Luahan Hati Seorang Kaki Social Media


Assalamualaikum ... *Entry ditaip pada 25 Julai 2015 jam 4.00 petang ...

Pergh ! Tak menahan lah tajuk entry kali ni . Luahan Hati Seorang Kaki Social Media ?
Siapa agaknya ye, yang nak luahkan hati dan perasaan dia tu..

Tengok gambar di bawah ni ..




Ye ! Budak ni lah yang nak luahkan something tu.

Al-kisahnya .. Budak dekat atas ni , dia memang gila gila punya kuat kaki social media , pemain game online yang kental dan badan berketul yang gagah perkasa . Ok . Yang last tu tipu :* Budak ni kuat ber-facebook , ber-twitter , ber-instagram yang paling penting ber-blog.

Apa yang cuba dia nak luahkan dekat sini adalah salah satu statement di twitter nya semalam , iaitu berbunyi :

"Rasa tak boleh hidup pulak tak de wifi dekat rumah ni . Macam tak de life je . TV pun tak boleh nak tengok  . Harapkan phone ni je lah ..."

So , apa pendapat korang pula dengan statement yang dibuat oleh budak perempuan bertudung pink dekat atas ni ?

Dia nak luahkan , yang dia dah jadi macam orang gila dah duduk dekat rumah dia ni melangut dan tak tahu nak buat apa . Bukan dia sorang-sorang kat rumah ni .. Dia dengan kawan dia lagi sorang pun dok melangut . Terlentang dekat ruang tamu bersama-sama mengadap kipas siling . Disebabkan apa ?

Sebab rumah diorang ni INTERNET KENA POTONG ! Dah call TM , katanya , diorang punya bill ada tak bayar lagi . Konon ada tunggakan sampai RM466 . Padahal diorang dah bayar dah tunggakan dari dulu lagi masa bulan Februari lagi. Tahu tahu je, internet dekat rumah ni dah start tak de . HyppTV diorang pun tak boleh nak guna. Apa salah diorang ..

Masing-masing melangut sesama , memikirkan cara untuk mendapatkan internet . Seorang tu nak buat kerja / assignment , seorang tu lagi nak update belog yang tertangguh. Cuba lah bayangkan "kemeroyanan" diorang dalam rumah tu . Dan cadangnya ingat nak je lepak Cafe-Cafe terdekat seperti Old Town atau Starbucks kot la boleh nak dapat internet tu . Baru tengah nak cadang-cadang , tiba-tiba hujan turun dengan lebatnya diiringi dengan kilat dan guruh yang berdentum dentam ! Cuba bayangkan perasaan diorang time tu .

Dah la handphone masing-masing 'data' dah jadi terhad ! Sehinggakan nak berwhatsapp dengan orang lain pun terpaksa tunggu 3 - 4 minit untuk sampai dan kadang tu kena send banyak kali sebab internet SLOW TAHAP SIPUT SEDUT . haih .

Dan akhirnya , selepas ingat macam dah tak de harapan nak dapatkan internet , nak bersocial media , nak berfacebook , nak berinstagram , bertwitter , berblog , and finally , masing-masing bawa haluan masing-masing di dalam rumah ni . Sorang baca novel , sorang lagi mengadap laptop untuk menaip sedikit luahan hati yang bertajuk " Luahan Hati Seorang Kaki Social Media " dengan harapan , lepas ada internet balik , dia dapat copy paste je masuk belog untuk update luahan hati dia tu ... Sekarang ni pun dia update ni pun dekat WordPad je ... Sedihkan budak tu ..

Apa lah nasib diorang tu .. Kesian .. Kesian ...

Terima Kasih Sudi Baca .... :'(


 *publish pada 25/7/2015 jam 9.20 malam di salah sebuah McD 24 jam di KL .
Sedihkan ? Nak internet punya pasal , sanggup pi McD ... sobsob ~




KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

18 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
PeRdU cINta
AUTHOR
July 25, 2015 at 9:46 PM delete

Gigih..adik manis yang gigih..kegigihan itu buat kamu kelihatan lebih comel..faham??..sila angguk kepala hokey..yakin..sesuatu yang berlaku mesti ada hikmahnya..ingat..bersabar menempuh dugaan besar pahala tau..

avatar
Aisyhah Nyais
AUTHOR
July 25, 2015 at 9:46 PM delete

ecah pun tkleh hidup tanpa internet, semua bende penting sekarang huhu

avatar
nor azman
AUTHOR
July 25, 2015 at 9:48 PM delete

glah borak ngan ibubapa ke..heheh

avatar
July 25, 2015 at 9:56 PM delete

@PeRdU cINta
yerr . tengah angguk ni kakk ! hehehehee

avatar
July 25, 2015 at 9:57 PM delete

@Aisyhah Nyais

tahu tak peee ... tak tenet bolehhhhhh .... umm .... ntah lah , tk dpt bayangkan zaman skrg ni , hidup mcm mana tk de tenet ..

avatar
July 25, 2015 at 9:57 PM delete

@Aisyhah Nyais

tahu tak peee ... tak tenet bolehhhhhh .... umm .... ntah lah , tk dpt bayangkan zaman skrg ni , hidup mcm mana tk de tenet ..

avatar
July 25, 2015 at 9:57 PM delete

@nor azman

hoho ... dahh hari2 dah borak .. takkan nak borak 24 jamm haha

avatar
July 25, 2015 at 10:20 PM delete

sama lah kita makcik...sllu guna hotspot dkt hnst jer connect laptop...tapi bila hbs kuota dh xleh bkk tenet dkt latop..nsb skrng guna magic sim..boleh la update skit blog walaupun xlju sgt tenet nya

avatar
mizz yatiey
AUTHOR
July 25, 2015 at 10:23 PM delete

memang kesian, nak tnya sikit kat budak tu, apasal tak cek bil betul2 haaaaa...pi bayar cepat..

avatar
July 25, 2015 at 10:23 PM delete

@Nyamuk Terbang

haaa. serius lah magic sik nye tenet tak laju sgt ? baru igt nak beli .. tak jadi lah . haha

avatar
July 25, 2015 at 10:25 PM delete

@mizz yatiey
masalahnya , bil dia tak sampai2 kat rumahh ooooo ......

tu laa satu hal lagii masalah tuuu .. hmm :(

avatar
Nurul Nadiah
AUTHOR
July 26, 2015 at 8:54 AM delete

kitorang pun ada masalah yang sama dengan internet TM nie... dok bergaduh la jugak dalam telepon tapi hampeh tak diambil tindakan pun.. bulan2x memang bayar sampai ada sekali tu bil sampai 2 kali, 2 2 bayar.. tu pun ada tertangguh jugak.. TM ni tipu costumer ke?

avatar
July 26, 2015 at 1:29 PM delete

Ish memang tak boleh la kalu tak da internet lyssa...akak ni klu TM tu buat hal mmg berkali2 call diorg..sebab slalunya lambat solve! Tu geram

avatar
Husein Rider
AUTHOR
July 26, 2015 at 2:07 PM delete

Lain kali simpan resit bayar internet. lain kli klu TM buat hal lgi senang nak rujuk.
btw, slmt hari raya lyssa

avatar
syasandeul
AUTHOR
July 26, 2015 at 2:39 PM delete

internet punya pasal kak lyssa starbuck mcD segala sanggup pi ahhahahhaha punya sakan dia punya addicted ye!
time time camtu elok pegi makan tambah berat badan je kak lyssa haha :D

avatar
Sop
AUTHOR
July 26, 2015 at 11:30 PM delete

internet satu keperluan sekarang
kalau x da mmg rasa susah.. :)
bayangkan blogger tanpa internet.. cam ne nak berblog.. hahaha

avatar
emma diana
AUTHOR
July 27, 2015 at 9:09 AM delete

Bhahaha , Kompom pishang xde internet . Same la kite

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
September 3, 2015 at 1:20 PM delete

akak memahami mu dik..akak pun kalau time cuti..melangut depan TV gak..Kalau citer tak best...tutup TV...Main game kat hanset...pastu bateri kong...Nak kemas umah...tak ada benda nak dikemas lagi..tarik bantai...duduk bawah kipas,,,ZZZZzzzzzzz

avatar

Google+ Followers