Baby Shower 'Makan Dalam Pampers' [VIRAL]



KUALA LUMPUR - Seorang wanita memuat naik gambar beberapa individu sedang memotong kek dan menggunakan lampin pakai buang bagi menggantikan pinggan, viral di media sosial.


"No plates today! Fine dining in nappies at @ajjrinaann's baby shower," kata @vivyyusof

Majlis baby shower Ajjrinaan itu kini dikritik dan diserang oleh netizen tanpa henti yang menganggap mereka mengamalkan gaya hidup hispter yang agak keterlaluan.

"Dalam pampers itu ada bahan lapisan gel untuk keringkan air. Tak fikir bahaya ke makan atas tu? Memang sah sakai ini perempuan. Lagi sakai dari manusia kuno. Apsal kau tak tuang nasi dalam jubo baby kau je dan makan dalam tu? Barulah kami respek dengan kebodohan kau. Memalukan agama ini betina," kata Baichotta Chotti. 

"Sayang lampin pakai buang itu. Boleh simpan untuk bakal bayi baru lahir. Bagi orang miskin, tak mampu nak beli pampers. Kalau tengok gambar ini, mesti mereka sedih bila melihat orang yang berada buat begini. Kalaulah Allah tarik nikmat yang anda sedang nikmati sekarang, baru anda tahu apa yang orang susah rasakan," kata Baarizah Kamal.

"Kesian, gaya majlis ini macam orang yang agak berduit. Paper plates pun tak mampu nak beli dan yang paling menyedihkan pampers yang levelnya di bontot anak-anak, yang tugas pampers menampung air kencing dan berak anak juga dijadikan sebagai bekas makanan. Tak ke bangang namanya konsep dibuat?" kata Herni Hamzah. 

"Ya ampun. Seperti yang semua tahu, benda itu semua untuk tampung najis bayi. Tak kisahlah diapers itu bersih atau tidak, mahal atau murah, tetapi janganlah sampai letak rezeki Allah iaitu makanan. Agak menjijikkan! KAlau sayalah yang diundang, tak rela nak makan, tak pun terus balik," kata Alooya Zieha.

Berikutan gambar tersebut telah menjadi perbualan hangat di media sosial, individu terbabit telah pun membuang gambar-gambar berkenaan. - Sumber

Apa pendapat korang ??

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

15 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Emma Kzaman
AUTHOR
December 15, 2015 at 11:41 AM delete

salam perkenalan lysa..sy suka baca blog awak..follow blog saya jika sudi..terima kasih..

avatar
eima
AUTHOR
December 15, 2015 at 11:42 AM delete

uiiiisssshhhhhh ...geli ada juga org mcm ni ..konon nk viral mcm shell out tu la tu ......

avatar
Eika Schapika
AUTHOR
December 15, 2015 at 11:44 AM delete

ergh. gelinya. manusia sekarang makin tak betul. haih mampu geleng kepala je la.

avatar
Aqilah Azmi
AUTHOR
December 15, 2015 at 12:01 PM delete

smh T_T
terbayang bayang yak hahahahahahaha
serious geli la ahahah

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
December 15, 2015 at 12:05 PM delete

Tidak salah pun nak buat kelainan atau sesuatu yang baru...tapi biarlah jaga adab dan apa yang dilakukan bermanfaat...

avatar
nazaraman
AUTHOR
December 15, 2015 at 12:55 PM delete

cuba bagi budak-budak makan dalam diaper???rasanya dorang pun geli nak makan =)

avatar
December 15, 2015 at 2:59 PM delete

aduhaii, kekonon nakkan kelainan..kot2 la buleh jd femes de amor kan..hihihi

gunakan akal yang Allah kurniakan sebaik2nya.....


jemput ramai2 join GA NEW YEAR GIVEAWAY

avatar
Cik Tie
AUTHOR
December 15, 2015 at 3:43 PM delete

uishh.. geli tekak weh rasa

avatar
skuterlady
AUTHOR
December 16, 2015 at 6:32 AM delete

pampers mahal oiiii... kalao pakai pinggan mangkuk polistren tu sekeping baru brape sen je... alahaii...

avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
December 16, 2015 at 10:00 AM delete

maciam maciam,kan !
agak agak la kot nak cipta kelainan pon.. pikir dlu sebelum buat

avatar
Safeni Feni
AUTHOR
December 16, 2015 at 4:29 PM delete

sedih ... macam ni pun ada ke

avatar

Google+ Followers