2nd Day Raya 2015 | Berjalan-Jalan Raya Area Kedah

.Assalamualaikum



Hi korang . Bagi sesiapa yang terlepas >> ENTRI INI << boleh pi baca dulu !!!

Sekarang Lyssa nak kenangkan masa Raya Kedua haritu ... Ingat-ingat lupa juga nih . haha .
Ok . 2nd day raya haritu , awal pagi dah bangun , tapi dok lepaks2 atas katil dengan husband dulu .. haha ..... Ini lah dia , tengok , muka dok ngantuk lentok lagi haaa ... :O



Masa ni , kami ada kat Gurun lagi . Tidur kat Homestay , dalam bilik aircond . Sejuk malam-malam peluk husband terchenta , Jacob namanya :)

HEHE . Pagi2 , dah siap ... Selfie dengan mama dulu . hahahah .


Then baru lah bergambar lentok liok ! hahahahahaha >.<




Masa ni dapat bergambar dengan mama and abah je lah . Adik  ? hmm . Dia tu , kalau nak bergambar kena paksa , kadang tu , aku yang kena marah sebab asyik nak bergambar je keje ..

"Ish , malas nak nak tangkap2 gambar .. Semalam dah tu dah la . Nak banyak2 buat apa?!"

Last2 aku yang kena tengking dengan dia . Tak ada jiwa kekeluargaan langsung ! huh !! >.< 
Sampai hatimu wahai adik ! haha .
Tapi , tak pe . Dah biasa kena layan macam tu . Sakit jiwa . runtun hati . gelora dada . bhaha


Lepas semua 6 family dah siap , (2 family dah balik) .... Kami semua pakat pi makan tengahari dekat kakak abah Lyssa yang nombor 2 , iaitu Mak Ngah .. Kami beraya di Taman Mawar Sungai Petani , Kedah . Dari gurun , kami merantau ke Sungai Petani ... Kakak abah yang 1st turun juga ke Sg. Petani , dari Penaga Penang ...

Jadi kami semua berkumpul di Sungai Petani , makan-makan .. Rest2 .. Bila belah petang pulak , kami 8 family bergerak ke rumah sedara-sedara yang ada dalam Kedah ni . Termasuk lah Tok Ngah , Tok Chik . Even seumur hidup Lyssa tak pernah jumpa diorang tu , rasa best pulak dapat jumpa ... Dah la Tok Wan dan Mak Tok dah takda . So dorang ni la jadi pengganti sementara ^^







Tapi , time ni , tak bawak Jacob .... Kami pi mana2 , tinggal Jacob dalam Rumah Homestay kat Gurun tu .. So biarkan lah makanan dia , minuman dan tempat nak "uhh-uhh" dalam rumah tu . hahahah ...

Magrib kitorang pun balik .. Mandi-mandi , rest and main bunga api + mercun ! :p

Itu sahaja lah cerita Hari Raya Kedua Lyssa .. Nantikan Hari Raya Ketiga ok ? :P

chow chin choww .... :D

Terima Kasih Sudi Baca ~


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

13 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
mizz yatiey
AUTHOR
July 26, 2015 at 9:58 AM delete

comel cik hasband, kirim salam...dah bayar bil hihiih

avatar
MILx HASHIM
AUTHOR
July 26, 2015 at 11:16 AM delete

seperti adik dan kakak

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
July 26, 2015 at 11:50 AM delete

Hammmboiii..kacak gebu lebat bulu husband lyssa yekk..hehehehe..owhhh abang bulus Jacob..

avatar
clovershoney
AUTHOR
July 28, 2015 at 4:19 PM delete

comel je encik husband dia :D

avatar
jue bard
AUTHOR
July 28, 2015 at 5:02 PM delete

salam aidilfitri.. awet mudanya mak..

avatar
July 28, 2015 at 5:30 PM delete

@mizz yatiey

hihhi . nanti kte kirim salam kat kat dia yerkk ... bayar bil ? hmm ... sedih .

avatar
July 28, 2015 at 5:30 PM delete

@MILx HASHIM
yah , ramai yang cakap mcm tuu ...

avatar
July 28, 2015 at 5:31 PM delete

@PeRdU cINta

hihi .. itu lah husband saya ^^

avatar
kisah earty
AUTHOR
July 30, 2015 at 10:36 AM delete

selamat hari raya lyssa.. nmpak mcm adik beradik je dgn mama.. :)

avatar
July 31, 2015 at 11:27 AM delete

encik bulus mulus fulus :D hehehehe

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
September 3, 2015 at 1:16 PM delete

akak satu family termasuk mama ngan abah akak..giler camera..kecuali Husband akak..Mcm2 alasan dia bagi...

avatar

Google+ Followers