EH! Levi’s® Curve ID Blogger’s Award

02/06/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Sebut je pasal seluar jeans . Dalam kepala otak terus terkeluar balloon bersama "Logo Levi's"  . Eh ! Tapi kenapa ye ?





Haa .. Ni yang Lyssa nak ceritakan ni . Dari dulu lagi masa budak-budak , kalau tak silap masa darjah enam kot . Memang Lyssa di-train oleh parents Lyssa untuk memilih jeans jenama Levi's . Dan sampai sekarang kalau nak beli jeans pun mesti akan tuju ke Kedai Levis' & bila dah masuk kedai tu tak sah kalau tak bawa keluar walaupun sehelai jeans ! hehe .


Kenapa Lyssa suka sangat and addicted dengan jeans dari Levi's ni ye ? Sebenarnya Lyssa tak kisah sangat pasal size ke apa . Yang paling PENTING cutting and curve dia sesuai dengan bentuk badan Lyssa yang semulajadi ni . Serius ! 


1st sekali kalau masuk kedai tu , mesti akan tanya seluar jeans jenis straight cut or skinny . Dulu-dulu rajin lah beli straight cut . Now Lyssa berminat dengan seluar jeans skinny je . Lebih-lebih lagi "Slight Curve" ! erkkk . Kenapa ? Kenapa ? Sebab ! Sebab utama adalah disebabkan size kaki bahagian bawah tu kecik . hehee . Sesuai juga kalau digayakan dengan heels . Kan ?


Potongan atau cutting dari Levi's ni memang tak pernah mengecewakan Lyssa walaupun sekali . Sikit pun tak . Sekarang umur Lyssa dah 20 tahun . Memang tak dinafikan , seluar Lyssa masa Form 1 dulu pun muat lagi tau ? hikhik .


Dan gambar kat bawah ni merupakan seluar jeans favourite Lyssa tau . Selalu jugak Lyssa keluar mana-mana pakai seluar ni . Mungkin korang tak perasan sebab Lyssa bukannya selalu bergambar pun . # EH !?






Slight Curve - Skinny ni memang menjadi tumpuan Lyssa dengan bentuknya yang menarik . Bukan saiz yang menjadi keutamaan .  Serius ! Design dari Levi's memang tersangat lah GEMPAKKK wehh . Lyssa yakin ramai juga antara korang yang suka akan jenama Levi's kan ?







Seluar yang sangatlah tahan lasak . Dan paling BEST bila basuh , tak luntur pun . Tak turun kaler pun . Kan ? Itu yang membuatkan Lyssa terus setia dengan barang jenama Levi's terutamanya seluar jeans lah . Dengan harganya yang agak "uummmmm" memang terus membawa keyakinan pada diri Lyssa untuk melakukan pelbagai aktiviti di luar . 








Ada 3 nama Curve yang diberi .. Slight Curve, Demi Curve and Bold Curve . 
Semua Lyssa dah cuba dan yang paling Lyssa suka dan menjadi favourite ialah "Slight Curve" dan yang kedua "Demi Curve" .








Potongan dia kemas dan yang cambest ianya memang selesa dipakai walau dimana pun anda berada . (Cehh . Tetiba nak iklankan -.- hehe) . Memang pun kan ? Bagi Lyssa potonganlah yang teramat penting dan menjadi keutamaan , bukanya size ! 






Jadi , anda bagaimana ? hehe . 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

74 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
June 2, 2012 at 9:12 PM delete

Hamboi mengalahkan model lah akak Lyssa nihh! I like!!!

avatar
Fara Tasya
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:12 PM delete

kak lyssa terbaikkkk!!!!

boleh kerja jadi model nimmm

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:14 PM delete

nampak cute sangat lyssa pakai jeans tu . Pandai lyssa bergaya .

avatar
Az Meeda
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:14 PM delete

kita pon pakai ni.. memang selesa

avatar
Ety
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:20 PM delete

Lyssa cute sangat :)

psst : i love your heels dear :D

avatar
yaya stories
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:22 PM delete

cantik kak lyssa ni ;)

avatar
Atirah ★
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:23 PM delete

Macam iklan dalam TV la pulakk . HEHE >.<
#Cun je Lyssa . :D

avatar
June 2, 2012 at 9:25 PM delete

lyssa slim .. ok la .. nice =)

avatar
ProfHariz
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:26 PM delete

Haaaaaaa. Macam ni baru mudah cheq nak komen :)

Tapi yang tuh anonymous tu boleh editkan tak payah letak?

avatar
yayahnasake
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:26 PM delete

pergh...macam gaya ala-ala band rock kapak lah lyssa begaya camtu... sweet dan cantik dan "macho"

avatar
June 2, 2012 at 9:28 PM delete

Amboi Kak Lyssa! Dh macam model pon ade .. CUNLAA! Saye jeli! >.<

avatar
June 2, 2012 at 9:32 PM delete

Wow!! semart darling!! Yawwww!!! You Rock!! hehehehe.. ena pun peminat sejati Levi's nie... memang cutting dy mantap... tp ena juga lyn jenama yg lain.. weeee

avatar
Fiza Suhaimi
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:35 PM delete

Wahh Lyssa.. Memang bergaya laa! Love your style.. ^_^v

avatar
Cik Honney
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:39 PM delete

Pulamak kasut dia! pinjam blh?? hehe

avatar
Amanina
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:52 PM delete

sy pun suka jugak jenama Levi's ni. selesa je pakai. btw, kak Lyssa memang comel. hehe :D

avatar
@ShafyqOnlyy
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:54 PM delete

KETAT-II TAK BOLEH . kan AURAT , opps . HEHE :D

avatar
nurul adilla
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:55 PM delete

cantik kak lyssa ,terbaikk

avatar
Misz Mieza
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:58 PM delete

Levi's nyer jeans memang mantop2! Tapi bg yang kurang berkemampuan cam MM ni setakat cuci mata je la.. Sobs! T_T

avatar
Beckhrooy
AUTHOR
June 2, 2012 at 9:58 PM delete

minat jgak brand levi's ni

avatar
Fahda Azzahra
AUTHOR
June 2, 2012 at 10:11 PM delete

Hihihik. Comel laa Lyssa ^^,

avatar
June 2, 2012 at 10:23 PM delete

bleh bagi tau ape beza 3 jenis curve tu ek?

avatar
Tembam92
AUTHOR
June 2, 2012 at 10:36 PM delete

wah~~ cantek2!! nak try jugak laa... heee.. :)

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
June 2, 2012 at 10:41 PM delete

sebenarnya kan. satu lagi kebaikan seluar yang ketat bawah ni, membuatkan orang kelihatan kurus sikit tau.. kalau seluar besar, menampakkan si pemakainya sikit gemuk

P/S : hahaha. da upload da gambar yang nak digunapakai tadi ye??haha

avatar
KorN
AUTHOR
June 2, 2012 at 10:50 PM delete

wahh.. high heels tu...

avatar
Aliyaa
AUTHOR
June 2, 2012 at 11:05 PM delete

kan kan ? levis mmg ohsem (Y) btw cun aah akk nih :'>

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
June 2, 2012 at 11:05 PM delete

kak lyssa anda sungguh cntik dan comel
seluar tu mmg potongan nya kms
suka suka !!

avatar
sYiRa LoKMaN
AUTHOR
June 2, 2012 at 11:28 PM delete

terjah sini lg..heheh ^_^

avatar
June 3, 2012 at 12:16 AM delete

Omeey lyssa:D

Nak tanya nim :

Macam mana buat lagu dekat header tuu , nak gak:D hahaha .

avatar
inasazali
AUTHOR
June 3, 2012 at 12:17 AM delete

ina pun join Levi’s® Curve ID Blogger’s Award :)

avatar
nur aina'
AUTHOR
June 3, 2012 at 2:35 AM delete

tapi saya suka APLLEMINTS atau TOM's GIRL .
hehee ~ lari dari tajuk pulok =="

avatar
June 3, 2012 at 3:35 AM delete

minat jugak dgn levis . antara sluaq yg kemas . satu dah rosak sbb excident :(

avatar
June 3, 2012 at 3:52 AM delete

warh..lwa kasut tu..like your shoes

avatar
June 3, 2012 at 5:29 AM delete

HAHA . mengalahkan model ? hekk . tipuu . tipuu =)

avatar
June 3, 2012 at 5:31 AM delete

hakhak . kerja jadi model ? Model cap ayam ke ? HAHA

avatar
June 3, 2012 at 5:33 AM delete

ehe . pandai bergaya ? ni pun pakai hentam saja . haaa~~

avatar
June 3, 2012 at 5:35 AM delete

HEE . Love my heels ? Ambik lahh . boleh je kalau nak pinjam 1 saat .
muahaha . #kidding~

avatar
June 3, 2012 at 5:36 AM delete

ehhh , tak de la cantik mana . biasa2 je yunkk ~

avatar
June 3, 2012 at 5:42 AM delete

hahaha . iklan dalam TV ? pergh ! huhu . *manade~

avatar
June 3, 2012 at 5:42 AM delete

ahakks . apa WOWW ? WOWWW ?

avatar
June 3, 2012 at 5:43 AM delete

wuuu . slim ke gitu ? cam mok~mok je . uhuk .

avatar
June 3, 2012 at 5:44 AM delete

Ahaaa . Model lah sgt . Model cap ayam je nihh =)

avatar
June 3, 2012 at 5:45 AM delete

ahahaha . senang nak komen ye ? edit gi mana cheq tak taww !

avatar
June 3, 2012 at 5:48 AM delete

perghh . macho ? haha .

avatar
June 3, 2012 at 5:48 AM delete

uhukk . nak jeli apa dengan model cap ayam ni ? haha .

avatar
June 3, 2012 at 5:49 AM delete

ouhh . ouuhh . memang sempoi kan ? mueheh .

avatar
June 3, 2012 at 5:50 AM delete

haha . pinjam 1 saat boleh lahh . ambik . ambik . jangan lupa pulangkan balik ye ? haha .

avatar
June 3, 2012 at 5:51 AM delete

hee . levi's terbaikkk ohh !

avatar
June 3, 2012 at 5:52 AM delete

tengss adilla ~~ biasa2 je lohh .

avatar
June 3, 2012 at 5:53 AM delete

ololor . meh . meh nak tolong belikan .. =)

avatar
June 3, 2012 at 5:53 AM delete

Kan ? kan ? BEST kan ? =))

avatar
June 3, 2012 at 5:54 AM delete

hikhikk . awak pun comellaaa~~

avatar
Faqihah Husni
AUTHOR
June 3, 2012 at 11:05 AM delete

Woa! Suka kasut tu. HAHAHA

avatar
Deq's Qienz
AUTHOR
June 3, 2012 at 12:38 PM delete

levis terbaekkk..yeahhh..

avatar
Dinie hanani
AUTHOR
June 3, 2012 at 12:58 PM delete

Wah, kak lyssa ! macam model suda ! fuhh :)

avatar
June 3, 2012 at 1:14 PM delete

Gempak lahh kak lyssa! suka jaket and jeans ;)

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
June 3, 2012 at 5:01 PM delete

untungla pkai levis ori.. hihi,

ehh * nk buat jugk yg boleh komen kt komen org satu2 ni, ajar plizz :)

avatar
dayana jojo
AUTHOR
June 3, 2012 at 6:02 PM delete

kite pon ske levis gak!start pakai dr drjh 3..huhu,tpi x mcm lyssa sluar form1 pon leh pkai agy..kite punye sluar 2 da x muat da..maklumlh,kaki pnjng sgt!apa2pun levis memang terbaek!

avatar
farah hanim
AUTHOR
June 3, 2012 at 8:05 PM delete

hot stuff cik lyssa kita
hehe :D
cun2

avatar
nanayaakob~
AUTHOR
June 3, 2012 at 9:32 PM delete

heel lyssa pakai cantik=D

avatar
olavaneesa97
AUTHOR
June 4, 2012 at 2:09 PM delete

kak lyssa nie m0del k ? muke familiar sangat lah , btw cun seyyh ! untunglh , spe dpt kak lyssa <3

avatar
June 23, 2012 at 10:06 AM delete

cantiknya seluar levis lyssa

avatar
dhahlia ahyat
AUTHOR
September 12, 2012 at 1:39 AM delete

kak lysaa ! harga seluar jeans levi's ni mahal keeee ? nak cuba jugak ! harga dia berapa ? nak beli jugakkkk . hahhaaaaa...

avatar
Sarah Sabrina
AUTHOR
October 11, 2012 at 4:17 PM delete

Kak Lyssa cantek sangat , sperti Model sahaja yo.. huhu.. *_*

avatar
Alyn Dialove
AUTHOR
December 19, 2012 at 3:01 AM delete

Assalamualaikum kak lysa alyn nak tanyasikit boleh x? maaf lah baru nak berjinak-jinak dengan blog :)

avatar

Google+ Followers