1st Day Raya 2015 | Beraya Di Kampung Gurun, Kedah

.Assalamualaikum



Uwahh . Dah raya ke-8 dah hari ni , baru lah berkesempatan Lyssa nak udpate belog ni pasal raya . Ceh , kengkonon nak update masa balik kampung haritu lah konon . Tapi , dok busy makan ja , nak update sikit pun tak sempat . haha !

So, di pagi raya haritu , Lyssa sempat lah bersembahyang raya di Masjid Besar Balik Pulau, Pulau Pinang . Settle sembahyang dalam pukul 9.30 pagi macam tu , balik je rumah makan-makan ketupat rendang . Lepas tu, tukar baju rehat-rehat dekat rumah sampai pukul 2.30 petang ... Siap-siap pakai baju raya cantik , terus bergerak ke Gurun Kedah .. Beraya di situ bersama 8 adik-adik beradik belah abah ... Tapi , Tok Wan dengan Mak Tok dah lama dah pergi meninggalkan kami . Jadi, kami hanya tumpang kasih sesama sendiri bersama adik beradik abah dan sedara-sedara Lyssa la . hihi ..

Alaa . Entry ni tak de lah banyak nak celoteh pun .. Just nak post sedikit gambar untuk santapan semua masa Hari Raya Pertama ...


Masa ni , Lyssa tengah berposing maut depan rumah Mak Tam Lyssa di Taman Jerai , Gurun Kedah

Untuk pengetahuan semua , (ceh ayat) .. Emm , tahun ni Lyssa dapat beraya bersama kucing kesayangan Lyssa tau . Nama dia Jacob . Dah 8 bulan kalau tak silap .. Berat 7kg ! aum. Kami bawak dia dari Penang ke Gurun . hihi . Mengiau-ngiau dia dalam kereta..  tanya kami nak bawa dia ke mana. Eleh ! Risau leteww konon ingat kami nak bawa jumpa doktor . haha . Sebab before ni selalu kalau pergi mana2 , akan hantar dia ke Klinik Veterinar . 1 malam 10 hengget . Tapi kali ni Lyssa paksa juga parents Lyssa untuk bawa sekali Jacob beraya di kampung dengan kami :)


Ini pula gambar family kesayangan Lyssa sampai mati !
Abah , Mama , Adik and Lyssa .. Peace yo ! hihi .
Comel tak kami sekeluarga ? <<-----  ceh . Siap BOLD MERAH kot nak tanya korang :)


Kalau semua nak tahu, ini lah 8 adik-beradik belah abah yang sehati sejiwa sejak dulu lagi..
Diorang bergambar tak ikut susuan lah pulak . Tapi tak pa . 
Dari kiri : MakDak , MakSu , MakNgah , MakChaq , MakJang , Pokcik , Abah , MakTam


Happy family sangat kan ? Nak tengok lagi happy ? Tengok gambar kat bawah ni ! hihi


ONE BIG FAMILY tauu >.<
Tapi , ini 8 keluarga je ... 3 Generasi baru termasuk Arwah Wan & Maktok ...
Kalau belah mama Lyssa dah 4 generasi 13 adik beradik . Lagi ramai . haha .


Tu adik Lyssa , siapa nak hambek laa . hahahahha !



So ini je lah untuk Hari Raya Pertama 2015 .. Nanti kan entry seterusnya untuk Hari Raya Kedua dan Ketiga okehh ? Kalau lambat sorry lah . Sebab dekat rumah sewa Lyssa sekarang ni Internet tadak . Ini pun curi-curi update dekat office . hihi .

UPDATE ---->> 2nd Day Raya 2015

TerimaKasihSudiBaca ...





KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

12 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
sofie adie
AUTHOR
July 24, 2015 at 3:29 PM delete

selamat hari raya lyssa!!!
cantik tema!

avatar
FtnAmn
AUTHOR
July 24, 2015 at 3:35 PM delete

My cutest sis on blogger I adore ever!! Happy Hari Raya sis, raya sebulan kan hahaha ❤

avatar
Khalid Kyle
AUTHOR
July 24, 2015 at 4:16 PM delete

Cantik tema baju korang ye, btw Selamat Hari Raya buat lyssa sekeluarga :)

avatar
yaya cendana
AUTHOR
July 24, 2015 at 4:50 PM delete

alaaa....yaya belum post lagi gambar raya..hahaaa....
selamat hari raya lysaa!!!
btw,done to follow you..follow me back...haha...
www.yayacendana.com

avatar
Mawardi Yunus
AUTHOR
July 24, 2015 at 4:51 PM delete

seronokkan bila dapat balik beraya dengan family

avatar
eqa_nadirah
AUTHOR
July 24, 2015 at 5:46 PM delete

Selamat hri rya lyssa.. sy pn x trupdate blog skang ni...

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
July 24, 2015 at 7:31 PM delete

Akak jawab dulu...coooomel kamu..ok dah..wah jacob tak buat baju ghaye je dik..alololololo..

avatar
anys nadhilah
AUTHOR
July 24, 2015 at 11:21 PM delete

you look gorgeous .. ;)

avatar
Jia Rizaira
AUTHOR
July 25, 2015 at 6:56 AM delete

Memang meriah kalau dapat beraya ramai2 macam ni. Papepun selamat hari raya aidilfitri..

avatar
MILx HASHIM
AUTHOR
July 26, 2015 at 11:19 AM delete

keluarga besar , best kan raya ramai2...

avatar
jida
AUTHOR
June 26, 2016 at 1:54 AM delete

macam kami pun adik beradik ramai. SO, time berkumpul adik beradik memang meriah. Bila semua dah habis cuti, sunyi sepi mak ayah di kampung..Sob..Sob..

avatar

Google+ Followers