♥ Thanks Papa , For The Present #iPhone ♥

07/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Pagi tadi bertungkus lumus buat entry BLOG BERWAJAH BARU . Kemain ramai yang comment . Ada yang suka dan ada juga yang tak berapa nak suka . It's ok . Asal diri Lyssa puas dengan perubahan kali ni pun dah cukup . hehe .

Sekarang . Sekarang . Sekarang . Lyssa nak cerita pasal hadiah hari jadi yang Lyssa dapat daripada papa Lyssa . Oh yeah . Benda yang selama ni Lyssa idamkan dan kononnya sekarang ni tengah kumpul duit untuk beli benda tu sendiri . **(bajet baaanyak sangat duit kau tu Lyssa . haha) . Tapi dengan tak semenanya benda yang Lyssa nak selama ini , jadi PRESENT from my dad . Siapa tak terkejut kan ?

Actually , Lyssa pernah mintak kat papa Lyssa benda tu . And dia kata :

"Ishk , tak payah lah . Membazir je . Nak buat apa phone banyak-banyak ? Blekberi kamu dah ada . Galaxy Tab kamu dah ada . Buat apa nak banyak-banyak ?"

"Ehmm . Ye la . Tapi Lyssa teringin sangat iphone tu . Tak kesah lah . iPhone 4 ke , iPhone 4S ke . Nak jugak !"

(ishk . tetiba rasa macam mengadanya aku ni ! Tak bersyukur langsung . ah , nak buat apa ntah banyak-banyak kan ?-.-")

Kalau korang nak tahu , Lyssa ni memang #GilaGadget punya orang  . Pantang ada benda baru mulalah timbul perasaan membuak-buak and terhegeh-hegeh nak kan sesuatu benda tu . Lepas my dad cakap macam tu , mula timbul perasaan nak beli iphone guna duit sendiri .

Ye . Hasil duit dari blog , says , churp-churp , nuffnang , advertlets , innity . Rasanya cukup kot ! haha xD Memang cukup pun . Tapi rasa sayang pulak duit yang selama ni kumpul tiba-tiba melayang disebabkan satu benda yang rasanya memang membazir pun :)

Dan semalam papa Lyssa balik dari keje , tiba-tiba dia hulur kat aku dan cakap :

"Nah , hadiah hari jadi untuk kamu" . (sambil muka tersengeh-sengeh dia hulurkan kat aku!)

"Serius ? Serius ke ni ? Untuk Lyssa ? Waaaaa . Terima kasih , abah !"

Dengan rakusnya aku terus ambil i-pong tu and terus belek . Download semua benda yang aku rasa nak download ! haha . Serius . Happy gila kot time tu . Hanya ALLAH sahajalah yang tahu perasaan aku time tu .

Ayah mana tak sayangkan anaknya kan ? Tambah-tambah Lyssa ni anak sulung . And anak perempuan sorang . Haruslah dia kena sayang . Kan ? Kan , abah ? hehe .  






Walaupun ianya hanyalah iPhone 4 sahaja yang bewarna hitam dan (bukan iPhone 4s kaler putih yang Lyssa idamkan selama ini) , Lyssa tetap bersyukur . At least dapat jugak Lyssa merasa guna ipong ni . Tak kira lah ada "S" ke , tak ada "S" ke . Sama jugak bagi Lyssa . hihi.

Setakat ni , rasanya memang best lah iPhone ni . Lyssa baru je guna . Kena banyak belajar lagi and kena banyak lagi godek-godek menda alah ni . Kan ?

Haa . Lagi satu Lyssa tak sabar nak pergi kedai cari casing yang comey-comey pink-pink muka kartun2 bagai . ololor . SWEETnyeeeee XD hehe .


Apa-apa pun thanks sangat kat my dad sebab hadiahkan iPhone 4 ni . Baru ingat nak grab iPhone5 next month  . Tapi dah abah beli awai sangat . Terima je dengan ikhlas :) hehe !


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

108 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
September 7, 2012 at 3:26 PM delete

wah wah..untungnyaaaa dik..hik3;)

avatar
zakie 11
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:27 PM delete

amboihhh......i-pong tuuu
mimpi je la kalau mcm zakie nie
mcm kak lyssa......tu ha!! depan mate dah .....iuhhh...mmg best ar
TERBAIK

avatar
Azza Afdzal
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:27 PM delete

nak kene tgu bulan 11 bru dapat benda ney....haha

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:27 PM delete

untung lah akak !! wah !

avatar
AIN SYAHIRA
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:27 PM delete

Untungg nyee :) Birthday ain hari tuu Daddy Bagi GALAXY SII :)

avatar
Syaza Nazurah
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:28 PM delete

Bestnye.. Jeles I. Haha. Kalau I minta kat ayah I macam menunggu bulan jatuh ke riba lah jawabnye. Haha.

avatar
S A N D R A
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:30 PM delete

waa.. untung la kak lyssa ni. hehe

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:30 PM delete

saya nampak sesuatu benda yg lain..haha

avatar
September 7, 2012 at 3:30 PM delete

best nyer dpt i pong 4 :) yan cume gune bb jew... huk-3 paper pon tahniah n selamat hari jadi . maap sbb lambat wish kat lisa :)

avatar
Yana Aina
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:30 PM delete

best nye...untung ler ^^

avatar
Zatiey Ismail
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:31 PM delete

wow..beznyer dpt i-phone..nak la jugak kak lyssa..huhu..

avatar
asmine.asmiek
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:33 PM delete

ohh, jeally nye rasa saya . hahaha xD congrats kak Lyssa , akhir nya dpt gak . hewhew ^^

avatar
September 7, 2012 at 3:35 PM delete

w0w....sr0n0k nye dye...
untg la lisa...hehhe:)

avatar
Cik Honney
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:36 PM delete

fulammak untungnyer dia..semua gadget dia ada..jeles+++..huhu...

avatar
Cik Honney
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:36 PM delete

fulammak untungnyer dia..semua gadget dia ada..jeles+++..huhu...

avatar
Cik Honney
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:36 PM delete

fulammak untungnyer dia..semua gadget dia ada..jeles+++..huhu...

avatar
paan
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:36 PM delete

untung nya hang lyssa .. hahhaa ..
tbaik ahh abah ..

avatar
are_lin@yu
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:37 PM delete

bestnya lyssa dapat hadiah..dari paap lak tu..mg kena sayang abis ni.hehe

avatar
Afifah
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:38 PM delete

untunglah kak Lysaa dapat iphone :)

avatar
SHAHZEE
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:38 PM delete

specialnya adiah besday cik lyssa kita ni:)

avatar
may1999
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:46 PM delete

Untung sangat dapat I-Phone :) hehe !! bb bagi kita lah :D boleh ^_^

avatar
Ainaa Azlan
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:48 PM delete

Lyssa beruntung ayah lyssa mampu belikan iphone kat lyssa. lyssa pun murah rezeki. sebaiknya lyssa jangn membzir tp xkesh lh tu duit lyssa n iphone tu pon present lyssa kan. saya pun gila gadget juga, setiap yg ada yg bru keluar perasaan nk memiliki tu membuak2. tp sy bukn kaya, mak ayah sy pun org biasa2 aje. jd sy kena pndai jimt duit. untung lyssa. btw happy birthday, sorry lmbt wish ya :)

avatar
Mira Adzlia
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:50 PM delete

wah btuahnye dier...dpt ifon4..hihi

avatar
September 7, 2012 at 3:52 PM delete

Blackberry tu nak bagi sapa? hehe~~ Kesian hanphone yang lama :D

avatar
iffah
AUTHOR
September 7, 2012 at 3:57 PM delete

congrates kak.kat blog saye ade satu entri khas pasal akak!!hurm,lgi satu,saya nk buat page yg ade icon .tapi tak boleh.da rujuk da create page menu tab yg comel.tp,tak jumpe plak yg
"how would you like the gadgets will appear".pliss kak.. ^^

avatar
September 7, 2012 at 4:05 PM delete

best la dia. mira pun dah ada BB tp nak iphone jugak. tapi ayah x mampu. BB pun beli pakai duit sendiri

avatar
boni kacak
AUTHOR
September 7, 2012 at 4:20 PM delete

blekberi tu nanti bagi kat saya tau.hehehe :P

avatar
September 7, 2012 at 4:23 PM delete

bestnye kak lyssa! tisya da lame teringin nak iphone. tapi hajat tak kesampaian :'( huhu. btw, thanks sbb selama ni tisya byk ikut tuto kak lyssa. kalau kak lyssa terlebih masa ke, visit blog tisya eh. >>>http://blognitisyapunya.blogspot.com<<<

avatar
September 7, 2012 at 4:24 PM delete

bestnye kak lyssa! tisya da lame teringin nak iphone. tapi hajat tak kesampaian :'( huhu. btw, thanks sbb selama ni tisya byk ikut tuto kak lyssa. kalau kak lyssa terlebih masa ke, visit blog tisya eh. >>>http://blognitisyapunya.blogspot.com<<<

avatar
September 7, 2012 at 4:24 PM delete

bestnye kak lyssa! tisya da lame teringin nak iphone. tapi hajat tak kesampaian :'( huhu. btw, thanks sbb selama ni tisya byk ikut tuto kak lyssa. kalau kak lyssa terlebih masa ke, visit blog tisya eh. >>>http://blognitisyapunya.blogspot.com<<<

avatar
September 7, 2012 at 4:25 PM delete

lyssa mmg ske purple ye? ble tgk applikasi tu, sume wrne purple je...

avatar
miz ruha
AUTHOR
September 7, 2012 at 4:30 PM delete

haila,,, bertuahnya badan,,

avatar
September 7, 2012 at 4:33 PM delete

wah..
tahniah lyssa...=)
akak follow tau, nak belajar tambah duit dari lyssa..=p
lagipun blog lyssa ni best..^^

avatar
nurdani
AUTHOR
September 7, 2012 at 4:33 PM delete

happy for you. untung dapat merasa

avatar
NurAisyah
AUTHOR
September 7, 2012 at 4:45 PM delete

huhu. untunglah ada banyak gadget. envy >.<'. ecah nak seketul blekberi pun kena buat surat permintaan kat daddy ^^

avatar
priyadarshini
AUTHOR
September 7, 2012 at 4:45 PM delete

Untung larh kak lyssa.. Bestnyer..

avatar
sitikadhijah
AUTHOR
September 7, 2012 at 5:03 PM delete

best yer dpt iphone... saya pon teringin iphone tuh.. untung la lyssa dapat.. huhu.. :D jeles nie..;D

avatar
che'pi
AUTHOR
September 7, 2012 at 5:22 PM delete

wah... nak jadi anak angkat daddy boleh? hehehe untung la dik.. :)

avatar
♥nurul♥
AUTHOR
September 7, 2012 at 5:41 PM delete

wahh. hehe. nanti nak guna ayt cmtu jugaklah ckp ngn papa kite hihik :p

avatar
September 7, 2012 at 5:59 PM delete

ALHAMDULILLAH REZEKI ADIK .. JGE LEKLOK .. ^_^

avatar
Remy hazza
AUTHOR
September 7, 2012 at 6:09 PM delete

alhamdulillah... rezeki dari ayahanda tercinta....... untung nyer....

avatar
September 7, 2012 at 6:22 PM delete

Untungnya kak Lyssaaa ! Bestnya dapat hadiah mahal :)

avatar
Izara4eva™
AUTHOR
September 7, 2012 at 6:31 PM delete

Nnti lyssa bli iphone 5 yg ni kasi ara eh. Haha

avatar
Notami
AUTHOR
September 7, 2012 at 6:33 PM delete

untung u..adiah i phone..lyssa xnk adiahkan kat Notami ke? hari 2 janji kan! hehe.. ;p

avatar
shidaR
AUTHOR
September 7, 2012 at 6:53 PM delete

hehee..mmg syokk bila dapat hadiah walupn bkn yg diidamkn tp seakan2 pn kire ok la hehee...

p/s: hp lama bg kat akak eh hahaha :P

avatar
yayahnasake
AUTHOR
September 7, 2012 at 7:43 PM delete

TAHNIAH lyssa... untunglah ada ayah yang sayang anaknya. anda berhak dapatkannya :)

avatar
Anis Farhana
AUTHOR
September 7, 2012 at 7:43 PM delete

Bulan jatuh ke riba akhirnya :D

avatar
sare ared
AUTHOR
September 7, 2012 at 7:52 PM delete

best lah lyssa ..dapat i-Phone 4 kot..

nice blog with new face >.< jeles jeles

avatar
Yana Syntax
AUTHOR
September 7, 2012 at 7:53 PM delete

wahhh..ipong tros adiah bufday dia..untung la..mst papa lyssa sengaja je kan ckp cntu..hehe..sbb da plan nk kasi msa bufday..eh..pepandai jek yana neh..ekeke :p

avatar
Nur Tasnym
AUTHOR
September 7, 2012 at 8:02 PM delete

bestnyee akak ! .teringin sgt nak iphone tuu .. tapi berasal dari keluarga yang biase2 jer .. tak dapat nak belii . btw, happy bufday akak ! .. may allah bless you !

avatar
Siti Aniza
AUTHOR
September 7, 2012 at 8:06 PM delete

saya masih guna 3310 je. tssk tskk :(

avatar
September 7, 2012 at 8:08 PM delete

Senang e.. punye papa macam tu.. akuu nak blekberi pun tak bolee :(

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
September 7, 2012 at 8:25 PM delete

alhamdulillah..rezeki lyssa :)

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
September 7, 2012 at 9:23 PM delete

untung laa lyssa.. kite ni jgn kata hadiah hari jd, nk smbut pun ssh sgt. untung laa untung laaa huhu

avatar
Zierwa Zainal
AUTHOR
September 7, 2012 at 9:44 PM delete

bestnye.. =) teringin juga iphone ni.. =) tp kena kumpul la kalau nk mcm tu..

avatar
September 7, 2012 at 10:15 PM delete

wahh, nice gift.. msti x kelip2 mata tgk iPhone tu kn, hikk...

avatar
Yui Bieyna
AUTHOR
September 7, 2012 at 10:19 PM delete

lpe lah nak wish kak lyssa... happy belated birthday ! sorry kak. :(

avatar
Cik Anis
AUTHOR
September 7, 2012 at 10:26 PM delete

ok, cik anis pun nak buat ayat drama kat ayah cik anis la..

"ayah nak tu ^^. natang ni name die i-pong 5" hehehehehe

avatar
September 7, 2012 at 11:07 PM delete

alhamdulillah.. rezeki sis.. syoknya dia dpt Iphone...

avatar
aDiNDaNiL
AUTHOR
September 7, 2012 at 11:35 PM delete

wah suka kak lyssa eyhhh

avatar
September 8, 2012 at 12:02 AM delete

Wow ! Yana satu habuk phone tak pegang . public phone ade laa . haha

avatar
Faizul Osman
AUTHOR
September 8, 2012 at 1:28 AM delete

giler kentang dpt hadiah tu... kalau sy mintak myvi sebijik...

avatar
September 8, 2012 at 9:14 AM delete

Alhamdulilah murah rzeki awk ye huhu

avatar
September 8, 2012 at 10:01 AM delete

wahh untung lah .. hurm tahniah :D bergembira lah dgn iphone baru tu :P

avatar
September 8, 2012 at 1:10 PM delete

nak beli hp baru,, tapi rasa macam err,, tunggu dulu la,, hehe

avatar
etuza
AUTHOR
September 8, 2012 at 1:25 PM delete

wah,,hebat tu tahniah ya, dapat bapa yg penyayang..

avatar
Pn. Sheila@CC
AUTHOR
September 8, 2012 at 2:07 PM delete

wow... bestnyer.. Allhamdulillah... akak pegang pun xpernanh ip[hone ni...

avatar
Amalia Husna
AUTHOR
September 8, 2012 at 3:42 PM delete

Untungnya kak Lyssa. Kita nak beli blackberry pun tak lepas lg hmm

avatar
Gadis Hijau
AUTHOR
September 8, 2012 at 4:09 PM delete

lyssa, boleh terangkan tak CPUV Campaign yg ada dalam nuffnanf tu. macam mana nak boleh dpt earning untuk CPUV tu punya?

avatar
iznawzi
AUTHOR
September 8, 2012 at 4:20 PM delete

wahhh...best nye... Jom kita yuka papa jom. Sempena bezday sy bulan 1 tahun depan...heheheeh...

avatar
NoRfArAhiN
AUTHOR
September 8, 2012 at 5:39 PM delete

wahhh...untunglah lyssa..untung gak dpt ayah mmhami.hehe

avatar
Atirah ★
AUTHOR
September 8, 2012 at 6:03 PM delete

family lyssa sporting . best gila . kalau apa-2 , mesti dpt kan . nk jd adik angkt lyssa lah . boleh pinjam main kejap . hhe

avatar
nina
AUTHOR
September 8, 2012 at 7:18 PM delete

wahhhhh..besnyaaaaaa...ho..ho..holicccc..:)

avatar
September 8, 2012 at 8:18 PM delete

wahh .. untung la kak lyssa .. sya belum lagi ayah saya belikan -,-

avatar
Nurin Asyada
AUTHOR
September 8, 2012 at 9:02 PM delete

Bestnyer dapat iPhone.. saya guna Walkman,Sony Ericsson je T^T

avatar
Nur Sobihah
AUTHOR
September 8, 2012 at 9:04 PM delete

ya Allah untuk nye Kak Lyssa! Okay lah tu iPhone 4 :}

avatar
Nana Hashim
AUTHOR
September 8, 2012 at 9:22 PM delete

lyssa, camne nak wat setting reply to comment erk? dah cari x jumpa

avatar
shera
AUTHOR
September 8, 2012 at 9:49 PM delete

Wah , untunglah badan . Orang kaya kan ! Boleh lah beli macam2 . Untung kak Lyssa ^_^

avatar
padin
AUTHOR
September 8, 2012 at 11:36 PM delete

wohaaa bestla camtu... jangan kecewakan ayah dahla :D

avatar
Farina Hunny
AUTHOR
September 9, 2012 at 12:15 AM delete

alhamdulillah . rezeki kak lyssa .

sape yg lain ta dapat tu jgn mmberontak kat mak ayah pulak tau . susah payah dorang kite tatawu . beli pakai duit kita kumpul sendiri lagi puas (:

avatar
fa10qursiah
AUTHOR
September 9, 2012 at 12:36 PM delete

Untung la Lyssa hadiah harijadi abah belikan.. iPong plak tu.. Kite nk beli pape kene gune duit sendiri. X penah merasa parents beli hadiah mahal2 mcm Lyssa :(

Sila lah singgah : http://fatinqursiah.blogspot.com/

avatar
mamamyja
AUTHOR
September 9, 2012 at 1:04 PM delete

alhamdulillah, untung ar.. eheheh...

avatar
cikpjaz
AUTHOR
September 9, 2012 at 1:55 PM delete

wah..untung la dpt satu =)

avatar
u.m.i.e
AUTHOR
September 10, 2012 at 8:20 AM delete

bestnye lyssa dapat iphone ..
nak jugak .. hikhik:)

avatar
Zeera Razali
AUTHOR
November 18, 2012 at 1:41 AM delete

Lyssa, apa nama casing nie n bli kat mana?
cantik n smart dah lama cari yang macam nieee

avatar

Google+ Followers