♥ Jom Join Says.com ! Boleh Juga Menjana Pendapatan Walaupun Sedikit :)

Gadis Kidal Berceloteh...
01/06/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Bulan baru dah tiba . HEHE . Dengan bulan baru ni Lyssa nak mulakan entry mengenai Says.Com . Eh , Lyssa tahu ramai dah yang men-join-kan diri dalam says.com ni untuk menjana sedikit pendapatan sambil ber-blog dan ber-facebook !

Kalau masih ada yang terpinga-pinga tak paham apa yang Lyssa dok merepek ni , meh Lyssa nak cerita apa benda Says ni sebenarnya ?

Says juga merupakan komuniti pengiklan milik anak jati Malaysia. Senang cakap, Says ni  lebih kurang sama macam Churp churp laaa . Klik link duit masuk ! Klik link duit masuk !


Apa kelebihan Says ?

Says ni memang banyak jugak kelebihan tersendirinya . Dan kelebihan inilah yang membuatkan ramai pengguna says terus setia dengan komuniti ini . Apa ye kelebihan tu ?


1.  Pendapatan yang diupdate setiap jam .

A'ah . Pendapatan akan diupdate setiap jam . Tapi , rasanya kali ni diorang dah upgrade kot . Sebab Lyssa try promote tadi , tak sampai sejam diorang tunjukkan dah berapa earning yang kita dapat dan jumlah klik per unique kat kempen-kempen yang kita promote kan . Best kan ? Biasanya Says akan memberi RM 0.20 - RM 0.40 setiap klik bergantung kepada nilai iklan tersebut .


2. Bayaran/Payment melalui Online Banking

Apabila korang dah cukup jumlah minimum yang ditetapkan iaitu RM 50 , korang boleh cashout earning korang tu . Pihak Says akan memproses wang korang and akan dikreditkan masuk ke account bank korang . Bagi budak-budak bawah umur pun boleh join kalau nak , tapi mesti minta izin ibu bapa terlebih dahulu lah sebab ianya memerlukan no akaun bank . Tau ? Tau ?


3. Cara untuk iklan ?

Mudah saja . Korang perlu sebarkan iklan-iklan dari says dengan menggunakan Facebook , Twitter atau postkan iklan berkaitan says di blog . Senang kan ? Tak tahu macam mana nak dapatkan link iklan ? Tak pe . Sekarang ni , korang daftar dulu ..




Pastu akan keluar macam GIVEAWAY kan ? Korang tick 10 hadiah yang korang nak dulu . Lepas tu , bawah sekali ada Create A New Account ! Then masukkan email and password facebook korang . Tekan ADD TO FACEBOOK .

Lepas tu , korang scroll bawah sekali dan tekan View More Social Recommendations !


Dah ? Ok . Buat masa sekarang , akan keluar macam ni kan :


Klik untuk nampak lebih jelas 


 Yang Lyssa bulatkan warna merah tu lah yang patut korang kempen kan . Klik ke mana-mana yang korang rasa nak kempenkan , then akan keluar macam link ini :


GENERATE MY UNIQUE URL  <<----  (Klik kat bahagian ini)  dan akan keluar link korang.



Kemudian , link tersebut , korang copy dan promote kan di facebook , twitter , dan blog .
Guna lah ayat power-power untuk tarik orang supaya KLIK link tersebut . alahai . Serius sama je macam Churp-Churp !


Nanti ada yang tanya , macam mana nak tahu duit kita dah masuk ? Korang boleh tengok bahagian niyang ada warna hijau tuu :P

 


Ok . kat atas ni maknanya , Lyssa dah dapat lah RM10.00 tuu sebab dah 50 orang klik . Haa . Walaupun RM10.00 je kalau kita kumpul-kumpul mahu tak jadi RM1000 . Boleh lah ! Tak mustahil pun . 


Kalau dah cukup RM 50.00 , macam mana nak cash out ? Kat bahagian atas kanan ada gamba DP facebook kita kan ? Tekan situ dan Tekan Reward History . Kat situ ada tempat untuk kita tekan CASH OUT ! Lepas CASH OUT , diorang akan suruh kita isikan nama , nombor akaun semualah . Haaa . Macam tu lah . Tak sampai sebulan nanti korang akan dapatlah duit korang tu . hehe . 


Senang je kan ? Apa tunggu lagi ? JOM JOIN SEKARANG !!

Terima Kasih ~
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

69 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Xiao Xandria
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:03 PM delete

Kak Lyssa says ni macam churp-churp ye? nak daftar lah Boleh kumpul2 duit

avatar
qiela domo
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:03 PM delete

kite tak minatlah kak ...

avatar
Azza Afdzal
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:04 PM delete

dah lama dah guna says ney....cepat naik dari churp2....

avatar
Ainin Sofiya
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:05 PM delete

Terima kasih sebab bagitahu ^^

avatar
Luqman Hakim
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:07 PM delete

Wow , bestnya . Nak join lah . hihi

avatar
June 1, 2012 at 12:10 PM delete

wah..bestnyer..nak join lah..thanks Lyssa..!=)

avatar
Ummi Iman
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:12 PM delete

Akak nak join juga ;) Tk lyssa

avatar
June 1, 2012 at 12:12 PM delete

Yuppp . Join lah sekali! Best-2!! :)

avatar
June 1, 2012 at 12:13 PM delete

waa . rase macam nak join pulak . thanks for sharing :)

avatar
June 1, 2012 at 12:13 PM delete

haaa . kan ? kan ? HHE XD

avatar
June 1, 2012 at 12:14 PM delete

Join !! jangan takk Join ! >_<

avatar
June 1, 2012 at 12:16 PM delete

heeee . okeyy ! Sama-sama ! join lah ye ;D

avatar
Syafiq Ajis
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:16 PM delete

mana lyssa pny SAY.MY ads? xjumpe pn d blog... ^^

satu ag, lw dah join Nuffnang & Churp2, ley ke masukkn iklan SAY.MY dlm blog? wisau jd ordinary plak t..hehehe..

avatar
June 1, 2012 at 12:17 PM delete

oke kak . boleh . boleh ^^

avatar
June 1, 2012 at 12:18 PM delete

hehehe . boleh jer . join laahh ^^

avatar
June 1, 2012 at 12:20 PM delete

ehh , tak pe . takkan menjejaskan status di nuffnang pun . sebab iklan-2 ni pakai link . so Lyssa banyak promote kat facebook je . kat blog jarang sikit :)

avatar
ayut
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:27 PM delete

best...!nak join..tp tunggu internet ok bru leh bt.mekaseh lyssa for the sharing :)

avatar
FITRAH JAMIL
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:28 PM delete

kite nk join. tp tak phm la. serius

avatar
Saya Disini
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:30 PM delete

sy suka says ni..duitnye cpt je naik..

avatar
Jaa
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:42 PM delete

wow, bestnyer 1 iklan dh dpt RM10..saya ni jenuh jugak la..mgkin sb reti nk buat ayat best2 utk tarik perhatian org kot...main copy paste jer link tu...

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
June 1, 2012 at 1:13 PM delete

wow mcm best!
Mlm semlm sye mimpi akak
haha...

avatar
ciksengeh :D
AUTHOR
June 1, 2012 at 1:20 PM delete

memang betul .. senang je .. kite pun dah join ..

avatar
Fatihah
AUTHOR
June 1, 2012 at 1:22 PM delete

Lepas share kat fb tu ? dah habis la ? tunggu je pastu ?
Hihi , btw thanks kak lysaa :)

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
June 1, 2012 at 1:29 PM delete

hehehe..macam2 ler budak comel ni try kan? bagus2! pandai carik duit

avatar
Dania Bella
AUTHOR
June 1, 2012 at 1:35 PM delete

Nampak macam best je . Nak join lah :)

avatar
Ikmal
AUTHOR
June 1, 2012 at 1:46 PM delete

Assalam, dah join dah... tapi tulah masih sikit jer... hehehhe

avatar
June 1, 2012 at 2:35 PM delete

Betul kata Azza , Cha dh cashout 2kali dh . Now tggu kali ketiga.Lgi bapa rnggit je nak cukup RM50 . tu pn tkda yg sudi click kan :(

avatar
Apamaujadi
AUTHOR
June 1, 2012 at 2:36 PM delete

TQ atas info ni..sy dah lama daftar says ni n dah dpt rasanya lebih RM 400 kot. Memang Serius diorg bank in dlm akaun...tak tipu punya.Stakat nih tak pernah lewat dan prob. TQ says..........

avatar
sitikadhijah
AUTHOR
June 1, 2012 at 2:49 PM delete

lyssa x paham la mcm mane nk cash out.. hehe.. tolong saya eik. :D

avatar
June 1, 2012 at 2:59 PM delete

macam best. thanks for info k !

avatar
June 1, 2012 at 5:55 PM delete

Kak lyssa sy dh join..hehehe..tq ats info.. >__<

avatar
June 2, 2012 at 12:15 AM delete

Lyssa, benda ni nak kena orang visit je eh? kalau orang tu visit terus dapat alaun tu ?? kurang faham =,="

avatar
June 2, 2012 at 12:20 AM delete

sudah join ! hrp2 leh wat duit.

avatar
June 2, 2012 at 1:29 AM delete

wahh!! dasyatnya boleh dapat sampai 50 unik click. kte takpernah dapat lebih dari 10 punn. huhu. any tips nak share link? hehe :)

avatar
Udinz.com
AUTHOR
June 2, 2012 at 8:14 AM delete

saya dah cashout dua kali dah..
lepas 2 minggu masuk lah duit tu...hehe

lebih hebat dari churp2..
sebab churp2 menipu..klik punyalah banyak earning sikit...

avatar
Faizul Osman
AUTHOR
June 2, 2012 at 10:43 AM delete

terus bersemangat nak join!!! dpt jugak hasil walaupun sikit... thanks lyssa!!!

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/06/hari-keusahawanan-dan-inovasi-ukm.html

avatar
nurul adilla
AUTHOR
June 2, 2012 at 10:50 AM delete

terima kasih kak lyssa , .kalau churp2 kita tak faham . . :D

avatar
miszatie
AUTHOR
June 2, 2012 at 12:15 PM delete

lisa comel ble nak melawat blog akak..:)

avatar
nuriz zaty
AUTHOR
June 2, 2012 at 5:36 PM delete

kak lyssa , nuriz baru nak try join . kalau tak tahu , tanya akak la ya :D

avatar
June 2, 2012 at 6:51 PM delete

Dah join lyssa....says says says..hehe

avatar
June 6, 2012 at 12:33 PM delete

says...iklan dia bnyak n update selalu..xmcm churp2,. churp,memng senak nak tunggu..kadang2 terpker.kte punya la share & yakin ramai orang klik tpi tengok kat earning..hampeh xda 20 sen pon masok.kadang2 rasa diorang sorok klik tpi xpe la....rezeki dtang daripada Allah swt.ap2 y terjadi or datang daripad Yang Maha Esa mungkin terbaik untuk kte...

avatar
★ NuNa ★
AUTHOR
June 6, 2012 at 12:54 PM delete

terimakasih lyssa :) lyssa banyak bg tunjuk ajar :)

avatar
June 6, 2012 at 12:54 PM delete

Tu dia cewek cantik promote says Lagi,..Huhu

avatar
eyna eddy
AUTHOR
June 6, 2012 at 1:35 PM delete

kak lyssa , join bende ni takde dikena kan charge ke ?

avatar
shania
AUTHOR
June 6, 2012 at 2:17 PM delete

kak lysa da join tapi ta tahu na gune ? penin3#

avatar
Nur aliesya
AUTHOR
June 6, 2012 at 5:09 PM delete

wah ! mcam best je , nk join bleh ? :)

avatar
Tentang Aku
AUTHOR
June 7, 2012 at 7:15 PM delete

rupenye ila dh ade account says ni..hah td try nk buat, tetibe dh bukak acc lme dh.. anyway, thanks ye buat entri pasal ni.. =)

avatar
June 8, 2012 at 5:31 PM delete

syss , lau 0am klik jewp link 2 , tr0z dpt duit erk ?

avatar
Hawa Faqihah
AUTHOR
June 8, 2012 at 6:52 PM delete

terima kasih Kak Lyssa :)

avatar
June 18, 2012 at 2:18 PM delete

halamak lyssa..awat tak keluar2 page says tu??
dh bape kali loading ni..
berat sgt ke pagenye???

avatar
eyma
AUTHOR
June 22, 2012 at 1:02 AM delete

mcm mne nak letak says.com nie kat blog..tiba2 blank plak..hehe..
arap2 blas ye..bab nmpak bnyak msg mcm xjwb pown..hehe..:)

avatar
Nida Ann
AUTHOR
June 24, 2012 at 2:55 PM delete

saya tak tahu mcamana nak guna crup2 dgn nuff :'(

avatar
Mierah Halim
AUTHOR
July 6, 2012 at 9:34 PM delete

Thanks syg, ni yang nak start rajin beriklan semula ni..

avatar
July 9, 2012 at 12:38 AM delete

huhuh...mcm menarik jer.
after final exam ni nak try join la..

avatar
July 9, 2012 at 2:16 PM delete

lyssa..xde pon utk tick hadiah tu..huhu..xphm..

avatar
hazwan.97
AUTHOR
July 16, 2012 at 11:24 PM delete

saya pinjam tuto ni ye.. ^^

avatar
Ctieyy_Azura
AUTHOR
July 25, 2012 at 4:45 PM delete

Dah join semalam..
Terima kasih tuk maklumat nie ya lyssa..
Klik iklan kita jugak tau..kekeke

avatar
along_anim
AUTHOR
July 28, 2012 at 10:19 AM delete

salam...lyssa..nk taye cmner nk wat side bar mcm u ye...jdi mcm mlenkung ckit...hope lyssa dpat ajar la..

avatar
August 4, 2012 at 3:00 PM delete

Akk , sye umor 11 tahun dan lahir pda 2001 . tpi , xde tahun 2001 . mcm mne erh ?

avatar
chenta abBy
AUTHOR
November 10, 2012 at 1:30 PM delete

siyez xphm cmne nk ssays nie,,churp2 uun kite x tau step dy walaupun lysa da tnjukkn,,hurm

avatar
Nur Aisyah
AUTHOR
January 18, 2013 at 4:28 PM delete

mcm best jakk . hihi ,

avatar
khairy
AUTHOR
February 4, 2013 at 2:37 PM delete

kak lyssa...mcm mna nk guna says yg baru ni? earning saya x naik pon !

avatar
Iylla Hanie
AUTHOR
March 5, 2013 at 6:21 PM delete

Kak Lyssa knapa earning saya tak naik pun ? Sedih =,=
Saya guna yang baru ...

avatar

Google+ Followers