Jom Buat Pelaburan Melalui ODFX !

.Assalamualaikum






Apa itu ODFX ? 

Pasti ada yang tak tahu lagi kan ? Jom kita baca sampai habis dan fahamkan !

Pelaburan merupakan pilihan dan bukan sesuatu yang perlu dipaksa-paksa. 
Namun begitu, sebenarnya terdapat juga golongan yang betul-betul WAJIB untuk melabur. 
Ya betul, saya berpendapat bahawa mereka ini memang betul-betul WAJIB melabur di mana-mana platform yang mereka yakin dan suka akan kelebihan yang ditawarkan pada platform ODFX.

Siapakah golongan tersebut ???

1. Langsung tak pernah mempunyai pengalaman di dalam bidang pelaburan.
2. Individu yang tidak mempunyai minat & masa untuk berniaga. Suka goyang kaki saja 
3. Berminat sangat untuk berniaga tetapi tiada masa kerana komitmen kerja dan keluarga.
4. Memerlukan pendapatan sampingan tetapi kekurangan ilmu dan masa untuk berniaga.
5. Individu yang inginkan keuntungan lebih tinggi daripada pelaburan yang hanya beri keuntungan         setahun sekali sahaja.
6. Ada banyak koleksi simpanan emas tetapi tidak tahu cara untuk peroleh keuntungan emas tersebut tanpa menjual emas tersebut. ( TERBAIK )


Jadi jika korang yang merupakan salah seorang daripada golongan di atas , bolehlah bermula dengan minimum pelaburan bersama ODFX sebanyak 1000USD=RM4000.


Untuk pengetahuan korang kan, ODFX ni mengaut keuntungan daripada urusniaga pada platform forex yang hukumnya adalah harus dan tidak melanggar syariah orang Islam.



Hukumnya HARUS & patuh syariah :)

Sama seperti apabila kita ingin memakan ayam goreng, jika ayam tersebut disembelih dengan cara Islam maka ianya halal dimakan. Tetapi jika ianya disembelih tidak mengikut cara Islam maka haram bagi umat Islam untuk memakannya. OHH ! Ayam tidak bersalah kan? Kesian ayam tu :)


Sama juga seperti insurans perlindungan dan lain-lain. Ada insurans islamik dan ada juga insurans yang konvensional. Umat Islam disarankan untuk mengambil insurans yang islamik. Jadi di dalam kes ODFX ataupun forex, hukumnya adalah harus kerana saya akan daftarkan akaun anda jenis No Swap account. Ya No Swap account ini tidak dikenakan sebarang interest atau riba.

Jika saya tidak daftarkan akaun anda pada jenis akaun No Swap ini maka akaun anda akan mengamalkan konsep riba. Jadi jangan risau, saya akan sentiasa daftarkan No Swap account sahaja. Saya ada mengikuti Ustaz Dasuki, beliau mengulas di Youtube mengenai hukum urusniaga Forex.

Nak tahu kan ? Mari lah tengok video kat bawah ni !

Ustaz Dasuki : Haramkah Forex?






Kisah benar saya dimarahi oleh seorang kawan baik, nak tahu kenapa dia marah?

Sebabnya dia baru sahaja membuat pinjaman untuk lakukan ASB. Pinjaman telah terikat lebih daripada 10 tahun akan datang.

Kawan saya ada sejumlah wang dalam RM10,000 di dalam ASB. Dia berhasrat untuk gandakannya menjadi 10 kali ganda lebih cepat, maka dia pun buatlah pinjaman.

Tapi apa salahnya buat pinjaman ASB?

1. Ada faedah pinjaman yang perlu dibayar ke bank, jadi jika tahun itu 8% maka bukannya 8% yang kita terima, ada yang perlu dibayar ke bank.
2. Pinjaman ASB akan menjejaskan kredit kepada bank untuk buat pinjaman perumahan atau lain-lain.
3. Jika terlupa bayar, boleh dikenakan CCRIS sehingga CTOS.
4. Jika terdesak nak guna duit, duit pinjaman yang ada dalam ASB tak boleh dikeluarkan tapi faedah tetap kena bayar. Adoii sakitnyaa!

Jadi ini antara sebab-sebab yang dia marah sangat! Sangat-sangat! "Buat apa buat pinjaman untuk gandakan ASB sedangkan ODFX boleh bagi 12 kali ganda daripada ASB. ASB bagi setiap tahun, ODFX bagi dividen setiap bulan, Firdaus."


Secara ringkasnya, pelaburan ni konsep sama seperti pelaburan ASB, cuma yang bezakannya, ASB beri dividen setahun sekali, tapi ODFX beri dividen tiap bulan. ODFX adalah broker forex yang gunakan ODmarket (top 10 in the world) sebagai platform trading. ODFX akan guna duit investment kita dan trade dan sebagai balasan kita dibayar dividen tiap bulan. Konsisten sejak 2006, kadar dividen 5%-8% tiap bulan. Minima pelaburan RM4000. 


Lebih baik nilai constant dapat tiap bulan daripada keuntungan yang banyak tapi tak berterusan. Anda boleh lihat mengenai odfx di website www.odcapital.com. Perlu diingat konsep investment ini adalah untuk long term. Bukan invest hari ni, esok dapat untung!!!  





Sama juga seperti pelaburan ASB, UNIT TRUST, PUBLIC MUTUAL, semua perlukan masa untuk dapat keuntungan. Cuma istimewa ODFX menawarkan dividen setiap bulan. Antara nama besar yang join ODFX ni adik Muhyidin Yasin, Aleeza Kasim, Dr Mahya dan ramai lagi orang kenamaan. 

Cuba anda Google mengenai ODFX, saya yakin belum ada entri negatif mengenai ODFX. Dividen konsisten sejak 2006 hingga hari ini!



Jumlah pelaburan & dividen di ODFX:
RM4000 = 5% (RM170), 8% (RM272) RM6000 = 5% (RM255), 8% (RM408) RM8000 = 5% (RM340), 8% (RM544) RM10,000 = 5% (RM425), 8% (RM680) RM12,000 = 5% (RM510), 8% (RM816)

Ini jika dividen 5% & 8% , jika kurang atau lebih, itu bergantung kepada rezeki kita dan harga pasaran. Sejak 2006, ODFX menunjukkan dividen yang positif setiap bulan. Hanya invest dan tak perlu cari orang bagai. Rate withdraw 1USD=RM3.40. Boleh WD melalui company, Neteller, Bitcoin, transfer terus ke akaun bank dan melalui agent.




Untuk maklumat lanjut, boleh pergi ke website www.odcapital.com atau 

Whatsapp/Telegram/Wechat saya 019-7691962 - Firdaus. 

Boleh juga add saya di facebook Freddy Junior atau join group di facebook 'Long Term Investment TERBAIK!! (10 Years in Industry and Keep Counting)

Boleh juga email saya di : firdausabdrahim38@gmail.com untuk sy forwardkan info2 penting melalui email.



Sekian . Terima Kasih Sudi Baca :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

2 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Afidah Azmi
AUTHOR
September 3, 2015 at 1:21 PM delete

akak pun teringin gak nak masuk bidang pelaburan ni...Dah pernah join Forex...tapi daftar je...depositnya belum lagi..so memang tak ada perkembangan la jawabnya..mungkin perlukan seorang sifu kot..

avatar
Matilda Blake
AUTHOR
September 20, 2016 at 6:44 PM delete

Memohon pinjaman convinent anda

Adakah anda seorang ahli perniagaan atau perempuan? Adakah anda dalam mana-mana tekanan kewangan? Adakah anda memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda mempunyai pendapatan yang rendah dan sukar untuk mendapatkan pinjaman daripada bank-bank tempatan dan institusi kewangan lain? Jawapan: Di sini, Angela Davids Loan Firm adalah jawapannya. Kami menawarkan;

* pinjaman peribadi, pengembangan perniagaan.
* Business Start-up dan pendidikan.
* penyatuan hutang.
* Pinjaman Hard Money.

Walau bagaimanapun, kaedah kami menawarkan kemungkinan untuk menunjukkan jumlah pinjaman yang diperlukan dan juga tempoh yang anda mampu untuk melengkapkan pembayaran balik pinjaman dengan kadar faedah sebanyak 5-7% bergantung kepada pinjaman jenis pf. Ini memberikan peluang yang sebenar untuk mendapatkan wang yang anda perlukan anda. Calon yang berminat perlu menghubungi kami melalui: matildablakeloanfirm@gmail.com atau hubungi perkhidmatan pelanggan kami pada +14158892524

avatar

Google+ Followers