Bad Request 404 Keluar Bila Nak Upload Gambar Di Blog

Assalamualaikum ...

Pernah jadi tak macam ni ? Kalau korang perasan kan , Lyssa pernah update entri pasal Cara Mengatasi Error 404 Bad Request ni . Tapi yang itu untuk Nuffnang kan ? Kali ni untuk blog ni ...
Sebenarnya , dulu-dulu Lyssa pun pernah jadi macam ni .. Bila nak upload gambar masa nak update entri je , mesti akan keluar bad request tu ... 

Macam dalam gambar ni ler :


Gambar ni pun Lyssa dapat dari Shekin yang tanya kat shoutbox Lyssa . Dia hantar kat email ...
Mesti korang pun akan buntu bila keluar Bad Request ni masa nak upload gambar kat blog kan ?

Caranya , memang sebijik macam nuffnang haritu .... *maaf guna gambar bawah2 ni sebagai contoh . Sebab dah lama tak jadi benda ni , so terpaksa bagi contoh nuffnang haritu . Jangan nak 'confuse' eh :p


1. Klik benda putih sebelah link www.blogger.com tu ...



2. Tekan pada Show Cookies and site data ...



3. Lepas tu , korang cari link www.blogger.com ... dan tekan remove .... !


4. Klik close , lepas tu REFRESH ! Ianya akan minta korang LOG IN balik blog korang tu ... Log in , dan test tengok .. Menjadi tak ? Boleh upload gambar balik tak ? Kalau boleh , SILA COMMENT ! hahahaa ... :D

Kalau tak boleh pun , comment juga :D Nak tahu feedback dari korang jugak . Thank you ~

TerimaKasihSudiBaca. ...

*Eh , blog kiteee dah baru lahh ! kbaaaiiiii ***

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

9 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Mera Hussain
AUTHOR
December 6, 2015 at 10:11 PM delete

Pernah jugak jd vnd mcm nie dulu. Ingatkn kne hacked. Tq sharing lyssa. Huhu

avatar
aRz MoHa
AUTHOR
December 6, 2015 at 10:40 PM delete

Bagus perkongsian seperti ini. Tapi belum berjumpa keadaan seperti ni

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
December 6, 2015 at 11:54 PM delete

Alhamdulillah tahniah blog lyssa berwajah baru 100% ni..anjakkan paradigma ye lyssa..
Kalau di blog setakat ni alhamdulillah belum pernah tapi di nuffnang ye..

avatar
Diya Hanun
AUTHOR
December 7, 2015 at 12:16 AM delete

Yeah..baru tau fungsi simbol kertas dekat sebelah link tu..selama ni sy tengok je..haha

avatar
Mas Zull
AUTHOR
December 7, 2015 at 9:57 AM delete

assalamualaikum lyssa...perkongsian ilmu yg baik ni...mama nak tanya mama pun kena mcm ni bila nak buka laman web nuffnang.. mcm mana nak buat yer lyssa....

avatar
Aqilah Azmi
AUTHOR
December 7, 2015 at 6:43 PM delete

kenapa annoying eh google hahahaha
thanks kak lyssa!

avatar
Noor Hayati
AUTHOR
December 9, 2015 at 2:58 PM delete

Memang tengah alami masalah ni skrgg. btw, thanks for tuto. woot woot

avatar
December 11, 2015 at 10:47 AM delete

thanks lysaa ... tengah alami ... buat macam lysaa ajar terus boleh upload ... muahhh ciked !!!!!

avatar

Google+ Followers