Peluk Cium Awak , Sayang !

.Assalamualaikum

*update malam semalam ! baru nak publish hari ni* gedikkan ? >.<



Hi enkorang !




Alhamdulillah , Lyssa dah selamat sampai Penang (hometown), tengahari tadi tepat jam 1.45 pm (Jumaat) dari Kuala Lumpur . Macam biasa lah , naik Bas Aeroline kat Corus Hotel tu then turun kat Queensbay Mall. haha . Apa yang eksaited nya Lyssa balik rumah ni ? Adakah Lyssa balik sebab rindukan katil empuk ? Atau bantal peluk busuk Lyssa tu ? eh !

Tak la ...

Sampai-sampai je rumah tadi, terus PELUK CIUM 'kesayangan' baru Lyssa tu . Kesayangan yang tak pernah bersua muka lagi selama ni. Kesayangan yang pernah Lyssa mention dalam entry before ini . Klik SINI cepat kalau nak tengok !

Dah tengok . HIHI . Nah... Lyssa belanja kat korang gambar diorang and gambar Lyssa dengan diorang . haha ! Manja betul diorang ni ..

Ok ! Nama kesayangan Lyssa ni Jenny ... Macam mana nak cam dia ? Pakai rantai warna pink .. Kalau dia tak pakai rantai pun , boleh tau muka dia bentuk tirus dan muncung ke depan siket , lebih kurang macam muka serigala :D

Lama betul dia tenung mata Lyssa masa ni .. Cinta pandang pertama maybe ... haha !

Aku tak tahu apa masalah muka aku jadi gemuk sampai macam tu sekali . Mungkin disebabkan 'efek' tudung tuh .  kahkah . Dan mereka bergelut nak lepaskan diri . Mungkin sebab 'rimas' sambil berkata-kata : "dah dah la tu bergambor nye , tahu lah aku comel"! erk.

Yang berantai biru ini pula Jacky ! Ni pun pandang mata Lyssa tujuhpuluhnam saat . Cinta pandang pertama gak nih :D



Woii ! Jangan cium bontot aku lah , Abang Sado Jacob !

Jacob sedang menjadi pengasuh bagi budak-budak tu :D

"Akak , tak nak dukung Jacob ke ? Sampai hati akak!" kata Jacob yang berusia 1 tahun 2 bulan itu.
Ololo Jacob ! Dah selalu sangat akak dukung jacob kan . Tak payah nak buat muka meraih simpati macam tu sekali ye ? hahaahah !



"Apa-apa pun Jacob. Jangan la risau sangat. Akak tak akan menduakan Jacob la . Akak akan layan secara adil dan saksama kat korang semua ye ". Dun worry , be happy ! haha . 

Best layan diorang main seharian tadi . Aktif benor . Yang paling aktif , Jacky lah ... Nak main je keje nye . Melompat apatah lagi . Mahu agaknya dapat pingat emas ni kalau masuk Acara Lompat Tinggi kat sekolah rendah nanti . eh ! Jenny pulak ? Jenny dia ni manja jugak , tapi kurang aktif sangat nak bermain . Nak dukung dia pun tak ley lama-lama . 'Rimas' katanya . haha . Masa bila dia boleh berkata-kata pulak . Eh , kalau la diorang boleh berkata-kata , dah lama Lyssa ajak main masak-masak kat dapur , tak pun main mak-mak macam masa kita semua budak-budak dulu . kahkah.

Jacob macam selalu lah . Aktif jugak bersukan . Sebab sekarang ni sedang cuba untuk menguruskan badan yang melampaui batas tu . Dah macam obess pulak aku tengok . Berat dah 8kg . Mana tak nya . Makan tido , makan tido je kalau akak nya tak de . Bila akak balik , ada lah jugak exercise sikit-sikit termasuk lah akak nya ni exercise sekali naik turun tangga melayan kerenah mereka semua . haha.

Tapi , kali ni Jacob ada masalah cirit-birit pulak sejak semalam. Lepas dia makan je , bagi dia makan ubat and tidur je . "Apalah kau ni Jacob , asal akak balik sini je , mesti kau buat hal . Haritu akak balik, kau asyik muntah-muntah . Kali ni akak balik , cirit-birit pulak dah . Aii , tak kasi akak balik ke macam mana ?"

Tapi , itu lah yang best pun . Walaupun balik Penang ni ada hal lain, tapi dapat jugak ketemu sama meraka ya. hehe . Tapi rasa 'sat' sangat aih balik ni . Lusa dah balik KL balik dah . huwaa :(

Oklah . Nak tidur dah . Ni pun baru balik dari keluar jalan-jalan ..

TerimaKasihSudiBaca...

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

19 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Mimi Kyumi
AUTHOR
August 22, 2015 at 12:30 PM delete

Comelnya kucing Lyssa..Gemuk2 plk tu..Haha

avatar
cart kartika
AUTHOR
August 22, 2015 at 12:47 PM delete

wah.. serius comel kucing tu.. geramnye =)

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 22, 2015 at 2:09 PM delete

Alhamdulillah dah sampai rmh..akhirnya itu dia si 3 J's yang gedebus gedabas..amboi Jacob..gatai nampak..kihkihkih..hilang penatkan bila balik sekain family..kucing kesayangan kita pun sambut juga..hihi..

avatar
Nurul Faiz
AUTHOR
August 22, 2015 at 2:57 PM delete

banyaknya kucing lyssa.
comel lagi2 si jacob tu.
gemuk. hihi

avatar
Nazihah@Jiha
AUTHOR
August 22, 2015 at 3:11 PM delete

alahai..comelnya kucing lyssa hehe...lyssa pun hehe

avatar
rubiah kadir
AUTHOR
August 22, 2015 at 3:49 PM delete

hai lyssa

berapa ekor kucing tu?

akak geli laah dgn kucing..xtahulaha npe..grrr..bulunyaa kut

avatar
Meeya Techik
AUTHOR
August 22, 2015 at 4:17 PM delete

comelnya kucing2 lyssa... dah mcm dukung baby dah.. haha ..

avatar
aeinna Musa
AUTHOR
August 22, 2015 at 4:42 PM delete

Org suka kucing ni penyayang;)

avatar
August 22, 2015 at 5:40 PM delete

geram je tgok kucing kak lyssa,eeeee

avatar
Nad Simple
AUTHOR
August 22, 2015 at 6:02 PM delete

Comelnya kucing kak lyssa ! Gemuk gemuk semua hehe... Tengok etry baru kak lyssa ni teringat kat kucing kucing kita dulu hmm :( Semuanya dah takde.

avatar
Mummy Julia
AUTHOR
August 22, 2015 at 6:04 PM delete

Geramnya tgk Jacob .. Buat bantal peluk pon sodap tu! Hehhehe

avatar
August 22, 2015 at 7:26 PM delete

purghhh.. gebu gebu nya.. lisa, tolong ajar buat tutorial macam mana nak buat scroll box untuk template baru boleh tak??? thank u :-)

avatar
August 22, 2015 at 9:07 PM delete

salam lyssa... suka kucing jugak ke...samalah kite...

avatar
August 22, 2015 at 10:51 PM delete

comel la kucing tuu.. hee geram rasa

avatar
August 22, 2015 at 10:51 PM delete

comel la kucing tuu.. hee geram rasa

avatar
Azwar Syuhada
AUTHOR
August 23, 2015 at 4:10 PM delete

Gebu gebas kucing Lyssa ya!

avatar
August 24, 2015 at 8:11 AM delete

hihi.. ms kecik mmg suka men.. dh bsr dorg kerek

avatar
August 26, 2015 at 10:04 AM delete

seronoknya ada anak bulus gebus yang baru..seronok melayan dorang..suka buli :)

avatar

Google+ Followers