Jenis Eyeliner Yang Lyssa Pakai dan Cara Memakai Eyeliner Yang Betul

.Assalamualaikum


Hi .. Rasa nya entry ni untuk perempuan dan wanita di luar sana je kot . 
Bagi lelaki tu , kalau nak singgah..singgah.. Kalau tak nak, pi blah . haha . Amboi gengster nye hakak Lyssa ni . Tak de lah . Main-main je . Ok ! Stay je lah semua orang .. baca sampai habis..



Dah kenapa muka kau macam tu Lyssa . haha ..
Ohh , nak tunjuk kau ada pakai eyeliner rupanya .. ooo . ooo .. haha


Entry kali ni Lyssa saja-saja je mengada-ngada nak share Jenis Eyeliner dan Brand apa yang Lyssa selalu pakai ... ehmm ehmm ... Ni saja suka-suka ekk ... Ikhlas nak share sebab ada juga yang pernah tanya Lyssa ...

So firstly , Lyssa nak bagitau .. Selalu nya Lyssa akan beli Eyeliner daripada produk Silkygirl. Tak pernah bertukar dari dulu sampai lah sekarang. Ini lah dia ....

Gambar diambil di tempat kerja Lyssa . haha !


Details :

1. Precision Sharp
2. Eyeliner Pen 
3. 01 Blackest Black
4. Made in Germany
5. Long-Wearing
6. Waterproof
7. Smudge-proof
8. Fragrance-free

So itu lah details yang tertulis pada Eyeliner tersebut ...

" Kat mana nak cari ?"

"Berapa harga dia ?"

Senang je . Kat mana-mana tempat pun ada sebenarnya . Tapi jangan lah kita nak cari barang Silkygirl , then pergi kat produk Maybelline . Itu nak kena makan kaki gamaknya . haha .

Paling senang nak cari , kat WATSON ataupun GUARDIAN . 2 tempat ni kan merata alam ada . Dalam shopping mall , lagi lah berlonggok kedai ni . kahkah . Sebut pasal harga ..
Ehm ehm . Biasalah , kalau produk berjenama ni , mahal lah siket . Tapi , kalau ada PROMOTION , time tu korang beli lah banyak-banyak buat stok kat rumah . haha . 

Ok . Harga asal selalu RM19.90 . Ikut rezeki korang la dapat mana .. Murah ataupun Mahal ..hihi..
Tapi selalunya Lyssa beli dengan harga lebih kurang macam tu la ... Tapi boleh tahan berbulan-bulan even Lyssa pakai setiap hari .. hihi ..


Apa tu ..? Sorok hidung ka ? :p



And now Lyssa nak share sikit CARA PAKAI EYELINER YANG BETUL . Lyssa ingat lagi, dulu Lyssa belajar cara ni masa kat Kem Gadis Konfiden Kotex 2 tahun lepas . haha . Saja nak share .
Tengok lah video yang tak seberapa ni ... Tak pakai betul-betul pun , just tunjuk action . haha


Sorry lah kalau suara iolsss tak berapa nak clear .. kahkah .. 
Cakap perlahan je sebab time ni kat ofiss . haha . pun boleh ....



Itu sahaja . 

Kalau boleh , kongsikan juga brand dan jenis eyeliner yang korang pakai kat sini ye :)


Terima Kasih Sudi Baca ...




KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

22 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
adiba rusli
AUTHOR
July 30, 2015 at 5:26 PM delete

now i know.thanks lyssa.heeee.

avatar
NUR RAIHANAH
AUTHOR
July 30, 2015 at 5:52 PM delete

Wahhh comel kak lyssa! haha. kite boleh pakai jenis solid pencil tu je kak. kalau pakai jenis camni time tengahari tu berdouble line lah jawabnya kat atas mata. dah macam pakai eyeshadow hitam pulak. hahahaaa. jeles tengok kawan yg pakai eyeliner jenis camni sbb jenis camni kalau pakai mmg lawa!

avatar
Semut Senyum
AUTHOR
July 30, 2015 at 5:54 PM delete

first time tengok video lyssa... matured jugak lyssa ni.. dulu waktu mula2 follow blog lyssa.. alahaaiii mcm budak2 sangat.. suke tengok gaya lisa bercakap.. haahh, ops! nak tengok eyeliner tu sebenarnya.. hahah... tapi terpegun kejap... kitew pakai eyeliner In2It. Senang tanggal. heheh

avatar
aeinna Musa
AUTHOR
July 30, 2015 at 6:12 PM delete

k.ena pakai silky girl gak tp bukan yg liquid

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
July 30, 2015 at 6:33 PM delete

Bye..hihihi..akak pakai sekali sekala..mungkin sebab tak mahir kot..pernah sekali tercocok mata dik..patah lagi eyeliner nya..kontot..mungkin jenis pensel kot..dry..yang ok jenis liquid ye lyssa..**ok sy ngaku sy buta kosmetik..lalalala...

avatar
nadia mat
AUTHOR
July 30, 2015 at 7:02 PM delete

mata sepet cute laaa...ehek ehek

avatar
Fatin Liyana
AUTHOR
July 30, 2015 at 7:58 PM delete

Lyssa pun peminat silky girl jugak eh? Hehehe kita geng. Fatin dari zaman sekolah pakai produk dari silky girl jelah, sebab yang ni antara brand yang harganya memang sangat berbaloi dan sesuai jugak untuk student. Fatin pun pakai eye liner macam lyssa jugak. dan lagi 1 yang jenis liquid eye liner, pun dari silky girl jugak :D

avatar
July 30, 2015 at 8:45 PM delete

@NUR RAIHANAH

huhuhu , ehh tak pe ...
kalau jenis yang kat atas ni , kalau tghari ke ptg ke , bila2 ke dia takkan comot tauuu . hahaha ... :p

tu yg syok pakai tuu ...

avatar
July 30, 2015 at 8:47 PM delete

@Semut Senyum

alamakk ... matured ke ? mcm budak2 jugak lahhh .. hihi ..
Gaya lisa cakap mcm mana ? mcm biasa je tgk . hahha. malu laa iolsss cm ni .....

ohhh . nnti boleh lah pulak cuba jenama ln2lt tu nnti kalau dh tk de stok yg ini :P

avatar
July 30, 2015 at 8:48 PM delete

@PeRdU cINta
alaa kak . apa kata , try jee macam Lyssa punya ni , mana tahu lebihh sesuai ke ... hihihi ...
best tauu xD

avatar
July 30, 2015 at 8:48 PM delete

@nadia mat

ahahaha .... saya memang sepettt xD weee

avatar
July 30, 2015 at 8:49 PM delete

@Fatin Liyana

memang barangan silkygirl sangat berbaloi dan sangat sesuai dengan student . tapi , Lyssa beli eyeliner ngn lipice je ...

bedak ngn mascara pakai maybelline . haha

avatar
Nadia Johari
AUTHOR
July 30, 2015 at 9:40 PM delete

Suka gak pakai eyeliner yang tajam tu..

avatar
Fatin
AUTHOR
July 30, 2015 at 10:57 PM delete

cantik lah kak lyssa.. comell jee.. hehe.. nice tutorial kak.. fatin dari dulu tak reti guna eyeliner..

avatar
July 31, 2015 at 9:17 AM delete

wahh, new tutorial.. thanks sharing.. hehe, baru tahu mcm tu caranya rupanya.. *sy jarang gune eyeliner :p

avatar
July 31, 2015 at 11:28 AM delete

hakak buat tutorial eyeliner semurtt lah..

avatar
August 1, 2015 at 12:10 PM delete

kalau saya,saya guna eyeliner from vacci luxe collection..hehe..

avatar
kak gojes
AUTHOR
August 4, 2015 at 3:58 PM delete

ok..nak cari la dekat watson

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
September 3, 2015 at 1:12 PM delete

akak memang tak boleh pakai eye liner..sebab nanti conform mengantuk..masa kawin dulu pun tahan je mengantuk...

avatar
ida muaniez
AUTHOR
February 23, 2016 at 9:18 PM delete

mbak lisa kok cantik sangak......? hehe kalau pake eye liner

avatar

Google+ Followers