#CABARAN20HARI | Kuih Raya Paling Best

.Assalamualaikum

Haaa , tajuk entry kali ni, best ! Hari ni dah masuk #Cabaran20Hari yang ke-13 . So , now di minta untuk post mengenai :

Kuih Raya Paling Best

hahaha . Rasanya , semuanya best . Tapi dia nak paling eh ? Kira paling best bagi aku laah ? haha . So bagi aku kuih-kuih raya kat bawah ni lah yang paling best pun adalah ...



1. Mazola


HAHA , kuih ini menjadi feveret Lyssa setiap tahun daru dulu sampai sekarang . Pernah buat dengan maksu Lyssa . Tapi , time raya beli je dalam 3 4 balang . haha . Kalau orang lain tak makan , Lyssa la kebas makan habis semua nya  , kahkah . And dalam rumah pun , Lyssa dengan mama Lyssa je yang makan kuih ni . hehe . Tapi .. Cop ! Kalau nak jamu Lyssa dengan kuih ni , tolong jangan bagi Mazola yang ada badam or gajus kat atas dia . Memang Lyssa reject awai2 . Tak pun nanti Lyssa korek korek sampai gajus tu terkeluar and buang . hahaha .



2. Almond London 



Yang ni pulak ? hehe . Mesti ramai gilerr yang suka makan benda ni kan .. Yes ! Almond London . ahaah . Lyssa pun suka jugak , tapi kadang-kadang je . Sebab tak semua orang pandai buat kuih ni dengan perfect . Ada yang sedap and ada yang tak reti buat lalu menjadikannya tak sedap dan tak selera terus nak makan . Pilihan Lyssa kalau Almond London ni , permukaan atas nya kena taburkan kacang-kacang macam gambar kat atas tu . And dalam dia mesti kena ada badam . Kalau selain dari apa yang Lyssa mention tadi, kuih tu dah jadi tak best . hahahaha . *cerewet nya aku!*


3. Allergen-Free Chocolate Chip Cookies


Kalau korang nak tahu kan , Lyssa ni memang suka benda yang bercokat and benda yang berkacang . hahaha . And kalau ada rumah yang jamu kuih raya ni .. *Macam bukan kuih raya je . macam biskut je .* haha . Em , Lyssa yakin , Lyssa lah yang akan perhabeskan semua nya sekali . kahkah . Sebab biskut ni menjadi biskut kegemaran Lyssa . Siapa ada kuih ni kat rumah , u r so ohsemm ! haha . dan jangan lupa jemput Lyssa untuk perhabeskan biskut raya ni . hehe . 


Err . Banyak lagi sebenarnya kuih raya yang best . Tapi , Lyssa dapat listkan 3 sahaja . hihi . Tapi , paling suka kalau time raya , rumah someone tu penuh dengan kerepek-kerepek pisang , maruku , kacang-kacang dan seangkatan dengan nye . Memang lagi layan ! hahahah :p


Terima kasih sudi baca :p




KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

2 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nilam syapina
AUTHOR
July 9, 2015 at 11:47 AM delete

Memang lah kalau Nil p umah kak lyssa gerenti tinggal habuk baababahha

avatar
iyliana n.
AUTHOR
July 9, 2015 at 12:19 PM delete

Saya pon suka yg choc chip biskut tuh, kalau yg mazolla, sy xminat tpi mmg tiap tiap tahun buat sendiri .hehe

avatar

Google+ Followers