#CABARAN20HARI | Kuih Raya Paling Best

.Assalamualaikum

Haaa , tajuk entry kali ni, best ! Hari ni dah masuk #Cabaran20Hari yang ke-13 . So , now di minta untuk post mengenai :

Kuih Raya Paling Best

hahaha . Rasanya , semuanya best . Tapi dia nak paling eh ? Kira paling best bagi aku laah ? haha . So bagi aku kuih-kuih raya kat bawah ni lah yang paling best pun adalah ...



1. Mazola


HAHA , kuih ini menjadi feveret Lyssa setiap tahun daru dulu sampai sekarang . Pernah buat dengan maksu Lyssa . Tapi , time raya beli je dalam 3 4 balang . haha . Kalau orang lain tak makan , Lyssa la kebas makan habis semua nya  , kahkah . And dalam rumah pun , Lyssa dengan mama Lyssa je yang makan kuih ni . hehe . Tapi .. Cop ! Kalau nak jamu Lyssa dengan kuih ni , tolong jangan bagi Mazola yang ada badam or gajus kat atas dia . Memang Lyssa reject awai2 . Tak pun nanti Lyssa korek korek sampai gajus tu terkeluar and buang . hahaha .



2. Almond London 



Yang ni pulak ? hehe . Mesti ramai gilerr yang suka makan benda ni kan .. Yes ! Almond London . ahaah . Lyssa pun suka jugak , tapi kadang-kadang je . Sebab tak semua orang pandai buat kuih ni dengan perfect . Ada yang sedap and ada yang tak reti buat lalu menjadikannya tak sedap dan tak selera terus nak makan . Pilihan Lyssa kalau Almond London ni , permukaan atas nya kena taburkan kacang-kacang macam gambar kat atas tu . And dalam dia mesti kena ada badam . Kalau selain dari apa yang Lyssa mention tadi, kuih tu dah jadi tak best . hahahaha . *cerewet nya aku!*


3. Allergen-Free Chocolate Chip Cookies


Kalau korang nak tahu kan , Lyssa ni memang suka benda yang bercokat and benda yang berkacang . hahaha . And kalau ada rumah yang jamu kuih raya ni .. *Macam bukan kuih raya je . macam biskut je .* haha . Em , Lyssa yakin , Lyssa lah yang akan perhabeskan semua nya sekali . kahkah . Sebab biskut ni menjadi biskut kegemaran Lyssa . Siapa ada kuih ni kat rumah , u r so ohsemm ! haha . dan jangan lupa jemput Lyssa untuk perhabeskan biskut raya ni . hehe . 


Err . Banyak lagi sebenarnya kuih raya yang best . Tapi , Lyssa dapat listkan 3 sahaja . hihi . Tapi , paling suka kalau time raya , rumah someone tu penuh dengan kerepek-kerepek pisang , maruku , kacang-kacang dan seangkatan dengan nye . Memang lagi layan ! hahahah :p


Terima kasih sudi baca :p




KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

2 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nilam syapina
AUTHOR
July 9, 2015 at 11:47 AM delete

Memang lah kalau Nil p umah kak lyssa gerenti tinggal habuk baababahha

avatar
iyliana n.
AUTHOR
July 9, 2015 at 12:19 PM delete

Saya pon suka yg choc chip biskut tuh, kalau yg mazolla, sy xminat tpi mmg tiap tiap tahun buat sendiri .hehe

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers