Tutorial : Threaded Comment Untuk Blogspot (Reply Comment)

09/06/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Hari ni Lyssa nak bagi tutorial kat korang lagi ni yao . Memang ramai yang berminat dengan Reply Comment Box macam Lyssa yang sekarang ni kan ? Dan hari ni baru Lyssa berkesempatan untuk buat tutorial ni . Ianya boleh juga dikatakan "Komen Berantai" . Contohnya macam ni lah:

 


Memang ada juga yang tak berapa nak suka dengan komen macam ni sebab bila nak komen nanti jadi lambat kan ? Nasihat lyssa , baik guna Pop-up Window je . :) Tapi kalau nak tukar mood korang kepada komen berantai ni apa salahnya korang cuba tutorial ni oke ? :)


1. First sekali bagi yang guna Old Blogger Interface , korang boleh bertukar jadi New Interface . Macam mana nak tukar , korang boleh tengok kat bahagian Dashboard , ada  "Try the updated blogger interface . Lepas dah selesai , boleh tukar balik dengan ikut CARA INI .

2. Lepas dah tukar  , korang tekan Setting :

 


3. Lepas tu , korang tekan Others dan pastikan dalam keadaan FULL :

 tekan untuk nampak lebih jelas


4. Then pergi pulak bahagian posts and comments . Ambil Embedded :


 tekan untuk nampak lebih jelas



5. Oke . Dah kan ? Now tekan SAVE SETTING .

6. Ok . Sekarang korang boleh nikmati komen box reply macam Lyssa ni . hihi . Suka tak ?


=Selamat Mencuba=


** wink-2 . Kalau jadi , SILA LIKE dan COMMENT :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

71 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Miss Ohsem✿
AUTHOR
June 9, 2012 at 12:37 PM delete

Ohsem lah kak lyssa ! Terbaikk punyaaa. :)

avatar
June 9, 2012 at 12:37 PM delete

nice tutorial ;D nnty nak cube .thanks akk omeyy

avatar
Misz_Choki
AUTHOR
June 9, 2012 at 12:37 PM delete

wahhhh ,
thankie kak lyssa :)

avatar
lynn kamarul
AUTHOR
June 9, 2012 at 12:40 PM delete

mama lynn da cuba.. thanks dear

avatar
June 9, 2012 at 12:44 PM delete

byk kebaikan nya kalau guna new blogger interface . kan??

avatar
★ NuNa ★
AUTHOR
June 9, 2012 at 12:45 PM delete

wahhhhhhhhh .. komen sya jadi model :) trimakasih lyssa :) and terimakasih untuk tutorial nii :) ~~ bangga ~~ happy ~~~

avatar
June 9, 2012 at 12:46 PM delete

whaha!tp kan Kak Lyssa, sy try tuto yg cantikkan box komen tu, tp tak jadi lah.bleh kak lyssa explain kenape?template sy sme cm kak lyssa.

avatar
Fakhruddin
AUTHOR
June 9, 2012 at 12:49 PM delete

bagus la..boleh lah lysaa balas komen kitorang.hehe

avatar
eLLa n aLia
AUTHOR
June 9, 2012 at 12:52 PM delete

bagus lah.. kak lyssa.. camne kak buat bila nak komen blog lyssa, tak redirect balik.. so, x risau lambat loading..

avatar
June 9, 2012 at 12:55 PM delete

hahaha . insyaAllah ^_^v

avatar
June 9, 2012 at 12:55 PM delete

tak redirect mcm mana tuu ?

avatar
Rochellez
AUTHOR
June 9, 2012 at 12:56 PM delete

Thnks :) Dah jadik . http://chocolate-vochelle.blogspot.com/

Jemput visit ^^

avatar
June 9, 2012 at 12:56 PM delete

hehehe . no hal lah . sharing is caring ! kan ? hehe~

avatar
June 9, 2012 at 12:57 PM delete

yuppp . .memang bnyk kebaikannya punn . HEHE .

avatar
June 9, 2012 at 12:58 PM delete

hehehehe . okeyy . most welcome yo :DD

avatar
June 9, 2012 at 1:07 PM delete

Wahh..Kak Lyssa...Terima Kasih... :)

avatar
June 9, 2012 at 1:08 PM delete

Untunglaaaa . ehehehehe . Nice tuto yaaa:)

avatar
★ NuNa ★
AUTHOR
June 9, 2012 at 1:18 PM delete

yeahhhh :) that's right :)

avatar
★ NuNa ★
AUTHOR
June 9, 2012 at 1:22 PM delete

lyssa :) nakk mintaa tolong lyssa g blog saya jap :) adee pasal lyssa :) hehehehehe .. komen taw :)
http://najihahandherdairy.blogspot.com/2012/06/saya-hapyy.html

avatar
Girl's Blog
AUTHOR
June 9, 2012 at 1:28 PM delete

Akak untung blogskin ada tak ?

avatar
atieyrah....
AUTHOR
June 9, 2012 at 1:28 PM delete

menjadi ! thanks lyssa :) <3

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
June 9, 2012 at 1:38 PM delete

Tima kacih kak Lyssa . Dah lama tunggu tuto ni :)

avatar
Noor
AUTHOR
June 9, 2012 at 1:44 PM delete

tq2..saya punya dah jadi..jemput ke blog sy kalu sudi..

avatar
June 9, 2012 at 1:44 PM delete

dh jd la..thanks kak lyssa..dh lme dh nk buat cm ni tp x tau..

avatar
Mr.Midnight
AUTHOR
June 9, 2012 at 2:03 PM delete

Wahhhh..jdi-2 maceh kak lyssa ! 

avatar
June 9, 2012 at 3:56 PM delete

hehe jadi dah makaseh kak omey :)

avatar
daydeng Ayyad
AUTHOR
June 9, 2012 at 4:03 PM delete

Nice tuto. Thanks lyssa. :)

avatar
emy|farid
AUTHOR
June 9, 2012 at 4:08 PM delete

nanti akan terus klua box reply ke?

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
June 9, 2012 at 4:12 PM delete

selalu jadi pengomen yang terlambat kat sini..hehehe

avatar
Ummi Iman
AUTHOR
June 9, 2012 at 4:48 PM delete

Sblm ni pernah buat macam ni tapi ada problem. Dah try buat balik. Akak tgk ok ke tak? BTW thx lyssa

avatar
Siti Rohaida
AUTHOR
June 9, 2012 at 5:10 PM delete

sis suke dengan entry nie...mintak izin yerk.

avatar
nis
AUTHOR
June 9, 2012 at 6:05 PM delete

terima kasih kak lyssa sbb kasi tutorial yg berguna. ^^ Sayang kak Lyssa. Jemputlah bukak blog saya. kalau kak lyssa ada masa, followlah sekali yerk? *Psst! kalau kak lyssa follow blog saya, Confirm saya bangga.yela.. org popular cam kak lyssa follow blog saya. ^_^*

ada 2 blog.

http://kite2-jew.blogspot.com

http://kpoppers-bloggers.blogspot.com

avatar
husein riderz
AUTHOR
June 9, 2012 at 6:54 PM delete

thanks lyssa.. memang dah lama carik ni. huhuhu..letih carik.

avatar
Intan Faridah
AUTHOR
June 9, 2012 at 7:23 PM delete

pinjam tuto yer sis..nak try comment box yg baru..tq.:)

avatar
June 10, 2012 at 10:43 AM delete

THANKS FOR THIS TUTO! sangat berguna! :D

avatar
PrinceMirulJr
AUTHOR
June 12, 2012 at 4:11 AM delete

dia keluar semua comment satu page ke?

avatar
cik najihah
AUTHOR
June 21, 2012 at 8:19 PM delete

mula2 mmg x jd ke lyssa?

avatar
July 1, 2012 at 8:02 AM delete

Tapi kak lyssa , yang Post Feed Ridirect URL tu apa ? kena letak jugak ke ? Please jawabbb :D

avatar
~ a for ana ~
AUTHOR
July 4, 2012 at 2:11 PM delete

salam. nape akak buat x jadi? sedih...=(

avatar
Carl Lesmana
AUTHOR
July 4, 2012 at 4:48 PM delete

kenapa sama jer? ta jadi pun..

avatar
cci
AUTHOR
August 2, 2012 at 4:26 PM delete

lyssa.. akak wat x jadi ar.. dia kuar pop-up window..then dia kuar @abd sdhajshdakjsdh ..huhuhu.. camne nak wat ek.. plsss.. ^_^

avatar
August 10, 2012 at 12:31 PM delete

Salam akak...seriously,tuto nie memang helpful sangat2...nina asyik mencari mcm mane nak buat threaded comment mcm ni..hehehe....thanks akak!
ninagadisslumber.blogspot.com

avatar
August 18, 2012 at 1:36 PM delete

kak lysa klau mcm aqiem..aqiem guna dashbord lame..

avatar
kak siti
AUTHOR
October 4, 2012 at 2:10 PM delete

saya masih tak menjadila...mmg da ikut smua da...ngah cari mane silapnya ni...

avatar
EMMYMAZLI
AUTHOR
November 27, 2012 at 11:10 AM delete

akak buat tak menjadi laa... alaa... naper ekkk.. nyampah gini.. apa ekk silapnye

avatar
MYZA ROMLI
AUTHOR
November 28, 2012 at 5:45 PM delete

nasib baik jumpa juga tuto ttg nak reply komen ni... mencari merata tmpt akhirnya kat sini juga jumpa... thank you lisa :)

avatar
March 5, 2013 at 1:41 PM delete

terima kasih, tutorial yang berguna, saya nak cuba, klau x biasa dengan blog ni, walaupun depan mata, x tahu juga, hehehe, apa2 pun tq.

avatar
Biela Naat
AUTHOR
January 22, 2014 at 1:58 AM delete

Thank you kak Lyssa! Saya lah orang paling malang dpt tutorial ni tahun 2014 hahahahaha. TQ again ye ;)

avatar
Sung Sang Woo
AUTHOR
August 9, 2014 at 9:33 PM delete

Thanks sis.. dah jadi.. muehehe

avatar
sy ae
AUTHOR
October 30, 2014 at 9:39 AM delete

@Lyssa Faizureen


nice one ! its help. thanks :)

avatar
February 7, 2015 at 8:07 AM delete

salam lyssa.. nak tny, kalau org reply komen kita kt blog diaorang, tak ada notification ke mcm kt fb tu. ke sy yg tak tahu..seb nya kalau sy nk tahu org reply komen tu or tak saya kena buka blk post kt blog org tu... tp tak semua pos sy boleh ingat..huhu

zinziemeewah

avatar
March 22, 2015 at 8:48 PM delete

kak lyssa!!!!!!!!!!!!!! eheh. saye guna blogskin tau. so, cne nk bwt comment tu brantai??

avatar
March 22, 2015 at 8:50 PM delete

kak lyssa saya guna blogskin tau. macam mane??

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers