LYSSA with BEN ASHAARI di Bukit Jambul , Penang !!

Gadis Kidal Berceloteh...
24/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Tokk . Tokk . Tokk . Heyy , you guys ! Ahaa~ Kisah ini , sambungan dari ENTRI INI !
Tadi , petang kan Lyssa ada kata nak sambung kan ? Cerita mengenai ENTRI INI lah kan ~



Okeyy , macam mana Lyssa boleh "terjumpa"  dan "berjumpa" dengan BEN ASHAARI , blogger otai kita nehh ? Nak tahu ke . Jom lah baca sampai mata jadi juling . JOM !!


Orait . Sebenarnya , kami nak jumpa 'ber-dating' sama - sama neyyh , dah lama dah . Memang dah rancang time BEN ASHAARI belum datang penang lagi . haha . Pastu , baru hari ni comfirm balik , jadi or tak nak jumpa kan ? Memang eksaited terlebih lah aku neyy kan . Mana tak nye . 1st time nih nak jumpa blogger hebakk . huhu ~ Lyssa mana pernah jumpa before ni . Even pergi event ape2 ek , gathering ke , tak pernah pun ! SUMPAH ! Teringin . Tapi , nak buat macam mana kan . haha . Dah dok penang . Kalau dok KL lain lah . haha .


Okeyy. Tak pe lah . Lyssa bertolak dari rumah dalam pukul 1.45 macam tuh . Drive kereta sendiri pergi Bukit Jambul yang berjambul - jambul tuh ler ~ Memang penat lah nak kena redah hutan balik pulau tu , semata - mata nak jumpa blogger otai kita nih . haha~ Puihh~
Serius , penat , nasib Cik Nynna my besties nak temankan . Kalau takkk ? Errr ~


Lyssa sampai kul 2 lebih macam tuh . Sampai - sampai , terus cari parking . Arghh ! Tidakkk . Tak de parking .!!!  Dalam kepala otak Lyssa ,


" Aduhh , abiss lah . Macam mana ni , tak de parking . Macam mana nak jumpa BEN ASHAARI?"


Dalam dok pikir tuh , last - last ada jugakk . Fuhhh . Nasebb baik . haha . Okeyy . Lepas tuh , sampai lah Lyssa dalam BJ tuh , tanya BEN dekat mana . Dia on the way ~ Lega dengar . haha . Then , dia tanya tunggu kat mana ? Lyssa tak tahu lah pulak nak tunggu dekat mana . Ishkk . Ape lah . Setiap minggu g BJ pun tak tahu pulak mana nak tunggu yer . haha .


Lyssa cakap , Lyssa ada dekat area kedai Gurdian , dok tengok tudung . Dari jauh , dah nampak BEN otw ke kedai tu . Alamakk . Err . Terketaqq lutut dah . haha . Nampak pulak , ada sorang budak sekolah nih tegur BEN . Ishk . Ishk . Pemess betul BEN . haha~


Nampak pulak BEN bawak keluar handphone dia . Cehh . Nak call Lyssa lah tuh . Dia tak perasan Lyssa dah ada kat depan dia dahh . Haaaaa~ Tokojoitttt ! hehe~ Tiba - Tiba BEN kata :

"Ishk ! Tension ~ Tension ~"

Yang aku ni dok rasa bersalah cakap dalam hati :

"Tension sebab aku ker ? Errr . Apa salah aku ? Tolongggggggg ! "


Hee . Bukanlah . Bukan sebab Lyssa ~ Tension sebab , BEN takk bawak duit . hehe . Kalau korang tengok muka BEN time tuh . Serius . Kelakar lah . Aiyoo . Ingat ke tension pasal ape lah . haha . Aduhh . Macam - macam . Buat macam Lyssa nih , tak de duit nak belanje . kehkeh ~


Tapi tak pe , sampai je Food Court , order je lah . Ingat BEN nak makan , baru nak belanja . aduhhh ~ "Errr . Nak minum je ker" . Melepas aku nak belanja blogger otai ^^ hehe .
HEHE . Lepak - lepak kat situ je lah . Sembang sampai 2 jam  . Err . Sembang pasal apa lah tuh . haha . Macam - macam . Err . Dalam pukul 4.20 macam tuh , masing - masing belah .
kehkehkeh ~

p/s : Serius ! Kenangan manis betul , bila dapat bertemu dengan BEN ASHAARI ! Btw , thanks to BEN ASHAARI sebab sudi jugak jumpa Lyssa . You are the best lah :)

JOM baca Entry Daripada Ben Ashaari !! KLIK SINI RAMAI-RAMAI !

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

62 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nabila Bakri
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:12 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Myra
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:13 PM delete

wahhh hebak2 hihihi

avatar
October 24, 2011 at 8:14 PM delete

waa , jealousnya diri ini . untung lhaa akak dapat jumpa abg BA .

avatar
Cik Sara
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:14 PM delete

waaaaa!!best yer cik lysa berdating gn abg ben.ehehehe .

avatar
Puteri
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:14 PM delete

BEST NYEH :DD CONGRATS :D

avatar
momoNERD
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:14 PM delete

Wah , k.lyssa jumpe Bennn :)

avatar
October 24, 2011 at 8:14 PM delete

sumpah jeles jap !!~ retis temu retis tu..ishhh nak jugak!~ dpt jmpe lysa pon dh oke hahha

avatar
Haniada
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:15 PM delete

wah.. kak lyssa pergi sane tak ajak.. hehe.. kalau ajak pon Hani tak ade kat penang.. :)

avatar
October 24, 2011 at 8:15 PM delete

perghhhh !untunglahhhhh.. :P

avatar
Nur Izzati
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:15 PM delete

woah ! 2 blogger terhebat hihi :3

avatar
Eyqa Hasnan
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:15 PM delete

kak lyssa tak adil ! eyqa nak jugak ! nak jugak ! nak jugakkkk ! huwarghhhhhhhh ! jealous neyh ~

avatar
October 24, 2011 at 8:16 PM delete

wah syok btol pat dating ngn BA ye.. hehe

avatar
Nyny
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:16 PM delete

Bestnyaa Kak Lyssa ! Huhu . Mesti jd kenangan terindah ni ! Hakhak .

avatar
RayQuaz
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:16 PM delete

eleh . kak lyssa pun otai .
femes gitu . ngaku-2 jea lha kak lyssa oii . akak mmg femes :)

avatar
October 24, 2011 at 8:17 PM delete

wow!besh yer...serious jelesss:)

avatar
Amirah Yusof
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:18 PM delete

untunglahh dgn blogger hebak hihihi

avatar
sue stewart
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:21 PM delete

bestnye dpt jumpa abg ben..:)

avatar
Aimi Farhana
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:21 PM delete

untunglah lyssa kanss ^_~

avatar
smilenajah93
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:23 PM delete

wahhhhaaaa ! bestnyeee !

avatar
Cik Nurul
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:24 PM delete

peehhh otai jumpe otai.. superb lah! =)

avatar
October 24, 2011 at 8:27 PM delete

wow... :) mesti nervous kak lyssa..
hehe. apepun bestnya.. xD jeles2

avatar
noraauliyya
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:28 PM delete

Abg ben sorang je kew ?

avatar
marmaryen:)
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:36 PM delete

suka nyaaaaaaaaaaaaaaaaa

avatar
mila
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:39 PM delete

waa.. sronok lol g2

avatar
miss niedNied
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:43 PM delete

seronok nyeee..!!
sumpah jelesss ...weeee~

avatar
October 24, 2011 at 8:50 PM delete

hihi budak lyssa ni comei betul , suka tgk .. xpe belanja sis lah makan2 k

avatar
AMMAR YASIR
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:58 PM delete

Bestnya,,,,nak jumpa Ben Ashaari JUGAK..Huuhuhuhu

avatar
nabByla
AUTHOR
October 24, 2011 at 9:14 PM delete

ur so lucky! hehe.. kenangan tue.. :)

avatar
Amni Senget's
AUTHOR
October 24, 2011 at 9:24 PM delete

nak jumpa abg Ben Ashaari dan Lyssa juga :)

avatar
gardislolipop
AUTHOR
October 24, 2011 at 9:26 PM delete

wowow.. bestnya kak lyssa jumpe abg ben nih :D

avatar
Bell Purple
AUTHOR
October 24, 2011 at 10:20 PM delete

wah akk lyssa best nya ! :D

avatar
mishnurlin
AUTHOR
October 24, 2011 at 10:24 PM delete

wah.. best nye.. mesti eksaited bebenor kan.. :)

avatar
JIJI YU
AUTHOR
October 24, 2011 at 10:42 PM delete

gilakk..otai jumpa otaii

avatar
aimie amalina
AUTHOR
October 24, 2011 at 10:46 PM delete

hehehehhe
besss giler ahhhh
kenangan kot ni

avatar
Niza Romli
AUTHOR
October 24, 2011 at 10:51 PM delete

la baru perasan lyssa ni org Penang rupanya...:)

avatar
Diyana
AUTHOR
October 24, 2011 at 10:59 PM delete

wahh date dgn blogger femes tu

eh dua2 femes

avatar
Cik Diana
AUTHOR
October 24, 2011 at 11:05 PM delete

wah! best.. jOm jumpe.. penang jgk.. buat gathering nak..

avatar
aretin
AUTHOR
October 24, 2011 at 11:19 PM delete

ala...
bestnye..
cemburu ite..:(

avatar
Norlida Ramli
AUTHOR
October 24, 2011 at 11:19 PM delete

wah jelesnya..huhu..

untungla dpt jumpa.siyes best!

avatar
Addin
AUTHOR
October 25, 2011 at 12:00 AM delete

memang kenangan kan :D untungla .

avatar
Ibnu isa
AUTHOR
October 25, 2011 at 1:17 AM delete

wahhh ratu tutorial ni makin hot skunk.. tahniahh..

avatar
aiNa yaZiD
AUTHOR
October 25, 2011 at 2:47 AM delete

jeles2...~! hehehe, seronok nye dia dpt jumpa abg ben. =)

avatar
Hypo Chan
AUTHOR
October 25, 2011 at 5:47 AM delete

bestnya kedua blogger ni..nak jumpa skali boleh??hehee

follow sni ye^^

avatar
YOUsoF
AUTHOR
October 25, 2011 at 11:33 AM delete

Bertuahlah blogger otai bertemu blogger famous.. ;)

avatar
October 25, 2011 at 5:51 PM delete

Bestnyaa dapat jumpa abang ben! apapun congratz sis lyssa dengan pencapaian.
jangan lupa lawat blog Sal
http://callmynamesally.blogspot.com/

p/s: Hope sis lyssa ingat lagi kat Sal :)

avatar
October 25, 2011 at 5:56 PM delete

wahh baguih sgguh dpt jmpa Ben...
ala pi join KBU, bloh ja jmp para blogger di sana. sbb KBU ada gathering di utara, penang, alor setar dll.. nk masuk ada syarat skit. utk eratkan lagi, dan jenama tntang blog.
http://www.facebook.com/groups/Kamibloggerutagha/ *ceh nk promote plak..hehe

avatar
October 29, 2011 at 5:25 PM delete

Assalamualaikum kak lyssa . .
sy Aini . ..

peminat ,
penyokong ,
penyerbu ,
penyayang , dan
penyuka blog kak lyssa . .

saya berumur 16 tahun . . dan menetap di langkawi . .
saya harap kak lyssa baca koment sy . .

Aidai kata sy nak serbu pulau pinang kak nk tak berjumpa dengan sy . .

sy teringin nak jumpa kak :D . .

soalannya kak lyssa nak tak jumpa ngn sy kalo saya terjah pulau pinang ??

avatar
Deq's Qienz
AUTHOR
October 31, 2011 at 9:23 AM delete

wahhh..bley tahan jugak rupa mr. Ben nih ek..hmmm..sure lysa blik tidoq xlena..hikhik:P

avatar
syimi_sliss
AUTHOR
December 2, 2011 at 8:43 PM delete

bestnye kak lyssa :) saya la peminad setia kak lyssa nan abg ben ^^ pecaye tak ? pcaye la kan . kankan :)

avatar
Hazmi Anas
AUTHOR
December 16, 2011 at 3:43 PM delete

beruntung..
org2 famous bertemu..
hehe

avatar
Nizam Ijam
AUTHOR
February 25, 2012 at 4:24 PM delete

kalau zam nak g penang... lyssa x sambut.. siap r..haha

avatar
poohrist
AUTHOR
February 26, 2012 at 1:43 PM delete

best nye..
cik lyssa jumpe ben ashaari..
nak jumpe jugak..
nak jmpe cik lyssa

avatar
June 5, 2012 at 3:16 AM delete

untonglarh kak lysa :))

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 6, 2013 at 8:34 PM delete

Adik teringin nak jumpa akak ngan cik Ben. :)

avatar

Google+ Followers