Jalan - Jalan Di Batu Ferringhi Walk (Night Market) , Penang

.Assalamualaikum


Hi , baru-baru ni kan Lyssa balik ke Penang jenguk mama abah , family termasuk Jacob , Jacky dan Jenny kan ? Sambil - sambil tu Lyssa jalan-jalan lepak di kawasan Batu Feringhi bersama family tercinta . Lama betul tak ke situ . Last pergi pun ada la 2 tahun lepas macam tu . kahkah .

Kalau korang nak tahu, memang best tau suasana di Batu Ferringhi Walk tu . Ada banyak lampu warna-warni .. Beca lampu-lampu pun ada .. Tempat urut bersepah tepi jalan .. Kedai makan berlonggok tak terkata .. Barang-barang murah lagi berganda-ganda ada kat situ .. Nak cari apa ? Baju ? Seluar ? Skirt ? Beg tangan ? Kasut ? Selipar ? Sandel ? Handbag ? Fridge Magnet ? Aksesori Wanita ? Purse ? Casing ? Beg Sekolah ? Jam tangan ? Jam dinding ? Jamban ? eh ! hahaha . Tak ter-list rasanya kalau nak habaq . Memang banyak gila ! Macam-Macam ada tau . Rugi la kalau siapa-siapa yang datang Penang , tapi tak singgah sini . 

Mama and Abah nak interpremmmm jap ! Abah tengah sibuk cari baju untuk adik . Adik tak ikut sekali .. So , Lyssa dating dengan mama abah je lah . hihihi . #anakmanjalahkatakansiapadapatbacadiapandai


Kalau nak beli kat sini , pandai sembang , bijak berkata-kata dan cool dalam tawar menawar memang best . Sebab kadang harga tu tinggi , bila kita mintak murah siket , for sure diorang akan bagi ! hahahahaha >.<






Korang boleh nampak kan macam mana bentuk barangan yang ada ni Night Market Ferringhi Walk ni kan ? Paling syok kalau korang dapat merasa makan dekat The Ship ni ! Pernah sekali Lyssa post pasal makan-makan kat The Ship tapi itu cerita 3 tahun lepas punya . haha .  Nanti korang boleh lah cuba kan ? hihi .

Western Food banyak la kat sini . Tapi , korang masok dalam kapal tu , fuhh ! Memang best layanan diorang ... :p



Sambung shopping lagi ... Berderet haa kedai nyaa ... Memang tak jemu pun kalau datang sini selalu . Nak pulak baru lepas hujannn ... Sejuk .. Nyaman je ... hihi ...

Mama interpreemmm lagi ... Ye lah . Takkan ada gambar Lyssa dalam ni , sebab Lyssa yang pegang camera nya . kahkah :D



Tak pe tak pe . Sat nak belanja video sikit kat korang ye ..... Jemput tengok :D
Alaa . Sekejap je pun . Nak bagi dengar suasana busy kat situ . hihi . Sambil-sambil nak tunjuk kasut bunga-bunga Lyssa tu . hakhak . kbaii ~

video

Terima Kasih Sudi Baca....

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

18 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
PeRdU cINta
AUTHOR
August 24, 2015 at 9:50 PM delete

Tengok pun dah rambang mata..kalau pegi takut taknak balik pulak..hihihi..

avatar
emalin mohd
AUTHOR
August 24, 2015 at 11:51 PM delete

Sure tak larat nak g tengok semua kedai kan..rambang mata pulak jadinya..

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
August 25, 2015 at 9:20 AM delete

best kot...T qaya haji boleh la p sana..

avatar
ziana eunos
AUTHOR
August 25, 2015 at 9:55 AM delete

teringat msa pegi penang dulu yg shopping tepi jln ^_^

*zianaeunos.blogspot.com

avatar
Nadia Johari
AUTHOR
August 25, 2015 at 3:33 PM delete

memang best penang..kalau ade orang bawak lagi best..hehe

avatar
Mrs Yatie
AUTHOR
August 25, 2015 at 5:26 PM delete

bestnya awak boleh jalan-jalan. PG ni ntah bilalah boleh pergi bercuti :D

avatar
Sarah
AUTHOR
August 25, 2015 at 9:15 PM delete

bestnya..dah lama teringin nak ke penang..nti leh la pergi cni kalo diizinkan bercuti2 di penang :)

avatar
kisah earty
AUTHOR
August 25, 2015 at 9:26 PM delete

bestnye .. dapat cuci mata pon syok ni..

avatar
Fatin Liyana
AUTHOR
August 25, 2015 at 10:37 PM delete

Best kalau dapat pi shopping ni. Hehe. Mudanya mak Lyssa. Macam kakak je tengok :)

avatar
August 26, 2015 at 3:36 AM delete

mantab banr ni orang suke sekali shopping kah?

avatar
August 26, 2015 at 10:02 AM delete

Kalau pergi penang tak sempat nak jalan sakan. kalau pergi island memang selalu jammed je sudahnya habis masa untuk jammed je la :(

avatar
August 26, 2015 at 11:30 AM delete

I'll definitrely miss penang rght now because of their food lagi2 di balik pulau . Ahaks xD

avatar
kak gojes
AUTHOR
August 26, 2015 at 1:38 PM delete

comelnya mama lyssa...mcm kakak lyssa aje..heheheh..rambang mata nampak semua tu...arghhhhh

avatar
NUR CAHAYA
AUTHOR
August 26, 2015 at 6:01 PM delete

kalau CP pernah g pun masa sekolah rendah dulu, lama sangat dah..

avatar
Mimi Kyumi
AUTHOR
August 27, 2015 at 11:42 AM delete

Alahai Lyssa,syok kan !Byk brg murah2 dan cntik2..Abs duit klu g kt sini..kiki

avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
September 3, 2015 at 5:23 PM delete

Wow bestnyer jln2 cuci mata..cuci pojet gak hehe

avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
September 3, 2015 at 5:24 PM delete

Adoii pojet plak typo laa poket sebenarnya

avatar
naznco kl
AUTHOR
December 19, 2015 at 2:39 PM delete

Boleh suggest hotel yg paling dekat dengan pantai di batu feringgi tapi tak
Budget biasa2. Kalau ade boleh tak msg dekat sy di 0104242390 DD baru 1st time nak jejak kaki di batu feringgi.

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers