Ada Yang Masih Keliru Dengan Follow Meng-Follow Nih Ke ?

Gadis Kidal Berceloteh...
07/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Haiii . Sejak belakangan ni kan , ramai jugak yang ada mengadu dekat Lyssa . Mengadu ape tuh , ye . Amboih nak bermanja - manja dengan Lyssa pulak erk ? Meh sini , buchuk-buchuk !
HAHA . Okeyy , aduan diterima dari new bloggers lah . Maybe lah kot . hikhik .


Dorang mengadu dekat Lyssa ...


"Lyssa , kenapa ehh ? Saya nak follow diorang dah tak boleh ? Memang maximum Follow sampai 300 orang je ke ?


Warghh . Awak , awak . Kalau follow sampai 300 je , bosan lah .. Tak kan kot , en ? Tak best lah gitu . Awak niy , mesti follow orang guna cara ini kan ? :


 


 Cara apa pulak tuh ? Ye lah , cara copy link blog orang , then paste bahagian ADD dekat dashboard korang tuu . Ishk ! hehe  . 


Kalau korang nak follow cara tu pun boleh jugak lah . Tapi , memang di-hadkan sampai 300 orang je . Memang itu jumlah maximum nye . Tapi , bagi Lyssa lah kan , Lyssa tak berapa suka guna cara tu . Payah , susah , sukar dan macam - macam lah . Buang masa je nak copy paste lak link blog orang .


Kan blog ni dah ada button follow untuk korang follow . Macam button yang Lyssa tunjukkan ni . hehe :)  Tengok ... Tengok ...


 


Haaa . Cara ni , cara yang mudah , cepat dan pantas .. Masuk je blog orang , terus follow . tak payah susah2 nak copy paste link kan ? Ye takk ? Tekan je JOIN THIS SITE .. Terus ter-follow . Ehemm .  Dan dengan cara ini pun , kita boleh Follow seberapa banyak blog yang kita boleh follow . Best kan ? If banyak blog yang kita follow , banyak lah pengetahuan yang kita dapat sebab blog mana yang kita follow , akan terkeluar recent entry yang di post kat dashboard kita . 


So , korang - korang ..  Selamat Follow Meng-Follow lah ye ? Nak Follower Beratus Riban , boleh lah TEKAN SINI untuk baca tips nya . hekhek#


p/s : Harap , dengan ada nya entry ni  , korang dah tak keliru lagi ye . Muahxx ! :)

 
Sekian ^^v


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

47 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
shera
AUTHOR
December 7, 2011 at 2:53 PM delete

entry yang menark :)

avatar
Nisrin Amani.
AUTHOR
December 7, 2011 at 2:54 PM delete

Haha, ilmu bertambah about blog. Thanks Kak Lyssa <3

avatar
Liyana Aqilah
AUTHOR
December 7, 2011 at 2:54 PM delete

Oh..haritu ade org suruh saya follow mcm tu.. tpi saya malas..haha :)

avatar
Nisrin Amani.
AUTHOR
December 7, 2011 at 2:55 PM delete

Thankyou Kak Lyssa. Ilmu bertambah ni ;D

avatar
Nabila Medan
AUTHOR
December 7, 2011 at 2:56 PM delete

kenapa la had kan 300 jerk?
npe tak 3000 ke 30000 ? hihi ^_*

avatar
ShafyqOnlyy
AUTHOR
December 7, 2011 at 2:57 PM delete

NICE TIPS .
selama ni tak terfikir pun nak buat macam ni .
selalunya just tekan butang FOLLOW kat atas tu ha (:
PEACE ^^

avatar
CIK MAY
AUTHOR
December 7, 2011 at 2:57 PM delete

CM memang gune kaedah ke2 lyssa tjuk tu..^^

avatar
December 7, 2011 at 2:58 PM delete

tak penah pulak dngr folower ad limit . cham toe pun ad jugak ye kak lyssa . ehheehe :) nice entry kak :)

avatar
~Nana BamBam~
AUTHOR
December 7, 2011 at 2:59 PM delete

yaaa...mmg mudah kan lyssa.

SAYA DAH FOLLOW AWAK :DDDDD

avatar
December 7, 2011 at 3:02 PM delete

Akak Lyssa , boleh tak tolong buatkan tutorial scrollbar pada post ? Hope you can help me :)

avatar
December 7, 2011 at 3:04 PM delete

lyssa...tempat keje saya lagi parak...bila bukak blog kt ofis saya ni...button follower mesti tak kuar...hampa betul...saya nak follor blog org pun tak boleh...termasuk blog lyssa jgk...so terpaksa guna cara yg lyssa tunjukkan tu...

avatar
G@D!z$
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:05 PM delete

tenkiu lysaa...tips lyssa mmg hebat...

avatar
shedah
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:07 PM delete

wah... thanx kak lyssa . . .

avatar
EyLa
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:10 PM delete

Tips ny berguna utk newbies :D Sebab sy dulu pun follow org mcm tu jugak hehe .

avatar
sansanmica
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:19 PM delete

kak lyssa, tenggs for d tuto. hm. nak tnya, kak lyssa tw x mcm mna nak hilangkan blog title sebab nak guna header je? sy letak header tpi blog title msih ada. da test byk kli cri kat google psal tutorial ni tpi x jmpa pn yg sesuai dgn template sy. sy gna template yg da d sdiakn. ble tlg x? sedih sgt ni. huhu. kalau mnyushkn kkak, sorii ye :)

avatar
renaPuteh
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:23 PM delete

thanks yer sis Lyssa... Entry yg menarik ^^,

avatar
FYA PELANG!
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:26 PM delete

da follow lyssa. tunggu lyssa follow fya pulak lhaa. haha :P


* sengal.

avatar
ejulz
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:30 PM delete

follow mengfollow..

avatar
Cinta Hazel
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:47 PM delete

faham cik lyssa..hahahahahahah

avatar
VespaMerah
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:55 PM delete

faham lyssa..tq bg tuto

avatar
VespaMerah
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:56 PM delete

faham lyssa..tq bagi tuto

avatar
December 7, 2011 at 4:03 PM delete

mmg sllu tekan button tue jer pn
hehe

avatar
December 7, 2011 at 4:03 PM delete

Owhh Macam Tu Rupenyew. Hikhikkk Sbb Selalu Nyew Sya Click Button Ataupon Join this site tu ;D

avatar
smilenajah93
AUTHOR
December 7, 2011 at 4:11 PM delete

ouh ~ xtahu pula ade follow mcm tu -.-"

avatar
Ah Long
AUTHOR
December 7, 2011 at 4:29 PM delete

betol2.~ kne wat care manual . haha

avatar
Mohd Rozaiman
AUTHOR
December 7, 2011 at 4:53 PM delete

...mmg cara tu yg senangkan...buat apa la nak jalan jauh2...tekan je,lg ramai kita follow org lg byk pengetahuan...dan persahabatan...kan kan kan...

avatar
December 7, 2011 at 5:14 PM delete

ohhh.. baru tau nie..sebelum ni memang dok guna button follow google tu ja :)

avatar
lovepurple_98
AUTHOR
December 7, 2011 at 5:27 PM delete

lyssa...tolonglah saia...saia x pandai nak bwat header yg cantik...cm lyssa...maklumlah...blogger baru..nanti klau lyssa dh wat keputusan...bagi tau saia eerrrkkk...

avatar
hanna
AUTHOR
December 7, 2011 at 5:33 PM delete

hyee lyssa . tau tak camne nak delete gambar kita kat google image ? kan if kita upload gambar mesti masuk lam google image . camne eik ?

#arap2 lyssa faham . hihi :)

avatar
Miss Niesa
AUTHOR
December 7, 2011 at 6:09 PM delete

Hehe . Thnx kak lyssa sebab bagitahu ^_^

avatar
izLya LuLLaby
AUTHOR
December 7, 2011 at 6:18 PM delete

tah! cara tuh r senang.. ta pyh susah2 kn... follow lya balip eh akak! nice blog...

avatar
December 7, 2011 at 7:45 PM delete

tq kak lisa....

cutest-hera.blogspot.com/

avatar
January 8, 2012 at 3:15 PM delete

kak lyssa , ada problem lah dgn button join this site saya tuu . harap boleh tolong . terima kasih . :)
http://superhashbrowns.blogspot.com/2012/01/i-need-your-help.html

avatar
shera
AUTHOR
February 6, 2012 at 2:40 PM delete

saya dah tekan join this site tu , pastu nk pilih yang mana satu .
Google , twitter , yahoo ?

avatar
farah.fauzi
AUTHOR
March 10, 2012 at 9:58 PM delete

kak lyssa...sy xde follower widget tu.. nk letak kat sidebar..tp xbole.. dia tulis 'Please correct the errors on this form'.mcm mne ni??

avatar
Ena's Palace
AUTHOR
July 5, 2012 at 10:39 PM delete

i pun da follow u...so phm2 la ye...hahahaha

avatar
March 5, 2013 at 4:48 PM delete

Thanks kak lyssa, akhirnye saye pham pon.. ^_^

avatar
dyanatasya
AUTHOR
August 16, 2013 at 11:27 PM delete

erm , kak .. macam mane nak masukkan lagu dari laptop ke phone ek ?

avatar
dyanatasya
AUTHOR
August 16, 2013 at 11:27 PM delete

Kak acane nk masukkan lagu dari lappy ke phone ek?

avatar
December 22, 2013 at 4:04 PM delete

Salam kakk lysaa . macam mana nakk letakk flowwer widget mcm tuu kat blogg , lama dahh cari tpyy tk jumpaa , hmm

avatar
September 4, 2015 at 8:01 AM delete

entry yang menarik. thx kak lyssa

avatar

Google+ Followers