Tiba - Tiba Rasa Sedih :'(

Gadis Kidal Berceloteh...
23/12/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v





Waaaaa . Ntah macam macam mana . Hati ni , rasa sedihh sangat .. PILU , HIBA , DUKA , SAYU , SEBAK . Semua ada tau takk ? Walaupun esok hari yang sangat "HAPPY" , "ENJOY" . Tapi , kenapa aku mesti berasa sedih pulak ? Ada yang tak kena ?


Oh . Yeah , seperti yang korang tahu , esok Lyssa dah nak bertolak ber-holiday ke Langkawi nun .. Memang lah rasa happy sangat ! Tapi , ada jugak sedih nya ...Kenapa ?


Kenal Qaseh ? Qaseh Nurmanjalara . Alar . Kucing kesayangan Lyssa merangkap adik Lyssa tu . Tak kan tak kenal kot ?  Kalau ada yang tak kenal , boleh baca entry mengenainya di sini :

Dah lah tuh sikit - sikit . Ada banyak lagi sebenarnya . Korang cari lah sendiri dalam blog Lyssa ney haa . HAHA . Hmm . Apa yang PILU + SEDIH tu ? Lyssa sambung neyy .


Hmm . Kalau korang nak tahu , kan sekarang ni Si Qaseh ni dok tengah bunting  . Dah sarat sangat dah tuh . Tunggu masa je nak beranak . Umph . So , macam mana ? Nak tinggal dia sorang - sorang dekat rumah ? Kesian . Siapa pulak nak bagi dia makan ? Nak hantar rumah orang ? Nak ke orang jaga . Haihh .   


Last - last . pikir punya pikir , papa Lyssa nak hantar dia ker nursery . Klinik Angsana , area Farlim , Penang . Waaa  . Boleh menangis Lyssa kerinduan sampai tahap gaban . Weyy . Sedih . Nak bercuti pun tak syok . Selalu bawak dia sekali kalau nak ke mana - mana . Dah sarat macam tuh . Nak bawak berjalan pun takot ohh . Terpaksa jugak lah terima ..


Hope , dalam tempoh 3 hari ni dia dapat lah jaga diri dia dekat tempat baru tu . Mesti dapat ramai kawan kat situ . Hmm :( 


p/s : Kejap lagi , pukul 3 petang nak hantar dia dah . Malam ni , tak boleh dah tidur dengan dia :( sobsobsob ~ 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

43 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
December 23, 2011 at 1:04 PM delete

sedihnya..moga2 Qaseh selamat beranak :)

avatar
December 23, 2011 at 1:06 PM delete

Kesiannyer Sis Lyssa kite nih.. ^^ Takpelah..3 hari je..nnti lepas 3 hari..jumpa balik kan...jangan sedih okayy ^^

avatar
Atirah ★
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:06 PM delete

Happy Holidays Lyssa . Semoga selamat dlm perjalanan kesana

avatar
Yana
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:07 PM delete

jgn sedih ye.. be hepy. smilely...

avatar
December 23, 2011 at 1:07 PM delete

cium dulu qaseh tu, before tinggalkan. huhu :(

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:09 PM delete

walau nampak remeh.. tp serius mmg sedih,tp tu semua ada pada org yg btl2 pencinta kucing..kn lyssa :)

avatar
Miss Niesa
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:09 PM delete

sedih kan kalau nak tinggal kucing kesayangan masa bercuti ..

avatar
Nur Syirah
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:10 PM delete

Huhuhu.. sedeyh gak dgr citer dn muzik yg menyentuh perasaan... Lyssa sbr lhaa... Nnty qaseh ade blik...

avatar
Nur Syirah
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:11 PM delete

huhuh.. Kne Byk bersabar... Nnty buleh tidur dgn Qaseh blik..

avatar
smilenajah93
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:14 PM delete

semoga qaseh selamat :) insyaAllah ~~~

avatar
ainn aifaa
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:26 PM delete

cian lyssa . tapi takpe,nant qaseh dapat banyak kawan :)

avatar
:: NiEsS ::
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:33 PM delete

alolo..kesian kak lyssa..
sabor ekk..sedihsedih

avatar
Noranina
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:42 PM delete

semoga semua selamat..

avatar
siti suraya
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:43 PM delete

jngan sedih2 lyssa . smile always :)

avatar
Ain Irah
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:48 PM delete

atoto :) sabar sabar .

avatar
Zylee Rahman
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:54 PM delete

Saya pun nak pergi holiday but tak tahu nanti meow meow macam mana :(

avatar
PeJuAnG CinTa
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:59 PM delete

alahai... biar saye tolong jage kan ~ wink* wink* jangan lupe update pasal holiday .. haha

avatar
Meyya Bella
AUTHOR
December 23, 2011 at 1:59 PM delete

Takpe kak lyssa , lepas tiga hari nnty boleh jumpa Qaseh lagi . don't werry lahh ~

avatar
liyanazahirah
AUTHOR
December 23, 2011 at 2:02 PM delete

tahniah kpd qaseh..ank die mst comel :)

avatar
:: Cik Nur ::
AUTHOR
December 23, 2011 at 2:07 PM delete

: alololo..sedihnya...!

Sis faham perasaan Lyssa.. boleh nk suh sis tengok2kan.. sbb sis pernah jadi bidan kucing.hehe..

nak tgk kucing sis yng hampir hilang? klik bawak nih eh..

.:: Sayang Dia | Oh Bulat ::.

avatar
Jezebeth
AUTHOR
December 23, 2011 at 2:23 PM delete

EEEhhh allyce pun pegi langkawi esok atau harinie haha,skrng dkt pinang ^^v

avatar
eidayu eiwan
AUTHOR
December 23, 2011 at 2:27 PM delete

hai cik lyssa..i`m new blogeer..nice meet u der.. u byk ajrkn toturiol..suka sgt2..u ni mmg baik hti sgt..huk3 erm sal Si Qaseh 2 i hrp dy slmt mlhrkn ank kucim y come3..haha sbr yea.. :)

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 23, 2011 at 2:31 PM delete

make sure tempat tuh selamat n betul2 leh caya..jangan jadi kes lepas.
btw have fun d sana n hope kucing lyssa selamat n sihat

avatar
December 23, 2011 at 2:32 PM delete

qaseh ohh qaseh.insyallah oke punya.kucing hidup berdikari.hehe

avatar
Ummi Iman
AUTHOR
December 23, 2011 at 3:03 PM delete

takpelah qaseh pun kira bercuti juga dengan kawan-kawan dia ;) kalau jadi apa-apa pun senang duduk kt nursery. akak nk minta tlg lyssa ni. itupun kalau tak menyusahkan. masalah blog http://ummi-iman.blogspot.com/2011/12/kenapa-tak-up-to-date.html

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
December 23, 2011 at 3:35 PM delete

wah..kucing pun ada nursery ke??

avatar
December 23, 2011 at 4:20 PM delete

Takpe lysa .
Semoga qaseh selamat untuk melahirkan anak dia nanti .
Tak mau sedih2 ehh :)

avatar
December 23, 2011 at 4:44 PM delete

salam lyssa,
ciannnya lyssa,xpe kjap je tnggalkan dia.enjoy your holiday dear.
nak tanya lyssy how nak buat sesetengah entry tu boleh klik kiri n copy..but ada setengah lagi entry tu tak boleh klik kiri then copy.lyssa faham tak.hope boleh tlg.thanks.

avatar
PUTERI LAGU
AUTHOR
December 23, 2011 at 4:52 PM delete

Cantik kucing lisa.. macam lisa lah.. ;) j0m bace entry putri.. tiz zaqyah kene tipu.. http://liriklagulife.blogspot.com/2011/12/tiz-zaqyah-kena-tipu-peminat.html

avatar
Ah Long
AUTHOR
December 23, 2011 at 5:34 PM delete

tangkap pilu ~ pergi la M , haha. joke. Ala x mo cedeyh2 ye geng ku ;D

avatar
PutryAin
AUTHOR
December 23, 2011 at 5:48 PM delete

lyssa jemput dtg blog putry

cerita asal lyssa sedikit please kay

http://luahanhatiseoarangperempuan.blogspot.com/2011/12/punca-aku-start-berblogging.html

avatar
rainnyberry
AUTHOR
December 23, 2011 at 6:39 PM delete

ksian Qaseh kena tinggal..hehe
dia pun akn rindu lyssa.

avatar
miss oat
AUTHOR
December 23, 2011 at 6:41 PM delete

@PutryAin

xpe..nanti lyssa bawak blik ole2 dr langkawi utk qaseh ye..hee

avatar
December 23, 2011 at 6:41 PM delete

sedihnye,hantar la die kat tempat boarding. :)

harap-harap die selamat.

avatar
Agus Susanto
AUTHOR
December 31, 2011 at 9:54 PM delete

W'alækum Salam, ukhty ;-)

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
January 17, 2013 at 5:57 PM delete

memang pencinta cat .. :D

avatar

Google+ Followers