1 , 2 , 3 "Boyfriend" Cabut Larikk .. Perhatian !!

Gadis Kidal Berceloteh...
20/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Ok . ada perkara - perkara yang menyebabkan lelaki mengambil keputusan untuk meninggalkan dan menjauhkan diri daripada korang . Biarpun dia suka , sayang dan mencintai korang , namun kalau sikap korang tak seperti yang diinginkannya , lama - kelamaan dia menjadi semakin bosan ohh ~Akhirnya sedikit demi sedikit dia akan mencari jalan untuk terus jauh dari korang. Dekat bawah ni , Lyssa ada tunjukkan ciri-ciri lelaki yang akan cabut larikkk pecut 7 700 ratus ribu meter :)


1. Ewah ! Aku Je Ke Yang Keluar Duit ?!
Lelaki mana yang tahan setiap kali dating , asyik dia je yang nak kena bawak keluar duit tu , tak kiralah , duit minyak , tol , parking , makan , minum . Macam - macamlah . Ye takk ? Lama - lama bila dah kerap sangat , mulalah dia takut nak keluar dengan korang terutama waktu tengah nazak .  Harus diingat , duit bukannya datang dari langit ! >.<


2. Ishk ! Dok Call Banyak-Banyak Kali Kenapa Tak Tau ?!
Bagi lelaki , terlalu kerap berhubung baik menerusi telefon mahupun SMS boleh membosankan mereka. Ini kerana mereka suka dalam keadaan yang tenang dan menguruskan masa secara teratur. Misalnya , selepas pulang kerja , lelaki perlukan masa untuk berehat . Then , barulah akan call korang . Ni takk , yang perempuan asyik dok nak call 24 jam  je .Mana lah dia tak tension . Kan ? Relaks ah kawan . Dia tak kan ke mana-mana hehhh . Bahkan telefon sehari sekali pun dah memadai . Asalkan korang saling mempercayai ^^


3. Curigaaa ? Ishk . Jangan Macam Tuh !
Korang masih muda . Begitu jugalah dengan si dia. Jadi , korang dengan dia masih belum berkahwin , korang berdua masih berhak memilih jalan hidup sebagai orang single. Korang tak sepatutnya menghalang dia daripada melakukan apa- apa aktiviti yang disukainya . Sesekali , berilah ruang pada dirinya untuk bersama-sama dengan member diorang . Walaupun takut disambar orang , tetapi biarlah berpada-pada . hehe ^^v


4. You ni , Suka Sangat Merengek !
Yupp . I know , korang ni memang manja . Maybe ,si dia boleh paham korang tetapi keadaan akan jadi lebih parah kalau korang ni suka sangat merengek . Eeee . Gelilahh . haha . Contohnya , baru kena gegett nyamuk , merengek macam kena gegett ular . Korang kena ingat si dia mencari teman istimewa bukan mencari si anak kecil yang minta untuk dibelai-belai ^^


5. Suka Sangat Meraih Simpati !
Sememangnya menjadi tanggungjawab dia untuk menghiburkan korang di saat korang sedang bersedih . Namun janganlah perkara yang kecil pun sampai nak dibesar-besarkan hanya kerana mahu meraih simpati . Sekiranya selalu sangat bersedih dan setiap masa ada sahaja yang tidak kenanya , lama - lama dia akan bosan untuk pujuk korang . Manusia tahap kesabarannya ada had jugak kan ? ehee~


So , bagi perempuan yang tak nak boyfren nyer cabut larikkk buat pecutan 7 700 meter , ubah lah sikap tuh yer . Lyssa pun sama . Kena beringat - ingat jugakk . Peace ^_^v
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

30 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
October 20, 2011 at 5:37 PM delete

Haha. 7700 ratus ribu meter.

avatar
October 20, 2011 at 5:38 PM delete

Menarik entri ni :)
Izzati sukesukesuke ^^

avatar
Niem Simps
AUTHOR
October 20, 2011 at 5:39 PM delete

Tips yg bagus..
7700 meter? ahhaha jauh tuu..

avatar
Eiqa Nur
AUTHOR
October 20, 2011 at 5:43 PM delete

thanks you kak...nasihat yang amat-amat bergune..:)

avatar
miss syaniera
AUTHOR
October 20, 2011 at 5:49 PM delete

ehehe /.. gud inf0 .. :) .. ade saje t0pic panas on de day .. :)

avatar
mocha zaerna
AUTHOR
October 20, 2011 at 6:04 PM delete

saya pulak tak suka lelaki yg kuat merengek , macam PON pun ada , ==

avatar
October 20, 2011 at 6:05 PM delete

ahakz..tips yg bagus utk para girlfrien dan boyfriend..
time balik keja dan call itu yg slalu blaku..haha

avatar
Zuraidah
AUTHOR
October 20, 2011 at 6:11 PM delete

Suka yang nombor 4 tuh. Haha. Perempuan memang sifat natural kot bab2 bermanja ni. Huhu. Tapi, manja biar berkelas la kan.. Huuuu.

avatar
October 20, 2011 at 6:12 PM delete

hahaa..betul tu..bf kita pun manusia biasa je..jgn nk pressure dorang sgt dgn hal remeh temeh cm 2..hehee

avatar
October 20, 2011 at 6:22 PM delete

nice ntry lha sys Lyssa !

avatar
man
AUTHOR
October 20, 2011 at 6:28 PM delete

ada dalam kehidupan...

avatar
October 20, 2011 at 6:37 PM delete

hahaha... boleh tahan jgk. harap2 dpt yg ok.amin

avatar
sue stewart
AUTHOR
October 20, 2011 at 6:59 PM delete

waa..terbaik la kak lyssa..info yg brguna..hihi..utk yg brcouple..thnx..

avatar
Eyqa Hasnan
AUTHOR
October 20, 2011 at 7:22 PM delete

fuhhh ! nasib baik eyqa dah takde boyfriend !

avatar
qiela_anim
AUTHOR
October 20, 2011 at 7:31 PM delete

terbaekk lahh entry nie ! iloikkke . hehe , 8)

avatar
purpl3h0lic
AUTHOR
October 20, 2011 at 7:38 PM delete

wahaha!
best la entry nieh .
part yg kene gigit nyamok tu best .
coz klau dlm filem2 mlayu cintan2 , bile ade watak pmpuan gedik2 msti etu yg dowang buat . hahaha :D

avatar
izamin
AUTHOR
October 20, 2011 at 8:05 PM delete

wahahaha... best giler entry nie.. terima kasih la bg tip nia taw lyssa..akn fizah cuba ikuti.. hehehehe...

avatar
miss epal
AUTHOR
October 20, 2011 at 10:11 PM delete

best best best..huhu...thanks yer

avatar
Lady Waniey
AUTHOR
October 21, 2011 at 11:36 AM delete

yg nombor satu tue haruss la pakwe yg kuar duit kan....xnak kuar duit xyah dating...haha...

avatar
October 22, 2011 at 3:04 PM delete

wahhh..nice info...
tp btol jgk..
actually if nk dating sme2 la kuar duit..
cnth kite payung wayang die payung mkn+minyak..(wyang murah sket kn)..
mmg org kte xkn r gurl nk kuar duit plak xmacho beb..
tu kalo da keje bley r..tp kalo dua2 nga study mau kopak laki tu..
hehe..
btw sy da follow awk..comel r awk ni..

avatar
era kecik
AUTHOR
October 23, 2011 at 10:20 AM delete

heheehe,, jauhnya nak lari..

avatar
October 29, 2011 at 4:52 PM delete

haHAHAHA . . .tips yang baguih . . :D
like like . .

tp jauhnya dia lari . . hahaha :P

avatar
nabilzharif
AUTHOR
November 19, 2011 at 1:45 AM delete

larat ke nk lari jauh - jauh macam tu..hahahaha lari 100 meter pown dah penat hahahaha

avatar
putryteya
AUTHOR
May 21, 2012 at 10:14 AM delete

sukaaa sangaaatt entri ni . haha

avatar
September 3, 2015 at 8:46 PM delete

hahaahaha! nice tipss kak lyssa, sgt suka

avatar

Google+ Followers