1st Day Raya 2015 | Beraya Di Kampung Gurun, Kedah

.Assalamualaikum



Uwahh . Dah raya ke-8 dah hari ni , baru lah berkesempatan Lyssa nak udpate belog ni pasal raya . Ceh , kengkonon nak update masa balik kampung haritu lah konon . Tapi , dok busy makan ja , nak update sikit pun tak sempat . haha !

So, di pagi raya haritu , Lyssa sempat lah bersembahyang raya di Masjid Besar Balik Pulau, Pulau Pinang . Settle sembahyang dalam pukul 9.30 pagi macam tu , balik je rumah makan-makan ketupat rendang . Lepas tu, tukar baju rehat-rehat dekat rumah sampai pukul 2.30 petang ... Siap-siap pakai baju raya cantik , terus bergerak ke Gurun Kedah .. Beraya di situ bersama 8 adik-adik beradik belah abah ... Tapi , Tok Wan dengan Mak Tok dah lama dah pergi meninggalkan kami . Jadi, kami hanya tumpang kasih sesama sendiri bersama adik beradik abah dan sedara-sedara Lyssa la . hihi ..

Alaa . Entry ni tak de lah banyak nak celoteh pun .. Just nak post sedikit gambar untuk santapan semua masa Hari Raya Pertama ...


Masa ni , Lyssa tengah berposing maut depan rumah Mak Tam Lyssa di Taman Jerai , Gurun Kedah

Untuk pengetahuan semua , (ceh ayat) .. Emm , tahun ni Lyssa dapat beraya bersama kucing kesayangan Lyssa tau . Nama dia Jacob . Dah 8 bulan kalau tak silap .. Berat 7kg ! aum. Kami bawak dia dari Penang ke Gurun . hihi . Mengiau-ngiau dia dalam kereta..  tanya kami nak bawa dia ke mana. Eleh ! Risau leteww konon ingat kami nak bawa jumpa doktor . haha . Sebab before ni selalu kalau pergi mana2 , akan hantar dia ke Klinik Veterinar . 1 malam 10 hengget . Tapi kali ni Lyssa paksa juga parents Lyssa untuk bawa sekali Jacob beraya di kampung dengan kami :)


Ini pula gambar family kesayangan Lyssa sampai mati !
Abah , Mama , Adik and Lyssa .. Peace yo ! hihi .
Comel tak kami sekeluarga ? <<-----  ceh . Siap BOLD MERAH kot nak tanya korang :)


Kalau semua nak tahu, ini lah 8 adik-beradik belah abah yang sehati sejiwa sejak dulu lagi..
Diorang bergambar tak ikut susuan lah pulak . Tapi tak pa . 
Dari kiri : MakDak , MakSu , MakNgah , MakChaq , MakJang , Pokcik , Abah , MakTam


Happy family sangat kan ? Nak tengok lagi happy ? Tengok gambar kat bawah ni ! hihi


ONE BIG FAMILY tauu >.<
Tapi , ini 8 keluarga je ... 3 Generasi baru termasuk Arwah Wan & Maktok ...
Kalau belah mama Lyssa dah 4 generasi 13 adik beradik . Lagi ramai . haha .


Tu adik Lyssa , siapa nak hambek laa . hahahahha !



So ini je lah untuk Hari Raya Pertama 2015 .. Nanti kan entry seterusnya untuk Hari Raya Kedua dan Ketiga okehh ? Kalau lambat sorry lah . Sebab dekat rumah sewa Lyssa sekarang ni Internet tadak . Ini pun curi-curi update dekat office . hihi .

UPDATE ---->> 2nd Day Raya 2015

TerimaKasihSudiBaca ...





KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

12 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
sofie adie
AUTHOR
July 24, 2015 at 3:29 PM delete

selamat hari raya lyssa!!!
cantik tema!

avatar
FtnAmn
AUTHOR
July 24, 2015 at 3:35 PM delete

My cutest sis on blogger I adore ever!! Happy Hari Raya sis, raya sebulan kan hahaha ❤

avatar
Khalid Kyle
AUTHOR
July 24, 2015 at 4:16 PM delete

Cantik tema baju korang ye, btw Selamat Hari Raya buat lyssa sekeluarga :)

avatar
yaya cendana
AUTHOR
July 24, 2015 at 4:50 PM delete

alaaa....yaya belum post lagi gambar raya..hahaaa....
selamat hari raya lysaa!!!
btw,done to follow you..follow me back...haha...
www.yayacendana.com

avatar
Mawardi Yunus
AUTHOR
July 24, 2015 at 4:51 PM delete

seronokkan bila dapat balik beraya dengan family

avatar
eqa_nadirah
AUTHOR
July 24, 2015 at 5:46 PM delete

Selamat hri rya lyssa.. sy pn x trupdate blog skang ni...

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
July 24, 2015 at 7:31 PM delete

Akak jawab dulu...coooomel kamu..ok dah..wah jacob tak buat baju ghaye je dik..alololololo..

avatar
anys nadhilah
AUTHOR
July 24, 2015 at 11:21 PM delete

you look gorgeous .. ;)

avatar
Jia Rizaira
AUTHOR
July 25, 2015 at 6:56 AM delete

Memang meriah kalau dapat beraya ramai2 macam ni. Papepun selamat hari raya aidilfitri..

avatar
MILx HASHIM
AUTHOR
July 26, 2015 at 11:19 AM delete

keluarga besar , best kan raya ramai2...

avatar
jida
AUTHOR
June 26, 2016 at 1:54 AM delete

macam kami pun adik beradik ramai. SO, time berkumpul adik beradik memang meriah. Bila semua dah habis cuti, sunyi sepi mak ayah di kampung..Sob..Sob..

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers