detect ni?? uiskh..

avatar
aDaNi isMaiL
AUTHOR
August 15, 2012 at 1:16 AM delete

lyssa buat la tutorial mcm mane nak buat header transparent untuk buat mcm gambar kita ada dua,kembar

avatar
October 2, 2013 at 4:53 PM delete

@Nur Honney Robbi

nice entry.. nway, sis boleh tak buat tutorial nak buat poster guna adobe photoshop?? thanks ^^,

avatar

Google+ Followers