Tutorial : Like Fanpage Di Bahagian Header

13/07/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hey . hey . Lama betul rasanya ni tak buat tutorial . ngee ~  Tadi ada terima request dari someone tanya kan :

 

Rasanya before ni ada dah yang tanya . Sekarang baru Lyssa nak buat . Sorry eh ! Maksud like fanpage kat bahagian header tu  , macam kat blog Lyssa sekarang ni lahh ...


 


Nak try ? Alaaa . Sama je dengan tutorial yang pernah Lyssa buat before ni . KLIK SINI !
Tapi , tak pe . kalau rasa ada yang nak buat , ikut stap kat bawah ye . 


1. First sekali , korang kena lah dapatkan kod BUTTON LIKE FANPAGE korang dulu . Kalau tak tahu nak dapatkan kat mana , boleh KLIK SINI tengok dulu caranya .

2. Lepas tu , korang WAJIB ikot TUTORIAL INI dulu . --->> ( KLIK!!!

3. Dah ikut tutorial tu , copy kod kat bawah ni :

<script type="text/javascript">
function MM_swapImgRestore() { //v3.0
var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}
function MM_preloadImages() { //v3.0
var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}
function MM_findObj(n, d) { //v4.01
var p,i,x; if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}
function MM_swapImage() { //v3.0
var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}
</script>
<div style='padding-left:0px; position: absolute; z-index: 300; margin-left:600px;margin-top: 30px; background:#;'title='shoutbox'>
KOD FANPAGE KORANG !!!
</div>
 

 
4. Paste di bahagian Html/JavaScript tadi tu .

*Warna Merah : Korang ubah jarak tu dari kiri . Pandai-2 korang lah yang ini oke ?
*Warna Biruu : Korang ubah jarak dari atas . Yang ni pun pandai-2 korang lah auh ?
*Warna Oren : Haa . Yang ni , kod fanpage korang yang tadi no 1 tuu  .

5. Then , bila dah siap , korang SAVE !

6. View blog korang sekarang . Masih tak puas hati dengan kedudukannya ? Ubah lagi warna biru dan merah tu .. Sampai kedudukan yang cantik kat bahagian header korang tu :)
 
 
*Harap korang faham tutorial ni erkk . Yup ! Sejak letak button like kat bahagian header , cepat pulak bilangan likers meningkat ! Terima kasih kepada yang sudah like . Bagi yang belum , anda bila lagi ? Peace :P
 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

33 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Xiao Xandria
AUTHOR
July 13, 2012 at 10:49 PM delete

Ni macam shoutbox dekat header lah
hahahaaha sama je dua2 heheh :D

avatar
are_lin@yu
AUTHOR
July 13, 2012 at 10:54 PM delete

sangat menarik.nk wt f.page hgk la nti.haha..blh gtu lyssa??;-)

avatar
★ NuNa ★
AUTHOR
July 13, 2012 at 10:55 PM delete

kalau nak letak button subscribes kat header macam mana ???

avatar
maszull
AUTHOR
July 13, 2012 at 11:04 PM delete

assalamualaikum lyssa....bestnya mcm nak buat jer...:)

avatar
Eira Shamiera
AUTHOR
July 13, 2012 at 11:12 PM delete

oh...baru dpat nak buat mcm mna..thanq yew..:)

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
July 14, 2012 at 1:08 AM delete

hehehe.. masta blog :)

avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
July 14, 2012 at 7:50 AM delete

dah ada tutorial baru lagi yer.. terima kasih ye Lyssa.. (^_^)

avatar
July 14, 2012 at 8:05 AM delete

Terima kasih di atas Tutorial yang diberikan..

Patutlah fanpage blog Lyssa boleh dapat banyak like.. Rupanya inilah rahsianya..


Pertarungan sengit di antara Eyriqazz Vs Denaihati

avatar
LUTFI SYAFIQ
AUTHOR
July 14, 2012 at 11:44 AM delete

Nak buat gak tp x pandai coding2 ni kak lyssa oiii. Tlg boleh? Heheej

avatar
Atirah ★
AUTHOR
July 14, 2012 at 12:31 PM delete

Lyssa , jom buat chat kat twitter ? Boleh chat sama-2 . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/07/tuto-chatting-di-twitter.html

avatar
MaiOle2
AUTHOR
July 14, 2012 at 3:06 PM delete

Info yang berguna.

avatar
Nurlyla
AUTHOR
July 14, 2012 at 8:30 PM delete

thanks kak lyssa.. :)

avatar
July 14, 2012 at 9:46 PM delete

Nice tuto kak Lyssa , Nama kita sama laa (LF)

LF ---> Liyana Fauzi
LF ---> Lyssa Faizureen

HAHAHA:) Btw , nice info neyy , gomawo !

avatar
July 14, 2012 at 11:31 PM delete

Ok, . . Terima kasih ye nak, . . . Pakcik dah tua-tua ni baru nak belajar, . . Terima kasih le sbb anak ni ajar, . . .

avatar
July 15, 2012 at 11:13 AM delete

Assalamualaikum :)

Maaf mengganggu yea LYSSA. Nak minta tolong sikit boleh ?

Minta tolong LIKE page n gambar nih . Kalo sudi share & promot skali la naa . Mohon kerjasama awak & rakan blogger sekalian. 1 LIKE mampu membuat ibu & anaknya tersenyum bahagia. Terima kasih ,Jasa anda amat dihargai :)

1. LIKE this page , https://www.facebook.com/Mumnbabycom


2. LIKE this photo , https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344849685583802&set=a.332350763500361.70545.111646315570808&type=1&theater&notif_t=photo_comment_tagged


TARIKH TUTUP : 31 JULAI 2012

avatar
irwan alessa
AUTHOR
July 15, 2012 at 2:46 PM delete

boleh ajar macam mane nak buat header.. if sudi buat kan tutorial lbih detail..

avatar
etuza
AUTHOR
July 15, 2012 at 5:40 PM delete

seronak bila ada Lysa buat Tutorial..tq ya

avatar
abiwan
AUTHOR
July 17, 2012 at 5:32 PM delete

nak buat juga la, like 2 ni..

lagi satu,, lagu background pun best,, haha, boleh laks saya refresh page lepas habis lagu =)

avatar
Arina Nadira
AUTHOR
July 22, 2012 at 11:03 AM delete

lyssa faizureen mcm mana kak lyssa wat yg blog archive tu tukar pada old post sebab banyak banyak rimas kak lyssa le tlg x plisss

avatar
Bibie Bieha
AUTHOR
July 30, 2012 at 3:47 PM delete

akak, camne nk bg kedudukan dye ttp kt situ?? mean, kalau saye pakai netbook, kedudukan nye jd lain dr notebook.. tp akak punye ok jer?

avatar
Nur Emily
AUTHOR
August 7, 2012 at 5:11 PM delete

betul-betul menjadi lah

avatar
September 18, 2012 at 8:09 AM delete

Berguna tuto ni kak :) Thx . Jemput datang ke blog saya . Dah buad :)

avatar
husna
AUTHOR
January 3, 2013 at 10:13 PM delete

akak da amik byk bende dlm tuto lyssa.he.akhrnya dh jd pun blog sendiri.tq.sgt membantu.ziarah akak same tau :) pliz pliz

avatar
Auni Liyana
AUTHOR
April 14, 2015 at 4:29 PM delete

Ya Allah.. Kak Lyssa,. menjadi sangat2. thnks ya

avatar
Auni Liyana
AUTHOR
April 14, 2015 at 4:29 PM delete

Ya Allah.. Kak Lyssa,. menjadi sangat2. thnks ya

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers