TUTORIAL : Cara Mengatasi Error 400 Bad Request

.Assalamualaikum


Ah ! Finally..... Kan before ni Lyssa ada taip entry pasal masalah nuffnang Lyssa tak boleh bukak kan di chrome kan ? Dan kebetulan pula , Blogger Mimi ada upkan satu entry CARA MENGATASI ERROR 400 BAD REQUEST ni . 

So , lepas minta dan sudah dapat permission untuk kongsikan juga di blog Lyssa , Lyssa pun tak sabar nak ajar korang .. Sebab tutorial ni memang menjadi kat laptop Lyssa . wuhuu . Dah boleh tengok Encik Nuff kat Browser Google Chrome . Terima kasih Mimi ...

Korang boleh lah ikut step simple mimple nak mampus nih :


1 : Nampak tak anak panah tu ?Kalau nampak sila tekan anak panah tu ya.


TUTORIAL | CARA MENGATASI EROR 400 BAD REQUEST


2 :Dah tekan anak panah tu kan . Lepastu ia akan bawah kita ke page lagi 1.Then click "Show cookies and site data".


TUTORIAL | CARA MENGATASI EROR 400 BAD REQUEST


3 :Dah clik "Show cookies data and site" ia akan bawa kita ke page 1 lagi.Then terus click "Remove" dan close.
TUTORIAL | CARA MENGATASI EROR 400 BAD REQUEST

4. Selapas close cuba refersh laptop korang . Tengok jadi ke tak ?Harap-harap jadi la ye..Hihi





Lyssa menjadi , korang pula macam mana ?? Boleh tinggalkan di kotak komen.
Sumber : Mimi Rheem
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

37 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
yanie yusuf
AUTHOR
August 14, 2015 at 5:02 PM delete

Tq for info.. :)

www.yanieyusuf.com

avatar
August 14, 2015 at 5:08 PM delete

rajin sgt lyssa buat tutorial ;)

avatar
Mimi Kyumi
AUTHOR
August 14, 2015 at 5:12 PM delete

Menjadi?Bgus2..Ehekk..dh lma nk share tp bru smlm nuffnang x leh buka terus screen short dn buat tutorial..Ehekkk

avatar
ika ureqa
AUTHOR
August 14, 2015 at 6:18 PM delete

hye lyssa... tq for info... tertanye-tanye gak nape tak leh buka.. skrg dh boleh.. ^_^

avatar
August 14, 2015 at 7:05 PM delete

thanks for sharing.. mana tau akan datang kena macam ni, at least tahu nak refer kat mana.. ^_^

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 14, 2015 at 7:47 PM delete

Setakat ni dah ok akak punya nuffnang..esok lusa kalau jadi semula dah boleh rujuk sini atau blog mimi la..alhamdulillah..tq lyssa..

avatar
Yuliana Wahit
AUTHOR
August 15, 2015 at 1:12 AM delete

ok dah try.. menjadi.. thanks lyssa.

avatar
scheetah
AUTHOR
August 15, 2015 at 1:57 AM delete

Slm lyssa, camna eyh cara nk psg FB page dalm blog? dh try godek2, x jupe dah code IFRAME tu..nangis hakak dik oiii...kihkihkih..

avatar
August 15, 2015 at 1:58 AM delete

Slm lyssa, camna eyh cara nk psg FB page dalm blog? dh try godek2, x jupe dah code IFRAME tu..nangis hakak dik oiii...kihkihkih..

avatar
ENA
AUTHOR
August 15, 2015 at 4:46 AM delete

Lyssa..kak ena pon berlaku camni..di laptop..k.ena just clear browsing data di history ( chrome n mozilla).

Alhmdulillah menjadi;)

.

Di enpon pon sama...utk npon, kak ena follow tutorial dr mia liana..alhmdulillah menjadi juga..khusus utk samsung

avatar
August 15, 2015 at 1:01 PM delete

yeayyy good tutorial though

avatar
kak gojes
AUTHOR
August 16, 2015 at 12:06 PM delete

bgus perkongsian ni lyssa

avatar
NUR CAHAYA
AUTHOR
August 16, 2015 at 3:19 PM delete

Alhamdulillah ! jadi ! tq Lyssa !! :D

avatar
NUR CAHAYA
AUTHOR
August 16, 2015 at 3:40 PM delete

terlalu excited, CP buat satu entry terus link ke entry ni :)

http://dariilhamkehati.blogspot.com/2015/08/tutorial-cara-mengatasi-error-400-bad.html

avatar
cik karmila
AUTHOR
August 16, 2015 at 7:30 PM delete

tips yg sgt berguna/...

avatar
Farhain Azmi
AUTHOR
August 17, 2015 at 4:05 PM delete

yong pun sllu jd bad error camtu. tq lyssa, berjaya remove cookies tu semua :)

avatar
August 18, 2015 at 9:31 AM delete

harini jadi lagi, so teringat kak lyssa ada update, kita singgah sini, dan jadi! hehe

avatar
Asya Atien
AUTHOR
August 18, 2015 at 12:53 PM delete

assalammualaikum
menjadi la tq sangat ingtkan laptop rosak ka nasib baik lg

avatar
August 19, 2015 at 4:05 PM delete

selalu jadi tak boleh upload gambar masuk entri sebab error 400 ni..rujuk tuto ni alhamdulillah dah ok. thanks lyssa!

Maisarah singgah Blog MaisarahSidi.com :)

avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
August 19, 2015 at 4:57 PM delete

Thanks lyssa ats tutorial ni..nnt akk godek2

avatar
tenku butang
AUTHOR
August 20, 2015 at 3:17 PM delete

wah.. bagust ni.. ras apernah kena macam ni gak.. tapi taktau buat apa.. last2 bukan guna browser lain.. haha

avatar
lynndamya
AUTHOR
August 23, 2015 at 4:30 PM delete

Salam lyssa..hahaha terbaikkk! thanx sharing this, mmg menjadi..lega bila frontpage Nuffnang muncul semula di skrin pc ni haaa...haha

avatar
Kisah Nenot
AUTHOR
September 2, 2015 at 8:03 PM delete

alhamdulillah..jadik. tq for sharing

avatar
IbuNoey
AUTHOR
September 14, 2015 at 1:35 PM delete

thanks..menjadi juga..;)

avatar
Mas Zull
AUTHOR
December 9, 2015 at 10:08 AM delete

assalamualaikum lyssa...mekacih lyssa dgn info ini...alhamdullilah mama dah lakukan spt yg diatas akhirnya berjaya juga...:)

avatar
Syaz
AUTHOR
December 15, 2015 at 2:11 PM delete

Assalam.Kak Lisa,terima kasih banyak-banyak. :)

avatar
Maisarah Mimo
AUTHOR
January 2, 2016 at 6:11 PM delete

Assalamualaikum kak lyssa. It worked ! thank youuuuuu untuk tuto ni.

avatar
BaNu Syah
AUTHOR
January 3, 2016 at 6:41 PM delete

alhamdulilah menjadi, dah bolah bukak Nuffnang di chrome, thanks lyssa..

avatar
fiCk
AUTHOR
April 20, 2016 at 11:39 AM delete

sangat2 berkesan ..tq

avatar

Google+ Followers